Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Debatę wygrali producenci alkoholi w Polsce. Nikt z kandydatów nie miał odwagi nawet wspomnieć o próbie likwidacji sprzedaży (patologicznej) w sumie na stacjach. Każdy tego tematu się bal. Jedyny Jakubiak co mnie tez ubawiło jako społecznik poszedł w stronę kontry swoich konkurentów ( producentów alkoholu) bo ma kłopot ze alkohol jest za tani w porównaniu z jego produktami. I jedynym postulatem w sprawie ograniczenia alkoholu to podniesienie „dampingowych” ;))) cen. Ogólnie wielu kandydatów robiło takie błędy językowe w wymowie ze nie wiem jak ich Rodzice wychowali ;) kandydat z Włocławka wspomniał owszem o takiej próbie w Toruniu gdzie zniknęły mocne trunki ze stacji ale twardego statementu nie było. Nawet Stano zrobił unik a rozwinięta myśl ze to nie ma różnicy czy w sklepie czy na stacji to gruby mindfuck. 
Przeciez po 21 te lidle i biedronki są pozamykane i brak na stacji znacząco by ograniczył dostęp. Dla mnie jednym z realnych problemów są te stacje otwarte cała dobę bo przecież najczęściej dogrywka niedopicia następuje właśnie po zamknięciu sklepów i Wladziu który pił najmniej jedzie drogami bocznymi na Orlen. A nocne są przecież raczej w centrum miast i to dużych gdzie jest jedyna szansa na trafienie na patrol. Dawanie tego na stacje gdzie wokół są same wsie to utrudnianie pracy policji. A ułatwianie pijanym kierowcom dogrywek alkoholowych. Z reszta piwo na stacji to tez często okazja kupienia sobie na kaca przy tankowaniu. 

Edytowane przez ignazz

51 minut temu, fluber napisał(a):

@josephnba najgorzej to tvp w likwidacji, która nawet nie chcę wiedzieć ile zapłaciła za studio, transmisję, czas antenowy, wozy transmisyjne, hotele itd. ale raczej liczylbym to w 7 cyfrach, gdzie  z 5 razy powtarzali, że to nie ich debata tylko materiał komitetu Trzaskowskiego (ciekawe gdzie było oznaczenie że to materiał komitetu). Zaproszenie innych kandydatów na debatę 1,5 h przed jej rozpoczęciem i mówienie o mentzenie że stchórzył gdy był na drugim końcu Polski przebija nawet Kurskiego. 3h czasu antenowego w prime time dla połowy kandydatów - ludzie chyba sobie nie zdają sprawy jaka to jest ingerencja w wybory.

Trzaskowski wypadł słabo, ale w sytuacji jaka była nie mógł wypaść dobrze, kompromitacja sztabu na całej linii. 

Trzaskowski fatalny. 

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Debatę wygrali producenci alkoholi w Polsce. Nikt z kandydatów nie miał odwagi nawet wspomnieć o próbie likwidacji sprzedaży (patologicznej) w sumie na stacjach. Każdy tego tematu się bal. Jedyny Jakubiak co mnie tez ubawiło jako społecznik poszedł w stronę kontry swoich konkurentów ( producentów alkoholu) bo ma kłopot ze alkohol jest za tani w porównaniu z jego produktami. I jedynym postulatem w sprawie ograniczenia alkoholu to podniesienie „dampingowych” ;))) cen. Ogólnie wielu kandydatów robiło takie błędy językowe w wymowie ze nie wiem jak ich Rodzice wychowali ;) kandydat z Włocławka wspomniał owszem o takiej próbie w Toruniu gdzie zniknęły mocne trunki ze stacji ale twardego statementu nie było. Nawet Stano zrobił unik a rozwinięta myśl ze to nie ma różnicy czy w sklepie czy na stacji to gruby mindfuck. 
Przeciez po 21 te lidle i biedronki są pozamykane i brak na stacji znacząco by ograniczył dostęp. Dla mnie jednym z realnych problemów są te stacje otwarte cała dobę bo przecież najczęściej dogrywka niedopicia następuje właśnie po zamknięciu sklepów i Wladziu który pił najmniej jedzie drogami bocznymi na Orlen. A nocne są przecież raczej w centrum miast i to dużych gdzie jest jedyna szansa na trafienie na patrol. Dawanie tego na stacje gdzie wokół są same wsie to utrudnianie pracy policji. A ułatwianie pijanym kierowcom dogrywek alkoholowych. Z reszta piwo na stacji to tez często okazja kupienia sobie na kaca przy tankowaniu. 

Sam doskonale wiesz , że u nas na Starówce znaleść monopolowy czynny po 23 w weekend jest ciężko. Więc gdzie mam niby iść ?

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Tylko chyba w 2 stronę, bo albo złamano prawo bo debatę na prośbę Trzaskowskiego robiła telewizja w sposób nielegalny, albo był to nieoznaczony materiał wyborczy Trzaskowskiego co również jest nielegalne 

Jakby sądy były obiektywne.

Nigdy w historii III RP nie było bardziej skorumpowanej władzy niż obecna

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Tylko chyba w 2 stronę, bo albo złamano prawo bo debatę na prośbę Trzaskowskiego robiła telewizja w sposób nielegalny, albo był to nieoznaczony materiał wyborczy Trzaskowskiego co również jest nielegalne 

No właśnie Trzaskowski i jego sztab sami doprowadzili do sytuacji nierównych warunków kampanii, bo nie było wszystkich kandydatów na debacie, ergo można uznać wybory za nieprawidłowe, ergo doprowadzić do scenariusza rumuńskiego.

