fluber Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 26 minut temu, jack napisał(a): Jego produkt jest pomocny ludziom. I faktycznie powinieneś przemyśleć kilka spraw skoro Cię to śmieszy. Nom https://wiadomosci.onet.pl/kielce/partia-razem-kontra-spolka-inpost-pikieta-w-obronie-pokrzywdzonych-pracownikow/jn0l14z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 1 minutę temu, fluber napisał(a): Nom https://wiadomosci.onet.pl/kielce/partia-razem-kontra-spolka-inpost-pikieta-w-obronie-pokrzywdzonych-pracownikow/jn0l14z Wyciągasz artykuł sprzed 9 lat? A może Pan Rafał posypał głowę popiołem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, jack napisał(a): Wyciągasz artykuł sprzed 9 lat? A może Pan Rafał posypał głowę popiołem? https://x.com/Gosc_RadiaZET/status/1889571570307277053 Według Lewicy Pan Rafał zbudował firmę na wyzysku pracowników i łamaniu praw pracowniczych a teraz ma odpowiadać za deregulację prawa, aby poprawić sytuację przedsiębiorców. Tyle w temacie ode mnie Edytowane 12 Lutego przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Teraz, fluber napisał(a): Według Lewicy Pan Rafał zbudował firmę na wyzysku pracowników i łamaniu praw pracowniczych a teraz ma odpowiadać za deregulację prawa, aby poprawić sytuację przedsiębiorców. Tyle w temacie ode mnie Na szczęście Lewica jest w rządzie więc zadba o interesy pracowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 3 minuty temu, jack napisał(a): Na szczęście Lewica jest w rządzie więc zadba o interesy pracowników. A co robiła przez ostatnie półtorej roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Teraz, RappaR napisał(a): A co robiła przez ostatnie półtorej roku? Pewnie to samo, a co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Teraz, jack napisał(a): Pewnie to samo, a co? To czemu nie napisałeś, że lewica zadbała o interesy pracowników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Teraz, RappaR napisał(a): To czemu nie napisałeś, że lewica zadbała o interesy pracowników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Godzinę temu, RappaR napisał(a): Bo w Warszawie jest wyjątkowo, a warszawiacy to wyjątkowi ludzie. To tak samo jak na np.: Śląsku etc co w tym dziwnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
todo Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego (edytowane) Paczkomaty to jeden z cenniejszych wynalazków ostatniej dekady. Niby banał, a jednak. Przy okazji poczytajcie o niej - https://fitnessblog.com.pl/anna-markowska-wiek-wzrost-i-zycie-prywatne-kim-jest-uczestniczka-programu-top-model/ To też niezły wynalazek. Edytowane Poniedziałek o 11:45 przez todo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 37 minut temu, julekstep napisał(a): ból dupki ponad podziałami Ból? Ten argument zawsze mnie zaskakiwał w dyskusji o tym pięknie Warszawy. Zarzucono mi że mam kompleks małomiasteczkowy, nie znam się i że zostałem przez warszawę zweryfikowany stąd takie zdanie o niej negatywne jako zemsta czy tłumaczenie porażki ( której nie było nigdy z mojej perspektywy). Że nie potrafiłem dostrzec piękna i nie nadaje się aby mieszkać tu I to można podciągnąć pod ten twój ból Pupki o którym piszesz. Abym nie zapomniał - na koniec szedł jeszcze koronny argument że zapewne nie przemeldowalem się więc nie płacąc podatków nie mam prawa się wypowiadać. A jakimś moim zdziwieniem było dowiedzenie się że tych najbardziej gorących obrońców Warszawy ani ich rodzin 15 lat temu nie znajdziesz w spisie mieszkańców. Cóż. Trudno co mnie niezmiernie dziwiło nikt z rozmówców nie chciał przyjąć do wiadomości że lekko można znaleźć bardziej przyjazne i miłe miejsce do mieszkania. sam fakt że stolica nie dorobiła się świetnych miejsc relaksu w okolicy, potężnego chociażby kompleksy aquaparków, rozrywki itp ( mszczonow ;)))) brak jest ciekawych jezior w pobliżu aby zrobić wypad weekendowy inny niż NAD ZALEW ZEGRZYŃSKI gdzie stało się w piątek i niedzielę w gigantycznych korkach i reset resetu następował po 4 godzinach w spalinach;) po prostu do brzydoty w środku dochodzi bardzo nudne Mazowsze wokół jako kraina geograficzna bez jezior wzgórz przepraw i jedyną Puszczą Kampinowska nudy panie Ta pewność warszawiakow że to ja się mylę zawsze mnie zaskakiwała. W takim Gdańsku ludzie się szanują wychodzą z korporacji o 16:00i o 17 jeżdżą rowerem nad Zatoką. Na terenach zielonych a nie Marszałkowska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 52 minuty temu, jack napisał(a): Na szczęście Lewica jest w rządzie więc zadba o interesy pracowników. Tak jak zadbała zwiększając udział pracowników w składce zdrowotnej kosztem uciśnionych pracodawców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Nie uważacie że podział polityczny w naszym kraju i nazewnictwo typu lewica centrum prawica nie ma znaczenia? To taki trick abyśmy czuli że są alternatywy. I że jako wyborcy mamy jakikolwiek wpływ? Na cokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Teraz, ignazz napisał(a): Nie uważacie że podział polityczny w naszym kraju i nazewnictwo typu lewica centrum prawica nie ma znaczenia? To taki trick abyśmy czuli że są alternatywy. Czyli jakby nie było nazewnictwa typu lewica centrum i prawica, to nie czułbyś różnicy między głosowaniem na KO, a na PiS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Jakie ma znaczenie program gdy nie jest realizowany? Ekipa Tuska najlepszym przykładem. Teraz, RappaR napisał(a): Czyli jakby nie było nazewnictwa typu lewica centrum i prawica, to nie czułbyś różnicy między głosowaniem na KO, a na PiS? Bym czuł różnicę której w zasadzie nie ma W grę wchodzą elementy nieistotne. Subiektywne jak te sałatki. Politycznie nieistotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 8 godzin temu, fluber napisał(a): Trudno mi uwierzyć, że nie zważyła 10 nakrętek, a potem wszystkich nakrętek i nie podzieliła masy wszystkich nakrętek przez jedną nakrętkę, żeby uzyskać wynik. Zakładam, że obowiązek kontroli ilości sprzedanego towaru ma na celu zapobieganiu omijania podatków. Tutaj natomiast nie rozumiem co argumentujesz. Bo podajesz przykład, w którym koleś powinien być na b2b według aktualnie obowiązujących przepisów i urzędniczki, która tych przepisów nie zna i ich nie stosuje. To nie jest argument za deregulacją. Meritum jest takie że rodzajów takich elementów w takim sklepie jest kilkadziesiąt a ewidencjonowanie tego jest bardziej czasochłonne niż wartość dodana. co do urzędniczki - niepotrzebna jest regulacja jakąkolwiek- jeżeli ludzi chcą pracować na b2b to nie powinno być możliwości by ktoś im mówił że nie mogą bo powinni na UOP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2 minuty temu, blackmagic napisał(a): co do urzędniczki - niepotrzebna jest regulacja jakąkolwiek- jeżeli ludzi chcą pracować na b2b to nie powinno być możliwości by ktoś im mówił że nie mogą bo powinni na UOP Tu się bardzo nie zgodzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Teraz, fluber napisał(a): Tu się bardzo nie zgodzę. Masz prawo. Ja nie rozumiem czemu państwo skoro dopuszcza formę jdg miało determinować że komuś zmienia status na UOP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 1 minutę temu, blackmagic napisał(a): Masz prawo. Ja nie rozumiem czemu państwo skoro dopuszcza formę jdg miało determinować że komuś zmienia status na UOP Bo jdg jest ekstremalnie korzystne dla pracodawcy przez co muszą być regulacje dotyczące UOP, aby pracodawcy nie zsylali pracowników etatowych na jdg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 7 godzin temu, jack napisał(a): Zrujnował piękny polski krajobraz. Wyzyskał ludzi i zatruł spalinami. https://kt24.pl/paczkomat-stanal-przy-kaplicy-w-niwce-zdjecia/ Mówiąc szczerze nie uważam tego miejsca za odpowiednie. Chcą? Ok, ale można to jakoś zasłonić, parkanem czy czymś podobnym Piękna urokliwa kapliczka o obok coś ewidentnie uderzającego w powagę tego miejsca I piszę to jako bardzo aktywny użytkownik paczkomatów 5 godzin temu, RappaR napisał(a): Czyli jakby nie było nazewnictwa typu lewica centrum i prawica, to nie czułbyś różnicy między głosowaniem na KO, a na PiS? A jest jakaś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi