memento1984 Opublikowano 22 Listopada Udostępnij Opublikowano 22 Listopada Teraz, P_M napisał(a): najmniej kumaci to Ci, ktorzy pracują, a finalnie mają mniej niż Ci co ciagną socjal Ale gdzie tak jest i jak taka sytuacja wyglada w praktyce? To jest bullshit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada (edytowane) 54 minuty temu, memento1984 napisał(a): Ale gdzie tak jest i jak taka sytuacja wyglada w praktyce? To jest bullshit Z 800plus, dodatkiem mieszkanie, na media, dodatkiem do obiadów itp często wychodzi ponad 5k więc to realna opcja, tylko trzeba wiedzieć do kogo i jak uderzyć A jak ktoś przedsiębiorczy i wyżebra łóżeczo czy tv a potem opyli to na olx, może i pewnie ponad 6kę wyciągnąć Edytowane 23 Listopada przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 15 minut temu, josephnba napisał(a): Z 800plus, dodatkiem mieszkanie, na media, dodatkiem do obiadów itp często wychodzi ponad 5k więc to realna opcja, tylko trzeba wiedzieć do kogo i jak uderzyć A jak ktoś przedsiębiorczy i wyżebra łóżeczo czy tv a potem opyli to na olx, może i pewnie ponad 6kę wyciągnąć a) 3x800pln na trojke dzieci b) 400pln dodatek mieszkaniowy c) 1662pln zasilek dla bezrobotnych przez max 12 miesiecy eldorado d) 3x100pln na jakies obiady dla dzieciakow To wszystko brutto. Wege. Chyba ze mowicie ze poniewaz ~50% pracujacej populacji zarabia do 120% minimalnej (~5000pln brutto/miesiac), to taki luksus te 4300pln brutto/miesiac na opieke nad swoimi dziecmi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada Dla zasady patrzac po redystrybucji kapitału na swiecie to 98% jest "mniej kumata" takze tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 7 godzin temu, memento1984 napisał(a): a) 3x800pln na trojke dzieci b) 400pln dodatek mieszkaniowy c) 1662pln zasilek dla bezrobotnych przez max 12 miesiecy eldorado d) 3x100pln na jakies obiady dla dzieciakow To wszystko brutto. Wege. Chyba ze mowicie ze poniewaz ~50% pracujacej populacji zarabia do 120% minimalnej (~5000pln brutto/miesiac), to taki luksus te 4300pln brutto/miesiac na opieke nad swoimi dziecmi? Do dzieci nic nie mam, nie ich wina że mają pasożytujących rodziców To wina rządzących, że stworzyli sytuację że lepiej jest kombinować niż iść do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2 minuty temu, josephnba napisał(a): Do dzieci nic nie mam, nie ich wina że mają pasożytujących rodziców To wina rządzących, że stworzyli sytuację że lepiej jest kombinować niż iść do pracy XD To po c*** chodzisz do pracy?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 7 godzin temu, memento1984 napisał(a): a) 3x800pln na trojke dzieci b) 400pln dodatek mieszkaniowy c) 1662pln zasilek dla bezrobotnych przez max 12 miesiecy eldorado d) 3x100pln na jakies obiady dla dzieciakow To wszystko brutto. Wege. Chyba ze mowicie ze poniewaz ~50% pracujacej populacji zarabia do 120% minimalnej (~5000pln brutto/miesiac), to taki luksus te 4300pln brutto/miesiac na opieke nad swoimi dziecmi? Nie wiem skąd wziąłeś te kwoty, jak choćby 800plus brutto Teraz, fluber napisał(a): XD To po c*** chodzisz do pracy?:) Bo nie jestem pasożytem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 1 godzinę temu, josephnba napisał(a): Nie wiem skąd wziąłeś te kwoty, jak choćby 800plus brutto Bo nie jestem pasożytem Uwazaj bo jeszcze sie okaze ze Twoja firma leci na jakichs lewych doplatach i wyjdzie ze jestes turbo-pasozytem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada Ale niespodzianka. Trzaskowski kandydatem. Donald też chce mieć swojego Dudę. Ogłoszenie "wyników" to fajne wyreżyserowana szopka pełna wzruszeń i przyjaźni. Szkoda, że nikt z spoza popisu nie ma szans, bo albo będzie długopis albo blokowanie i wydłużanie wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 57 minut temu, julekstep napisał(a): Uwazaj bo jeszcze sie okaze ze Twoja firma leci na jakichs lewych doplatach i wyjdzie ze jestes turbo-pasozytem! Najbogatsze ludzie w tym kraju tak zazwyczaj maja, naszczescie sa jeszcze "honorowe" jednostki 13 minut temu, Pablo81 napisał(a): Ale niespodzianka. Trzaskowski kandydatem. Donald też chce mieć swojego Dudę. Ogłoszenie "wyników" to fajne wyreżyserowana szopka pełna wzruszeń i przyjaźni. Szkoda, że nikt z spoza popisu nie ma szans, bo albo będzie długopis albo blokowanie i wydłużanie wszystkiego. Szłok był to niesamowity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada przynajmniej zwolnili mnie z pójścia na drugą rundę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada (edytowane) 3 minuty temu, Koelner napisał(a): przynajmniej zwolnili mnie z pójścia na drugą rundę U Radka była jeszcze nadzieja, że bardziej boi się żony niż Tuska i nie będzie tak przewidywalny. Rafcio to Duda bis. Taki słodko-miły gamoń. Edytowane 23 Listopada przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): U Radka była jeszcze nadzieja, że bardziej boi się żony niż Tuska i nie będzie tak przewidywalny. Rafcio to Duda bis. Taki słodko-miły gamoń. dla mnie jak wydygał debaty z Dudą w TVP ma dla mnie łatkę cioty i ja takiego prezydenta to pi****le. nie mamy szczęścia do prezydenta i obojętnie czy to będzie ten cwel Kaczora czy Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 11 minut temu, elwariato napisał(a): Najbogatsze ludzie w tym kraju tak zazwyczaj maja, naszczescie sa jeszcze "honorowe" jednostki No jest honorowa generalicja w armii , 37 honorowych z dyplomami MBA Collegium Tumanum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada (edytowane) Usłyszałem ten słodko pierdzący wywód rafcia w radiu i musiałem zmienić stację Jeśli wygra, a dużo na to wskazuje bo niej jest takim głąbem jak Komorowski, to będziemy mieć 2.5 roku podpisywania wszystkiego jak leci Szczerze to jednak wolałbym już chyba Sikorskiego niż trzaska. Ma przynajmniej jakąś pozycję w świecie. Można z tym dyskutować ale trochę kontaktów ma. Ten koleś z IPN od Jarka taki w miarę jest, tyle że jeśli on zostanie preziem to będzie blokował wszytko Mamy przejebane Edytowane 23 Listopada przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 1 minutę temu, josephnba napisał(a): Ten koleś z IPN od Jarka taki w miarę jest, tyle że jeśli on zostanie preziem to będzie blokował wszytko ale co zablokuje? Przecież KO sama w sobie najważniejsze rzeczy blokuje jak CPK, Atom, jakies porty w swinoujsciu itp itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 8 minut temu, P_M napisał(a): ale co zablokuje? Przecież KO sama w sobie najważniejsze rzeczy blokuje jak CPK, Atom, jakies porty w swinoujsciu itp itd. Nie blokuje, przecież wszystko jest obiecane i będzie. W 2045-tym czy jakoś tak Godzinę temu, Pablo81 napisał(a): Szkoda, że nikt z spoza popisu nie ma szans, bo albo będzie długopis albo blokowanie i wydłużanie wszystkiego. Z przyczyn historycznych mamy dziwaczny ustrój z prezydentem, który ma uprawnienia wykonawcze, zamiast pełnić tylko funkcje reprezentacyjne. I w efekcie utrzymujemy dwór nierobów za kilkaset milionów rocznie, w zamian za co mamy tylko dodatkowe przepychanki polityczne albo podpisywanie rządowi wszystkiego jak leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada Dobry wybór, bez wątpienia. Taki prezydent z pewnością nie wyprowadzi Polski z Unii Europejskiej ani ze struktur UE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada To banieczka sobie dojebala kandydata, już zapomnieli że przegrał wybory prezydenckie z człowiekiem znikąd. Przejebie po raz drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 Listopada Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 1 minutę temu, Krzemo napisał(a): To banieczka sobie dojebala kandydata, już zapomnieli że przegrał wybory prezydenckie z człowiekiem znikąd. Przejebie po raz drugi. Wtedy przegrał o włos z prezydentem w czasach kiedy PiS był u szczytu władzy i miał jeszcze kredyt po pierwszej dość dobrej kadencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi