P_M Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu 5 godzin temu, agresywnychomik napisał(a): Ta forma jest całkiem dobra, podoba mi się dynamika tej debaty. Zrobić top 6-8 kandydatów i format podobny tylko wydłużyć czasy ewentualnie zrobić podwójną rundę, żeby dać możliwość wymiany "ciosów" Trzynastka to po prostu za dużo. Jak cenię pluralizm i chętnie pozbyłbym się popisowego duopolu tak było to po prostu zbyt wiele osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 6 godzin temu, jack napisał(a): Kampania prezydencka to okazja dla różnych klaunów, idiotów i atencjuszy do darmowego zaprezentowania swoich przedstawień. Strata czasu. Powinni coś zrobić z progiem i sposobem zbierania poparcia by ograniczyć ten cyrk. No powinni zrobić coś ze sposobem zbierania podpisów, ale gdyby podnieśli próg to żaden z twoich lewackich kandydatów by nie mógł nawet wystartować, więc czy jesteś pewien co proponujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 7 godzin temu, RappaR napisał(a): Najlepiej w ogóle zlikwidować wybory i montować Trzaskowskiego czy innego Twojego bożyszcza prezydentem do końca życia Przynajmniej połowa z kandydatów to nie są żadni kandydaci na prezydenta. I tu nawet nie chodzi o poparcie ale intencje. Senyszyn sprzedaje swoje poglądy antyklerykalne, Braun antyżydowskie, Maciak prorosyjskie itd. Robienie z wyborów prezydencjach darmowej sceny dla świrów ośmiesza Polskę. Mnie to nie bawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 1 minutę temu, jack napisał(a): Senyszyn sprzedaje swoje poglądy antyklerykalne, Braun antyżydowskie, Maciak prorosyjskie itd. Nawrocki propolskie, Trzaskowski proeuropejskie, Hołownia prohołowniowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a): No powinni zrobić coś ze sposobem zbierania podpisów, ale gdyby podnieśli próg to żaden z twoich lewackich kandydatów by nie mógł nawet wystartować, więc czy jesteś pewien co proponujesz ? Próg powinien zostać podniesiony a co najmniej powinien się zmienić sposób weryfikacji głosów. Ja nie mam problemu z tym, że Senyszyn odejdzie na emeryturę 1 minutę temu, fluber napisał(a): Nawrocki propolskie, Trzaskowski proeuropejskie, Hołownia prohołowniowe... Serio nie widzisz różnicy między kandydowaniem na urząd prezydenta od prezentacji swoich poglądów przy okazji wyborów prezydenckich? Czy Twoim zdaniem Senyszyn uważa, że realnym jest jej zwycięstwo w wyborach prezydenckich lub chociaż budowanie pozycji przed kolejnymi? Nie, babka przyszła popi*****ić o kościele przed widownią do której by się w inny sposób nie przebiła. 1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a): No powinni zrobić coś ze sposobem zbierania podpisów, ale gdyby podnieśli próg to żaden z twoich lewackich kandydatów by nie mógł nawet wystartować, więc czy jesteś pewien co proponujesz ? Nie każdy jak prawaki przedkłada interes własny przed interesem ogółu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 8 minut temu, jack napisał(a): Serio nie widzisz różnicy między kandydowaniem na urząd prezydenta od prezentacji swoich poglądów przy okazji wyborów prezydenckich? Czy Twoim zdaniem Senyszyn uważa, że realnym jest jej zwycięstwo w wyborach prezydenckich lub chociaż budowanie pozycji przed kolejnymi? Nie, babka przyszła popi*****ić o kościele przed widownią do której by się w inny sposób nie przebiła. Problemem jest fakt, że podpisy są sfałszowane. Każdy kto ma poparcie 100 tysięcy osób powinien mieć możliwość startu w wyborach. Tylko kto z nas kiedykolwiek komukolwiek cokolwiek podpisywał? Ja podpisywałem Kornelowi Morawieckiemu w 2010. A tutaj Nawrocki złożył 1,3 miliona podpisów, Trzaskowski milion, Hołownia 400 tysięcy, Biejat 420 tysięcy, Mentzen 250 tysięcy, Zandberg 180 tysięcy, Braun 170 tysięcy, Stanowski 140 tysięcy, 9 innych kandaydatów zadeklarowało zebranie ponad 120 tysięcy podpisów (z czego 4 kandydatury odrzucono). To jest 5 milionów podpisów. Czyli co 6 Polak się komuś podpisał. Ja nawet nie widziałem zbierania podpisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 3 minuty temu, fluber napisał(a): Problemem jest fakt, że podpisy są sfałszowane. Każdy kto ma poparcie 100 tysięcy osób powinien mieć możliwość startu w wyborach. Tylko kto z nas kiedykolwiek komukolwiek cokolwiek podpisywał? Ja podpisywałem Kornelowi Morawieckiemu w 2010. A tutaj Nawrocki złożył 1,3 miliona podpisów, Trzaskowski milion, Hołownia 400 tysięcy, Biejat 420 tysięcy, Mentzen 250 tysięcy, Zandberg 180 tysięcy, Braun 170 tysięcy, Stanowski 140 tysięcy, 9 innych kandaydatów zadeklarowało zebranie ponad 120 tysięcy podpisów (z czego 4 kandydatury odrzucono). To jest 5 milionów podpisów. Czyli co 6 Polak się komuś podpisał. Ja nawet nie widziałem zbierania podpisów. Stanowski podkreślał, że zebranie tej ilości podpisów dla osoby o jego zasięgach było sporym wyzwaniem. Tymczasem podpisy zbierają jakieś nonejmy, które objawiają się tylko w czasie debat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu są dwa wyjścia: w duchu demokratycznym zwiększamy wymóg ilości podpisów albo w duchu republikańskim zwiększamy wymogi przez np egzamin, wykształcenie, posiadany stan majątkowy itp itd , może wpisowe. oczywiście najgorsze ze wszystkiego byłoby wymóg partyjniactwa ale mam jakieś takie wrażenie odgórnie komuś zależy aby zbrzydła nam demokracja oraz posiadanie własnych suwerennych władz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 11 minut temu, Koelner napisał(a): są dwa wyjścia: w duchu demokratycznym zwiększamy wymóg ilości podpisów albo w duchu republikańskim zwiększamy wymogi przez np egzamin, wykształcenie, posiadany stan majątkowy itp itd , może wpisowe. oczywiście najgorsze ze wszystkiego byłoby wymóg partyjniactwa ale mam jakieś takie wrażenie odgórnie komuś zależy aby zbrzydła nam demokracja oraz posiadanie własnych suwerennych władz Wystarczy, że będziemy zbierać podpisy legalnie w mobywatelu i tyle. Mielibyśmy wtedy w wyborach Trzaskowskiego, Nawrockiego, Hołownię, Biejat, Mentzena, Stanowskiego, Brauna, Zandberga i Wocha. Reszta by nie zebrała podpisów Edytowane 9 godzin temu przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 4 minuty temu, fluber napisał(a): Wystarczy, że będziemy zbierać podpisy legalnie w mobywatelu i tyle. Mielibyśmy wtedy w wyborach Trzaskowskiego, Nawrockiego, Hołownię, Biejat, Mentzena, Stanowskiego, Brauna, Zandberga i Wocha. Reszta by nie zebrała podpisów mobywatel to może być bariera nie do przejścia dla wielu wyborców. Ale może to dobrze. Stanowski wczoraj ewidentnie zagrał piłkę do Zandberga na czystą pozycję. Do Biejat zresztą też bo to ona teczkę od przedszkolaków przejęła. Stanowski jednak lewak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Godzinę temu, jack napisał(a): Przynajmniej połowa z kandydatów to nie są żadni kandydaci na prezydenta. I tu nawet nie chodzi o poparcie ale intencje. Senyszyn sprzedaje swoje poglądy antyklerykalne, Braun antyżydowskie, Maciak prorosyjskie itd. Robienie z wyborów prezydencjach darmowej sceny dla świrów ośmiesza Polskę. Mnie to nie bawi. Różne osoby mają w Polsce forum do głoszenia różnych poglądów. Mnie to bawi i mi się to podoba. Problemem Polski jest za mało demokracji, ale to wiem, że zwolennicy koalicji rządzącej są przeciwni zwiększania demokracji w Polsce, ponieważ w referendum nie byłoby poparcia dla aktualnej propagandowej TVP kosztującej 3 mld rocznie zabrane z leczenia dzieci chorych na nowotwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 18 minut temu, jack napisał(a): mobywatel to może być bariera nie do przejścia dla wielu wyborców. Ale może to dobrze. jak przejdziemy barierę myobywatel to Mejzy, Klenning Kluski i inni jako pośrednicy w rządzeniu nie będą nam potrzebni a wtedy utną sobie gałąź na której siedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 6 minut temu, RappaR napisał(a): Mnie to bawi i mi się to podoba. Przykro, że bawi cię ośmieszanie Polski. 7 minut temu, RappaR napisał(a): Problemem Polski jest za mało demokracji, Pierdu, pierdu byle pisać. Musisz się bardziej postarać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 2 minuty temu, jack napisał(a): Przykro, że bawi cię ośmieszanie Polski. Oczywiście, dumę z Polski można czuć, tylko kiedy koalicja rządząca płaci miliardy dla propagandzistów, wszystko inne jest ośmieszaniem. Ogółem od zawsze twierdzę, że w Polsce każde referendum powinno być wiążące, a docelowo powinno się ich odbywać kilka w roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Ogółem od zawsze twierdzę, że w Polsce każde referendum powinno być wiążące, a docelowo powinno się ich odbywać kilka w roku I właśnie dlatego potrzebne są odpowiednie progi by takie pomysły nie lądowały na debacie prezydenckiej a na niszowym forum o koszykówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 2 minuty temu, jack napisał(a): I właśnie dlatego potrzebne są odpowiednie progi by takie pomysły nie lądowały na debacie prezydenckiej a na niszowym forum o koszykówce Racja, lepiej płacić 3 mld złotych rocznie na propagandzistów Tuska niż pomóc dzieciom chorym na raka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 10 minut temu, RappaR napisał(a): Ogółem od zawsze twierdzę, że w Polsce każde referendum powinno być wiążące, a docelowo powinno się ich odbywać kilka w roku tylko czy wtedy z demokracji nie przejdziemy w ochlokrację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 6 minut temu, RappaR napisał(a): Racja, lepiej płacić 3 mld złotych rocznie na propagandzistów Tuska niż pomóc dzieciom chorym na raka Pamiętasz, że metoda Mentzena na ciągłe powtarzanie głupot została ogólnie wyśmiana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 7 minut temu, jack napisał(a): Pamiętasz, że metoda Mentzena na ciągłe powtarzanie głupot została ogólnie wyśmiana? Uważasz, że głupotą jest twierdzenie, że obecna TVP jest propagandowa czy że kosztuje 3 mld złotych rocznie? Która część stwierdzenia jest nieprawdziwa? 11 minut temu, Koelner napisał(a): tylko czy wtedy z demokracji nie przejdziemy w ochlokrację? A kiedy w dziejach mieliśmy ochlokrację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Która część stwierdzenia jest nieprawdziwa? Uważam, że zarobki lekarzy są zbyt wysokie przez co brakuje pieniędzy na onkologię dziecięcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi