Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, julekstep napisał(a):

Co w tym dziwnego skoro przeciwnicy PiSu to więksi fanatycy? :) 

No właśnie w tym, że ludzie, którzy naparzają intensywnie kibicowskie posty w necie to z reguły tier Silnych Razem/Gazety Polskiej (to których uważasz za gorszych to kwestia poglądów).

Fluber miał takie momenty, ile tu będzie, kilkadziesiąt tysięcy postów w temacie politycznym, a poglądowo to tak na oko taki nudny konserwatywny centrowiec. :) 

2 minuty temu, fluber napisał(a):

...

Nie musisz się tłumaczyć. ;] 

Ale tak, Twoje podejście ma sens tylko gdy nikogo nie lubisz (więc tak, próbujesz jako jakąś obiektywną zasadę przedstawiać dalej swoje preferencje polityczne, bo w tym momencie typuję, że nikogo nie lubisz), ale w long runie IMHO nie działa. 

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

No właśnie w tym, że ludzie, którzy naparzają intensywnie kibicowskie posty w necie to z reguły tier Silnych Razem/Gazety Polskiej (to których uważasz za gorszych to kwestia poglądów).

Fluber miał takie momenty, ile tu będzie, kilkadziesiąt tysięcy postów w temacie politycznym, a poglądowo to tak na oko taki nudny konserwatywny centrowiec. :) 

Nie musisz się tłumaczyć. ;] 

Ale ja lubię dyskutować:) i się tłumaczyć:)

I oczywiście że jestem nudnym konserwatywnym centrowcem

16 minut temu, fluber napisał(a):

Pisałem wielokrotnie, że pierwsza kadencja PiS to był sukces. Nadal to podtrzymuję. Głosowałem na Dudę bo chciałem żeby PiS kontynuował swoją pracę. Niestety 2 kadencja była o wiele gorsza, rozczarowująca.  Pojawiła się pycha, złodziejstwo, brak dotrzymywania obietnic i potężne zadluzanie

Dobra, dobra. PIS kradł od samego początku, tylko wtedy Ci to nie przeszkadzało bo "dawał a gospodarka rosła". Zmieniłeś zdanie jak osobiście oberwałeś od Czarnka. 

2 minuty temu, jack napisał(a):

Dobra, dobra. PIS kradł od samego początku, tylko wtedy Ci to nie przeszkadzało bo "dawał a gospodarka rosła". Zmieniłeś zdanie jak osobiście oberwałeś od Czarnka. 

Czarnek był fatalny, ale pogorszenie jakości rządów odbywało się na wielu płaszczyznach 

Ja nigdzie nie pisałem co chce od Tuska. Ja pisałem że planowane nowe i ukryte podatki aby ratować rozkradany przez lata budżet jest obrzydliwe. Jedyny mój wniosek w tej sprawie podatków to żeby nie sięgali złodzieje do kieszeni głębiej. Zobaczcie. Trwa Europejska akcja policji kontrolowania prędkości. Owszem wypadki drogowe to koszmarna rzecz. Oby było ich mniej. Ale czy stale praktyki policji stania w krzakach na drodze dojazdowej do miast często dwupasmowej gdzie zamiast 70 km/ha jest 50 albo 40 jak to jest przy oczyszczalni ścieków w Toruniu, Anwilu we Włocławku, obwodnicy Piotrkowa w szczerym polu itd to jest to? Gdzie przy szkołach pusto bo prawdopodobieństwo złapania kierowców jest dużo mniejsze? Tresują nas z każdej strony a to przeciekiem że mandaty będą 5000 PLN albo parkowaniem za godzinę 17 PLN gdzie jedyną zmianą to nie działania prewencyjne w miejscach istotnych tylko otwieranie kasy z terminalem w polu. 

tusk i inni niech się najlepiej jak najdalej trzymają z daleka od ręcznego sterowania gospodarka w sektorach prywatnych ( wyjątkiem te strategiczne, wojsko, energetyka, zapas surowców)  bo to nieudacznicy i kłamcy. Często bez innego doświadczenia życiowego, zawodowego czy biznesowego. Równie dobrze z ich wiedzą i przygotowaniem mogliby gwizdać finały NBA. Taka to jakość. 

skąd pomysł że ja chcę coś od nich? Moja lista jest długa. Czego nie mają robić. Najlepiej jakby nic nie robili. A w tym akurat PO bije PiS. Tylko no właśnie. Bezczynność polityka mniej szkodzi niż aktywność i nadpobudliwość. Np regulacji życia biznesowego religijnego czy etycznego obywateli. Niech się zajmą swoją etyką a nie innym każą. 

23 minuty temu, josephnba napisał(a):

Nazwij Yode Jeszce raz ciastwczkowym potworem to ci zajebie 

Odezwał się user nie zorientowany w temacie i polajkowali Ci co podobno kojarzą. ;) 

Co to za symultaniczne sztuczki. Jest coraz śmieszniej. 

Ile tych debat?