Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, jack napisał(a):

Nie ma tu sprzeczności. Można być dobrym, ciepłym, wrażliwym człowiekiem i pi*****ić głupoty 🤷

Podsumujmy. Święty Franciszek się załamał, bo jego imię przyjął dobry, ciepły, wrażliwy człowiek?

Faktycznie, Tusk to debil, trzeba pogratulować jego wyborcom wybrania na premiera Polski największego debila w historii tego kraju

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Podsumujmy. Święty Franciszek się załamał, bo jego imię przyjął dobry, ciepły, wrażliwy człowiek?

Faktycznie, Tusk to debil, trzeba pogratulować jego wyborcom wybrania na premiera Polski największego debila w historii tego kraju

Franciszek się załamał bo jego imię przyjął papież sprzyjający rosjanom napadającym ja Ukrainę. Dobry, ciepły, wrażliwy ale mało rozgarnięty. Może to kwestia wieku. 

3 minuty temu, jack napisał(a):

Franciszek się załamał bo jego imię przyjął papież sprzyjający rosjanom napadającym ja Ukrainę. Dobry, ciepły, wrażliwy ale mało rozgarnięty. Może to kwestia wieku. 

Z tego co mi wiadomo na temat Franciszka, to raczej dla niego cechy takie jak dobro i wrażliwości były najważniejsze. Szczególnie, że w kwestii Ukrainy apelował o pokój, co raczej sprzyja poglądom Franciszka. 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Z tego co mi wiadomo na temat Franciszka, to raczej dla niego cechy takie jak dobro i wrażliwości były najważniejsze. Szczególnie, że w kwestii Ukrainy apelował o pokój, co raczej sprzyja poglądom Franciszka. 

Stawiał znak równości między atakowanym a agresorem. Tak dobry, że aż wstyd 

Teraz, RappaR napisał(a):

W Koranie czy w Biblii było o nastawianiu drugiego policzka, bo mi się zawsze myli?

A może masz rację i Tusk się myli a Franciszek wcale nie był dobrym człowiekiem a wyrachowanym jak Trump i po prostu ta wojna psuła mu interesy.

5 minut temu, jack napisał(a):

A może masz rację i Tusk się myli a Franciszek wcale nie był dobrym człowiekiem a wyrachowanym jak Trump i po prostu ta wojna psuła mu interesy.

Nie wiem czy mam rację, ale możemy zakończyć dyskusję na Tusk się myli :) 

Ogólnie to jest żenujące że całe PO tak nie kontroluje swojej bajery że nie pamięta co mówiło / pisało. A przecież można było napisać, że pomimo odmiennych poglądów w kwestii wojny na Ukrainie, był dobry ciepłym etc

podpbnie jak Rafałek - mógł powiedzieć, że obiecywali ale zmienili zdanie.