Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, P_M napisał(a):

Ciekawie to wykoncypowales, ale chyba nierealny scenariusz, ale w sumie jakby mi ktoś powiedział że Braun wykręci lepszy wynik niż Korwin kiedykolwiek, a chyba wszyscy Brauna mają za większego radykała (chyba?) niż JKM to w sumie niemożliwe nie istnieje.

Ja bym wskazał dwa główne czynniki sprzyjające Braunowi. 

Pierwszy czynnik to spadek poparcia dla członkostwa Polski w UE. Jeszcze niedawno to poparcie wynosiło 85-90% a teraz tylko 77%. 

Drugi czynnik to rosnąca niechęć Polaków do Ukraińców oraz pojawienie się na ulicach czarnych i ciapatych. 

Korwin takich sprzyjających okoliczności nigdy nie miał, no i za bardzo koncentrował się na paróweczkowej ekonomii, prywatyzacji edukacji i służby zdrowia oraz promowaniu monarchizmu a na tym żadna partia nic wielkiego nie ugrała. 

Alternatywa dla Niemiec, Front Narodowy i Bracia Włosi wybili się głównie na sprzeciwie wobec federalizacji UE oraz masowej imigracji a nie na hasłach zbliżonych do korwinizmu. 

Dlaczego od kilkunastu lat wszystkie mapki wyborcze idealnie pokrywają się z akcjami zbrojnymi antykomunistycznego podziemia?

35 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Ja bym wskazał dwa główne czynniki sprzyjające Braunowi. 

Pierwszy czynnik to spadek poparcia dla członkostwa Polski w UE. Jeszcze niedawno to poparcie wynosiło 85-90% a teraz tylko 77%. 

Drugi czynnik to rosnąca niechęć Polaków do Ukraińców oraz pojawienie się na ulicach czarnych i ciapatych. 

Ja prdl, ale mem.....analiza

7 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a):

Ja prdl, ale mem.....analiza

Nie widziałeś komentarzy typu: ,,w weekend w Warszawie/Krakowie/Gdańsku widziałem więcej murzynów niż przez ostatnie 10 lat''? A pod nimi inba czy więcej wpuścił Tusk czy Kaczyński. 

Edytowane przez Życie_to_mem

W dniu 19.05.2025 o 07:52, RonnieArtestics napisał(a):

Ciężko tam wyczuć ironię, sorki. 

Znając moją twórczość a znamy się trochę można wyczuć że nie do końca poważnie pisałem 

zresztą rzadko w tych wyborach pisałem na serio bo nie widzę w tym roku nic poważnego 

rozwój mediów i internetu plus programy od kuchni Stanowskiego pokazały jaka to wszystko farsa i ustawka 

skoro takie afery jakie mają Rafał i Karol nie cancelują ich w oczach wyborców, co jeszcze gorsze, dają im oni 30% to jak można na to patrzeć poważnie?