julekstep Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 06:47, Pablo81 napisał(a): Jeden user pisze do drugiego, że partia, na którą ten głosował zrobiła coś złego. Rozwiń Imho PiS zrobił dużo sporo gorszych rzeczy niż odwołanie z funkcji i wykluczenie ze swoich list kolesia zamieszanego w ostatnią aferkę lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 14.09.2023 o 21:41, Sebastian napisał(a): A mnie takie rzeczy wkurwiają tak samo. I tu k**** i złodzieje i tu k**** i złodzieje. U mnie wkurw na takie rzeczy nie zależy od barw klubowych - w przeciwieństwie do Twojego przypadku, ale też wielu innych tutaj. Albo macie moralność albo jej nie macie i jesteście tacy sami jak Ci z artykuły który wkleiłeś. Rozwiń Ja widzę zasadniczą różnicę, którą już tu julek próbował wyjaśnić. W 1 przypadku mamy aferę związaną z nielegalnym przerzucaniem ludzi z Indii do USA za łapówki. W momencie opublikowania tych informacji przez onet wiemy, że to służby wykryły nieprawidłowości, że główny organizator tego procederu został aresztowany już w kwietniu, kolejna 6 osób straciło pracę i toczy się przeciwko nim postępowanie. Ponadto ich bezpośredni przełożony wyleciał z roboty i został wyrzucony z listy wyborczej, nie w reakcji na materiał onetu, tylko znacznie wcześniej. k**** i złodzieje trafiają się wszędzie - mnie interesuje w jaki sposób i kiedy zostają wyciągnięte wobec nich konsekwencje. W 2 przypadku mamy dziennikarza, któremu zaoferowano stanowisko, do którego nie ma żadnych kwalifikacji, wprost pisząc że będzie je zajmował fikcyjnie, oferując mu roczną pensję na poziomie 450 tysięcy złotych z naruszeniem prawa. Wszystko działo się za zgodą prezydenta jednego z największych miast w Polsce, a w zamian dziennikarz miał przestać pisać o przestępstwach, które ów prezydent popełnia. Do tej pory nie wyciągnięto żadnych konsekwencji wobec nikogo i z pewnością nie zostaną one wyciągnięte. Dla mnie różnica jest olbrzymia. W dniu 15.09.2023 o 06:59, julekstep napisał(a): Imho PiS zrobił dużo sporo gorszych rzeczy niż odwołanie z funkcji i wykluczenie ze swoich list kolesia zamieszanego w ostatnią aferkę lol Rozwiń Jakiś łepek urzędnik bierze łapówki - afera PIS, policjant komuś wpierdoli na jakimś strajku - afera PIS, kierowca wjedzie w jakiś złom na drodze - afera PIS. I tak się to kręci. Z drugiej strony nikt już nie pamięta o Drzewiecki, Chlebowskim, czy Nowaku, którzy byli ministrami, a nie członkami młodzieżówki z Buska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 06:59, julekstep napisał(a): Imho PiS zrobił dużo sporo gorszych rzeczy niż odwołanie z funkcji i wykluczenie ze swoich list kolesia zamieszanego w ostatnią aferkę lol Rozwiń Przyjacielu, chodzi tylko o argumentację Przecież, RA nie głosował na tego holenderskiego kolesia. Nie wiedział nawet o jego istnieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 07:12, Pablo81 napisał(a): Przyjacielu, chodzi tylko o argumentację Przecież, RA nie głosował na tego holenderskiego kolesia. Nie wiedział nawet o jego istnieniu. Rozwiń Yup jakby typ był jakims realnym zagrożeniem dla Polaków w Holandii, czy gdziekolwiek, pewnie bym go chociaż znał, a jak szukałem coś o Geercie i jego nienawiści do Polaków to wyskoczyły mi same artykuły z 2012 roku, takim jest on zagrożeniem dla Polaków właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) W dniu 15.09.2023 o 07:12, Pablo81 napisał(a): Przyjacielu, chodzi tylko o argumentację Przecież, RA nie głosował na tego holenderskiego kolesia. Nie wiedział nawet o jego istnieniu. Rozwiń czyli nie wiedział o istnieniu polityka aktywnego od 25 lat i budującego swoje (dwucyfrowe) poparcie na nienawiści do m.in osób takich jak on -> w miejscu w którym aktualnie mieszka a wie o istnieniu cwaniaka-przestępcy/nicponia (zależy od narracji), który w ostatnich wyborach dostał się pierwszy raz do sejmu (uzyskując 6k głosów) i już go praktycznie nie ma w polityce -> w miejscu w którym planuje mieszkać za x czasu mkay Edytowane 15 Września 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 06:59, julekstep napisał(a): Imho PiS zrobił dużo sporo gorszych rzeczy niż odwołanie z funkcji i wykluczenie ze swoich list kolesia zamieszanego w ostatnią aferkę lol Rozwiń Fakt Oddali uczniów Czarnkowi, wcześniej Giertychowi Oddali specsluzby niekonstytucyjne ulaskawonemu przestępcy Oddali TK dwójce czynnych komunistów z czasów PRL Kupili od handlarza bronią repsirstory, a dokładniej to zapłacili za nie i nie dostali Kupili maseczki bez atestów płacąc za to 3x więcej niż powinni Żadna z tych afer nie skłoniła was drodzy forumowicze do refleksji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 07:01, fluber napisał(a): Z drugiej strony nikt już nie pamięta o Drzewiecki, Chlebowskim, czy Nowaku, którzy byli ministrami, a nie członkami młodzieżówki z Buska. Rozwiń Kto nie pamięta? Ty? Co zmienia w sprawie złodziei z PISu fakt, że Nowak też kradł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) W dniu 15.09.2023 o 07:37, josephnba napisał(a): Żadna z tych afer nie skłoniła was drodzy forumowicze do refleksji Rozwiń Przecież refleksja tu jest dość niezmienna od kilku lat: "Aktualną antypisowską opozycję Jarek sam sobie wymyślił bo inaczej nie da się wytłumaczyć tego jak c***owi są, że PiS mimo robienia masy rzeczy źle wciąż dla wielu jest najlepszą opcją" - czy przypadkiem sam nie pisałeś ostatnio że nie ma na kogo głosować? Edytowane 15 Września 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 07:41, jack napisał(a): Kto nie pamięta? Ty? Co zmienia w sprawie złodziei z PISu fakt, że Nowak też kradł? Rozwiń Nic nie zmienia. Warto jednak pamiętać że randomowy urzędnik mniej reprezentuje PiS niż platformerski minister reprezentował platforme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) W dniu 15.09.2023 o 07:42, julekstep napisał(a): Przecież refleksja tu jest dość niezmienna od kilku lat: "Aktualną antypisowską opozycję Jarek sam sobie wymyślił bo inaczej nie da się wytłumaczyć tego jak c***owi są, że PiS mimo robienia masy rzeczy źle wciąż dla wielu jest najlepszą opcją" - czy przypadkiem sam nie pisałeś ostatnio że nie ma na kogo głosować? Rozwiń Tylko że ja nie splycam bezrefleksyjnie afer na szczytach władzy i nie przymykam oczu na przestępstwa i niemoralne zachowania polityków Ty piszesz 36 osób? Phi Też mi afera Fluber pisze wolę żeby kupili od handlarza bronią byle kupili Rappar pisze jedna zgwałcona dziewczynka to nie problem zeby wczoraj dodac że lepsze takie afery i przestępstwa niż "aktywiczsze" Edytowane 15 Września 2023 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 07:47, fluber napisał(a): Nic nie zmienia. Warto jednak pamiętać że randomowy urzędnik mniej reprezentuje PiS niż platformerski minister reprezentował platforme Rozwiń Mianowany z partyjnego klucza, krewny czy znajomy dlaczego miałby mniej reprezentować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 07:47, josephnba napisał(a): Tylko że ja nie splycam bezrefleksyjnie afer na szczytach władzy i nie przymykam oczu na przestępstwa i niemoralne zachowania polityków Ty piszesz 36 osób? Phi Też mi afera Fluber pisze wolę żeby kupili od handlarza bronią byle kupili Rappar pisze jedna zgwałcona dziewczynka to nie problem zeby wczoraj dodac że lepsze takie afery i przestępstwa niż "aktywiczsze" Rozwiń Ty za to przeżywasz Jolę Rosiak i sałatkę Krysi można tak można siak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) W dniu 15.09.2023 o 07:47, fluber napisał(a): Nic nie zmienia. Warto jednak pamiętać że randomowy urzędnik mniej reprezentuje PiS niż platformerski minister reprezentował platforme Rozwiń Wiceminister w resorcie to randomowy urzędnik? Kaczyński to jest wiceminister i to w dodatku od c*** wie czego W dniu 15.09.2023 o 07:50, julekstep napisał(a): Ty za to przeżywasz Jolę Rosiak i sałatkę Krysi można tak można siak Rozwiń Tak ja przeżywam że nie wspomniałem o niej od 4 lat. Ty ja przywołaleś do tablicy i próbujesz równać dwie tak równe kwestie