Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Na szczęście Rose szybko i dosadnie wyjaśnił co i jak.

To nie jest szczęście. Bez sensu było zaczynać temat gdy nie ma takich planów. I nie powinno być. Powinniśmy jak najdłużej stwarzać takie warunki by amerykańscy żołnierze stacjonowali w Polsce 

8 minut temu, fluber napisał(a):

To nie jest szczęście. Bez sensu było zaczynać temat gdy nie ma takich planów. I nie powinno być. Powinniśmy jak najdłużej stwarzać takie warunki by amerykańscy żołnierze stacjonowali w Polsce 

Ale po co mają stacjonować? Czytam forum i wiem, że Trump załatwi pokój, a Rosją jest za slaba, żeby najechać Polskę.

10 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ale po co mają stacjonować? Czytam forum i wiem, że Trump załatwi pokój, a Rosją jest za slaba, żeby najechać Polskę.

Czarni bracia mogą zrobić Jessica dzieci -> wszyscy na tym zyskamy.

W dniu 10.03.2025 o 07:24, jack napisał(a):

To jest nawet ciekawy model. Społeczeństwo się rozwija, bogaci buduje domy, mieszkania. Wtedy następuje załamanie dzietności przez co po pierwsze nie ma kto pracować a po drugie nie ma kto mieszkać we wszystkich moich mieszkaniach i domach. Zatem ściągamy jakiś bidoków, dajmy im pracę, której nie chcemy. Oni wynajmują od nas te domy i mieszkania co nasi przodkowie nam nabudowali. I wtedy możemy się lenić gdzieś w słoneczku a tam w zimnym się wszystko samo kręci. 

Brakuje Ci luzu, koelner pozamiatal!

Edytowane przez memento1984

29 minut temu, jack napisał(a):

Splamił się funkcją wiceministra w rządzie PIS to i poleciał. Oby tylko kolejny miał tak mocne kwity naukowe. 

Szkoda, że za dymisjami nie idzie likwidator ale nie taki jak do TVP.

W dniu 10.03.2025 o 12:24, jack napisał(a):

To jest nawet ciekawy model. Społeczeństwo się rozwija, bogaci buduje domy, mieszkania. Wtedy następuje załamanie dzietności przez co po pierwsze nie ma kto pracować a po drugie nie ma kto mieszkać we wszystkich moich mieszkaniach i domach. Zatem ściągamy jakiś bidoków, dajmy im pracę, której nie chcemy. Oni wynajmują od nas te domy i mieszkania co nasi przodkowie nam nabudowali. I wtedy możemy się lenić gdzieś w słoneczku a tam w zimnym się wszystko samo kręci. 

System by działał nawet bardzo dobrze gdyby nie trzy podstawowe problemy:

1) tworzenie z tego okazji do tworzenia systemu dyskryminacji rasowej i podstaw do tworzenia oligarchii totalitarnej 

2) niechęci sprowadzonych do bycia na pozycji gorszej i próba poprawy losu poprzez przestępczość 

3) dalszą rozrodczość imigrantów i de facto przejmowanie państwa 

przechodziłem koło siłowni w Marsylii. Sami młodzi Afrykańczycy, co do jednego. Większość białych Marsyliańczyków to 60+. 
Tutaj naprawdę potomkowie Franków to mniejszość wymierająca bardzo szybko 

Godzinę temu, jack napisał(a):

Splamił się funkcją wiceministra w rządzie PIS to i poleciał. Oby tylko kolejny miał tak mocne kwity naukowe. 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

1) tworzenie z tego okazji do tworzenia systemu dyskryminacji rasowej i podstaw do tworzenia oligarchii totalitarnej 

To nie jest żadna dyskryminacja rasowa. Po prostu ci co się już nachapali jadą na plażę. Kolor skóry nie ma tu znaczenia. I nikt tu niczego, nikomu nie zabrał a udostępnił. 

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

2) niechęci sprowadzonych do bycia na pozycji gorszej i próba poprawy losu poprzez przestępczość 

Źle na to patrzysz. Masz gotowe państwo do zasiedlenia na znanych warunkach. Z systemem edukacji, pracą. Ja po studiach wylądowałem na minimalnej a na obiad jadłem frytki z keczupem, które sam sobie smażyłem z obranych własnoręcznie ziemniaków. Bo na mięsko nie było mnie już stać. I byłem szczęśliwy bo miałem pracę i mogłem się sam utrzymać. Nic nikomu nie ukradłem a swój majątek budowałem sam. Wchodzisz w to jeśli ci się to podoba. Jak nie to nie, do widzenia.

9 minut temu, RappaR napisał(a):

3) dalszą rozrodczość imigrantów i de facto przejmowanie państwa 

Przecież o ręce do pracy nam chodzi 

6 minut temu, jack napisał(a):

To nie jest żadna dyskryminacja rasowa. Po prostu ci co się już nachapali jadą na plażę. Kolor skóry nie ma tu znaczenia. I nikt tu niczego, nikomu nie zabrał a udostępnił. 

Wyjaśnij mi dlaczego w UK możesz mówić Black lives matter, white lives doesn't matter, a za zwrot white lives matter tracisz pracę 

8 minut temu, jack napisał(a):

Źle na to patrzysz. Masz gotowe państwo do zasiedlenia na znanych warunkach. Z systemem edukacji, pracą. Ja po studiach wylądowałem na minimalnej a na obiad jadłem frytki z keczupem, które sam sobie smażyłem z obranych własnoręcznie ziemniaków. Bo na mięsko nie było mnie już stać. I byłem szczęśliwy bo miałem pracę i mogłem się sam utrzymać. Nic nikomu nie ukradłem a swój majątek budowałem sam. Wchodzisz w to jeśli ci się to podoba. Jak nie to nie, do widzenia

Aha. Jak tak to przedstawiasz, to faktycznie nikt nie ma powodu, by być nieuczciwy. 

9 minut temu, jack napisał(a):

Przecież o ręce do pracy nam chodzi 

Ale nie do głosów i całej reszty 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Wyjaśnij mi dlaczego w UK możesz mówić Black lives matter, white lives doesn't matter, a za zwrot white lives matter tracisz pracę 

A to ja nie wiem. Nie mówimy o UK

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Aha. Jak tak to przedstawiasz, to faktycznie nikt nie ma powodu, by być nieuczciwy. 

Ja nie oferuję wiecznego wyzysku. Ja daję wędkę. 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Ale nie do głosów i całej reszty 

To też da się przeprowadzić. Zobacz taka Polska emigracja do Niemiec w latach 80tych. Oni stali się idealnymi obywatelami. 

11 minut temu, jack napisał(a):

A to ja nie wiem. Nie mówimy o UK

A gdzie indziej nie ma podobnie? 

11 minut temu, jack napisał(a):

Ja nie oferuję wiecznego wyzysku. Ja daję wędkę. 

I nigdy nie ma drogi na skróty 

12 minut temu, jack napisał(a):

To też da się przeprowadzić. Zobacz taka Polska emigracja do Niemiec w latach 80tych. Oni stali się idealnymi obywatelami. 

Patrząc faktycznie to tutaj wyjątkowo, ale rzadko da się znaleźć grupę tak posłusznych, potulnych, niewolniczych i uniżonych służących jak Polacy co wyemigrowali do Niemiec