DLT_Braddock Opublikowano 13 Maja Udostępnij Opublikowano 13 Maja 3 godziny temu, fluber napisał(a): Gazeta prawna. Czyli to była decyzja zelenskiego. Co za chamstwo Ojej @fluber właśnie odkrył że Ukraińcy stosują takie same sowieckie metody jak Rosjanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Maja Udostępnij Opublikowano 13 Maja Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a): Ojej @fluber właśnie odkrył że Ukraińcy stosują takie same sowieckie metody jak Rosjanie ruscy to podali by mu herbatę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 13 Maja Udostępnij Opublikowano 13 Maja 7 godzin temu, P_M napisał(a): Dlatego porownujemy w %pkb, bo przykladowo w PL może ta sama rzecz kosztowac 10zl przy zarobkach 1000 PLN, a w Korei 10 USD przy zarobkach 1000 USD, a Ty wtedy wyskoczysz z populizmem, że dlatego w PL jest źle bo wydajemy 3,8x mniej, a trzeba brać pod uwagę relatywną siłę nabywczą danych nakładów. Co Ci się nie podoba w Singapurze? Mniejszy teren, a więcej obywateli raczej nie powoduje zwiększenie dostępności usług. Jakbyś na odpowiadajacym terenie Singapuru czyli Warszawy i okolic dołożyć kilka milionów ludzi to raczej nie skróciłoby to kolejek i nie poprawiło jakości usług, prawda? Ciekawostka https://www.obserwatorfinansowy.pl/bez-kategorii/rotator/singapur-ma-najlepsze-i-najtansze-leczenie/ W 2000 wedle tego samego rankingu byliśmy na 50. miejscu, więc na tle świata przez te ostatnie X lat spadliśmy, pomimo wydawania większego % PKB. Wyjątkowo muszę bardzo zgodzić się z Rapparem. Jak będzie porównywał mały kraj o dużym PKB do Polski to zawsze wypadniemy niekorzystnie. Abstrahując od faktu że ich % pkb to zupełnie inna wartość niż nasz - mały kraj ma zupełnie inne problemy i nie da się skalować ich rozwiązań na duże państwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 13 Maja Udostępnij Opublikowano 13 Maja 51 minut temu, jack napisał(a): ruscy to podali by mu herbatę Zrobiliby tak samo jak Ukraińcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 13 Maja Udostępnij Opublikowano 13 Maja 3 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a): Ojej @fluber właśnie odkrył że Ukraińcy stosują takie same sowieckie metody jak Rosjanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja ******** ***** i ***** https://forsal.pl/finanse/twoje-pieniadze/artykuly/9789523,ceny-gazu-pojda-gwaltownie-w-gore-nowe-unijne-przepisy-wkrotce-wchodza-w-zycie.html Starszej daty jestem. I znacznie spokojniejszy niż za młodu. I mało co da radę mnie ******* (podnieść ciśnienie). Po lekturze takich artykułów poglądy Brauna z miejsca przestają wydawać się szalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 1 godzinę temu, DRK napisał(a): Po lekturze takich artykułów poglądy Brauna z miejsca przestają wydawać się szalone. no tak bo węgiel o którym ciągle mówi będzie tylko tanieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2 godziny temu, DRK napisał(a): ******** ***** i ***** https://forsal.pl/finanse/twoje-pieniadze/artykuly/9789523,ceny-gazu-pojda-gwaltownie-w-gore-nowe-unijne-przepisy-wkrotce-wchodza-w-zycie.html Starszej daty jestem. I znacznie spokojniejszy niż za młodu. I mało co da radę mnie ******* (podnieść ciśnienie). Po lekturze takich artykułów poglądy Brauna z miejsca przestają wydawać się szalone. Unia sie rozpadnie nim cos takiego wprowadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja https://streamable.com/ixypqf Jednak TVP jest piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 5 minut temu, RappaR napisał(a): https://streamable.com/ixypqf Jednak TVP jest piękne ahhahahahhahahahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 6 minut temu, RappaR napisał(a): https://streamable.com/ixypqf Jednak TVP jest piękne Przecież to "stare" jest, przespałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Przecież to "stare" jest, przespałeś? o fakt to nie w marcu nasi forumkowi silni razem opisywali jakie to tvp teraz dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2 