Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, P_M napisał(a):

No jeżeli tak dosłownie patrzysz na tę jedną korektę to tak, ale dla mnie mówienie o spadku inflacji, kiedy ostatnie odczyty wyglądają tak:
image.png.bc6f24ee47d8887c40dffd71a8f765b2.png

nie ma większego sensu

Już się tam parę osób chwaliło dziś spadkiem inflacji, ale jasne że masz rację.

Poczekajmy aż obniżą stopy procentowe 

https://x.com/Gasiuk_Pihowicz/status/1900270636263760215

2 godziny temu, jack napisał(a):

A co niby ja mam z tym wspólnego? Zawsze piszę o równości wobec prawa więc dlaczego miałbym tłumaczycz podwójne standardy.

Przecież jest równość. Każdy nie może czytać Biblii i każdy może modlić się do Allaha 

11 minut temu, Koelner napisał(a):

Mentzen to nazwisko pasujące na volksdeutscha więc przy połączeniu Tusk+Mentzen będzie EL Dorado jak w piosence Sanah 

Typowo niemieckie nazwisko wywodzi się od niemieckiego słowa "mentz" ,co  by tłumaczyło  fascynację Sławka neofaszystami z AFD-AP. Tak samo jak Berkowicz nieodłącznie kojarzy się każdemu z jarmułką i pejsami

26 minut temu, fluber napisał(a):

Przecież jest równość. Każdy nie może czytać Biblii i każdy może modlić się do Allaha 

Nie wiem, nigdy nie spotkałem się z midlącymi do Allaha na ulicy za to kiedyś stałem w korku w Boże Ciało 🤷

3 godziny temu, jack napisał(a):

A co niby ja mam z tym wspólnego? Zawsze piszę o równości wobec prawa więc dlaczego miałbym tłumaczycz podwójne standardy.

Bo gdyby Polska lewica nie miała podwójnych standardów, to by nie miała żadnych 

3 minuty temu, jack napisał(a):

Nie wiem, nigdy nie spotkałem się z midlącymi do Allaha na ulicy za to kiedyś stałem w korku w Boże Ciało 🤷

To już wiadomo, chrześcijanie przeszkadzają, muzułmanie nie :) 

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Nie, ale Ty się w nich specjalizujesz, to możesz wyjaśnić 

muszę Cię zawieść ale nie znam zbytnio problemów religijnych UK. Z tego co zauważyłem w Polsce problem z modlącymi muzułmanami tarasującymi ulice i chodniki nie występuje. Gdyby występował i był dla mnie albo w sposób oczywisty uciążliwy to byłbym temu przeciwny.

Wyobraź sobie, że fakt posiadania lewicowych poglądów nie powoduje automatycznie, że facet staje się cuckoldem, miłośnikiem Marksa, ZSRR itd. Mało tego, to że ktoś ma lewicowe poglądy nie oznacza wcale, że jest Polską lewicą. 

1 godzinę temu, jack napisał(a):

muszę Cię zawieść ale nie znam zbytnio problemów religijnych UK. Z tego co zauważyłem w Polsce problem z modlącymi muzułmanami tarasującymi ulice i chodniki nie występuje. Gdyby występował i był dla mnie albo w sposób oczywisty uciążliwy to byłbym temu przeciwny.

Wyobraź sobie, że fakt posiadania lewicowych poglądów nie powoduje automatycznie, że facet staje się cuckoldem, miłośnikiem Marksa, ZSRR itd. Mało tego, to że ktoś ma lewicowe poglądy nie oznacza wcale, że jest Polską lewicą. 

Jak miło, mamy gwarancję, że jeśli coś się wydarzyło w UK, to u nas tego nie będzie nigdy i w ogóle nie należy tego problemu analizować. Wszak u nas nie ma i dlatego też nigdy nie będzie. 

2 godziny temu, jack napisał(a):

muszę Cię zawieść ale nie znam zbytnio problemów religijnych UK. Z tego co zauważyłem w Polsce problem z modlącymi muzułmanami tarasującymi ulice i chodniki nie występuje. 

Nie wydaje mi się żeby w UK mieli jakieś problemy religijne z muzułmanami , tym bardziej kiedy pakistański muslim trzy razy z rzędu wygrywa wybory na burmistrza jedynej prawdziwej metropolii w tym kraju. Jeżeli brytki mieli jakiś problem z obcymi kulturami ,to chyba największy z  imigrantami znad Wisły . Ale ten problem skutecznie rozwiązali przez referendum i Brexit. Przy okazji pomogli Polsce złagodzić kryzys demograficzny bo przepędzili sporo naszych do domu.

51 minut temu, jack napisał(a):

a tu cisza? 

Nice try.

Nie uda Ci się pozbyć kontrdyskutantów ;)

Prokuratura Okręgowa w Warszawie informuje, że łączenie śmierci świadka z faktem jego przesłuchania i podnoszenie bezpośredniego związku pomiędzy tymi zdarzeniami skutkować będzie wystąpieniem przez Prokuraturę Okręgową na drogę cywilnoprawną celem ochrony dobrego imienia instytucji i referenta sprawy.