Skocz do zawartości

Media Room

Zdzisław Ptak

Rekomendowane odpowiedzi

RANKING HAŃBY

Od dawna korci mnie taki ranking, który czuję nie spotka się z wielkim uznaniem, bo parę aureoli spadnie :) Tradycyjne samogwałty po kilkuletnich tankach okraszone komentarzami o byciu wielkim budowniczym :) 

Ale kto ma większe jaja by włożyć kij w mrowisko, jeśli nie CambyGOAT? No właśnie, więc zapraszam do rankingu!

Zaczynam liczyć od draftu 2031 uznawanego za początek nowożytnej historii simki, nieskromnie zauważając związanego z moim przyjściem, a także na deser kilkoma chłopakami z BeGM, którzy postanowili sprawdzić o co chodzi w tej dziwnej grze, gdzie karty rozdają Alexis Ajinca czy Pavel Podkolzin. Wyliczę ile i jakie picki posiadał każdy team przez ostatnie 16 draftów. Ranking uwzględnia tylko picki z TOP5.

1. New Orleans Hornets

2. Miami Heat

3. Cleveland Cavaliers

4. Seattle SuperSonics

5. Utah Jazz

6. Phoenix Suns

Sześciu wielkich mistrzów. Niezłomnych wojowników. Ludzi z zasadami. Wielkie brawa!!!

giphy.gif

Podobno raz to nie pedał. Normalnie bym polemizował, ale tutaj akurat mamy GMów, którzy nigdy nie poszli w hard tank. Mieli albo bardzo słabe teamy albo szczęście w loterii.

7. Detroit Pistons 1 (4 - Herro)

8. Memphis Grizzlies 1 (2 - Sengun)

giphy.gif

Dalej już mamy mocną mieszankę. Kilku wielkich mistrzostw, którzy kiedyś nawet słynęli z tego, że gardzili tankiem, a potem nie mając innych rozwiązań na swój zespół po prostu skręcili w najłatwiejszą drogę do odbudowania swojej pozycji. GM Lakers to w ogóle nie kojarzy się z tankiem, ale niestety chude lata past prime Mariona miały swoją cenę. I jeden dziwak, który miał dwa topowe picki i ani razu nie były jego. O kim mowa, wiadomo.

9. Denver Nuggets - 2 (1 - Anthony Davis, Giannis)

10. Los Angeles Lakers 2 (3 - Jokic), (5 - Myles Turner)

11. Golden State Warriors 2 (1 - Holmgren), (2 - Siakam)

12. Indiana Pacers 2 (3 - Dejounte Murray), (5 - Jalen Suggs)

13. Orlando Magic 2 (1 - Tatum), (2 - Edwards)

14. Minnesota Timberwolves 2 (1 - Morant), (5 - Vassell)

15. San Antonio Spurs 2 (3 - Garland), (4 - Maxey)

giphy.gif 

Kolejny zestaw mocno specyficzny. GMów przeważnie próbujących i walczących, ale z różnych powodów z często miernym skutkiem. Mamy jednego dużego pechowca, którego własne picki dwa razy trafiały do konkurencji i jednego szczęściarza, który dwa razy mocno przyfarcił w loterii. Specyficzna grupa tankerów, chociaż jeszcze ich rodziny nie będą wyśmiewane przez następne pokolenia.

16. Dallas Mavericks - 3 (1 - Embiid), (3 - Irving), (5 - Jamal Murray)

17. Washington Wizards 3 (2 - Beal, JJJ), (4 - Covington)

18. Philladelphia 76ers 3 (1 - Doncic), (2 - Fox), (5 -  McCollum)

giphy.gif

Wchodzimy już w grupę klubów naznaczonych przez tank, budowanych przez tank i po prostu z myślą o Nich powstał ten ranking. By ich oznaczyć i napiętnować. Wielkie nazwiska, zero sukcesów i wstyd na ulicy. SHAME!

19. Boston Celtics - 4 (1 - Westbrook) (2 - Conley), (3 - Griffin), (5 - Sochan)

20. Milwaukee Bucks - 4 (2 - Zion), (3 - Mitchell), (4 - Marc Gasol, SGA)

21. Portland Trail Blazers - 4 (3 - Towns), (4 - Gallinari, Adebayo), (5 - Al Horford)

22. Los Angeles Clippers - 4 (1 - Leonard), (2 - Randle), (3 - Oladipo), (5 - Ibaka)

giphy.gif

Śmieszna grupa, bo niektórzy tutaj wciąż próbują zgrywać dziewicę na wydaniu, a dali się przeruchać za drobne już nieraz. To już tankerzy narkomani, którzy tankowali nawet kiedy nie było potrzeba. Czterej zdobywcy mistrzostwa i nie licząc Kings, każdy bez assetów z tanku został wyjaśniony jako słaby GM. Czasem coś próbowali, ale widząc swoją mierność po prostu uznali, że najlepiej robić to co im wychodzi najlepiej - PRZEGRYWAĆ.

23. Sacramento Kings - 5 (1 - Durant, Barnes), (3 - LaMelo Ball), (5 - Middleton, Capela)

24. Toronto Raptors - 5 (1 - Curry), (2 - Banchero), (3 - Oden, Mobley), (5 - Bledsoe)

25. Houston Rockets - 5 (1 - Halilburton), (2 - Wall, Butler), (4 - Cade Cunningham), (5 - Danny Green)

26. New York Knicks - 5 (2 - Porzignis), (3 - George, Trae Young), (4 - Draymond Green), (5 - Claxton)

giphy.gif

Wchodzimy już do prawdziwej elity simkowych przegrywów z bardzo giętkim moralnym kręgosłupem, gdzie oczywiście nie dziwi obecność Qcina. Tony assetów, odpuszczanie gry o wynik przez pół dekady i wszystko to nieoprawione nawet mistrzostwem, by móc podbudować swoje ego. W naszej pamięci pozostaną tylko przegranymi, wieloletnimi hard-tankerami.  

27. Chicago Bulls - 6 (2 - Rose), (3 - Lillard), (4 - Holiday, Whiteside, Klay Thompson, Duren)

28. Atlanta Hawks - 6 (1 - Cousins, Booker, Jaylen Brown), (2 - Harden), (3 - Jalen Williams), (5 - Kemba Walker)

giphy.gif

Teraz już wybitny wyczyn, bo tyle czasu tankować i nic nie zbudować to znaczy, że już nawet bogowie simki Tobą gardzą i nie chcą Ci pomóc w loterii. Co tu dużo mówić, zespół mem.

29. New Jersey Nets - 7 (2 - Gobert), (3 - Love), (4 - Lavine, Russell, Sabonis), (5 - Lonzo Ball, Mikal Bridges)

giphy.gif

11 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

26. New York Knicks - 5 (2 - Porzignis), (3 - George, Trae Young), (4 - Draymond Green), (5 - Claxton)

Jaki George?

Z Porzingisem nie pamiętam ile miałem W ale w next sezonie 47W

1.jpg

2039 47W

2040 40W

2041 37W

2042 33W

2043 39W

2044 50W

2045 57W MISTRZOSTWO

ten Young był po 37W, Claxton po 33W, 

tak patrzę to pierwsze moje FA to 33 rok ,więc chyba pod koniec 32 roku przejął skład tankujący bez swojego picka i z najlepszym graczem Byronem Scottem który poszedł za Duncana

nawet jeśli między 33-39 zdarzyły mnie się z dwa sezony poniżej 30W ( pamiętam że chyba z raz miałem 28 chyba ) to i tak daleko aby uznać Knicks za tankerów.

tym bardziej, że OBCIĄGACZE z magic czy tankerzy z Nuggets to schodzili do 10W 

5 minut temu, Koelner napisał(a):

Jaki George?

Paul George. Tak wynika z zapisu, że Rockets zgarnęli Paul George z picku Knicks. Ze swojego mieli Walla. To możliwe, bo matiwrona wtedy mocno zbierał assety pod podwaliny wielkich Rockets i przyszedł Kuba, by odcinać kupony. Inna sprawa, że hejtowana przez 90% forum wymiana Kyrie Irving - Robin Lopez okazała się mistrzowska i za to szacunek dla Kuby. Do tego jedyny mistrz grający balanced.

Pamiętam, że miałeś sezony że zapowiadałeś walkę o wynik i po 20 meczach wszystko potrafiłeś zaorać. To były chyba dwa sezony z rzędu. Trochę jednak mentalność tankera w Tobie siedzi :P 

Ale i tak wyrobiłeś się mocno, bo jak zacząłeś od wymiany Goerge Hilla za swój niechroniony pick, który okazał się Vucevicem, a o Hillu już było wiadomo, że będzie walczył o utrzymanie w lidze to bałem się o przyszłość Knicks. 

Na szczęście co Nas nie zabije, to nas wzmocni i dzisiaj Knicks, chociaż szemranie budowani to jednak topka ligi 😃

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Pamiętam, że miałeś sezony że zapowiadałeś walkę o wynik i po 20 meczach wszystko potrafiłeś zaorać. To były chyba dwa sezony z rzędu. Trochę jednak mentalność tankera w Tobie siedzi :P 

to było w 41' i wtedy oddałem Danny Greena i Barona Davisa do Lakers :) skończyłem z 37W :P

pierwszym moim wysokim pickiem był Monreo w 34' z nr 8 (pick Sonics ) ( to ten draft co poszedł George z nr 3 )

pierwszy trejd :D

W dniu 26.02.2021 o 14:23, elwariato napisał(a):

Pacers - Knicks

Pacers in: Byron Scott; Chauncey Billups

Pacers out: Tim Duncan; Leandro Barbosa; 2rd PTB 34; 1rd SAS 36

Knicks out: Byron Scott; Chauncey Billups

Knicks in: Tim Duncan; Leandro Barbosa; 2rd PTB 34; 1rd SAS 36

@Koelner 

jakiś tam pending musi być bo to chyba debiut kolegi na rynku :)

Bardzo dobry Ranking @MarcusCamby

Pokazałeś tym obślizgłym tankerom gdzie jest ich miejsce! 💪

A odnośnie zwycięzcy rankingu - to ja cały czas mam wątpliwości,, czy @matiwrona to prawdziwa postać, czy fakekonto któregoś z naszych komiszy -  cały czas nie mogę rozgryźć taktyki GMa Nets - zbyt nieprzewidywalne dla mnie ruchy kadrowe. :P 

12 godzin temu, Koelner napisał(a):

pierwszym moim wysokim pickiem był Monreo w 34' z nr 8 (pick Sonics )

Dumni SuperSonics gardzili tankiem od samego początku pojawienia się ich legendarnego GMa! 💪

Camby szczekają, a Karawana jedzie dalej! 

Ciężko takim Aonicks czy Hornets mieć pick w top5, skoro nie mają swoich pickow przez 80% sezonów gry :) 

Imo dużo trudniej zbudować zespół przez draft w tej grze (chyba że się miało w c*** talentu jak Bulls za Tecu, szczęścia w loterii w super draftach jak Krzemo czy Julek) niż obierać dużo łatwiejsza drogę czyli oddawanie pickow za wzmocnienia na teraz już ukształtowanych graczy a potem szybka wypierdolka w 1 rundzie PO, że sporadycznym widokiem na 2 rundę.

Więc nie za bardzo kumam jak Hornets czy Sonicks mogli się znaleźć w 1 tierze drużyn chwały xd Bo oddali cala przyszłość za 1 awans do 2 rundy PO w przeciągu 20 sezonów xd Faktycznie, wzory do naśladowania! 

wolę mentalność tankera od mentalności przegrywa w takim wypadku xd 

Pick Irvinga to nie mój, to jeszcze przed wymianą drużyn. Embiid to był skok z 8 picku przed loterią na 1, trudno tu mówić o tankowaniu.

Nigdy nie tankowałem na zasadzie wystawiania rezerw. Jak nie szło, to po prostu nie szło i tyle, co zrobić.

Edytowane przez Roger

3 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Bardzo dobry Ranking @MarcusCamby

Pokazałeś tym obślizgłym tankerom gdzie jest ich miejsce! 💪

A odnośnie zwycięzcy rankingu - to ja cały czas mam wątpliwości,, czy @matiwrona to prawdziwa postać, czy fakekonto któregoś z naszych komiszy -  cały czas nie mogę rozgryźć taktyki GMa Nets - zbyt nieprzewidywalne dla mnie ruchy kadrowe. :P 

Dumni SuperSonics gardzili tankiem od samego początku pojawienia się ich legendarnego GMa! 💪

Ostatnio mniej czasu ;) rodzina się powiększyła itd ;) ale bawię się na tyle ile mam czasu bez spiny kilku graczy straciłem ale trudno ;) zabawa to zabawa

21 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Na tym zdjęciu opalony bardziej od Stanowskiego.

Dumni SuperSonics zainspirowani bohaterskim Puckiem wywalczyło korytarz terytorialny z Seattle do daczy Brooka przy samym Pacyfiku 💪

Edytowane przez Alonzo

W dniu 6.02.2025 o 19:58, MarcusCamby napisał(a):

RANKING HAŃBY

Od dawna korci mnie taki ranking, który czuję nie spotka się z wielkim uznaniem, bo parę aureoli spadnie :) Tradycyjne samogwałty po kilkuletnich tankach okraszone komentarzami o byciu wielkim budowniczym :) 

Ale kto ma większe jaja by włożyć kij w mrowisko, jeśli nie CambyGOAT? No właśnie, więc zapraszam do rankingu!

Zaczynam liczyć od draftu 2031 uznawanego za początek nowożytnej historii simki, nieskromnie zauważając związanego z moim przyjściem, a także na deser kilkoma chłopakami z BeGM, którzy postanowili sprawdzić o co chodzi w tej dziwnej grze, gdzie karty rozdają Alexis Ajinca czy Pavel Podkolzin. Wyliczę ile i jakie picki posiadał każdy team przez ostatnie 16 draftów. Ranking uwzględnia tylko picki z TOP5.

1. New Orleans Hornets

2. Miami Heat

3. Cleveland Cavaliers

4. Seattle SuperSonics

5. Utah Jazz

6. Phoenix Suns

Sześciu wielkich mistrzów. Niezłomnych wojowników. Ludzi z zasadami. Wielkie brawa!!!

giphy.gif

Podobno raz to nie pedał. Normalnie bym polemizował, ale tutaj akurat mamy GMów, którzy nigdy nie poszli w hard tank. Mieli albo bardzo słabe teamy albo szczęście w loterii.

7. Detroit Pistons 1 (4 - Herro)

8. Memphis Grizzlies 1 (2 - Sengun)

giphy.gif

Dalej już mamy mocną mieszankę. Kilku wielkich mistrzostw, którzy kiedyś nawet słynęli z tego, że gardzili tankiem, a potem nie mając innych rozwiązań na swój zespół po prostu skręcili w najłatwiejszą drogę do odbudowania swojej pozycji. GM Lakers to w ogóle nie kojarzy się z tankiem, ale niestety chude lata past prime Mariona miały swoją cenę. I jeden dziwak, który miał dwa topowe picki i ani razu nie były jego. O kim mowa, wiadomo.

9. Denver Nuggets - 2 (1 - Anthony Davis, Giannis)

10. Los Angeles Lakers 2 (3 - Jokic), (5 - Myles Turner)

11. Golden State Warriors 2 (1 - Holmgren), (2 - Siakam)

12. Indiana Pacers 2 (3 - Dejounte Murray), (5 - Jalen Suggs)

13. Orlando Magic 2 (1 - Tatum), (2 - Edwards)

14. Minnesota Timberwolves 2 (1 - Morant), (5 - Vassell)

15. San Antonio Spurs 2 (3 - Garland), (4 - Maxey)

giphy.gif 

Kolejny zestaw mocno specyficzny. GMów przeważnie próbujących i walczących, ale z różnych powodów z często miernym skutkiem. Mamy jednego dużego pechowca, którego własne picki dwa razy trafiały do konkurencji i jednego szczęściarza, który dwa razy mocno przyfarcił w loterii. Specyficzna grupa tankerów, chociaż jeszcze ich rodziny nie będą wyśmiewane przez następne pokolenia.

16. Dallas Mavericks - 3 (1 - Embiid), (3 - Irving), (5 - Jamal Murray)

17. Washington Wizards 3 (2 - Beal, JJJ), (4 - Covington)

18. Philladelphia 76ers 3 (1 - Doncic), (2 - Fox), (5 -  McCollum)

giphy.gif

Wchodzimy już w grupę klubów naznaczonych przez tank, budowanych przez tank i po prostu z myślą o Nich powstał ten ranking. By ich oznaczyć i napiętnować. Wielkie nazwiska, zero sukcesów i wstyd na ulicy. SHAME!

19. Boston Celtics - 4 (1 - Westbrook) (2 - Conley), (3 - Griffin), (5 - Sochan)

20. Milwaukee Bucks - 4 (2 - Zion), (3 - Mitchell), (4 - Marc Gasol, SGA)

21. Portland Trail Blazers - 4 (3 - Towns), (4 - Gallinari, Adebayo), (5 - Al Horford)

22. Los Angeles Clippers - 4 (1 - Leonard), (2 - Randle), (3 - Oladipo), (5 - Ibaka)

giphy.gif

Śmieszna grupa, bo niektórzy tutaj wciąż próbują zgrywać dziewicę na wydaniu, a dali się przeruchać za drobne już nieraz. To już tankerzy narkomani, którzy tankowali nawet kiedy nie było potrzeba. Czterej zdobywcy mistrzostwa i nie licząc Kings, każdy bez assetów z tanku został wyjaśniony jako słaby GM. Czasem coś próbowali, ale widząc swoją mierność po prostu uznali, że najlepiej robić to co im wychodzi najlepiej - PRZEGRYWAĆ.

23. Sacramento Kings - 5 (1 - Durant, Barnes), (3 - LaMelo Ball), (5 - Middleton, Capela)

24. Toronto Raptors - 5 (1 - Curry), (2 - Banchero), (3 - Oden, Mobley), (5 - Bledsoe)

25. Houston Rockets - 5 (1 - Halilburton), (2 - Wall, Butler), (4 - Cade Cunningham), (5 - Danny Green)

giphy.gif

Wchodzimy już do prawdziwej elity simkowych przegrywów z bardzo giętkim moralnym kręgosłupem, gdzie oczywiście nie dziwi obecność Qcina. Tony assetów, odpuszczanie gry o wynik przez pół dekady i wszystko to nieoprawione nawet mistrzostwem, by móc podbudować swoje ego. W naszej pamięci pozostaną tylko przegranymi, wieloletnimi hard-tankerami.  

27. Chicago Bulls - 6 (2 - Rose), (3 - Lillard), (4 - Holiday, Whiteside, Klay Thompson, Duren)

28. Atlanta Hawks - 6 (1 - Cousins, Booker, Jaylen Brown), (2 - Harden), (3 - Jalen Williams), (5 - Kemba Walker)

giphy.gif

Teraz już wybitny wyczyn, bo tyle czasu tankować i nic nie zbudować to znaczy, że już nawet bogowie simki Tobą gardzą i nie chcą Ci pomóc w loterii. Co tu dużo mówić, zespół mem.

29. New Jersey Nets - 7 (2 - Gobert), (3 - Love), (4 - Lavine, Russell, Sabonis), (5 - Lonzo Ball, Mikal Bridges)

giphy.gif

Nie wiem co pan tu pier.olisz u mnie zaden sucks ani dehujante nigdy nie grali 😋 

Ps ale za sucksa to trae dostalem, wartego maxa😛 takze tego

Edytowane przez elwariato

W dniu 7.02.2025 o 16:00, Alonzo napisał(a):

Dumni SuperSonics zainspirowani bohaterskim Puckiem wywalczyło korytarz terytorialny z Seattle do daczy Brooka przy samym Pacyfiku 💪

Jako posiadacz kolejnego picku SSS moge tylko powiedziec "niech nam żyje sto lat"😋

• 2 tygodnie później...
6 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

WYPOŻYCZĘ Jarretta Allena do końca sezonu jeśli ktoś potrzebuje wzmocnienia do końca sezonu (z wymianą powrotną po sezonie) na pozycję 4/5 - koszt to pick lub swap w zależności od jakości picku 

Mogę wypożyczyć również Jalena Johnsona do końca sezonu- jedyny warunek to obowiązkowe ustawianie w s5 na pozycji SF lub PF

Z innych opcji wypożyczenia również Scottie Barnes wchodzi w grę za pick 1rundowy (do końca sezonu i transfer powrotny)

W reakcji na powyższe ogłoszenie Zarząd Ligi z góry zaznacza że nie będzie egzekwował żadnych zapisów 'wypożyczeniowych' przy trejdach

więc jak ktoś chce wycyganić cygana to jest okazja!

P.S -> @Qcin_69 jak coś to ja chętnie wezmę WYPOŻYCZĘ tego Barnesa!

Edytowane przez julekstep

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

W reakcji na powyższe ogłoszenie Zarząd Ligi z góry zaznacza że nie będzie egzekwował żadnych zapisów 'wypożyczeniowych' przy trejdach

więc jak ktoś chce wycyganić cygana to jest okazja!

P.S -> @Qcin_69 jak coś to ja chętnie wezmę WYPOŻYCZĘ tego Barnesa!

oferta jest skierowana do poważnych GMow, a nie kiepsciakow z Magic!