RappaR Opublikowano Wtorek o 10:42 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:42 10 minut temu, fluber napisał(a): To jest dla mnie fenomen, że ci co wyjechali wola kandydata platformy. Ja rozumiem. Jakbym wyjechał, też bym głosował za Trzaskowskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano Wtorek o 10:45 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:45 (edytowane) 14 minut temu, fluber napisał(a): To jest dla mnie fenomen, że ci co wyjechali wola kandydata platformy. Troszkę się nie zrozumieliśmy, bardziej chodziło mi o ludzi mieszkających na terenie Polski, którzy twierdzą, że nie czują się Polakami, a "europejczykami**". Edytowane Wtorek o 10:46 przez tankathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Wtorek o 10:50 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:50 18 minut temu, fluber napisał(a): Szybka ścieżka dojścia do wydatków w wysokości 8 proc. PKB na ochronę zdrowia,3 proc. PKB na badania, naukę i rozwój i 1 proc. PKB na budownictwo społeczne. To nasze graniczne warunki. Bez nich nie ma rozmowy o naszym wsparciu dla rządu". Może być ktokolwiek, ale to powyżej to są 3 z 5 (obronność, demografia) najważniejszych rzeczy, którymi trzeba się jak najszybciej zająć. Gdyby Razem skupiło się na byciu lewicą, a nie lewactwem, sam bym do nich wstąpił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano Wtorek o 10:54 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:54 10 minut temu, RappaR napisał(a): Ja rozumiem. Jakbym wyjechał, też bym głosował za Trzaskowskim Bo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano Wtorek o 10:56 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:56 4 minuty temu, tankathon napisał(a): Troszkę się nie zrozumieliśmy, bardziej chodziło mi o ludzi mieszkających na terenie Polski, którzy twierdzą, że nie czują się Polakami, a "europejczykami**". Jedno nie wyklucza drugiego. Możesz być Kaszubem i Polakiem, Ślązakiem i Polakiem, Polakiem i Europejczykiem. Polska jest częścią Europy. Co więcej, możesz być Polakiem i chcieć utworzenia Stanów Europy i możesz dążyć do tego poprzez głosowanie na odpowiednich polityków w Polsce. Argumentowanie, że ludzie chcący mocnej integracji Europejskiej nie powinni głosować w Polsce ma tyle sensu co wytykanie przeciwnikom UE, że startują w wyborach do europarlamentu albo przeciwnikom PIS, że biorą 800+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Wtorek o 10:57 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:57 2 minuty temu, tankathon napisał(a): Bo? Byłbym ślicznie europejski, nie odczuwając żadnych negatywnych skutków tego Popatrz na tutejszych emigrantów, to wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano Wtorek o 11:00 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 11:00 5 minut temu, RappaR napisał(a): Gdyby Razem skupiło się na byciu lewicą, a nie lewactwem, sam bym do nich wstąpił Zandberg cały czas od miesięcy napierdala tylko o postulatach lewicy, o 15 letnim planie rozbudowy Polski. Skoro dalej widzisz tylko lewactwo to albo siedzisz w jakiejś dziwnej bańce albo może lepiej zostań przy swoim, jeden Jaś Kapela starczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Wtorek o 11:02 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 11:02 1 minutę temu, jack napisał(a): Zandberg cały czas od miesięcy napierdala tylko o postulatach lewicy, o 15 letnim planie rozbudowy Polski. Skoro dalej widzisz tylko lewactwo to albo siedzisz w jakiejś dziwnej bańce albo może lepiej zostań przy swoim, jeden Jaś Kapela starczy. Napisałem z 15 razy w tym temacie, że w I turze mój głos poszedłby na Zandberga. Ale Razem to nie tylko Zandberg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano Wtorek o 11:34 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 11:34 Godzinę temu, tankathon napisał(a): A gdyby tak wywalić głosy ludzi, którzy deklarują tzw. "europejskie obywatelstwo"? W sumie niby dlaczego zagranica ma mieszać w polskich wyborach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano Wtorek o 11:36 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 11:36 14 godzin temu, DRK napisał(a): Tusk nie pogratulował Nawrockiemu zapewne dlatego, że poczuł się urażony. Donald został pominięty przez Karola, gdy ten na wieczorze po kolei dziękował za pomoc w kampanii Kaczyńskiemu , Szefernakerowi, Piotrowi Dudzie, sztabowcom, rodzinie etc. Nazwiska Tuska zabrakło w tej długiej wyliczance. Trochę nie fair po tym ile pan premier zrobił dla Nawrockiego w rozmowie u Rymanowskiego. Ale Nitrasowi podziękowali. @Koelner Daj spokój, dobrze wiesz, że nie o to mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Wtorek o 12:09 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 12:09 (edytowane) no i w większości, dobre, szczere, kulturalne wypowiedzi (zwłaszcza ten dziadek w środku filmiku zgasił światło) a w komentarzach szambo płynie niczym Knicks po serii z Pacers Edytowane Wtorek o 12:27 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Wtorek o 12:32 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 12:32 https://x.com/LukasPawlowski/status/1929877665554579660 Nawrocki prowadził od rana do wieczora. Wieczorem młodzi przesadzili sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Wtorek o 14:23 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 14:23 ale złoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Wtorek o 14:44 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 14:44 3 godziny temu, jack napisał(a): Zandberg cały czas od miesięcy napierdala tylko o postulatach lewicy, o 15 letnim planie rozbudowy Polski. Skoro dalej widzisz tylko lewactwo to albo siedzisz w jakiejś dziwnej bańce albo może lepiej zostań przy swoim, jeden Jaś Kapela starczy. W Kanale Zero było pytanie od widza, który zapytał właśnie o to, czy te postulaty typu aborcja i LGBT uważa za równie istotne co społeczne i czy np. dopuszcza możliwość, że w Razem będzie ktoś kto będzie podzielał ich poglądy społeczne, ale niekoniecznie światopoglądowe i Zandberg uczciwie odpowiedział, że te poglądy są w pakiecie, nierozłączne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano Wtorek o 14:48 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 14:48 Trudno uwierzyć, że coś takiego mogło polecieć w radiu ze względu na refren, bo z resztą trudno się nie zgodzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Wtorek o 15:23 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 15:23 59 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): ale złoto Wygląda jakby oboje grali pod zasięgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Wtorek o 15:37 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 15:37 49 minut temu, tankathon napisał(a): Trudno uwierzyć, że coś takiego mogło polecieć w radiu ze względu na refren, bo z resztą trudno się nie zgodzić... Złoto Chcę całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano Wtorek o 15:42 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 15:42 54 minuty temu, fluber napisał(a): W Kanale Zero było pytanie od widza, który zapytał właśnie o to, czy te postulaty typu aborcja i LGBT uważa za równie istotne co społeczne i czy np. dopuszcza możliwość, że w Razem będzie ktoś kto będzie podzielał ich poglądy społeczne, ale niekoniecznie światopoglądowe i Zandberg uczciwie odpowiedział, że te poglądy są w pakiecie, nierozłączne. Zwróć tylko proszę uwagę, że on nie ma tego na sztandarze i nie na tym opiera swojego jestestwa. Wręcz zwraca uwagę, że młócenie tych tematów bez końca nie ma sensu a zająć się trzeba rozwijaniem/reformą państwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Wtorek o 15:52 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 15:52 7 minut temu, jack napisał(a): Zwróć tylko proszę uwagę, że on nie ma tego na sztandarze i nie na tym opiera swojego jestestwa. Wręcz zwraca uwagę, że młócenie tych tematów bez końca nie ma sensu a zająć się trzeba rozwijaniem/reformą państwa. Nie chcę DEI. Nie mam problemów z związkami partnerskimi, równością płci czy z prawem o decydowaniu o własnym ciele, ale męczy mnie rasizm, seksizm i cenzura, które ma właśnie na sztandarach lewactwo. Poglądy społeczne Zandberga bym z miejsca przyjął i jeśli by tylko skupił się na byciu partią społeczną, a nie pełnym pakietem, Razem miałoby mój głos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano Wtorek o 16:14 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 16:14 4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no i w większości, dobre, szczere, kulturalne wypowiedzi (zwłaszcza ten dziadek w środku filmiku zgasił światło) a w komentarzach szambo płynie niczym Knicks po serii z Pacers Warto zwrócić uwagę na podkład muzyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi