Życie_to_mem Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 6 minut temu, P_M napisał(a): Ciekawie to wykoncypowales, ale chyba nierealny scenariusz, ale w sumie jakby mi ktoś powiedział że Braun wykręci lepszy wynik niż Korwin kiedykolwiek, a chyba wszyscy Brauna mają za większego radykała (chyba?) niż JKM to w sumie niemożliwe nie istnieje. Ja bym wskazał dwa główne czynniki sprzyjające Braunowi. Pierwszy czynnik to spadek poparcia dla członkostwa Polski w UE. Jeszcze niedawno to poparcie wynosiło 85-90% a teraz tylko 77%. Drugi czynnik to rosnąca niechęć Polaków do Ukraińców oraz pojawienie się na ulicach czarnych i ciapatych. Korwin takich sprzyjających okoliczności nigdy nie miał, no i za bardzo koncentrował się na paróweczkowej ekonomii, prywatyzacji edukacji i służby zdrowia oraz promowaniu monarchizmu a na tym żadna partia nic wielkiego nie ugrała. Alternatywa dla Niemiec, Front Narodowy i Bracia Włosi wybili się głównie na sprzeciwie wobec federalizacji UE oraz masowej imigracji a nie na hasłach zbliżonych do korwinizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Dlaczego od kilkunastu lat wszystkie mapki wyborcze idealnie pokrywają się z akcjami zbrojnymi antykomunistycznego podziemia? 35 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Ja bym wskazał dwa główne czynniki sprzyjające Braunowi. Pierwszy czynnik to spadek poparcia dla członkostwa Polski w UE. Jeszcze niedawno to poparcie wynosiło 85-90% a teraz tylko 77%. Drugi czynnik to rosnąca niechęć Polaków do Ukraińców oraz pojawienie się na ulicach czarnych i ciapatych. Ja prdl, ale mem.....analiza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 3 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a): Dlaczego od kilkunastu lat wszystkie mapki wyborcze idealnie pokrywają się z akcjami zbrojnymi antykomunistycznego podziemia? Jakie akcje były w Dublinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a): Ja prdl, ale mem.....analiza Nie widziałeś komentarzy typu: ,,w weekend w Warszawie/Krakowie/Gdańsku widziałem więcej murzynów niż przez ostatnie 10 lat''? A pod nimi inba czy więcej wpuścił Tusk czy Kaczyński. Edytowane 10 godzin temu przez Życie_to_mem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu W dniu 19.05.2025 o 07:52, RonnieArtestics napisał(a): Ciężko tam wyczuć ironię, sorki. Znając moją twórczość a znamy się trochę można wyczuć że nie do końca poważnie pisałem zresztą rzadko w tych wyborach pisałem na serio bo nie widzę w tym roku nic poważnego rozwój mediów i internetu plus programy od kuchni Stanowskiego pokazały jaka to wszystko farsa i ustawka skoro takie afery jakie mają Rafał i Karol nie cancelują ich w oczach wyborców, co jeszcze gorsze, dają im oni 30% to jak można na to patrzeć poważnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu xDDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 8 godzin temu, RappaR napisał(a): Jakie akcje były w Dublinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 9 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a): Korwin takich sprzyjających okoliczności nigdy nie miał, no i za bardzo koncentrował się na paróweczkowej ekonomii, prywatyzacji edukacji i służby zdrowia oraz promowaniu monarchizmu a na tym żadna partia nic wielkiego nie ugrała. Korwin nigdy nie miał obok siebie kandydata typu Mentzen, który zebrał 15% całości wyborców na częściowo podobnych poglądach wolnorynkowych, a Braun obok Mentzena mimo to wykręcił wynik jakiego Korwin nigdy nie zrobił pomimo braku takiej konkurencji, no chyba, że określimy, że za tamtych czasów to PO była wolnorynkowa . Overall nie zgadzam się jednak z twoją konkluzją, że Korwin miał trudniej era-adjusted. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) To na Brauna ktoś głosuje z powodu jego wolnorynkowych poglądów!? Edytowane 8 godzin temu przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Po tych wynikach w 1 turze, to ludziom sympatyzującym z platformą odwaliło. Tyle tekstów o motłochu i przyglupach to w życiu nie słyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 11 minut temu, fluber napisał(a): Po tych wynikach w 1 turze, to ludziom sympatyzującym z platformą odwaliło. Tyle tekstów o motłochu i przyglupach to w życiu nie słyszałem nooo kochani są xD mi się podoba jak autentycznie mało bystre osoby na FB wrzucają sobie na walle te teksty o głupich wyborcach nie-PO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 24 minuty temu, fluber napisał(a): Po tych wynikach w 1 turze, to ludziom sympatyzującym z platformą odwaliło. Tyle tekstów o motłochu i przyglupach to w życiu nie słyszałem Pisałem właśnie o tym w kontekście bańki na Li, poziom pogardy straszny. Demokracja jest fajna tylko wtedy jak jest po naszej myśli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Poniżej materiał czołowej, poważanej dziennikarki. Porażający poziom słabości. Aż smutne. Już w komentarzach ją wyjaśniają ale Stanowski jak będzie chciał to nie będzie co zbierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu wyborcy PO obecnie są dużo bardziej zradykalizowani niż PiS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu https://x.com/OstatniePokolen/status/1924495969145553302 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 14 minut temu, fluber napisał(a): https://x.com/OstatniePokolen/status/1924495969145553302 Czemu nie 30 maja? Takie otwarte poparcie ich postulatów przed wyborami samymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Rzadko się odnoszę w sprawach polityki Ale widzieliście jakim Pisowym popychadłem stał się kanał zero? Wczoraj 2 godziny jechanki mazurka i Stanowskiego po Trzaskowskim A teraz niespodziewanie Duda będzie u nich na wywiadzie Wcale nie po to żeby zbierać poparcie na 2 turę wyborów i przypadkowo drugi raz u nich Takie mialo być fajne nowoczesne bezstronne medium xdd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 2 minuty temu, Kubbas napisał(a): Rzadko się odnoszę w sprawach polityki Ale widzieliście jakim Pisowym popychadłem stał się kanał zero? Wczoraj 2 godziny jechanki mazurka i Stanowskiego po Trzaskowskim A teraz niespodziewanie Duda będzie u nich na wywiadzie Wcale nie po to żeby zbierać poparcie na 2 turę wyborów i przypadkowo drugi raz u nich Takie mialo być fajne nowoczesne bezstronne medium xdd Duda będzie u nich 3 raz jeśli dobrze kojarzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 1 minutę temu, Kubbas napisał(a): Rzadko się odnoszę w sprawach polityki Ale widzieliście jakim Pisowym popychadłem stał się kanał zero? Wczoraj 2 godziny jechanki mazurka i Stanowskiego po Trzaskowskim A teraz niespodziewanie Duda będzie u nich na wywiadzie Wcale nie po to żeby zbierać poparcie na 2 turę wyborów i przypadkowo drugi raz u nich Takie mialo być fajne nowoczesne bezstronne medium xdd Krytykują Trzaskowskiego i robią wywiad z prezydentem. Straszne Nie to co ustawowo bezstronne i obiektywne TVP. Ale przynajmniej nie ma 3 mld złotych na leczenie dzieci umierających na raka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 8 minut temu, Kubbas napisał(a): Rzadko się odnoszę w sprawach polityki Ale widzieliście jakim Pisowym popychadłem stał się kanał zero? Wczoraj 2 godziny jechanki mazurka i Stanowskiego po Trzaskowskim A teraz niespodziewanie Duda będzie u nich na wywiadzie Wcale nie po to żeby zbierać poparcie na 2 turę wyborów i przypadkowo drugi raz u nich Takie mialo być fajne nowoczesne bezstronne medium xdd W sensie ze oczekiwales ze beda 10tym medium ktore nakurwia jak to demokracja sie nie sprawdza jak ludzie to idioci (i maja czelnosc glosowac inaczej niz mainstream tego oczekuje) zamiast byc 1szym ktore taka nareacje wysmiewa? Wtedy byloby wystarczajaco bezstronnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi