Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Szczaw zawiera kwas szczawiowy, który w nadmiernych ilościach może prowadzić do powstawania kamieni nerkowych. Kwas ten łączy się z wapniem tworząc szczawiany - związki trudno rozpuszczalne w organizmie, które mogą odkładać się w nerkach.

A niby skąd niepiśmienny stary trolla miał takie rzeczy wiedzieć ? Przecież niegramotny to nie mógł o tym przeczytać, musieli by w radio Maryja pokazywać jakiś reportaż o szkodliwości szczawiu.

2 minuty temu, BMeF napisał(a):

Czyli głosowałeś na PiS w 2019 i 2020, pomimo tego, że mieli pełnię władzy, bo zgadzali się z Twoimi preferencjami, a w 2023 zagłosowałeś na Hołownię, bo PiS Cię rozczarował (czyt. nie zgadzali się z Twoimi preferencjami). A teraz będziesz głosować na Nawrockiego, bo PiS Cię wkurwił, ale Koalicja też. Jak znajdziesz kiedyś kogoś kogo będziesz lubić, to znowu będziesz na nich głosować bez względu na potencjalne posiadanie pełnej władzy, bo nikt nie głosuje przeciwko swoim preferencjom w myśl jakichś tam zasad pt. 'kohabitacja jest legit'. Ergo: ubieranie tych wyborów w szaty 'Platforma nie może mieć władzy absolutnej' to dalej jedynie wypadkowa Twoich (obecnych) preferencji i ot co zręczna retoryka. :) 

Tak że masz rację jedynie w scenariuszu 'jeśli nikogo nie lubisz, to głosuj tak, żeby nie mieli pełnej władzy', ale ... to dalej kwestia Twoich sympatii. Ale przy różnej kadencyjności i terminach wyborów na prezydenta/sejmu to nie za bardzo działa. Dla przykładu, wielu ludzi (w tym ja) głosowało na Dudę stricte przeciwko Platformie, a potem okazało się to epic failem (PiS miał mniejsze poparcie w 2015 vs 2019, więc bez tego efektu nie wygrałby prezydentury, co w long runie utorowało drogę dalszej polaryzacji i prymitywizacji życia politycznego w PL). Tak że - 'głosuj na tego do kogo Ci bliżej i nie kombinuj' jest tutaj zasadniczo dobrą radą. 

Nope, nie głosowałem na PiS tylko na porozumienie Gowina to raz. Nie będę głosował na Nawrockiego tylko na mentzena to dwa. Moje preferencje są takie, że program PiS jest mi najbliższy to 3 (a i tak nie będę głosował na Nawrockiego w 1 turze)

10 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Szczaw zawiera kwas szczawiowy, który w nadmiernych ilościach może prowadzić do powstawania kamieni nerkowych. Kwas ten łączy się z wapniem tworząc szczawiany - związki trudno rozpuszczalne w organizmie, które mogą odkładać się w nerkach.

Woda w nadmiernych ilościach szkodzi, ponieważ może prowadzić do zatrucia wodnego, czyli zaburzenia równowagi elektrolitowej w organizmie, co z kolei może skutkować obrzękiem mózgu, nudnościami, drgawkami, a w skrajnych przypadkach nawet śmiercią.

Piękny cyrk z debatami. Nie sądziłem, że będę kiedyś zgodny z Hołownią, ale widocznie musiał być ten pierwszy raz.

Kompromitacja TVP w likwidacji większą niż za poprzedniego reżimu. 

Edytowane przez DRK

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Nope, nie głosowałem na PiS tylko na porozumienie Gowina to raz. Nie będę głosował na Nawrockiego tylko na mentzena to dwa. Moje preferencje są takie, że program PiS jest mi najbliższy to 3 (a i tak nie będę głosował na Nawrockiego w 1 turze)

Woda w nadmiernych ilościach szkodzi, ponieważ może prowadzić do zatrucia wodnego, czyli zaburzenia równowagi elektrolitowej w organizmie, co z kolei może skutkować obrzękiem mózgu, nudnościami, drgawkami, a w skrajnych przypadkach nawet śmiercią.

Ale ty głodowałeś i zakładałeś się szczawiem. Jesteś w grupie ryzyka.

9 minut temu, BMeF napisał(a):

A teraz będziesz głosować na Nawrockiego

to już sobie dopowiedziałeś, Panie Analityk :) 

1 minutę temu, DRK napisał(a):

Kompromitacja TVP w likwidacji większą niż za poprzedniego reżimu. 

@Pablo81 weź go wyjaśnij i wytłumacz czemu TVP jest super

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Jeśli Nawrocki będzie w drugiej turze (a będzie), to będziesz głosować na niego, a głos na Gowina to był głos na PiS, whatever.

Za to three-peat głosowania na PiS, Hołownię i Mentzena faktycznie imponujący.

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Ale ty głodowałeś i zakładałeś się szczawiem. Jesteś w grupie ryzyka.

Po co zmyślasz?:)

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Jeśli Nawrocki będzie w drugiej turze (a będzie), to będziesz głosować na niego, a głos na Gowina to był głos na PiS, whatever.

Za to three-peat głosowania na PiS, Hołownię i Mentzena faktycznie imponujący.

Jakbyś wiedział ile razy głosowałem na platformę to dopiero byś się zdziwił 

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

to już sobie dopowiedziałeś, Panie Analityk :) 

Fluber powiedział, że będzie głosować przeciwko Trzaskowskiemu - Nawrocki jest faworytem do drugiej tury, to nie jest 300 IQ analiza. :) 

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Jakbyś wiedział ile razy głosowałem na platformę to dopiero byś się zdziwił 

Not really, co najwyżej zdziwić mnie może proces bronienia przez lata PiS na forum o koszykówce żeby skończyć głosowaniem na Hołownię i Mentzena b2b. :) Nie ma nic ~złego w jednym i drugim, ale jako combo śmieszna sprawa, I'm not gonna kłamać. 

Teraz, BMeF napisał(a):

Fluber powiedział, że będzie głosować przeciwko Trzaskowskiemu - Nawrocki jest faworytem do drugiej tury, to nie jest 300 IQ analiza. :) 

Twoja <300 IQ analiza doprowadziła Cię do absurdalnego wniosku że 'wyborca Nawrockiego' będzie w pierwszej turze głosował na Mentzena (który w pierwszej turze jest de facto głównym rywalem Nawrockiego).

Popracowałbym nad formułą tbh

4 minuty temu, BMeF napisał(a):

Not really, co najwyżej zdziwić mnie może proces bronienia przez lata PiS na forum o koszykówce żeby skończyć głosowaniem na Hołownię i Mentzena b2b. :) Nie ma nic ~złego w jednym i drugim, ale jako combo śmieszna sprawa, I'm not gonna kłamać. 

W sensie śmieszy Cię to że ktoś mógł się zawieść na drugiej kadencji PiSu, ale nie śmieszy Cię (a przynajmniej Twoja aktywność na to nie wskazuje) np. to że ignazz wierzy że mu Donald załatwi podatek liniowy?

5 minut temu, julekstep napisał(a):

Twoja <300 IQ analiza doprowadziła Cię do absurdalnego wniosku że 'wyborca Nawrockiego' będzie w pierwszej turze głosował na Mentzena (który w pierwszej turze jest de facto głównym rywalem Nawrockiego).

tf

5 minut temu, julekstep napisał(a):

W sensie śmieszy Cię to że ktoś mógł się zawieść na drugiej kadencji PiSu, ale nie śmieszy Cię (a przynajmniej Twoja aktywność na to nie wskazuje) np. to że ignazz wierzy że mu Donald załatwi podatek liniowy?

Nie, bawi mnie, że komuś o ~umiarkowanych poglądach chciało się przez lata bronić PiS na forum o koszu i skończyć na 'naaah, that's too much, teraz Szymek Hołownia'. 

Nie wiem w co wierzy ignazz, jeśli wierzy, że mu Donald załatwi podatek liniowy to jeszcze śmieszniej tbh, możesz mi podrzucać takie perełki jeśli potrzebujesz mojego komentarza (najwidoczniej tak). :)

Teraz, BMeF napisał(a):

Nie, bawi mnie, że komuś o ~umiarkowanych poglądach chciało się przez lata bronić PiS na forum o koszu i skończyć na 'naaah, that's too much, teraz Szymek Hołownia'. 

Co w tym dziwnego skoro przeciwnicy PiSu to więksi fanatycy? :) 

Bronienie PiSu (przy jednoczesnej krytyce wielu ich ruchów -> co miało miejsce u flubera) vs forumowy antypisowy angry mob to bardzo umiarkowana politycznie postawa imho

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Nie martw, jest mnóstwo skrajnie otyłych przystojniaków! ❤️

aha

zdejmij już tego bloka z FB, nie wstydź się! xD

27 minut temu, BMeF napisał(a):

Pisałem wielokrotnie, że pierwsza kadencja PiS to był sukces. Nadal to podtrzymuję. Głosowałem na Dudę bo chciałem żeby PiS kontynuował swoją pracę. Niestety 2 kadencja była o wiele gorsza, rozczarowująca.  Pojawiła się pycha, złodziejstwo, brak dotrzymywania obietnic i potężne zadluzanie.  Konsekwencją tego rozczarowania był głos na ugrupowanie obecnego marszałka sejmu. Zawiodłem się na pis, przestałem na nich głosować.

Zauważ też że ja wręcz zachęcam do logiki którą sam stosowałem. Chciałem żeby zp miało pełnię władzy i odpowiedzialności i zgodnie z tym zagłosowałem. I teraz zachęcam tych którzy uważają że po powinno mieć sto procent władzy w każdym aspekcie na głos na Trzaskowskiego lub jego brak gdy chcą by po pełni władzy nie miała. To jest ta sama logika, która stosowałem 5 lat temu.

Jako że mam już swoje lata i zarówno platforma jak i PiS zawiodły moje oczekiwania jako ich wyborcy, decyduje się na głosowanie na innych kandydatów by zerwać z tym rozczarowującym duopolem. Nie widzę tu ani hipokryzji ani powodów do śmiechu 

10 minut temu, BMeF napisał(a):

Nie wiem w co wierzy ignazz, jeśli wierzy, że mu Donald załatwi podatek liniowy to jeszcze śmieszniej tbh, możesz mi podrzucać takie perełki jeśli potrzebujesz mojego komentarza (najwidoczniej tak). :)

Ignazz nie wierzy, że mu KO załatwi coś, woli ich, bo się myją.

W dniu 21.02.2025 o 17:23, ignazz napisał(a):

Ja wiem że lekarze nie potrzebują w matematykę. Ale jeżeli przyswoisz bardzo trudne zagadnienie WSPÓLNY MIANOWNIK właśnie z zakresu matmy to może zrozumiesz że tych pajaców mam w równym nieposzanowaniu i jedynym tie breakerem jest ta chamska morda tłuste włosy brak ogłady i wyczucia co można robić w Sejmie a czego nie bardzo. Jedni i drudzy mało co potrafią. Ale ci drudzy się myją stosownie ubierają i nie żrą tam gdzie nie chlew. Piszesz namiętnie o sałatce dalej nie rozumiejąc mojego przekazu. Jedni i drudzy mieli wtopy. Ale jedni z nich nawet tego nie pudrowali i dupy nie podcierali. Sorry. Mam awersję do obu frakcji bo nic sobą nie reprezentują ale wyjątkowo ta sałatka mi nie siadła. 

Edytowane przez RappaR