33 minuty temu, P_M napisał(a):

No właśnie Trzaskowski i jego sztab sami doprowadzili do sytuacji nierównych warunków kampanii, bo nie było wszystkich kandydatów na debacie, ergo można uznać wybory za nieprawidłowe, ergo doprowadzić do scenariusza rumuńskiego.

W sumie to faktycznie idealny scenariusz:

1. Trzaskowski i po jest w tym samym miejscu co pis 10 lat temu. Ma betonowy elektorat, zresztą w podobnej grupie wiekowej co PiS wtedy. Jak Trzaskowski by źle nie wypadł, ile publicznej kasy na swoją debatę nie przepierdolil i ile kasy od deweloperów by nie przyjął, to jest beton, który zagłosuje na niego zawsze i wszędzie. To że wypadł wczoraj fatalnie nie zrobi na nich wrażenia.

2. Najlepszym kandydatem dla Trzaskowskiego na 2 turę jest Nawrocki. Dlatego brak Mentzena, który pewnie sprawi, że Nawrocki odskoczy na kolejne kilka punktów procentowych jest sukcesem Trzaskowskiego, bo daje mu praktycznie 100 procent gwarancji na wygraną.

3. Nawet gdyby jakimś cudem nie wygrał wyborów, to sąd ma pretekst by unieważnić wybory. Pamiętajmy, że to Nawrocki najpierw wezwał Trzaskowskiego do debaty, więc w sumie to może być jego wina. No i w 2017 był służbowo w Moskwie więc od razu mamy podejrzenia o agenturę.

Trzaskowski nie ma jak przegrać tych wyborów 

Godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

Kobieta jak śmietana - najlepsza jest bita.

Pomyślał wiceminister Szejna:)

Godzinę temu, SlaKB napisał(a):

Ogólnie to jak widzę ten cały cyrk z tą debatą i wypowiedzi tęczowego Rafała to generalnie ja nie wiem o co tu chodzi, że on ma 40% , po tym jakie on fikołki strzela to nie rozumiem skąd biorą się chętni, aby na niego głosować 😅

Dużo ludzi wierzy w stereotyp, że jak głosujesz na Trzaskowskiego to jesteś kimś lepszym. Wystarczy spojrzeć na posty o myciu się, klasie itp.

Dużo ludzi wierzy w stereotyp, że jak wpierdalasz szczaw, jeździsz flixbusem, mieszkasz w poniemieckim domu, a twój stary podpisywał się krzyżykami to jesteś kimś lepszym. Swoją drogą to ciekawe jak ojciec trolla głosuje?   Chyba dla takich debili karty do głosowania są kolorowe z obrazkami- 😊 ☹  

Teraz, mayor napisał(a):

Dużo ludzi wierzy w stereotyp, że jak wpierdalasz szczaw, jeździsz flixbusem, mieszkasz w poniemieckim domu, a twój stary podpisywał się krzyżykami to jesteś kimś lepszym. Swoją drogą to ciekawe jak ojciec trolla głosuje?   Chyba dla takich debili karty do głosowania są kolorowe z obrazkami- 😊 ☹   

Tak samo jak Twój syn niestety

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Dużo ludzi wierzy w stereotyp, że jak głosujesz na Trzaskowskiego to jesteś kimś lepszym. Wystarczy spojrzeć na posty o myciu się, klasie itp.

Jak trzaskowski przyjdzie w dwóch lewych butach lub upierdolony łupieżem jakby koks wciągał  i kichnął lub żarł podczas Sejmu makrele to bym tak samo wyśmiewał jak innych niezależnie od ugrupowania. Gdzie tu wcisnąłeś samopoczucie  bycie lepszym ? Może bo ktoś zagłosuje na tego a nie innego ujebanego i wygniecionej polityka? Mnie serio bardziej zastanawia ze za pisu droższa TVP robiła gorsze szopki i tak gorliwie nie pisaliście o tak z x3 większej ustawce niż wczorajszej jasne ze a jak! ustawce. Nawet jakby te świństwa zrównać jakby to było 1:1 ( uważam ze nie bo pytania nie były aż tak tendecyjne i uwłaczające inteligencji każdego Polaka) to gdzie panowie wtedy byliście? Bo dziś ochoczo rozliczacie te śmieszna debatę podczas gdy na ostatnich wyborach tylko klaskaliscie. Piszesz rappar ze teraz masz sady rekordowo bezkarne. 2 lata temu tak nie było pod sztandarem Ziobro? Jakoś tego nie dostrzegasz jaki wtedy upartyjniony był aparat sądowniczy. Kto ratę szopki wprowadził do sądów? Tusk czy wcześniej Ziobro. Fascynujące jest jak ukrywasz za kotara trupa pudrujac przeszłość a ochoczo opisujesz patologie dnia dzisiejszego. Gdzie na prawdę o dzisiaj mało kto wypowiada się pozytywnie. Tusk i jego puste obietnice to śmiech na sali. A nie śmiech zadowolenia. Jeszcze przedwczoraj czytałem ze pierwsza kadencja pisu była super tylko ta druga gorsza. Litosci. Takie same a może gorsze mechanizmy uruchomił PiS a piszesz Rap ze teraz jest najgorzej all time? Znowu uważam ze historycznie nie masz czucia kiedy było złe. Potrafisz tylko pisać obecnie negację. Zapominając o twórczości twoich idoli sprzed paru lat. Mi nie chodzi o krytykę dziś. Mi chodzi o twoje niezauważanie co złego było w 2015-23