minuty temu, julekstep napisał(a): o fakt to nie w marcu nasi forumkowi silni razem opisywali jakie to tvp teraz dobre? Kogo obchodzi pożar na jakimś hitroł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja https://wiadomosci.wp.pl/sprawdzili-jak-cztery-telewizje-pokazuja-kandydatow-dwa-swiaty-7156208763542016a Cytat Badacze z UMCS w Lublinie, którymi byli studenci II roku kierunków medioznawczych, oglądali telewizję przez 174 dni. W tym czasie wyemitowano 696 wydań programów informacyjnych, które zaprezentowały 7629 newsów trwających łącznie 436 godzin. Cytat programy "19.30" w TVP 1 i "Fakty" TVN, które nie prezentowały nic krytycznego w stosunku do Rafała Trzaskowskiego. 57 proc. materiałów w "Faktach" i 49 proc. w "19:30" było pozytywnych w stosunku do prezydenta Warszawy. Odpowiednio 32 i 41 proc. było neutralnych. Negatywnych nie było wcale. Z drugiej strony w "19.30" TVP 1 i "Faktach" TVN było odpowiednio 51 i 64 proc. materiałów negatywnych o Nawrockim. Pozytywnych nie było wcale. Czysta woda @ignazz Ani jednego negatywnego materiału o trzaskowskim i ani jednego pozytywnego o nawrockim przez ostatnie pół roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 49 minut temu, julekstep napisał(a): o fakt to nie w marcu nasi forumkowi silni razem opisywali jakie to tvp teraz dobre? To mnie pytasz? Nie mam pojęcia, zapytaj @fluberon ma bazy. Swoją drogą niezwykle mnie śmieszy jak zwolennicy obu stron się przekrzykują co było/jest gorsze TVPiS czy TVP w Likwidacji. Dla mnie jeden **uj ze wskazaniem na tych którzy tę podłe standardy wyznaczyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): To mnie pytasz? Nie mam pojęcia, zapytaj @fluberon ma bazy. Swoją drogą niezwykle mnie śmieszy jak zwolennicy obu stron się przekrzykują co było/jest gorsze TVPiS czy TVP w Likwidacji. Dla mnie jeden **uj ze wskazaniem na tych którzy tę podłe standardy wyznaczyli. A kto je wyznaczył? Myślisz że Wysocka schnepf skąd wyleciała jak PiS przejął władzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 48 minut temu, fluber napisał(a): Ani jednego negatywnego materiału o trzaskowskim i ani jednego pozytywnego o nawrockim przez ostatnie pół roku. Wydaję mi się, że o to, że o Nawrockim nie można powiedzieć nic dobrego powinno się winić raczej Nawrockiego, PIS, Kaczyńskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja (edytowane) 7 minut temu, agresywnychomik napisał(a): To mnie pytasz? Nie mam pojęcia, zapytaj @fluberon ma bazy. Swoją drogą niezwykle mnie śmieszy jak zwolennicy obu stron się przekrzykują co było/jest gorsze TVPiS czy TVP w Likwidacji. Dla mnie jeden **uj ze wskazaniem na tych którzy tę podłe standardy wyznaczyli. Mnie z kolei smieszy ze za tvpis te wszystkie 'paski grozy' lataly po calym necie (wlacznie z tym forumkiem ofc) kilka godzin po emisji Teraz o inbach dowiaduje sie z 2-miesiecznym opoznieniem (czasem troche szybciej jak akurat Kanal Zero lukne) A potem mamy symetryzm jw (o 'wyznaczaniu' standardow - jakby wczesniej nie bylo Tomkow Lisow i tym podobnych w tvp ) Edytowane 14 Maja przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 51 minut temu, fluber napisał(a): 57 proc. materiałów w "Faktach" i 49 proc. w "19:30" było pozytywnych w stosunku do prezydenta Warszawy. Z powyższego wynika, że TVP jest bardziej krytyczna od TVN w stosunku do Trzaskowskiego 52 minuty temu, fluber napisał(a): "19.30" TVP 1 i "Faktach" TVN było odpowiednio 51 i 64 proc. materiałów negatywnych o Nawrockim. i mniej krytyczna do Nawrockiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 3 minuty temu, jack napisał(a): Wydaję mi się, że o to, że o Nawrockim nie można powiedzieć nic dobrego powinno się winić raczej Nawrockiego, PIS, Kaczyńskiego No niestety nawet jako oszust Nawrocki nie jest dobry, chciał wyjebać Jeża z mieszkania, a właśnie sam siebie wyjebał . Zamiast kawalerki za grosze ma kupę smrodu na finiszu kampanii, a wkrótce dostanie zarzuty prokuratorskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi