ptak Opublikowano 14 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 No nie w porównaniu do meczu ze Szwecją to tutaj coś pokazaliśmy. Szkoda, że przegrali ale nie było obciachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Szkoda, że Fucik nie bronił od początku i że daliśmy się stłamsić w I częsci meczu. Spokojnie do ogrania byli Francuzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Nie wiem co by się musialo stac zeby oni strzelil w koncu ta bramkę w przewadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 (edytowane) 50 minut temu, elwariato napisał(a): Nie wiem co by się musialo stac zeby oni strzelil w koncu ta bramkę w przewadze Mam wrażenie już od dawna, że nasi hokeiści, w ogóle nie potrafią pracować na bramkarzu, grać przed bramką, zmieniać toru lotu krążka czy przysłowiowo wciskać go sprytnie z bliskiej odległości. Chyba kompletny brak szkolenia w takim aspekcie. Przydałoby się zorganizować jakieś zgrupowanie i zaprosić Joe Pavelskiego w wolnej chwili. Może z racji polskiego pochodzenia, zgodziłby się trochę pomóc chłopakom, parę rzeczy pokazać i wyjaśnić, na czym to polega. Ale to już pół żartem, pół serio ps. Czerkawski teraz w studiu też mówi. Kombinacje nam nie wychodzą. Powinna być prosta gra. 3-4 podania i strzał, tylko, że trzeba przy tym pracować na bramkarzu i przeszkadzać, próbować trącić krążek, nawet w ustawieniu dwóch pod bramką. Edytowane 15 Maja 2024 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sewer Opublikowano 16 Maja 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 (edytowane) Tak jak obiecywałem, parę słów o wyjeździe do Ostrawy Obawialiśmy się o parking i byłem pewny że będziemy musieli zostawić auto kawałek dalej na wyznaczonym przez IIHF parkingu i dojechać tramwajem ale byliśmy już 3h przed meczem Łotwa - Kazachstan i za 250 koron zaparkowaliśmy na parkingu przed stadionem Banika Ostrawa - 5 minut pieszo od Ostravar Areny Jako że byliśmy sporo wcześniej to kibice dopiero się zbierali a fanzone otwierali o 14 to zacumowaliśmy w ,,punktach piwno-gastronomicznych'' przed halą Pierwsze co rzuciło się w oczy to zatrzęsienie kibiców z Łotwy. Po otwarciu bram fanzone powędrowaliśmy już tam i byliśmy do czasu meczu LAT-KAZ, było kolejne piwo i pizza z foodtrucka od naszych chłopaków z Łodzi, oficjalny sklepik, koncerty i inne atrakcje (jak najbardziej udzieliła mi się atmosfera bo przez 10h chodziłem w papierowym kasku hokejowym Skody ) Hala stara, widać że swoje przeżyła już ale mega klimatyczna i moim zdaniem idealna pod hokej - praktycznie wszędzie idealna widoczność i akustyka.Sama oprawa spotkań na bardzo wysokim poziomie, no jest na bogato i jest show LAT-KAZ Kibice Łotwy dali czadu, hokeiści już bez szału mimo wygranej - przynajmniej tak to widziałem z trybun Teraz 2h przerwy w fanzone i POL-FRA.Kolejne piwa i tym razem zatrzęsienie kibiców z Polski, mimo wszystko nie spodziewałem się że będzie ich tak dużo. No i POL-FRA, od początku było zabawnie bo chyba trafiliśmy na najgłośniejszy sektor za sprawą jednego gościa który delikatnie mówiąc podchmielony, przez cały mecz biegał po schodach (nie wiem jak w takim stanie w końcu z nich nie spadł) i nawoływał do dopingu, jak ww. pan opadł z sił to zastąpił go inny facet i robił jako gniazdowy - niemniej przynosiło to efekt bo dawaliśmy czadu Co do samego meczu to już sami podsumowaliście, niestety przespaliśmy półtorej tercji a jak się obudziliśmy to było już za późno, w każdym razie na trybunach i tak atmosfera była świetna cd. No i w skrócie to by było na tyle, jeśli macie jakieś pytania to dawajcie znać Btw. mega polecam odwiedzić Cieszyn - perełka Edytowane 16 Maja 2024 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 Do Boju PolszaaaaaaA!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 Czy istnieje trudniejszy druzynowy sport niz hokej? Sick shit, szacun dla kazdego grajacego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 20 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 Murray znokautowany xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 20 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe dumars Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 ja sie nie ludzilem. sila polskiego hokeja to nie jest poziom swiatowej ekstraklasy. pewne niedoskonalosci mozna nieco niwelowac ambicja, ale ostatecznie, braki w wyszkoleniu technicznym zawaza na wyniku; nasi poruszaja sie po lodzie jak by byli druzyna oldboyow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 największa różnica to przyjęcie krążka. nasi wychodzili z atakiem, podanie do zawodnika a ten nie potrafi przyjąć krążka i pojechać do przodu. grając w przewadze gubiliśmy krążek i tyle z tego było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 W sumie to bym coś napisał ale mi się nie chce... szkoda ale nie można się na to obrażać, takie jest w tym momencie nasze miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 20 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 (edytowane) Niestety brakło jakości tak jak piszecie. Tak z moich obserwacji. Oby Dominik Paś zmienił ligę na jakąś mocniejszą, a Wałęga przebił się na stałe do składu Trzyńca, bo w tej dwójce widzę jakiś potencjał. No i ciekawe, gdzie w następnym sezonie wyląduje ten Krzysiek Maciaś, bo tu z racji wieku i przetarcia w juniorskiej lidze za oceanem jest jeszcze szansa na jakieś poważniejsze granie, choć pracy sporo przed nim. Pozostaje liczyć, że zdobyte na tym turnieju doświadczenie jakoś zaprocentuje i nie będziemy musieli kolejnych grubych lat czekać na powrót do elity. Ale bez poważnej pracy u podstaw to nie ruszymy i trzeba się łudzić, że na tym polu coś się w końcu rozwinie. Warto, bo to piękna i bardzo widowiskowa dyscyplina sportu. Edytowane 20 Maja 2024 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 8 minut temu, Sewer napisał(a): W sumie to bym coś napisał ale mi się nie chce... szkoda ale nie można się na to obrażać, takie jest w tym momencie nasze miejsce. A no właśnie, szkoda tylko ze vs najslabszy rywal, najwazniejsxy w nasxym wypadku mecz, zagralismy najslabiej. Ten gol na 3-1 to byl obraz nędzy jakiej ja w wykonaniu polskiego zespolu nie widzialem w tym turnieju, i to jest przykre bo ogolnie do tego spotkania polacy prezentowali sie ... no nie bylo wstydu, a tym meczem troche to przekreslili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 20 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 Zbyt dużo niedokładności, podania za plecy zamiast w tempo, brak przyjęcia krążka, a 3 bramka... 2 nasze asy. Doświadczeni Kolusz i Lyszczarczyk a taki farfocel. Dodam jeszcze zbyt mała ilość strzałów. Nie strzelasz na bramkę - nie strzelisz gola, no bo jak? Szkoda, szkoda. Ale, żeby nie było, że narzekanie. Dali nam chłopaki trochę radości, emocji. Odpadli, ale z honorem. W każdym meczu walczyli komentami jak równy z równym. Pogromów nie było. Fakt. Pokazano nam miejsce w szeregu, ale wszystko ponad to co dostaliśmy od Orłów (ambicja, walka, wiara) byłoby niespodzianką. Utrzymanie byłoby dla nas jak mistrzostwo świata. Nie udało się, ale z gry jestem zadowolony. Nie było kompromitacji. Niestety, ale jesteśmy w takim, a nie innym miejscu, i ciężko było o o inny końcowy rezultat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larry Legend Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 12 godzin temu, Sewer napisał(a): takie jest w tym momencie nasze miejsce Dokładnie.Nie można zapominać też jakie,są okoliczności naszego krótkiego pobytu w Elicie. Niektórzy "eksperci" w mediach trochę się odkleili od rzeczywistości mówiąc,że mecz przeciwko Kazachom i ewentualne zwycięstwo miałoby odmienić sytuację naszego hokeja.Tutaj potrzeba pracy od podstaw,usunięcia betonu,który trzyma się całkiem dobrze od lat i wielu innych rzeczy....Z mojego punktu widzenia polski hokej jest najgorzej zarządzany i prowadzony ze wszystkich sportów zespołowych w Polsce. Umiarkowanym optymizmem w tej kwestii napawa mnie dynamiczny rozwój amatorskiego hokeja w Polsce.FDAH (Federacja Drużyn Amatorskich Hokeja) to w tej chwili najszybciej rozwijająca się oddolna inicjatywa w jakimkolwiek sporcie w naszym kraju.Możliwe,że to dzięki pasjonatom ta dyscyplina za jakiś czas pożegluje we właściwym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBaron Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 Jesteśmy najsłabszą drużyną na tych Mistrzostwach, już nawet Brytole coś potrafią wygrać. Fajna taka przygoda ale nasze miejsce jest w dywizji B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe dumars Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 4 godziny temu, Larry Legend napisał(a): Dokładnie.Nie można zapominać też jakie,są okoliczności naszego krótkiego pobytu w Elicie. Niektórzy "eksperci" w mediach trochę się odkleili od rzeczywistości mówiąc,że mecz przeciwko Kazachom i ewentualne zwycięstwo miałoby odmienić sytuację naszego hokeja.Tutaj potrzeba pracy od podstaw,usunięcia betonu,który trzyma się całkiem dobrze od lat i wielu innych rzeczy....Z mojego punktu widzenia polski hokej jest najgorzej zarządzany i prowadzony ze wszystkich sportów zespołowych w Polsce. Umiarkowanym optymizmem w tej kwestii napawa mnie dynamiczny rozwój amatorskiego hokeja w Polsce.FDAH (Federacja Drużyn Amatorskich Hokeja) to w tej chwili najszybciej rozwijająca się oddolna inicjatywa w jakimkolwiek sporcie w naszym kraju.Możliwe,że to dzięki pasjonatom ta dyscyplina za jakiś czas pożegluje we właściwym kierunku. jesli polski hokej nie zostanie znaczaco dofinansowany, to honoru gry w grupie 'a' nie dostapimy przez kolejnych nascie lat. no, chyba ze ktos sie ludzi liczac na regresje hokeja w uk i dalsza stagnacje wlochow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 31 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2024 Porównanie liczby zarejestrowanych hokeistów (hokej.net) Liczba zarejestrowanych zawodników w Polsce: 452 mężczyzn, 2983 zawodników młodzieżowych. Dla porównania: Kanada: 76 332 i 378 308 USA: 144 352 i 321 277 Szwecja : 12 559 i 51 491 Finlandia : 17 813 i 35 569 Szwajcaria :14 317 i 15 188 Czechy : 5092 i 20 503 Niemcy : 5681 i 15 357 Słowacja 1686 i 9237 Francja : 7372 i 9874 Gdzieś czytałem, że do reprezentacji U16 powołano 20-kilku chlopakow z bodajże 40 czy 50 zarejestrowach w ogóle w Polsce... Choć widzę tu pewną sprzeczność z ogólną ilością młodzieżowców, to mimo wszystko marność liczb w Polsce powala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe dumars Opublikowano 31 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2024 3 godziny temu, Szabla napisał(a): Porównanie liczby zarejestrowanych hokeistów (hokej.net) Liczba zarejestrowanych zawodników w Polsce: 452 mężczyzn, 2983 zawodników młodzieżowych. Dla porównania: Kanada: 76 332 i 378 308 USA: 144 352 i 321 277 Szwecja : 12 559 i 51 491 Finlandia : 17 813 i 35 569 Szwajcaria :14 317 i 15 188 Czechy : 5092 i 20 503 Niemcy : 5681 i 15 357 Słowacja 1686 i 9237 Francja : 7372 i 9874 Gdzieś czytałem, że do reprezentacji U16 powołano 20-kilku chlopakow z bodajże 40 czy 50 zarejestrowach w ogóle w Polsce... Choć widzę tu pewną sprzeczność z ogólną ilością młodzieżowców, to mimo wszystko marność liczb w Polsce powala. francja, wow, kto by sie spodziewal?... @Szabla - czy mozesz mi pojasnic, jak to jest z tymi grajkami 'zarejestrowanymi' vs 'mlodziezowymi'?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi