Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie debatę wygrali Stano z Senyszyn, idealna dwójka trolli. Biejat miała swój moment z flagą gdy sprzedała tym gonga Trzaskowi. Sam Trzasku za to najgorzej zważywszy na to, że to jego sztab organizował imprezę, on sam się długo do niej przygotowywał i dodatkowo znał pytania dodatkowo. Do tego jeszcze nie przyszedł na wcześniejszą debatę a w poniedziałek też go będzie. Do Stana (szkoda, że nie zadał mu pytania o to) też się boi przyjść. Doktór również do dupy a to te dwa cymbały się najpewniej w drugiej turze zmierzą.

Maciak to na miejscu PKW przeliczyłbym jeszcze raz głosy, bo skoro Tanajnę odstrzelili to nie wiem jakim cudem jego nie. W ogóle @LAF jako Włocławianin to przeproś za Maciaka.

4 godziny temu, memento1984 napisał(a):

*AGI to przezytek, bo u nas w Warszawie surfujemy telekomunikacyjnie

Po światłowodzie XD

3 godziny temu, P_M napisał(a):

Nie miał własnego głosu?

Częściowo grał na siebie częściowo na Rafałka.

We wczorajszych dwóch debatach najlepiej wypadł Stanowski, która kila razy ładnie pojechał. Hołownia nty raz robi sobie jaja z ludzi, a szczytem jest koncepcja zaczerpnieta rodem z serialu Ranczo, co fani tej produkcji zapewne wychwycili bez problemu. Głowni kandydaci z wyklepanymi formułkami, sztucznym uśmiechem, Nawrocki raz się zagotował, Trzaskowski nerwowe ruchy plus słabe rozegranie z flagą. Konfederacja jak to oni, gdy przychodzi właściwy moment to zawsze kończą w ten sam sposób. 

Czy trzasku najgorzej? 

Chyba niekoniecznie, on jest dobry w kamery kiedy nie dostaje trudnych pytań. 

Ten macon to jakiś gamoń spod dyskontu, szkoda na niego słów. 

Senyszyn jak zawsze wali w KK, choć z tymi rolnikami zagięła w sumie wszystkich kandydatów, aż Nawrocki się musiał zreflektować 

Biejat ma fajna prezencję, masę ciekawych pomysłów ale jest tak jak pisałem wcześniej. Jak twoje poparcie jest poniżej 5% możesz mówić co chcesz 

Nawrocki zaskakująco dobrze. Może nie świetnie ale widać że sztab użył fortelu z kadencji dudy i podgryzal wiceprzewodniczacym Rafałka. No i działało 

Jakubiak tak jak Biejat. Dużo pomysłów zero odpowiedzialności bo wiadomo gdzie skończy  

Oglądałem dopiero od drugiej rundy 

Kto dał rafciowi flagę?

Dlaczego nie było  reszty?

Edytowane przez josephnba

@josephnba najgorzej to tvp w likwidacji, która nawet nie chcę wiedzieć ile zapłaciła za studio, transmisję, czas antenowy, wozy transmisyjne, hotele itd. ale raczej liczylbym to w 7 cyfrach, gdzie  z 5 razy powtarzali, że to nie ich debata tylko materiał komitetu Trzaskowskiego (ciekawe gdzie było oznaczenie że to materiał komitetu). Zaproszenie innych kandydatów na debatę 1,5 h przed jej rozpoczęciem i mówienie o mentzenie że stchórzył gdy był na drugim końcu Polski przebija nawet Kurskiego. 3h czasu antenowego w prime time dla połowy kandydatów - ludzie chyba sobie nie zdają sprawy jaka to jest ingerencja w wybory.

Trzaskowski wypadł słabo, ale w sytuacji jaka była nie mógł wypaść dobrze, kompromitacja sztabu na całej linii. 

Jak zwykle unikam rozmowy na tematy polityczne to wczorajszy cyrk był jednym z lepszych kabaretów jakich miałem okazję oglądać.

Najpierw stand-up na żywo na rynku - Stanowski i Senyszyn troll show - uśmiałem się do łez. 

Jakubiak jako papuga PiSu, który może czasem coś mądrego powie, ale na koniec dnia i tak wszystko to podobny worek do Nawrockiego. Szacun dla Hołowni za jaja i pokazanie się na tej debacie - personalnie wypadł najlepiej. 

Druga debata to jeszcze większy cyrk. Maciak to jakiś odklejony putinista który jakimś cudem zebrał 100k podpisów, mówiąc o pokoju na świecie jak modelki na Miss Universe. Stanowski który pierwsza podróż zrobi na Malediwy bo idą pod wodę - miód :D 

Merytorycznie - pierwszy raz słuchałem Nawrockiego - musze przyznać, że poza oczywistymi atakami na Tuska i PO nawet dobrze się zaprezentował. Na duży plus Hołownia i Biejat. Swoje momenty jak z rolnikami miała Senyszyn, a Trzasku uważam, że zrobił strzał w kolano z całą tą "debatą". Do pełnego szczęścia i jackpotu kabaretu jeszcze brakowało hulajnogi Mentzena i gaśnicy Brauna - ale to zobaczymy w poniedziałek. 

Dla mnie najlepiej wypadli Biejat, Hołownia i Nawrocki, tuż za nimi Senyszyn i Jakubiak. Stano wiadomo, że robi sobie dziennikarski trolling - choć na końcu miał nawet sensowne wypowiedzi a nie tylko śmieszki. 

Personalnie - nie mam kandydata, który spełnia moje poglądy i przekonania. Chyba jakiś miks Hołowni, Biejat i Jakubiaka to było by potencjalnie najlepsze co w polsce mogłoby wystąpić, ale oczywiście w 2 turze znowu będzie wybór pomiędzy źle a gorzej i niewiele to w longtermie zmieni. 

Cóż - zobaczymy jeszcze co wyjdzie na kolejnych debatach, ale chyba tak pięknego cyrku jaki zafundowali nam wczoraj Nawrocki z Trzaskiem to jeszcze nie widziałem i pewnie długo nie zobaczę.