ely3 Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 24 minuty temu, Koelner napisał: nie rozumiem. chciano stworzyć przepis aby Jarek nie musiał zapłacić za przeprosiny? jak niby prawo miałoby działać wstecz? A wyrok był prawomocny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 18 minut temu, ely3 napisał: A wyrok był prawomocny? nie wiem - a był? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Wyrok nakazu przeprosin był prawomocny Wyrok nakazu zapłaty za nieopublikowanie przeprosin nieprawomocny z początku grudnia 2022. Raczej nie zdążył się uprawomocnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Dziwię się, że Czarnek nie podaruje Jarkowi jakiejś kamienicy na wynajem. Zyski z wynajmu poszłyby na spłatę preferencyjnego kredytu w Skoku i spłata załatwiona a może by jeszcze coś zostało na coroczne rodeo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 1 godzinę temu, lorak napisał: dlaczego? Bo jest to przestępstwo, które można popełnić tylko umyślnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 3 minuty temu, Regis napisał: Bo jest to przestępstwo, które można popełnić tylko umyślnie. https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/bron-i-amunicja-16836326/roz-3 a tutaj żeby nie było wątpliwości co jest istotną częścią broni według prawa.: https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/bron-i-amunicja-16836326/art-5 - na każdy z tych elementów trzeba mieć promesę. Tak więc mój drogi, mylisz się całkowicie. Komendant przewoził broń nielegalnie. 2 godziny temu, Regis napisał: Komendant Policji wręczył głośnik osobiście. I z tym prezentem wszystko było ok. Odnośnie tego - w świetle polskiej ustawy o broni i amunicji wcale nie musiało być ok. Dla komendanta głównego policji znajomość tej ustawy to powinny być podstawy wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 20 minut temu, Regis napisał: Bo jest to przestępstwo, które można popełnić tylko umyślnie. serio? przecież to każdy by się tłumaczył, że nie wiedział, iż to nielegalne, albo nawet, że nie wiedział, iż to ma, bo ktoś mu podrzucił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 3 godziny temu, Koelner napisał: To dlaczego przynajmniej nie został zawieszony? Ani dlatego bo wyborca PiS ich wytłumaczy albo łyknie przekaz Nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 3 godziny temu, Koelner napisał: To dlaczego przynajmniej nie został zawieszony? Ani dlatego bo wyborca PiS ich wytłumaczy albo łyknie przekaz https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,17196951,kulisy-kontroli-finansow-zony-slawomira-nowaka-ekspert-to.html A dlaczego tutaj Nowak nie poszedł do więzienia? To mnie ciekawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 10 minut temu, RappaR napisał: https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,17196951,kulisy-kontroli-finansow-zony-slawomira-nowaka-ekspert-to.html A dlaczego tutaj Nowak nie poszedł do więzienia? To mnie ciekawi wyciągasz newsy z 2014 - jesteś żenujący 13 minut temu, fluber napisał: Nie wiem no właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 15 minut temu, RappaR napisał: https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,17196951,kulisy-kontroli-finansow-zony-slawomira-nowaka-ekspert-to.html A dlaczego tutaj Nowak nie poszedł do więzienia? To mnie ciekawi Mieli tylko 8 lat, żeby go skazać jeśli był winny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 4 minuty temu, Reikai napisał: Mieli tylko 8 lat, żeby go skazać jeśli był winny. A on nie siedział ze 3 lata temu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 9 minut temu, Koelner napisał: wyciągasz newsy z 2014 - jesteś żenujący I dalej odpowiedź Ciebie przerasta. Może kiedyś zrozumiesz 5 minut temu, Reikai napisał: Mieli tylko 8 lat, żeby go skazać jeśli był winny. Prokuratura umorzyła w 2014 śledztwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Teraz, RappaR napisał: Prokuratura umorzyła w 2014 śledztwo I mimo twardych dowodow przez 8 lat nie zrobiono nic, zeby go oskarzyc ponownie? 2 minuty temu, fluber napisał: A on nie siedział ze 3 lata temu? Chyba nie, widzialem tylko ostatnio cos takiego https://tvn24.pl/polska/slawomir-nowak-proces-coraz-blizej-posiedzenie-wstepne-przyspieszone-6709958 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 2 minuty temu, fluber napisał: A on nie siedział ze 3 lata temu? w areszcie bez wyroku więc gruba beka z prawa i sprawiedliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 1 minutę temu, Koelner napisał: w areszcie bez wyroku więc gruba beka z prawa i sprawiedliwości Te areszty bez wyroku to jest straszna patologia, zwlaszcza jesli trwaja grubymi miesiacami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Teraz, Reikai napisał: Te areszty bez wyroku to jest straszna patologia, zwlaszcza jesli trwaja grubymi miesiacami. tak PO trzymało Starucha. to jest patologia która trwa od komuny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 21 minut temu, Koelner napisał: Całe szczęście, że to PiS rządzi, gdyby rządziła platforma to podatek wyniósłby 50% i jeszcze zostałby wysłany do Niemiec. dobrze piszę? @fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 3 minuty temu, jack napisał: Całe szczęście, że to PiS rządzi, gdyby rządziła platforma to podatek wyniósłby 50% i jeszcze zostałby wysłany do Niemiec. dobrze piszę? @fluber Pewnie dopiero teraz się dowiadują co przegłosowali. Nie wiem jakie były założenia, bo to jest podatek od darowizny na indywidualne osoby, tak jakby chcieli wszystkie te zbiórki robić przez fundację, które są zwolnione z tego podatku. Czyli jak zbierzesz sam to płacisz, a jak przez Siepomaga to nie. Nie wiem co o tym sądzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 5 minut temu, fluber napisał: Pewnie dopiero teraz się dowiadują co przegłosowali. Nie wiem jakie były założenia, bo to jest podatek od darowizny na indywidualne osoby, tak jakby chcieli wszystkie te zbiórki robić przez fundację, które są zwolnione z tego podatku. Czyli jak zbierzesz sam to płacisz, a jak przez Siepomaga to nie. Nie wiem co o tym sądzić Mafia zbiórkowa, wiadomix A mogli założyć fundację z Legutko i dostać willę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi