Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, jack napisał(a):

Mają szczęście, że PIS jest historycznie słaby. 

Dla mnie na tym etapie kampanii Nawrocki > Duda, więc zobaczymy jak ambasada USA zareaguje i czy w ogóle będą musieli pomagać PiSu czy nie. Trzaskowski, TVP i PO podali pomocną rękę PiS-owi organizując debatę więc to kolejny element i przypadek że u nas demokracja jest kreowana.

Teraz, LAF napisał(a):

Nie no. Duda tam ośmieszył Komorowskiego w debacie z flagą a tutaj w sumie nic ciekawego nie padło co by spowodowało , że Karol by zdobył dodatkowe punkty. 

Komorowski to przegrał przez nagrania u Sowy, weź kredyt i Szogunie wskocz na krzesło 

No i przez I kadencję był gajowym i cwelem 

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

Mnie te badania i sondaże zastanawiały zawsze. Bo mnie nigdy nikt w nich nie pytał o preferencje. Ani bezpośrednio ani w ankiecie internetowej.no i dziś chyba widzisz ze u nas przeważa pogląd ze nie ma na kogo głosować i dla wielu Trzaskowski przegrał te szopkę.

Pa na to:

https://x.com/IBRiS_PL/status/1911362682411720948

6 godzin temu, ignazz napisał(a):

Jako prawnik mogę z bólem serca odpowiedzieć tylko ze istnieje wysokie prawdopodobieństwo ze niestety tak. 

Można tez bez bólu serca stwierdzić, że piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia, i co straszne jako prawnik. Poważnie uważasz, że udałoby się ukryć takiego typu wałki? Patrząc choćby z perspektyw jak szczegółowo praktycznie każde działanie poprzedniej władzy było analizowane to w przypadku, gdyby istniał choćby cień podejrzeń to wszystkie telewizje, instytucje EU ogłosiłyby alarm o kolejnym przypadku łamania praworządności czy czego tam jeszcze. Dziw bierze, że te polityczne sądy nie potrafiły skazać Nowaka, czy ten polityczny drapieżny aparat Ziobry nie potrafił uporać się z Giertychem. 

istnieje wysokie prawdopodobieństwo ze było to o charakterze i znamionach przestępczych

Skoro jest aż takie wysokie prawdopodobieństwo, jak rozumiem w twoim przekonaniu ocierające się o pewność, to dziwić może, że jak do tej pory, a licznik leci już 2 rok, nikomu nie przedstawiono zarzutów, a przecież rozliczeniami zajmują się wysokiej klasy specjaliści prawda? 

kwestiami od kopertowych wyborów

Wydaje mi się, że jako osoba, która chyba w bezstronny sposób podchodzi do poczynań każdej władzy, byłeś w stanie na spokojnie podejść do tematu i zweryfikować źródło fiaska wspomnianych wyborów?

głosowaniach o północy

Podpowiedz proszę, bo chcę zrozumieć, jakie procedury bądź przepisy prawa zostały naruszone?

fundusz sprawiedliwości

Być może mi umknęło, ale skoro ruszyłeś z tym wątkiem, to podpowiedz kto konkretnie z PIS dorobił się na fundusz? 

Tylko piramida przestępcza i skala nadużyć jaka spotkała nas właśnie za PiS w naszej historii nie licząc czasów rozbiorowych była na niespotykanym poziomie.

I to jest w jakimś sensie przerażające, czyli piszesz, że Bodnar z towarzyszami nie potrafią nawet łamiąc prawo, rozliczyć tych, którzy rzekomo je łamali? 

niezauważenie zmian dosyć drastycznych w 2015-23

Skoro zmiany były aż DRASTYCZNE, to podaj chociaż 3 przykłady.

Po drugiej stronie mieliście bezwzględna zdyscyplinowana maszynę do głosowania z prezydentem

Do tego zdania można się z tobą zgadzać lub nie, ale przepraszam, nie da się tego inaczej skwitować niż śmiechem, czyli masz pretensje, że ktoś mając większość w sejmie i prezydenta, skutecznie wdrażał swoje pomysły ustawowe, tym samym realizując własny program wyborczy? 

7 godzin temu, ignazz napisał(a):

z prezydentem nie potrafiącym się samodzielnie przeciwstawiać i mającym nick długopis

Polecam zainteresować się jakie ustawy Duda zawetował, podpowiem ci, że choćby kluczową reformę Ziobry, ale przecież jako prawnik z pewnością o tym wiesz. Uważasz, że bez przyczyny Duda z Kaczyńskim nie rozmawiają ze sobą od kilku lat lub część wyborców uważa go za zdrajcę własnego obozu? 

mechanizmów o charakterze utrzymania władzy

Z tego co pamiętam to prognozowanych czołgów na ulicy nie było, a zmiana władzy odbyła się bezkrwawo i dokonała się w 2023 roku, no ale....teraz to już sam nie wiem.

nie wiem gdzie widzisz te przejawy all time zła teraz

W sensie, jako prawnik nie widzisz nielegalnego przejęcia tvp, przekrętu notariuszki, włamania do szaf pancernych, bezprawnej podmianki Korneluka, odsunięcie Ostrowskiego, wyznaczania sędziów do konkretnych spraw, wyłączania części sędziów z losowania, niezgodnego z konstytucją obcięcia finansowania TK itd....OK 

I na deser...
https://x.com/Zaradkiewicz_K/status/1909678552645063133

6 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Bezpośrednich poleceń pewnie nie było, ale faktem jest, że jak któryś zrobił coś nie po myśli Ziobry to miewał potem kłopoty. 

A obecni sędziowie są według Ciebie apolityczni i wydają wyroki neutralne i obiektywne? 

12 minut temu, tankathon napisał(a):

Można tez bez bólu serca stwierdzić, że piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia, i co straszne jako prawnik. Poważnie uważasz, że udałoby się ukryć takiego typu wałki? Patrząc choćby z perspektyw jak szczegółowo praktycznie każde działanie poprzedniej władzy było analizowane to w przypadku, gdyby istniał choćby cień podejrzeń to wszystkie telewizje, instytucje EU ogłosiłyby alarm o kolejnym przypadku łamania praworządności czy czego tam jeszcze. Dziw bierze, że te polityczne sądy nie potrafiły skazać Nowaka, czy ten polityczny drapieżny aparat Ziobry nie potrafił uporać się z Giertychem. 

Skoro jest aż takie wysokie prawdopodobieństwo, jak rozumiem w twoim przekonaniu ocierające się o pewność, to dziwić może, że jak do tej pory, a licznik leci już 2 rok, nikomu nie przedstawiono zarzutów, a przecież rozliczeniami zajmują się wysokiej klasy specjaliści prawda? 

Wydaje mi się, że jako osoba, która chyba w bezstronny sposób podchodzi do poczynań każdej władzy, byłeś w stanie na spokojnie podejść do tematu i zweryfikować źródło fiaska wspomnianych wyborów?

Podpowiedz proszę, bo chcę zrozumieć, jakie procedury bądź przepisy prawa zostały naruszone?

Być może mi umknęło, ale skoro ruszyłeś z tym wątkiem, to podpowiedz kto konkretnie z PIS dorobił się na fundusz? 

I to jest w jakimś sensie przerażające, czyli piszesz, że Bodnar z towarzyszami nie potrafią nawet łamiąc prawo, rozliczyć tych, którzy rzekomo je łamali? 

Skoro zmiany były aż DRASTYCZNE, to podaj chociaż 3 przykłady.

Do tego zdania można się z tobą zgadzać lub nie, ale przepraszam, nie da się tego inaczej skwitować niż śmiechem, czyli masz pretensje, że ktoś mając większość w sejmie i prezydenta, skutecznie wdrażał swoje pomysły ustawowe, tym samym realizując własny program wyborczy? 

Polecam zainteresować się jakie ustawy Duda zawetował, podpowiem ci, że choćby kluczową reformę Ziobry, ale przecież jako prawnik z pewnością o tym wiesz. Uważasz, że bez przyczyny Duda z Kaczyńskim nie rozmawiają ze sobą od kilku lat lub część wyborców uważa go za zdrajcę własnego obozu? 

Z tego co pamiętam to prognozowanych czołgów na ulicy nie było, a zmiana władzy odbyła się bezkrwawo i dokonała się w 2023 roku, no ale....teraz to już sam nie wiem.

W sensie, jako prawnik nie widzisz nielegalnego przejęcia tvp, przekrętu notariuszki, włamania do szaf pancernych, bezprawnej podmianki Korneluka, odsunięcie Ostrowskiego, wyznaczania sędziów do konkretnych spraw, wyłączania części sędziów z losowania, niezgodnego z konstytucją obcięcia finansowania TK itd....OK 

I na deser...
https://x.com/Zaradkiewicz_K/status/1909678552645063133

Największy szacunek to za przeczytanie jego postu do końca i tak się należy 

Ktoś planuje przeczytać to arcydzieło Rafała?:)

Pan Michał Żebrowski:

Przez dziesięciolecia miałem zaszczyt i przyjemność czytać dla Państwa wielu wspaniałych polskich Autorów.. Mickiewicza, Słowackiego, Norwida, Miłosza, Sienkiewicza, Żeromskiego, Wyspiańskiego, Broniewskiego, Leśmiana, Herberta, Grochowiaka, Tuwima, Brzechwę, Baczyńskiego, Prusa.. a teraz czytam Trzaskowskiego. Podsumuję to krótko.. nie wiem co lepsze. Panie Prezydencie.. zadanie wykonane. 

Edytowane przez fluber

7 minut temu, fluber napisał(a):

....

Pan Michał Żebrowski:

Przez dziesięciolecia miałem zaszczyt i przyjemność czytać dla Państwa wielu wspaniałych polskich Autorów.. Mickiewicza, Słowackiego, Norwida, Miłosza, Sienkiewicza, Żeromskiego, Wyspiańskiego, Broniewskiego, Leśmiana, Herberta, Grochowiaka, Tuwima, Brzechwę, Baczyńskiego, Prusa.. a teraz czytam Trzaskowskiego. Podsumuję to krótko.. nie wiem co lepsze. Panie Prezydencie.. zadanie wykonane. 

To musi być manipulacja, nie wierzę, że Skrzetuski coś takiego powiedział/napisał. 😎

17 minut temu, tankathon napisał(a):

To musi być manipulacja, nie wierzę, że Skrzetuski coś takiego powiedział/napisał. 😎

On był chyba świadkiem na ślubie Trzaskowskiego, zobacz na jego FB:)

jechałem dziś przez Kamienną Górę i tyle samochodów TVP to w życiu nie widziałem. Cała karawana jechała 

Edytowane przez fluber

11 minut temu, fluber napisał(a):

image.jpeg.fa9cc74a93824e8ca61aabbaa29ee8b1.jpeg

Pan Michał Żebrowski:

Tak prymitywnej propagandy, to Kurski z Siekielskim nigdy nie serwowali

8 minut temu, RappaR napisał(a):

A obecni sędziowie są według Ciebie apolityczni i wydają wyroki neutralne i obiektywne? 

Póki co nie widzę żeby ludzie związani z obecną władzą mieli jakąś taryfę ulgową.

Chyba ze dwa tygodnie temu szef jakichś lokalnych struktur PO dostał 11 lat za czyny pedofilskie. Wieloletni posłowie Platformy Rynasiewicz i Grabarczyk też zostali skazani, a taki Józef Pinior (to ten z filmu ,,80 milionów'') zaraz pewnie dostanie drugi wyrok skazujący. Palikot i Sutryk mają sprawy w toku. 

5 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Póki co nie widzę żeby ludzie związani z obecną władzą mieli jakąś taryfę ulgową.

Chyba ze dwa tygodnie temu szef jakichś lokalnych struktur PO dostał 11 lat za czyny pedofilskie. Wieloletni posłowie Platformy Rynasiewicz i Grabarczyk też zostali skazani, a taki Józef Pinior (to ten z filmu ,,80 milionów'') zaraz pewnie dostanie drugi wyrok skazujący. Palikot i Sutryk mają sprawy w toku. 

A jaką taryfę ulgową mieli ci z PiSu?

Który z nich za faktyczne czyny pedofilskie nie został skazany?

https://wiadomosci.onet.pl/krakow/babcia-kasia-ugryzla-i-zwyzywala-policjanta-decyzja-sadu-budzi-wiele-emocji/yk6vvst

https://www.rmf.fm/hot-news/news,76635,kurdej-szatan-ze-lzami-w-oczach-poinformowala-o-decyzji-sadu-to-koniec.html