Skocz do zawartości

Media Room

Zdzisław Ptak

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężka to była decyzja o wyborze koniecznego rozstania między topowym SG ligi Zach Lavine z którym też już sporo przeszliśmy, a idealnym plastrem, uzupełnieniem każdej układanki, silnym skrzydłowym dającym bardzo mocny impact w obronie i solidne wsparcie w ataku w osobie Derricka Favorsa. Wydaje się, że Favors idealnie uzupełnił by ten zespół, zwłaszcza że udowodnił ogromną wartość nie tylko na pozycji power forwarda, ale też jako SF co dawało ogromną elastyczność i możliwość ustawień na matchupy w Playoffs.

Ostatecznie wiek i myślę jednak wyższe trade value spowodowało zmianę koncepcji i pozostawienie w zespole Zacha. Nie ukrywam, że tutaj sporo też pomogli GMowie z cap space, bo sądziłem, że mimo tej negatywnej narracji głównie w wykonaniu GMa Magic, ale nie tylko, to Zach będzie mógł liczyć na kontrakt minimalnie 12+. Skoro jednak rynek szedł w inne nazwiska to nie mogłem sobie pozwolić na odpuszczenie go na tak korzystnej umowie.

Wracając do Favorsa to jednak stał się przez te cztery lata wspólnych batalii niesamowicie ważnym elementem układanki i chociaż stopniowo spadał w rankingach to wciąż byłem przekonany o jego ogromnej wartości i wkładzie w sukcesy drużyny. 

Derrick zaliczył w New Orleans Hornets myślę najlepsze lata w swojej karierze. Świetne statystyki punktowe, nominacja do all-team, raz niesłusznie pozbawiony występu w ASG na rzecz Sabonisa oraz regularne boje w Playoffs. Będę tęsknić za jego profilem, tak nieocenionym w realiach simki i mam wrażenie już bardzo rzadko dostępnym oraz walecznością. 

Życzymy jako organizacja powodzenia w nowym klubie, mając nadzieję, że nasze losy przed końcem kariery jeszcze się spotkają. Będziemy mocno forsować jego kandydaturę do HOF licząc tutaj na przyjaciół z Cleveland i Golden State, gdzie Derrick też napisał bardzo solidną kartę.

bye-bye-butterfree-go-do-sex

GM Hornets i członkowie zespołu żegnający Favorsa...

It's official no 2

Nowym GMem Pistons, czyli jednej z wielu drużyn stanowiących na wschodzie tło dla WIELKICH MAGIC (AUU!), zostaje @agresywnychomik. Jeśli chodzi o 5ty etap FA to bidowanie będzie zależnie od tego jak dogada się z interim GMem ( @Cichy) -> jak dla mnie to którykolwiek może bidować (byleby nie wrzucali sprzecznych postów xD).

Sępy -> wiecie co z nim zrobić (ofc pending trejdowy obowiązuje w pierwszym sezonie).

z tego miejsca - w imieniu ligi - dziękuję @SlaKB za wieloletnią grę z długim epizodem komiszowania. Wiem że była chęć do dalszej gry, niestety aktywność w ostatnich latach wyglądała jak wyglądała, stąd jedyna sensowna (mając na względzie dobro ligi) decyzja. 

• 3 tygodnie później...

NINIEJSZYM WIELCY ORLANDO MAGIC (AUUU!):

-> bez większego żalu żegnają zdradzieckiego Tatuma, campowego opierdalacza i playoffowego underperformera

i Z WIELKĄ RADOŚCIĄ WITAJĄ LEGENDARNEGO CZŁONKA LEGENDARNEGO DUETU (Scottie-Zach) Scottiego Barnesa! Niech się wiedzie!