agresywnychomik Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia W dniu 30.01.2025 o 23:48, Życie_to_mem napisał(a): Te gównomedia nigdy nie wykryły żadnej afery poza tym, że ktoś miał wujka w SB. Afera hazardowa - Rzepa Afera reprywatyzacyjna - Wyborcza Afera łowców skór - Wyborcza Afera Orlenu - Wyborcza Afera Collegium Humanum - Newsweek i Polityka Afera z zatrzymaniem żołnierzy na granicy - Onet Afera paliwowa w wojsku - Onet Afera pegazusa - TVN Afera solna (rządy PO) - TVN Sprawa Igora Stachowiaka - TVN (to dziennikarz tej stacji jako pierwszy dotarł do kluczowego nagrania) Afera premiowa w Katarze - Wirtualna Polska Afera z Ewą Wrzosek - Wirtualna Polska Ktoś kojarzy chociaż jedną porządną aferę wykrytą przez media należące do Sakiewicza czy Karnowskich? Rozwiń Nie wiem, nie znam się bo nie jestem dziennikarzem śledczym ale zawsze miałem wrażenie że zawsze ktoś gdzieś tych właśnie śledczych musi nakierować w takich aferach na pierwszy klocek domina a później już jadą. Czyżby nie było obecnie absolutnie nic lub nikt nie chce nic sypnąć? Czy to się zmieni po wyborach prezydenckich? Pożyjemy zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia W dniu 31.01.2025 o 18:34, agresywnychomik napisał(a): Nie wiem, nie znam się bo nie jestem dziennikarzem śledczym ale zawsze miałem wrażenie że zawsze ktoś gdzieś tych właśnie śledczych musi nakierować w takich aferach na pierwszy klocek domina a później już jadą. Czyżby nie było obecnie absolutnie nic lub nikt nie chce nic sypnąć? Czy to się zmieni po wyborach prezydenckich? Pożyjemy zobaczymy. Rozwiń Ja ogólnie jestem zdania, że prezes NIK oraz szef CBA powinni być zawsze z opozycji. Inna sprawa, że teraz mamy koalicję trzech partii (a w zasadzie to siedmiu) więc zorganizowanie jakiegoś większego wałku jest utrudnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego W dniu 31.01.2025 o 19:14, Życie_to_mem napisał(a): Ja ogólnie jestem zdania, że prezes NIK oraz szef CBA powinni być zawsze z opozycji. Rozwiń No to właśnie tak teraz jest. Przecież Maryjan Banaś to typowy PiSior jak Skuriera wycięty, na Ciemnogrodzkiej aż piali z zachwytu jak objął prezesurę w NIK, jak tam go nazywali ? Kryształowy Marian. Nawet ma takich samych kumpli jak Nawrocki- alfonsów i sutenerów Maniek zrobił burdel w swojej kamienicy, a Karol miał burdel w Muzeum 2 Wojny Światowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego W dniu 1.02.2025 o 04:40, mayor napisał(a): No to właśnie tak teraz jest. Przecież Maryjan Banaś to typowy PiSior jak Skuriera wycięty, na Ciemnogrodzkiej aż piali z zachwytu jak objął prezesurę w NIK, jak tam go nazywali ? Kryształowy Marian. Nawet ma takich samych kumpli jak Nawrocki- alfonsów i sutenerów Maniek zrobił burdel w swojej kamienicy, a Karol miał burdel w Muzeum 2 Wojny Światowej Rozwiń Co poruchali to ich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego W dniu 1.02.2025 o 07:35, Koelner napisał(a): Co poruchali to ich Rozwiń Banaś może tak, chyba bardziej młody skorzystał z ruchania. Ale Nawrocki to nie za bardzo. Przecież jak mu się chciało dupy to nie musiał tego robić dwie minuty od domu , w miejscu pracy , gdzie każdy go zna, ściany mają oczy i uszy, a plotki do starej docierają z szybkością błyskawicy. Typowy głupek, debil i osiłek .Jest takie powiedzenie - ”Tam gdzie się je i pracuje, to się c***em nie wojuje ” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego W dniu 1.02.2025 o 08:12, mayor napisał(a): ”Tam gdzie się je i pracuje, to się c***em nie wojuje ” Rozwiń Święta prawda, same problemy oraz „nie rucha się dupy z grupy” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego W dniu 1.02.2025 o 04:40, mayor napisał(a): No to właśnie tak teraz jest. Przecież Maryjan Banaś to typowy PiSior jak Skuriera wycięty, na Ciemnogrodzkiej aż piali z zachwytu jak objął prezesurę w NIK, jak tam go nazywali ? Kryształowy Marian. Nawet ma takich samych kumpli jak Nawrocki- alfonsów i sutenerów Maniek zrobił burdel w swojej kamienicy, a Karol miał burdel w Muzeum 2 Wojny Światowej Rozwiń Ale ja to był wpisał taką zasadę do konstytucji albo chociaż ustawy. Ewentualnie ustanowił taki zwyczaj parlamentarny. Tylko wówczas te dwa organy będą naprawdę niezależne od rządu. Z prokuraturą mam natomiast trochę mieszane uczucia. Z jednej strony to rząd powinien odpowiadać za bezpieczeństwo wewnętrzne w tym ściganie przestępstw więc tworzenie z prokuratury jakiejś odrębnej i niezależnej instytucji trochę mija się z celem. Poza tym oddzielenie prokuratury od rządu powoduje taki dziwny dualizm - policja, która podlega pod MSWiA i premiera musi wykonywać wytyczne rządu, natomiast prokurator, który prowadzi/nadzoruje śledztwo i wydaje polecenia policjantom musi wykonywać wytyczne Prokuratora Krajowego, który nie jest członkiem rządu. Taki stan rzeczy powoduje nadmierne komplikowanie funkcjonowania państwa. Ale z drugiej strony zawsze może trafić się taki koleżka jak Zbigniew Ziobro, który daje sporo argumentów za tym, że prokuratura powinna być instytucją niezależną od rządu a Minister Sprawiedliwości nie powinien być jednocześnie Prokuratorem Krajowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego https://x.com/jerzKwasniewski/status/1885620239125155849 https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-tusk-polska-nie-przyjmie-zadnych-migrantow-z-tytulu-paktu-mi,nId,7510024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego W dniu 1.02.2025 o 11:43, fluber napisał(a): https://x.com/jerzKwasniewski/status/1885620239125155849 https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-tusk-polska-nie-przyjmie-zadnych-migrantow-z-tytulu-paktu-mi,nId,7510024 Rozwiń Mylisz fakty - to nie bedzie przyjmowanie randomowych, niezweryfikowanych inzynierow z granicy z Bialorusia, tylko w pelni z’vettowanych i niechcianych w Niemczech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Unia Oświęcim strikes again Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego W dniu 1.02.2025 o 13:32, memento1984 napisał(a): Mylisz fakty - to nie bedzie przyjmowanie randomowych, niezweryfikowanych inzynierow z granicy z Bialorusia, tylko w pelni z’vettowanych i niechcianych w Niemczech. Rozwiń Jak wybierzemy Trzaskowskiego to on to zatrzyma, spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego W dniu 1.02.2025 o 13:43, fluber napisał(a): Jak wybierzemy Trzaskowskiego to on to zatrzyma, spokojnie Rozwiń W 24h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego W dniu 1.02.2025 o 13:54, agresywnychomik napisał(a): W 24h Rozwiń Rafal J Trzaskowski! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego W dniu 1.02.2025 o 13:54, agresywnychomik napisał(a): W 24h Rozwiń Byle nie kazali mu tego załatwić przed południem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Te kilkadziesiąt centrów dla imigrantów które z powodu paktu migracyjnego robimy to będzie wyglądać tak? https://x.com/Marek_Kuna_/status/1885796437323112623 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego W dniu 2.02.2025 o 07:48, fluber napisał(a): Te kilkadziesiąt centrów dla imigrantów które z powodu paktu migracyjnego robimy to będzie wyglądać tak? https://x.com/Marek_Kuna_/status/1885796437323112623 Rozwiń Smutne, że już w październiku 2022 był gotowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego W dniu 2.02.2025 o 08:26, P_M napisał(a): Smutne, że już w październiku 2022 był gotowy... Rozwiń Czyli jeszcze w smutnej Polsce? Nie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego W dniu 2.02.2025 o 08:26, P_M napisał(a): Smutne, że już w październiku 2022 był gotowy... Rozwiń Ciekawe kiedy pierwszy lokator tam zawita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) trollowi też styki się jebią, musicie wybaczyć W dniu 2.02.2025 o 08:39, agresywnychomik napisał(a): Ciekawe kiedy pierwszy lokator tam zawita. Rozwiń idealne miejsce dla Palestyńczyków których naród wybrany nie dojechał Edytowane 2 Lutego przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego W dniu 2.02.2025 o 08:26, P_M napisał(a): Smutne, że już w październiku 2022 był gotowy... Rozwiń Dlaczego smutne? Ja głosowałem w referendum za przyjmowaniem imigrantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi