Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Dupiarz dupiarzem pogania😋 nie wiem jak ludzie tlumacza sobie sens glosowania na nawrocia czy trzaska, poza wzajemna plemienna nienawiścią, moze i format tych debat nie idealny, moze to naiwne spojrzenie z mojej strony, ale autentycznie nawet na tej mieliznie idzie znalezc lepszych kandydatow niz wspomniana dwojka, albo inaczej ciezej znaleźć gorszych😛 A no i z czystej złośliwosci zaglosował bym na stanka, co by mu na złość zrobić i wysłać do pałaca😄

W dniu 12.05.2025 o 21:50, elwariato napisał(a):

Dupiarz dupiarzem pogania😋 nie wiem jak ludzie tlumacza sobie sens glosowania na nawrocia czy trzaska, poza wzajemna plemienna nienawiścią, moze i format tych debat nie idealny, moze to naiwne spojrzenie z mojej strony, ale autentycznie nawet na tej mieliznie idzie znalezc lepszych kandydatow niz wspomniana dwojka, albo inaczej ciezej znaleźć gorszych😛 A no i z czystej złośliwosci zaglosował bym na stanka, co by mu na złość zrobić i wysłać do pałaca😄

Rozwiń  

Autentycznie, niestety to nikt z tego zbiorowiska nie nadaje się na #1 w państwie, co jest smutnym obrazem tego jaki poziom ma nasza klasa polityczna, a co gorsze, w jakim kierunku poszło społeczeństwo skoro wybiera sobie ludzi, którzy następnie fundują takie perełki. 

W dniu 12.05.2025 o 04:38, fluber napisał(a):

Program komputerowy losował. TVP nie pozwoliło wnieść kamer. Stanowski nagrał telefonem, ale widać tylko jak wyniki z losowania z programu wyświetlają się na ekranie 

Rozwiń  

Stanowski ostatecznie przyznał, że było legitnie :) 

https://x.com/OficjalneZero/status/1921954759906406884?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1921954759906406884|twgr^264893e994ae6e4aa7841f8336b59dcd22e41590|twcon^s1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwykop.pl%2Fwpis%2F81405463%2Fco-za-pala-stanowski-celowo-wprowadzil-opinie-publ

Edytowane przez Życie_to_mem

Pomijając poglądy to podoba mi się styl obecny Jakubiaka. Chyba ostatnio stał się mniej nerwowy a bardziej refleksyjny. Ma poglądy i wyraża je stanowczo ale spokojnie i jasno. Do tego ten wąs, dwurzędówka. Pasowałby na prezydenta 🫢

Jego odwrotnością jest Mentzen, który jakoś tak dziwnie łapie powietrze jakby mu brakowało. Za młody. A jak już młody to chociaż mógłby być przystojny a nie taki okrągłotłusty. 

W dniu 13.05.2025 o 05:29, jack napisał(a):

Pomijając poglądy to podoba mi się styl obecny Jakubiaka. Chyba ostatnio stał się mniej nerwowy a bardziej refleksyjny. Ma poglądy i wyraża je stanowczo ale spokojnie i jasno. Do tego ten wąs, dwurzędówka. Pasowałby na prezydenta 🫢

Jego odwrotnością jest Mentzen, który jakoś tak dziwnie łapie powietrze jakby mu brakowało. Za młody. A jak już młody to chociaż mógłby być przystojny a nie taki okrągłotłusty. 

Rozwiń  

No właśnie miałem pisać że chyba sobie w pierwszej turze skreślę Jakubiaka  

miły starszy pan 

no i ten wąs…. 

nie dotrwałem do końca bo przyznam szczerze nie dało się tego gowna słuchać 

rachon ma powody do strachu, sznepft depcze mu po piętach 

W dniu 13.05.2025 o 05:33, josephnba napisał(a):

nie dotrwałem do końca bo przyznam szczerze nie dało się tego gowna słuchać 

Rozwiń  

Ja też wyłączyłem poszedłem spać, wstałem na loterię i mecz NY. Wqrwiająca jest nieudolność Rafcia , miał boksera na deskach i nie potrafił mu skopać dupy, tak porządnie jak się oszustowi należy 

W dniu 12.05.2025 o 14:04, Cichy napisał(a):

Jesli przez kilkanaście lat kolejne rządy oszczędzają i raz na jakiś czas zbliżą się do niezbędnego minimum, nie poprawi to nagle zaniedbań z poprzednich kilkunastu lat (infrastrukturalnych jak i kadrowych)

Rozwiń  

https://www.prawo.pl/zdrowie/rosna-naklady-na-ochrone-zdrowia-dane-gus,530867.html jak to się ma do faktów? 

W dniu 13.05.2025 o 09:24, RappaR napisał(a):

Widziałeś jak wyglądały szpitale w 2014 i jak wyglądają teraz?

Rozwiń  

Proszę po raz ostatni, dyskutuj na temat i odpowiadaj na pytania.

Mówimy o tym, że ciągły wzrost wydatków nie rozwiązuje problemów służby zdrowia, gdzie kolega Zandberg mówi, że dosypanie mniej (proporcjonalnie) niż zostało już dosypane już wcześniej problemów nie rozwiązało. Chyba większość zna definicję Szaleństwa Einsteina, czyli robienie tego samego (dosypywanie pieniędzy), które ma dać inne rozwiązanie niż do tej pory (nierozwiązanie problemów)

Wedle danych zostało dosypane+150% od 2014 roku, przy skumulowanej inflacji na poziomie +-40%. 

Nie wiem jak można postulować, że samo dosypanie pieniędzy bez jakichś zmian systemowych przyniesie oczekiwane efekty, znaczy się można, ale jest to wyjątkowo naiwne.

W dniu 13.05.2025 o 09:39, P_M napisał(a):

Proszę po raz ostatni, dyskutuj na temat i odpowiadaj na pytania.

Mówimy o tym, że ciągły wzrost wydatków nie rozwiązuje problemów służby zdrowia, gdzie kolega Zandberg mówi, że dosypanie mniej (proporcjonalnie) niż zostało już dosypane już wcześniej problemów nie rozwiązało. Chyba większość zna definicję Szaleństwa Einsteina, czyli robienie tego samego (dosypywanie pieniędzy), które ma dać inne rozwiązanie niż do tej pory (nierozwiązanie problemów)

Wedle danych zostało dosypane+150% od 2014 roku, przy skumulowanej inflacji na poziomie +-40%. 

Nie wiem jak można postulować, że samo dosypanie pieniędzy bez jakichś zmian systemowych przyniesie oczekiwane efekty, znaczy się można, ale jest to wyjątkowo naiwne.

Rozwiń  

Ponieważ nie wydano tych pieniędzy na propagandę mającą zmienić wyniki sondaży CBOS.

Wydano te pieniądze na poprawę ochrony zdrowia, nie na poprawę opinii o ochronie zdrowia.