Koelner Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 50 minut temu, fluber napisał(a): Już nam odjebalo, w Warszawie kolejki za jagodziankami za dwie dychy. nad morzem puchy w porównaniu do zeszłych lat ludzie wola podobno tańsza Bułgarię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 1 godzinę temu, starYfaN napisał(a): Gołe cyfry, to gołe cyfry. Tu masz ciekawostkę. Jak zastosujesz elementy foresightu strategicznego, to musisz brać pod uwagę, że po 2030 będziesz miał dużo rodzimych kowali, do osadzania własnych wakatów Musisz hurtem inwestować w młotki i kowadła. Stosując Twoją nomenklaturę, imadła będą wracać w te pędy, za około 6 lat. Nie ma za co I będę znowu piękny i młody. Ty też. I nie będziemy się starzeć, dzieci będzie przybywać a emerytów wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Godzinę temu, Koelner napisał(a): nad morzem puchy w porównaniu do zeszłych lat ludzie wola podobno tańsza Bułgarię Nad morzem puchy bo standard c***owy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 2 godziny temu, Koelner napisał(a): odjebie nam od tego bogactwa Niektórym już odjebalo @fluber był cień szansy jeszcze niedawno żebyś przestał ślepo łykać syfy PiSu Ale im bliżej października, tym twoja poddańcza sfera odzywa się coraz głośniej Witaj ponownie betonie 2 godziny temu, fluber napisał(a): Już nam odjebalo, w Warszawie kolejki za jagodziankami za dwie dychy. Kup sobie termomiks a odjebiesz jagodzianki jak pani Gienia z Podkarpacia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Godzinę temu, Koelner napisał(a): nad morzem puchy w porównaniu do zeszłych lat ludzie wola podobno tańsza Bułgarię Bo się bony skończyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 8 minut temu, josephnba napisał(a): Niektórym już odjebalo @fluber był cień szansy jeszcze niedawno żebyś przestał ślepo łykać syfy PiSu Ale im bliżej października, tym twoja poddańcza sfera odzywa się coraz głośniej Witaj ponownie betonie Ja sobie tych kolejek po jagodzianki za 20 złotych przecież nie wymyśliłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Godzinę temu, fluber napisał(a): Ja sobie tych kolejek po jagodzianki za 20 złotych przecież nie wymyśliłem. Super, ale może wyjdź z bańki. W Łodzi i Skierniewicach kupisz spokojnie w okolicy 4,5-4,7 jagodzianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Jedna jagodzianka w cenie 0,5 litra czystej wódki,.Chyba nie da się zaprzeczyć, że PiS rozpija celowo naród, Ale tak było od zawsze - dziedzice rozpijali chłopów pańszczyźnianych, zaborcy rozpijali, okupanci rozpijali, teraz rozpijają pisiory., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Teraz, mayor napisał(a): Jedna jagodzianka w cenie 0,5 litra czystej wódki,.Chyba nie da się zaprzeczyć, że PiS rozpija celowo naród, Ale tak było od zawsze - dziedzice rozpijali chłopów pańszczyźnianych, zaborcy rozpijali, okupanci rozpijali, teraz rozpijają pisiory., Ja pierdzielę, od ściany do ściany.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Godzinę temu, mayor napisał(a): Jedna jagodzianka w cenie 0,5 litra czystej wódki,.Chyba nie da się zaprzeczyć, że PiS rozpija celowo naród, Ale tak było od zawsze - dziedzice rozpijali chłopów pańszczyźnianych, zaborcy rozpijali, okupanci rozpijali, teraz rozpijają pisiory., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 1 godzinę temu, Sebastian napisał(a): Super, ale może wyjdź z bańki. W Łodzi i Skierniewicach kupisz spokojnie w okolicy 4,5-4,7 jagodzianki. Ja wiem że kupię taniej, mnie tylko chodzi o fakt że po te jagodzianki za 20 złotych ( czyli topowe jakościowo) trzeba stać pół godziny i to w wielu różnych cukierniach w Warszawie. Czyli dużo ludzi na to stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Przecież trzeba mieć zrytą banię, żeby głosować na PiS .,Jakby postawili alkomat w Komisjach Wyborczych i dmuchasz: trzy zera- dostajesz kartę do głosowania , pół promila -wypad zapraszamy za cztery lata ,poniżej pół promila- idź do domu wytrzeźwiej przyjdź wieczorem .,W takich wyborach PiS by nawet progu wyborczego nie przekroczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 53 minuty temu, fluber napisał(a): Ja wiem że kupię taniej, mnie tylko chodzi o fakt że po te jagodzianki za 20 złotych ( czyli topowe jakościowo) trzeba stać pół godziny i to w wielu różnych cukierniach w Warszawie. Czyli dużo ludzi na to stać Podejrzewam że stać zdecydowanie więcej tylko nie każdy jest na tyle pierdolnięty żeby stać po jagodzianki Mi zdjęcie na insta z takim ciastkiem jest niepotrzebne A i przy okazji za po też mnie było stać i też nie stałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 57 minut temu, mayor napisał(a): Przecież trzeba mieć zrytą banię, żeby głosować na PiS .,Jakby postawili alkomat w Komisjach Wyborczych i dmuchasz: trzy zera- dostajesz kartę do głosowania , pół promila -wypad zapraszamy za cztery lata ,poniżej pół promila- idź do domu wytrzeźwiej przyjdź wieczorem .,W takich wyborach PiS by nawet progu wyborczego nie przekroczył opinia ekspercka zawsze w cenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Ale swoją drogą jest to fascynujące zjawisko. Ja trochę tam zarabiam ale nawet w piekarni obok mojej pracy jak zobaczyłem jagodzianki po 4,70 to na początku powiedziałem, że to jest za drogo. Nie mówię, że później kilku nie kupiłem bo są naprawdę pełne jagód, ale wciąż uważam, że 4,70 za drożdżówkę z jagodami to dużo. A za 20 zł to bym na pewno nie kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 4 minuty temu, Sebastian napisał(a): Ale swoją drogą jest to fascynujące zjawisko. Ja trochę tam zarabiam ale nawet w piekarni obok mojej pracy jak zobaczyłem jagodzianki po 4,70 to na początku powiedziałem, że to jest za drogo. Nie mówię, że później kilku nie kupiłem bo są naprawdę pełne jagód, ale wciąż uważam, że 4,70 za drożdżówkę z jagodami to dużo. A za 20 zł to bym na pewno nie kupił. Te u Ciebie to jagodzianki z 7 jagodami z czarnobyla a te po 20 złotych są piękne polskich jagód. Za jakość się płaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 9 minut temu, Sebastian napisał(a): Ale swoją drogą jest to fascynujące zjawisko. Ja trochę tam zarabiam ale nawet w piekarni obok mojej pracy jak zobaczyłem jagodzianki po 4,70 to na początku powiedziałem, że to jest za drogo. Nie mówię, że później kilku nie kupiłem bo są naprawdę pełne jagód, ale wciąż uważam, że 4,70 za drożdżówkę z jagodami to dużo. A za 20 zł to bym na pewno nie kupił. Mnie fascynuje zjawisko że mam paru znajomych właścicieli firm, którzy na podobne sytuacje reagują podobnie. Możliwe że takie podejście do wydawania kasy, żeby nie powiedzieć skąpstwo, znacznie zwiększa prawdopodobieństwo sukcesu w biznesie. Ale ja się cieszę że są tacy ludzie, bo im więcej wydają tym gospodarka lepiej hula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 41 minut temu, jack napisał(a): Te u Ciebie to jagodzianki z 7 jagodami z czarnobyla a te po 20 złotych są piękne polskich jagód. Za jakość się płaci Te jagodzianki są dobre, pełne jagód, nie tak jak w jednym czy dwóch przypadkach z wrzuconego przez Flubera filmu ale nie ma się czego wstydzić. I mylisz się - w dzisiejszych czasach nie ma żadnego powiązania ceny z jakością - poza skrajnymi przypadkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 nawet ten temat to dowód że nie powinnismy być bogatsi, rządzący powinni coś wymyśleć bo inaczej będzie po nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi