Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, RappaR napisał(a):

40

Wiem, że są 

Ja po prostu lubię im o tym przypominać

Guilty pleasure 

Prof. Jan Styczyński: Finansowanie onkologii i hematologii dziecięcej w ostatnich trzech latach znacznie się pogorszyło, zarówno w stosunku do odpowiednich dziedzin u dorosłych, jak i do rosnących potrzeb i standardów światowych. Pogorszenie nastąpiło także w stosunku do założeń Narodowego Programu Leczenia Chorób Nowotworowych sprzed prawie 20 lat

https://onkologia-dziecieca.pl/aktualnosci/news/id/4657-jak-wydac-3-mld-zl-na-onkologie-dziecieca-konsultant-krajowy-wskazuje-priorytety

Artykuł ze stycznia 2024. Gdzie wtedy byłeś hipokryto?

Ile postów napisałeś w latach 2021-23 o onkologii dziecięcej?

Żenada.

Teraz, Życie_to_mem napisał(a):

Może.

Mnie po prostu zastanawia czemu politycy akurat w tej kwestii biorą pod uwagę zdanie januszy i grażynek. 

Zwłaszcza, że Holecka czy Kraśko brali po 50K za pracę w TVP (czyli więcej niż prezydent i premier razem wzięci). 

PR

beton średnio jest zainteresowany tym że w SSP pociotki zarabiają kokosy, za to zarobki osób na absolutnym świeczniku mogłyby spowodować imbę

4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Może.

Mnie po prostu zastanawia czemu politycy akurat w tej kwestii biorą pod uwagę zdanie januszy i grażynek. 

Zwłaszcza, że Holecka czy Kraśko brali po 50K za pracę w TVP (czyli więcej niż prezydent i premier razem wzięci). 

Premier w ostatnim czasie to:

Tusk z emeryturą z UE.

Morawiecki z c*** wie ile hajsu.

Szydło która nie miała nic do gadania.

Kopacz co była z przypadku.

Żaden premier nie miał nic do gadania lub potrzebował pieniędzy 

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

PR

beton średnio jest zainteresowany tym że w SSP pociotki zarabiają kokosy, za to zarobki osób na absolutnym świeczniku mogłyby spowodować imbę

* inbę :)

Nawet jeśli by tak było to trzeba pamiętać, że wyborcy mają pamięć złotej rybki. Wystarczy zatem podwyższyć pensje na początku kadencji i elo. 

21 minut temu, RappaR napisał(a):

Fascynuje mnie, że nikomu nie przeszkadzało jak przez 8 lat pisano o tvpis.

Dopiero odwrócenie narracji stało się problemem 

8 lat ludzie napierdalali na TVPIS a Rappar ją bronił. 

Teraz Rappar napierdala na TVPO a nikt jej nie broni.

Rappar czuje, że triumfuje. 

🤦‍♂️

Teraz, jack napisał(a):

🤦‍♂️

Nikt nie broni, a każdemu przeszkadza że napierdalam.

Nie pamiętam, bym bronił TVP jakos szczególnie.

5 minut temu, jack napisał(a):

🤦‍♂️

Bylo dwoch takich userow co TVPO bronilo, jednak chyba nawet oni uznali ze sa na przegranej pozycji

i przypomnij jak Rappar bronil TVPiS? 

59 minut temu, RappaR napisał(a):

Co za operacja na cito, którą można przełożyć o kilka lat, nie znam takich 

Żeby nie było, mówiłem o zabiegu, a nie operacji (a to chyba dość znacząca różnica w nomenklaturze). U mnie to akurat była mowa o zabiegu wycinania migdałków wraz z drenażem uszu, gdzie istniało ryzyko uszkodzenia słuchu, ze względu na zbierający się płyn w uszach. Dostaliśmy skierowanie na CITO na NFZ juz dokladnie nie pamietam 1,5-2 lata, a prywatnie na za 2 miesiące. Natomiast w rodzinie/znajomych też słyszałem o innych przypadkach podobnych, ale już nie podam konkretów, bo nie pamiętam.

24 minuty temu, RappaR napisał(a):

Wiem. I żenujące było tvpis.

Ale osoby co napierdalaly non stop na temat tvpis nagle zamilkły 

Kurski przynajmniej Ligę Mistrzów dowoził. :) 

Swoją drogą TVP od kilkunastu lat nie wypuściła żadnego porządnego serialu. Ciągną tylko te telenowele albo tworzą badziewia typu Korona królów.

Dla porównania w 2008 roku leciały tam równocześnie Ranczo, Czas honoru, Glina, Pitbull i Oficer. 

8 minut temu, julekstep napisał(a):

Bylo dwoch takich userow co TVPO bronilo, jednak chyba nawet oni uznali ze sa na przegranej pozycji

Napisałem, że za mniejszą kasę jest lepsza ramówka. Cóż, wolę "Klangor" zamiast koncertów Zenka. Ale to już sprawa gustu. Jeżeli uważasz to za obronę, to już twoja sprawa :)

W każdym razie nie byłem aż takim entuzjastom TVPO jak Ty TVPis i nie pisałem, że jest lepsza od konkurencji :)

Nawet wystawiłeś ramówkę TVP z tytułami filmów, żeby pokazać wyższość Publicznej.

W dniu 30.12.2023 o 16:44, julekstep napisał(a):

Blad.

Ja (porownujac programy z analogicznych okresow) napisalem ze - nie liczac serwisow informacyjnych - to za PiSu TVP bylo lepsza telewizja :)

Teraz, jack napisał(a):

Zaraz się okaże, że nikt nie głosuje na PIS. Znane.

no wg. deklaracji nikt z pisowskiego big3 w ostatnich parlamentarnych (a Rappar chyba w ogóle) nie głosował na PiS

co nie przeszkadza co poniektórym dalej tutaj używać zwrotu 'pisowskie big3', co pokazuje że te tezy w oparciu o własne chochoły to tutaj nic nowego!

Teraz, julekstep napisał(a):

no wg. deklaracji nikt z pisowskiego big3 w ostatnich parlamentarnych (a Rappar chyba w ogóle) nie głosował na PiS

co nie przeszkadza co poniektórym dalej tutaj używać zwrotu 'pisowskie big3', co pokazuje że te tezy w oparciu o własne chochoły to tutaj nic nowego!

Nikt nie głosował na PIS, nikt nie głosował na PO. Chyba faktycznie oszukujo 

10 minut temu, julekstep napisał(a):

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

W każdym razie nie byłem aż takim entuzjastom TVPO jak Ty TVPis i nie pisałem, że jest lepsza od konkurencji :)

Nawet wystawiłeś ramówkę TVP z tytułami filmów, żeby pokazać wyższość Publicznej.

dzięki że przypomniałeś jak Rappar bronił TVPiS -> można na Ciebie liczyć!

a co do Ciebie to z tego co pamiętam byłeś takim 'entuzjastom' że pisałeś że jest nie tylko lepsza od poprzedniczki ale i od Discovery czy tam National Geographic 🙃

Teraz, jack napisał(a):

Nikt nie głosował na PIS, nikt nie głosował na PO. Chyba faktycznie oszukujo 

chyba nie oszukujo skoro wg. betonu antypisowego nawet nie trzeba głosować na PiS żeby być pisowcem 🙃

RENT FREE!

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

dzięki że przypomniałeś jak Rappar bronił TVPiS -> można na Ciebie liczyć!

a co do Ciebie to z tego co pamiętam byłeś takim 'entuzjastom' że pisałeś że jest nie tylko lepsza od poprzedniczki ale i od Discovery czy tam National Geographic 🙃

No to mały pikuś, bo Ty pisałeś i bardzo pieczołowicie udowadniałeś, że jest lepsza od całej konkurencji :)

Teraz, Pablo81 napisał(a):

No to mały pikuś, bo Ty pisałeś i bardzo pieczołowicie udowadniałeś, że jest lepsza od całej konkurencji :)

Akurat julek udowadniał, że ilośc programów religijnych w TVP za czasów PO była większa niż za czasów PiSu.