Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie no, dzis moja matula do mnie z identycznym tekstem wyskoczyla "Ty sobie wyobrazasz...?"

strasznie to jest dziwne, ze  ludzie pracy, ktorzy maja w tym kraju najciezej i inflacja, opalty tlamsza ich jak robaki kazdego dnia, nie chcieli glosowac na salony, ktory otwarcie nimi gardzi i nazywaja elementem, ktory trzeba by bylo najlepiej wyplewic

To się raczej szybko nie zmieni. Twardy elektorat platformy to przecietniacy, którzy myślą że są lepsi od innych. Trzeba pielęgnować w nich to poczucie wyższości, jeśli chce się mieć ich głosy.

6 minut temu, tankathon napisał(a):

Być może nie było wyjścia. Moim wyborem rok temu był Magierowski i Nawrocki, ale pierwszym wyborem niezmiennie Wassermann. 

Myślę, że te wybory to by nawet szydło wygrała 

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

Po prostu PO dalo jeszcze mocniej xD

Ale koniec końców to i tak dla po lepszy wynik na przyszłość. Mając pełnię władzy przejebaliby okrutnie wybory parlamentarne. Z Nawrockim jako prezydentem, straszenie powrotem PiSu do władzy będzie działać.

Zresztą nieskromnie powiem, że od dobrych kilkunastu lat jestem idealnym symetrysta - po prostu głosuje na zwycięzców (Komorowski, Duda, Nawrocki) przy wyrównanych wyborach (głosowałem na po gdy wygrywała a potem na PiS gdy wygrywal i teraz na koalicję 15.10 ostatnio) i na ten moment nie mam ochoty głosować na PiS w następnych wyborach.

Zandberg i Mentzen powinni rosnąć w siłę. Choć jestem generalnie w szoku że 90 procent wyborców zandberga zagłosowało na Rafała a 90 procent wyborców Mentzena na Karola. Myślałem że te elektoraty są bardziej podzielone i i zandberga jest więcej ideowych socjalistów a u Mentzena więcej ideowych przeciwników socjalizmu.

Wyjątkowo szybko policzyli 

Do Państwowej Komisji Wyborczej spłynęły wyniki ze wszystkich obwodów. Wybory prezydenckie wygrał Karol Nawrocki, uzyskując poparcie na poziomie 50,89 proc. Jego kontrkandydat Rafał Trzaskowski uzyskał 49,11 proc. głosów.

9 godzin temu, jack napisał(a):

Hello? PO wygrała. Nic się nie wydarzy. Będzie słodko, gładko, byle do wyborów. 

:(

No i nie doczekamy się wyższej kwoty wolnej od podatków.... Nie ma sensu nawet pisać ustawy (w innych sprawach tak samo) - DuDoPiS Nowogrocki i tak by nie podpisał 😥

No nic, "a my swoje" - Polska cała na Rafała! 🫶 

9 godzin temu, Krzemo napisał(a):

Wstrzymajcie konie.

Wybory zapewne zostały potężnie sfałszowane - czekam na odezwę Kaczyńskiego - kupą na SN, przecież nie mogą zatwierdzić takiego wyniku.

Ja dopiero zaczynam grzać popcorn. 

Gosia, Gosia 🫶

2 minuty temu, Pan A. napisał(a):

:(

No i nie doczekamy się wyższej kwoty wolnej od podatków.... Nie ma sensu nawet pisać ustawy (w innych sprawach tak samo) - DuDoPiS Nowogrocki i tak by nie podpisał 😥

No nic, "a my swoje" - Polska cała na Rafała! 🫶 

Chyba przegapiłes w wątku, że Tusk nie może podnieść kwoty wolnej od podatku bo Duda zawetował ustawę o języku śląskim.

W dniu 16.12.2024 o 10:46, Koelner napisał(a):

Nawrocki będzie prezydentem.

Demokracja kierowana. Nasze media podniecały się wyborami w USA i Polska jako lenno, satelita, protektorat najwyraźniej nie dostała pozwolenia na uczestnictwo budowania Stanów Zjednoczonych Europy tylko będziemy nadal spełniać rolę V kolumny w Europie.  Bardzo ważne wybory ponieważ to oznacza, że Trump nie odpuści Ukrainy tak łatwo. 

1 minutę temu, jack napisał(a):

Wstaje człowiek w poniedziałek rano a tu znienacka WIELKA LECHIA

Na miejscu Nawrockiego, na pierwszą rozmowę z premierem przyszedłbym z szalikiem Lechii Gdańsk i wystosował apel o to by skupić się na tym co łączy a nie co dzieli i że jest gotowy wesprzeć rząd w realizacji części ze 100 konkretów i od razu wjechać z podniesieniem kwoty wolnej od podatku, które było 1 postulatem Trzaskowskiego

11 minut temu, fluber napisał(a):

Chyba przegapiłes w wątku, że Tusk nie może podnieść kwoty wolnej od podatku bo Duda zawetował ustawę o języku śląskim.

Wydaje mi się, że chodziło o nowelizację prawa farmaceutycznego...i bez wątpienia antykoncepcje awaryjną, więc nie wprowadzaj w błąd. No ludzie.... 🙃

17 minut temu, fluber napisał(a):

Kanał Zero największym wygranym wyborów. Tak głosowali wyborcy Stanowskiego w 2 turze:

image.thumb.jpeg.86b74491c7c89e3a03930675e3e8b182.jpeg

Najbardziej pluralistyczne media w Polsce to aktualnie Stanowski.

Jeszcze niech przestaną tego gościa zapraszać w roli eksperta od przyszłości to do tego zyskają na powadze: :)

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ooo, jaki slodziak

GsaT258XAAAkm8z?format=jpg&name=medium

Kwik oszołomionych i zadufanych w sobie lemingów to jeden z piękniejszych akcentów wyboru niebawem miłościwie nam panującego Alfonsa I ❤️

Uwielbiam kwik lemingów o poranku. ❤️