Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

Mnie z kolei smieszy ze za tvpis te wszystkie 'paski grozy' lataly po calym necie (wlacznie z tym forumkiem ofc) kilka godzin po emisji

Teraz o inbach dowiaduje sie z 2-miesiecznym opoznieniem (czasem troche szybciej jak akurat Kanal Zero lukne)

A potem mamy symetryzm jw (o 'wyznaczaniu' standardow - jakby wczesniej nie bylo Tomkow Lisow i tym podobnych w tvp 🙃)

OMFG, koniec świata 3 zdania! xD

Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam zamiaru umierać za którąkolwiek z obu opcji.

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

https://streamable.com/ixypqf

Jednak TVP jest piękne

2 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

Przecież to "stare" jest, przespałeś?

Stare ale jare, tak od 5 dekad tvp funkcjonuje 🥴

Godzinę temu, mayor napisał(a):

No niestety nawet jako oszust Nawrocki nie jest dobry, chciał wyjebać Jeża z mieszkania, a właśnie sam siebie wyjebał . Zamiast kawalerki za grosze ma kupę smrodu na finiszu kampanii, a wkrótce dostanie zarzuty prokuratorskie

Nom leszcz z niego, w pelni sie zgadzam ze pis jest ze swoimi przekretami o wiele mniej finezyjny, w ko;po robia to ze znacznie większą gracją i nawet na wieksza skale czasami 😋 

9 minut temu, elwariato napisał(a):

Nom leszcz z niego, w pelni sie zgadzam ze pis jest ze swoimi przekretami o wiele mniej finezyjny, w ko;po robia to ze znacznie większą gracją i nawet na wieksza skale czasami 😋 

Najgłupsze jest to że sam się w to wjebał , przy okazji debaty z Biejat , przecież ta babka nawet nie pytała go ile ma mieszkań,  tylko sam Karol wyskoczył z tekstem - "Mówię w imieniu Polek i Polaków , zwykłych ,takich jak ja, którzy mają tylko jedno mieszkanie" 

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

Specjalnie. Ostatecznie ta zadyma wyjdzie mu na plus. 

Nie wydaje mi się, żeby to zrobił specjalnie, a tym bardziej cokolwiek na tym zyskał. Każda próba tłumaczenia, to kolejna wtopa i błyskawicznie obnażenie kłamstwa. Jedynie co go trzyma to nieudolność Rafy w kopaniu leżącego i beznadziejny występ w poniedziałkowej debacie 

1 minutę temu, mayor napisał(a):

Nie wydaje mi się, żeby to zrobił specjalnie, a tym bardziej cokolwiek na tym zyskał. Każda próba tłumaczenia, to kolejna wtopa i błyskawicznie obnażenie kłamstwa. Jedynie co go trzyma to nieudolność Rafy w kopaniu leżącego i beznadziejny występ w poniedziałkowej debacie 

Uwaga skupiła się na nim i został zauważony. Normalny Pisowiec : “Zdrajcy dojebali się o jedna mała kawalerka a chłop pomagał pijakowi.”

7 minut temu, bogans2 napisał(a):

Zobaczcie profil Mentzena na FB. Dostał film z groźbami

Trochę beka. Trzeba być niezłym idiotą by myśleć, że taki filmik może być w jakikolwiek sposób skuteczny. Tym bardziej, że Mentzen nie jest faworytem w wyborach a też nikt przy zdrowych zmysłach mając szansę na prezydenturę nie wycofałby się to takich groźbach. Bardziej skuteczny ten filmik może być jako prowokacja do zagłosowania ma Mentzena.  

23 minuty temu, jack napisał(a):

Trochę beka. Trzeba być niezłym idiotą by myśleć, że taki filmik może być w jakikolwiek sposób skuteczny. Tym bardziej, że Mentzen nie jest faworytem w wyborach a też nikt przy zdrowych zmysłach mając szansę na prezydenturę nie wycofałby się to takich groźbach. Bardziej skuteczny ten filmik może być jako prowokacja do zagłosowania ma Mentzena.  

trzeba byc niezlym idiota strzelać do Trumpa czy zabijac siekiera niewinna kobiete takze ignorujac takie grozby trzeba byc idiota do szescianu. Zapytaj Mentzena czy mu to przeszkadza. A kto to nagrał to inna sprawa. Moze to byc robota obcych slużb, moze samych Ukraincow

20 minut temu, bogans2 napisał(a):

trzeba byc niezlym idiota strzelać do Trumpa czy zabijac siekiera niewinna kobiete takze ignorujac takie grozby trzeba byc idiota do szescianu. Zapytaj Mentzena czy mu to przeszkadza. A kto to nagrał to inna sprawa. Moze to byc robota obcych slużb, moze samych Ukraincow

Może źle się wyraziłem idiotami muszą być twórcy jeśli sądzą, że mogą odnieść sukces w postaci rezygnacji Mentzena z prezydentury. Co to ścigania takich idiotów to nie mam wątpliwości, że już dawno powinni dostać srogo po dupie. 

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/nask-proba-ingerencji-w-polskie-wybory/pgq42fh

Cytat

Ośrodek Analizy Dezinformacji NASK informuje, że zidentyfikował reklamy polityczne na platformie Facebook, które mogą być finansowane z zagranicy. Materiały wyświetlane były na obszarze Polski. Zaangażowane w kampanię konta reklamowe w ciągu ostatnich 7 dni wydały na materiały polityczne więcej niż jakikolwiek komitet wyborczy.

Jak pisze NASK, działania miały pozornie wspierać jednego z kandydatów i dyskredytować innych. Realizowane przez konta reklamowe kampanie dotyczyły szczególnie Rafała Trzaskowskiego, Karola Nawrockiego i Sławomira Mentzena. Analiza wskazuje na możliwą prowokację. Jej celem mogło być działanie na szkodę kandydata rzekomo wspieranego przez tego typu reklamy oraz destabilizacja sytuacji przed wyborami prezydenckimi.

Oczyma wyobraźni widzę jak Sąd Najwyższy canceluje zwycięstwo Nawrockiego, bo zagraniczne fundacje wrzucają masę spotów promujących Trzaskowskiego i cisnących po Nawrockim i Mentzenie i to działało na jego niekorzyść.

Posiedziałem godzinkę ma tik-toku i jestem w szoku ile ciekawych, merytorycznych filmów o Zandbergu i jego poglądach mi się pokazało. Wiem, wiem jak działa algorytm. Ale to, że młodym ludziom chce się produkować o Wielkim Duńczyku materiały jest ciekawe z tego względu, że do tej pory skupiali się raczej na Konfederatach. Odczytuję to nie tylko jako kontrę na dotychczasową tik-tokową twórczość ale też jako zwrócenie się w liberalny model państwa opiekuńczego. Po części to PIS i Konfederacja otwarła szeroko drzwi nowej lewicy. Ciekawe jak to się rozwinie z biegiem lat bo w odróżnieniu do konfederacji z lewicowych poglądów się nie wyrasta.  

30 minut temu, jack napisał(a):

Posiedziałem godzinkę ma tik-toku i jestem w szoku ile ciekawych, merytorycznych filmów o Zandbergu i jego poglądach mi się pokazało. Wiem, wiem jak działa algorytm. Ale to, że młodym ludziom chce się produkować o Wielkim Duńczyku materiały jest ciekawe z tego względu, że do tej pory skupiali się raczej na Konfederatach. Odczytuję to nie tylko jako kontrę na dotychczasową tik-tokową twórczość ale też jako zwrócenie się w liberalny model państwa opiekuńczego. Po części to PIS i Konfederacja otwarła szeroko drzwi nowej lewicy. Ciekawe jak to się rozwinie z biegiem lat bo w odróżnieniu do konfederacji z lewicowych poglądów się nie wyrasta.  

Poteznym Dunczyku. Zandberg ma taka charyzme w porownaniu do innych, ze w minutę potrafi do siebie przekonac ludzi o calkiem odmiennych pogladach od niego.