wmawiając mi że coś przeżywam Edytowane 15 Września 2023 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 07:50, josephnba napisał(a): Wiceminister w resorcie to randomowy urzędnik? Rozwiń Nie, gościu który organizował proceder i został aresztowany to randomowy urzędnik. Wawrzyk poleciał bo był jego przełożonym a nie dlatego że przemycał ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) W dniu 15.09.2023 o 07:53, fluber napisał(a): Nie, gościu który organizował proceder i został aresztowany to randomowy urzędnik. Wawrzyk poleciał bo był jego przełożonym a nie dlatego że przemycał ludzi Rozwiń Niewinny Dzięki za wyjaśnienie Ty zdaje się nie kumasz że ludzi nie oburza byle urzedas co skala bezkarności i pogardy Edytowane 15 Września 2023 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) W dniu 15.09.2023 o 07:30, julekstep napisał(a): czyli nie wiedział o istnieniu polityka aktywnego od 25 lat i budującego swoje (dwucyfrowe) poparcie na nienawiści do m.in osób takich jak on -> w miejscu w którym aktualnie mieszka a wie o istnieniu cwaniaka-przestępcy/nicponia (zależy od narracji), który w ostatnich wyborach dostał się pierwszy raz do sejmu (uzyskując 6k głosów) i już go praktycznie nie ma w polityce -> w miejscu w którym planuje mieszkać za x czasu mkay Rozwiń nie „takich jak on” bo Geert Wilders ma pretensje do tej części imigrantów, która nie przestrzega prawa i sprawia problemy w jego kraju, on nie ma nic przeciwko imigrantom, którzy nie sprawiają problemów z tego co wyczytałem, tylko postuluje o to by zabierać prawa do pobytu, czy podwójne obywatelstwa ludziom, którzy mają problemy z prawem i kulturą holenderską. Ja do takich osób nie należę, więc nie czuje zagrożenia z jego strony. Błędny wniosek, o istnieniu cwaniaka z PiS dowiedziałem się dzięki linkowi od @Reikai więc nie wyciągaj sobie swoich wniosków z dupy. Edytowane 15 Września 2023 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 07:56, RonnieArtestics napisał(a): Błędny wniosek, o istnieniu cwaniaka z PiS dowiedziałem się dzięki linkowi od @Reikai więc nie wyciągaj sobie swoich wniosków z dupy. Rozwiń czyli dowiedziałeś się ale nie wiesz okej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Ty zdaje się nie rozumiesz że ludzi obuza W dniu 15.09.2023 o 07:56, RonnieArtestics napisał(a): nie „takich jak on” bo Geert Wilders ma pretensje do tej części imigrantów, która nie przestrzega prawa i sprawia problemy w jego kraju, on nie ma nic przeciwko imigrantom, którzy nie sprawiają problemów z tego co wyczytałem, tylko postuluje o to by zabierać prawa do pobytu, czy podwójne obywatelstwa ludziom, którzy mają problemy z prawem i kulturą holenderską. Ja do takich osób nie należę, więc nie czuje zagrożenia z jego strony. Błędny wniosek, o istnieniu cwaniaka z PiS dowiedziałem się dzięki linkowi od @Reikai więc nie wyciągaj sobie swoich wniosków z dupy. Rozwiń Julek dużo zeczy wyciąga z dupy jak nie wie co napisać a udawanie głupka nie działa *sałatka komunistki z TK np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 07:56, josephnba napisał(a): Niewinny Dzięki za wyjaśnienie Ty zdaje się nie kumasz że ludzi nie oburza byle urzedas co skala bezkarności i pogardy Rozwiń Przecież 7 osób na zarzuty, główny podejrzany został aresztowany w kwietniu - jaka bezkarność masz w tym przypadku na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W dniu 15.09.2023 o 07:50, josephnba napisał(a): Tak ja przeżywam że nie wspomniałem o niej od 4 lat. Ty ja przywilaleś do tablicy i próbujesz równać dwie tak równe kwestie Rozwiń fakt - powinienem napisać przeżywałeś (przynajmniej jeśli chodzi o Jolkę bo Krysie to tu i ówdzie ciągle przywołujesz ) teraz ci serwują nowe 'afery' więc przeżywasz Wawrzyka W dniu 15.09.2023 o 07:59, fluber napisał(a): Przecież 7 osób na zarzuty, główny podejrzany został aresztowany w kwietniu - jaka bezkarność masz w tym przypadku na myśli? Rozwiń NALEŻY ROZWIĄZAĆ PIS! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi