mayor Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 22.07.2023 o 20:20, fluber napisał(a): Mnie fascynuje zjawisko że mam paru znajomych właścicieli firm, którzy na podobne sytuacje reagują podobnie. Możliwe że takie podejście do wydawania kasy, żeby nie powiedzieć skąpstwo, znacznie zwiększa prawdopodobieństwo sukcesu w biznesie. Ale ja się cieszę że są tacy ludzie, bo im więcej wydają tym gospodarka lepiej hula. Rozwiń Typowa dla PiSdzieli pogarda przeciwko prywatnym właścicielom firm.,Prezes mówi o nich, że żyją z cwaniactwa, a klakier dokłada jeszcze skąpstwo .,Rzeczywiście dzięki tym ,którzy wydają dwie dychy na jagodziankę gospodarka lepiej hula.,W końcu te panie co w lesie jagody zbierają, uprawiają jeden z najstarszych zawodów świata .. zbieractwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 07:35, mayor napisał(a): Typowa dla PiSdzieli pogarda przeciwko prywatnym właścicielom firm.,Prezes mówi o nich, że żyją z cwaniactwa, a klakier dokłada jeszcze skąpstwo . Rozwiń Dlaczego pogarda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 07:42, fluber napisał(a): Dlaczego pogarda? Rozwiń Cwaniactwo i skąpstwo znacznie zwiększa prawdopodobieństwo sukcesu w biznesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 07:46, mayor napisał(a): Cwaniactwo i skąpstwo znacznie zwiększa prawdopodobieństwo sukcesu w biznesie Rozwiń Nie wiem, o cwaniactwie nie wspomniałem, na pewno ci których znam są bardzo oszczedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 08:03, fluber napisał(a): Nie wiem, o cwaniactwie nie wspomniałem, na pewno ci których znam są bardzo oszczedni Rozwiń Niedawno pisałeś ,że skąpi teraz już oszczędni .,Ja bym powiedział, że rozsądni .,Obnoszenie się z bogactwem przed typem , który lubi PiSać donosy to igranie z ogniem., Przed Tobą mogą udawać biedaków , a po kryjomu wpierdalają jagodzianki po dwie dychy, jak Joey Chestnut hotdogi 4 lipca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 22.07.2023 o 14:16, Sebastian napisał(a): I będę znowu piękny i młody. Ty też. I nie będziemy się starzeć, dzieci będzie przybywać a emerytów wcale. Rozwiń Kwestia oczekiwań. Nie wiem dlaczego współczesna ekonomia wymusza wzrost populacji (tzn wiem ) Nie ma możliwości, aby wyżywić wzrastającą populację. Dla przyszłych pokoleń, znacznie rozsądniejsza będzie redukcja. W dniu 22.07.2023 o 16:25, mayor napisał(a): Jedna jagodzianka w cenie 0,5 litra czystej wódki,.Chyba nie da się zaprzeczyć, że PiS rozpija celowo naród, Ale tak było od zawsze - dziedzice rozpijali chłopów pańszczyźnianych, zaborcy rozpijali, okupanci rozpijali, teraz rozpijają pisiory., Rozwiń Wiadomo. Pi.......y pis ustalił cenę jagodzianki, licząc, że matki zaczną kupować bachorom, pół litra na drugie śniadanie. W dniu 22.07.2023 o 20:56, Sebastian napisał(a): I mylisz się - w dzisiejszych czasach nie ma żadnego powiązania ceny z jakością - poza skrajnymi przypadkami. Rozwiń Dokładnie. Jest za to fabryczne skracanie życia produktów (tech) i pakowanie wszelkiego chłamu jako wypełniacz (żywność). Wiadomo, że w kiełbasie/parówce może być wszystko, ale szynka z zawartością mięsa 50% to wyższy lvl absurdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 PiS nie reguluje ceny jagodzianki, ale w pełni kontroluje cenę wódki., W sumie dzięki polityce cenowej PiS to już jest taniej pić niż jeść,.Oprócz ceny rząd ma też wpływ na dostępność alkoholu, ustalając zasady, godziny i ilość miejsc sprzedaży.,W niedzielę i święta jest ciężko kupić dla dzieciaków bułkę i wędlinę na poniedziałek do szkoły, ale tatusiowie nie mają problemu żeby kupić flaszkę i zalać pałę bo monopolowe są otwarte., Zresztą dzieci i młodzież mają też ułatwiony dostęp do alkoholu , gdyż nigdy nie widziałem żeby sprzedawcy sprawdzali pełnoletniość kupującego, kiedyś jak zwróciłem ekspedientce uwagę to mnie wyśmiała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 14:22, mayor napisał(a): , Zresztą dzieci i młodzież mają też ułatwiony dostęp do alkoholu , gdyż nigdy nie widziałem żeby sprzedawcy sprawdzali pełnoletniość kupującego, kiedyś jak zwróciłem ekspedientce uwagę to mnie wyśmiała Rozwiń Pytanie do reszty: jak często widujecie dzieci kupujące alkohol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 14:29, fluber napisał(a): Pytanie do reszty: jak często widujecie dzieci kupujące alkohol? Rozwiń Tacy jak Ty uważają że TVN kłamie, ale pijani nastolatkowie niestety zdarzają się dość często https://tvn24.pl/poznan/koscian-pijani-nastolatkowie-rekordzista-mial-cztery-promile-5150635 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 14:22, mayor napisał(a): kiedyś jak zwróciłem ekspedientce uwagę to mnie wyśmiała Rozwiń aha czyli nie tylko w necie wzbudzasz stosowne reakcje? xD (swoja droga zabawne jak ta sama osoba, ktora innych wyzywa od konfidentow sama przywoluje wlasne historyjki gdzie jest 'szeryfem codziennosci') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 14:41, mayor napisał(a): Tacy jak Ty uważają że TVN kłamie, ale pijani nastolatkowie niestety zdarzają się dość często https://tvn24.pl/poznan/koscian-pijani-nastolatkowie-rekordzista-mial-cztery-promile-5150635 Rozwiń Oczywiście że się zdarzają. Żule, jak byłem dzieciakiem, zarabiali na tym ładne pieniądze. Pytam kto widział dzieci kupujące alkohol. To że piją ( coraz mniej) to akurat wiadomo. W dniu 23.07.2023 o 14:22, mayor napisał(a): kiedyś jak zwróciłem ekspedientce uwagę to mnie wyśmiała Rozwiń Pytanie kontrolne: czy kogoś z Was wyśmiała kiedyś ekspedientka?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 14:22, mayor napisał(a): PiS nie reguluje ceny jagodzianki, ale w pełni kontroluje cenę wódki., W sumie dzięki polityce cenowej PiS to już jest taniej pić niż jeść,.Oprócz ceny rząd ma też wpływ na dostępność alkoholu, ustalając zasady, godziny i ilość miejsc sprzedaży.,W niedzielę i święta jest ciężko kupić dla dzieciaków bułkę i wędlinę na poniedziałek do szkoły, ale tatusiowie nie mają problemu żeby kupić flaszkę i zalać pałę bo monopolowe są otwarte., Zresztą dzieci i młodzież mają też ułatwiony dostęp do alkoholu , gdyż nigdy nie widziałem żeby sprzedawcy sprawdzali pełnoletniość kupującego, kiedyś jak zwróciłem ekspedientce uwagę to mnie wyśmiała Rozwiń Znalazłem na nich sposób. Nie lubię/nie kupuję, wódki i słodyczy. Nawet nie mam pojęcia ile kosztują Dorosłe dziecko też. Jestem więc w pełni uniezależniony od władzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 14:44, fluber napisał(a): Oczywiście że się zdarzają. Żule, jak byłem dzieciakiem, zarabiali na tym ładne pieniądze. Pytam kto widział dzieci kupujące alkohol. To że piją ( coraz mniej) to akurat wiadomo. Rozwiń Ja zapytam kto widział sprzedawcę sprawdzającego dowód osobie kupującej alkohol.,Raczej to jest jedyny sposób żeby zweryfikować wiek. Ja widziałem bodaj tylko dwa razy taką akcję w Lidlu ., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 14:22, mayor napisał(a): PiS nie reguluje ceny jagodzianki, ale w pełni kontroluje cenę wódki., W sumie dzięki polityce cenowej PiS to już jest taniej pić niż jeść,.Oprócz ceny rząd ma też wpływ na dostępność alkoholu, ustalając zasady, godziny i ilość miejsc sprzedaży.,W niedzielę i święta jest ciężko kupić dla dzieciaków bułkę i wędlinę na poniedziałek do szkoły, ale tatusiowie nie mają problemu żeby kupić flaszkę i zalać pałę bo monopolowe są otwarte., Zresztą dzieci i młodzież mają też ułatwiony dostęp do alkoholu , gdyż nigdy nie widziałem żeby sprzedawcy sprawdzali pełnoletniość kupującego, kiedyś jak zwróciłem ekspedientce uwagę to mnie wyśmiała Rozwiń A jak sobie sam zrobisz bibmer to nie dość że będzie taniej to i kac zazwyczaj jest mniejszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 Młodzież to teraz żuli będzie prosić aby im monsterki czy inne energole kupili a nie piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 15:13, mayor napisał(a): Ja zapytam kto widział sprzedawcę sprawdzającego dowód osobie kupującej alkohol.,Raczej to jest jedyny sposób żeby zweryfikować wiek. Ja widziałem bodaj tylko dwa razy taką akcję w Lidlu ., Rozwiń Czasami widać, czy ktoś jest pełnoletni. Poza tym z perspektywy wieku oceniamy ludzi na dużo młodszych niż są. Dziś po moich zawodach widziałem na podium w kategorii 20-29 dziewczynę, której dałbym max 13 lat. Dzieci raczej same alkoholu nie kupują tylko płacą jakims dorosłym żeby im kupili. Przynajmniej w normalnych sklepach bo też nie robię zakupów w jakichś melinach. Z innej beczki Donald leci już na bezczela, że nawet własne fuckupy bez mrugnięcia okiem zrzuca na PiS:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 @fluber co to jest wg Ciebie pytanie kontrolne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 17:52, Pablo81 napisał(a): @fluber co to jest wg Ciebie pytanie kontrolne? Rozwiń Pytanie które pomoże mi sprawdzic czy to ( o co pytam) jest normalne i powszechne czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 18:04, fluber napisał(a): Pytanie które pomoże mi sprawdzic czy to ( o co pytam) jest normalne i powszechne czy nie. Rozwiń Aha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 W dniu 23.07.2023 o 18:25, Pablo81 napisał(a): Aha. Rozwiń Przy okazji jak już jesteś jakie są Twoje doświadczenia z byciem wyśmiewanym przez ekspedientki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi