Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, ignazz napisał(a):

Lakers lub Real M

que ? Rafal moze 2 razy przegrac w finale na dwa wystepy :)

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Dokładnie. Trudno mi jest znaleźć jakikolwiek punkt styku między Zandbergiem a Trzaskowskim poza stosunkiem do aborcji.

Zandberg ktory w tej kampani stal w opozycji do kolalicji rzadzacej i na tym najwiecej ugral, nie bedzie pro Trzaskowski - zostanie neutralny, bo to mu da polityczne zycie. Na moje on bedzie twarza "zjednoczonej Lewicy" w kolejnych wyborach parlamentalnych tam jest 15% - 20% poparcia do wyciagniecia.

5 minut temu, jack napisał(a):

Jak masz lewicowe poglądy i masz do wyboru rządy skrajnej prawicy i centro-prawicy to wybór jest oczywisty.

PiS to nie skrajna prawica, KO to nie centro-prawica. Właściwie dla lewicowego wyborcy socjalistyczny program PiSu powinien być Ci bliższy niż nieokreślony program KO.

Edytowane przez P_M

2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Zandberg ktory w tej kampani stal w opozycji do kolalicji rzadzacej i na tym najwiecej ugral, nie bedzie pro Trzaskowski - zostanie neutralny, bo to mu da polityczne zycie. Na moje on bedzie twarza "zjednoczonej Lewicy" w kolejnych wyborach parlamentalnych tam jest 15% - 20% poparcia do wyciagniecia.

Robił to co powinien robić Hołownia który chyba zapomniał co oznacza nazwa 3 droga 

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Na moje on bedzie twarza "zjednoczonej Lewicy" w kolejnych wyborach parlamentalnych tam jest 15% - 20% poparcia do wyciagniecia.

Z tym zjednoczeniem to spokojnie, bo zjednoczenie to wyciąganie ręki to różnej maści Czarzastych, Wieczorków czy skompromitowanego po wielokroć Biedronia. I taki skład, nawet z Zandbergiem na czele, 10% nie zrobi. 

Wracając do Brauna to były znaki, widziałem je. Zaczepiałem ostatnio sporo ludzi na taki wyborczy small talk i kilku starszych panów mocno się odpaliło z hasłami " najważniejsze wybory w historii" i  "Polska stoi na krawędzi". I nie chcieli się przyznać na kogo będę głosować. Więc Braunowi może jeszcze wzrosnąć do rana.  

2 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Z tym zjednoczeniem to spokojnie, bo zjednoczenie to wyciąganie ręki to różnej maści Czarzastych, Wieczorków czy skompromitowanego po wielokroć Biedronia. I taki skład, nawet z Zandbergiem na czele, 10% nie zrobi. 

Może zrobić bo po pewnej nie będzie miała nawet 30% poparcia, 3D nie będzie a ktoś te głosy przejąć musi. Senyszyn + Biejat + Zandberg to spokojnie ponad 10 oczek. Czarzasty to już taki sam emeryt za 2 lata będzie jak jk 

4 minuty temu, P_M napisał(a):

PiS to nie skrajna prawica, KO to nie centro-prawica. Właściwie dla lewicowego wyborcy socjalistyczny program PiSu powinien być Ci bliższy niż nieokreślony program KO.

Dla mnie nadzieja wolności (nawet naiwna) ważniejsza niż bonusy socjalne PISu. Ale mówię za siebie.