Skocz do zawartości

Coronavirus

RonnieArtestics

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, fluber napisał(a):

No bo go miałem, ale nawet jednego dnia nie musiałem brać wolnego, bo dzięki kolejnym szczepionkom jest niemal bezobjawowy. W kontaktach z ludźmi korzystałem z maseczki i tyle. 

I love it. Mamy październik 2025 rok i facet wierzy w bezobjawowego covida którego to bezobjawowość została osiągnięta dzięki szczepionkom. Przecież to jest najwyższy poziom szurii 🤪🤪🤪

7 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

I love it. Mamy październik 2025 rok i facet wierzy w bezobjawowego covida którego to bezobjawowość została osiągnięta dzięki szczepionkom. Przecież to jest najwyższy poziom szurii 🤪🤪🤪

To nie jest kwestia wiary tylko wyników badań naukowych, które jednoznacznie wskazują, że szczepienia na Covid znacząco zmniejszają objawy choroby po zarażeniu. Nawet gdy złapie się inny wariant niż ten, na który zostało się zaszczepionym (co pewnie zdarzyło mi się w Japonii). 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Czy możesz wyjaśnić?

Łazisz zakażony między ludźmi z przeświadczeniem, że maseczka wszytsko załatwi.

Dla mnie eot, bo pewnie wymyślisz zaraz piramidę kłamstw, tak jak w temacie obok pojawiła się nagle, na potrzeby dyskusji, ziemia, która dzierżawisz rolnikowi.

45 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Łazisz zakażony między ludźmi z przeświadczeniem, że maseczka wszytsko załatwi.

Dla mnie eot, bo pewnie wymyślisz zaraz piramidę kłamstw, tak jak w temacie obok pojawiła się nagle, na potrzeby dyskusji, ziemia, która dzierżawisz rolnikowi.

W Japonii jest to całkowicie normalne. Ludzie do pracy przychodzili w znacznie gorszym stanie niż mój. Takie są tam uwarunkowania kulturowe. Może gdybyś kiedyś otworzył się na świat, a nie tylko kursował między Zieloną Górą a Cottbus, to zrozumiałbyś, że w innych kulturach zasady, które są normalne w Twoim wąskim świecie, gdzie indziej są zupełnie inne. Fajnie czasem gdzieś polecieć i coś zobaczyć, to naprawdę otwiera głowę. Spróbuj.

Edytowane przez fluber

2 minuty temu, fluber napisał(a):

W Japonii jest to całkowicie normalne. Ludzie do pracy przychodzili w znacznie gorszym stanie niż mój. Takie są tam uwarunkowania kulturowe. Może gdybyś kiedyś otworzył się na świat, a nie tylko kursował między Zieloną Górą a Cottbus, to zrozumiałbyś, że w innych kulturach zasady, które są normalne w Twoim wąskim świecie, gdzie indziej są zupełnie inne. Fajnie czasem gdzieś polecieć i coś zobaczyć, to naprawdę otwiera głowę. Spróbuj.

Bez personalnych wycieczek, ale jak nie masz argumentów, to co zrobić.

Powolujesz się tu na badania naukowe, a potem łazisz zakażony, nie przestrzegając kwarantanny, powołując się na uwarunkowania kulturowe. Śmieszne.

Uwarunkowania kulturowe sprawią, że maseczka stanie się skuteczną barierą przed transmisją choroby?

Toczysz tu dyskusje, a potem sam łamiesz wszystkie zasady. Żałosne.

W dniu 19.01.2024 o 13:04, Pablo81 napisał(a):

Nie rozumiesz też , że jak kupisz kebab u pobliskiego Turka, to tak jakbyś zwiedzał Stambuł? Te same doznania i styczność z kulturą.

Teraz to bez personalnych wycieczek i uwarunkowania kulturowe be?:)

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Bez personalnych wycieczek, ale jak nie masz argumentów, to co zrobić.

Powolujesz się tu na badania naukowe, a potem łazisz zakażony, nie przestrzegając kwarantanny, powołując się na uwarunkowania kulturowe. Śmieszne.

Uwarunkowania kulturowe sprawią, że maseczka stanie się skuteczną barierą przed transmisją choroby?

Toczysz tu dyskusje, a potem sam łamiesz wszystkie zasady. Żałosne.

Uwarunkowania kulturowe sprawiają, że nikt mnie nie wysłał na kwarantannę, nikt nie dał mi wolnego, a mój przełożony, wiedząc o moim zakażeniu kazał mi przyjść do pracy. 

I to nie są personalne wycieczki, tylko po prostu nie za wiele w życiu widziałeś, żebyś mógł zrozumieć tę sytuację, więc niepotrzebnie wypowiadasz się tak kategorycznie o rzeczach, które są poza Twoim zasięgiem, pisząc o banowaniu mnie, czy o tym, że nie przestrzegam kwarantanny (a kto niby ją na mnie nałożył?)

12 minut temu, fluber napisał(a):

Teraz to bez personalnych wycieczek i uwarunkowania kulturowe be?:)

Uwarunkowania kulturowe sprawiają, że nikt mnie nie wysłał na kwarantannę, nikt nie dał mi wolnego, a mój przełożony, wiedząc o moim zakażeniu kazał mi przyjść do pracy. 

I to nie są personalne wycieczki, tylko po prostu nie za wiele w życiu widziałeś, żebyś mógł zrozumieć tę sytuację, więc niepotrzebnie wypowiadasz się tak kategorycznie o rzeczach, które są poza Twoim zasięgiem, pisząc o banowaniu mnie, czy o tym, że nie przestrzegam kwarantanny (a kto niby ją na mnie nałożył?)

Sytuacja jest taka, że nie przestrzegles kwarantanny i chowasz się za decyzja przełożonego. Nie przestrzegasz zasad i wytycznych, przez co jesteś dużo bardziej niebezpieczny od antyszczepionkowców, z którymi wojujesz na forum.

Ogólna uwaga - nie personalna: szkoda, że pod egidą państwowych uczelni wysyłani są ludzie z lasu, którzy w innych krajach robią po prostu wstyd i narażają zdrowie miejscowych mieszkańców :(

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Sytuacja jest taka, że nie przestrzegles kwarantanny i chowasz się za decyzja przełożonego. Nie przestrzegasz zasad i wytycznych

No właśnie przestrzegam. Nie nałożyli na mnie kwarantanny i kazali mi przyjść do pracy. 

6 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ogólna uwaga - nie personalna: szkoda, że pod egidą państwowych uczelni wysyłani są ludzie z lasu, którzy w innych krajach robią po prostu wstyd i narażają zdrowie miejscowych mieszkańców :(

XD Długo nad tym myślałeś?;)

2 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

Lekarz kazał ci zignorować obowiązek kwarantanny w przypadku zakażenia Covidem :) Wspaniała historia z kategorii tych, które hurtowo tu zmyślasz :)

Nie ma obowiązku kwarantanny w przypadku zarażenia Covidem

1 godzinę temu, Szabla napisał(a):

Przecież on eksperymentuje, nie zmyśla. 

On jak prawde napisze, to przez pomyłkę. U niego sa dwie opcje. Prawda (ekstremalnie rzadki przypadek), lub eksperyment. Nie ma nic pomiędzy. 

Przecież ja 1,5 miesiąca temu pisałem o tym, że złapałem Covida w Japonii i że pracowałem tam cały czas. Sugerujesz, że sobie uknułem, że te 1,5 miesiąca później Pablo się do mnie z dupy dopierdoli i na wszelki wypadek przygotowałem już sobie cały lore z wyprzedzeniem, którego teraz używam? Wy jesteście srogo jebnięci.

9 minut temu, fluber napisał(a):

Nie ma obowiązku kwarantanny w przypadku zarażenia Covidem

Przecież ja 1,5 miesiąca temu pisałem o tym, że złapałem Covida w Japonii i że pracowałem tam cały czas. Sugerujesz, że sobie uknułem, że te 1,5 miesiąca później Pablo się do mnie z dupy dopierdoli i na wszelki wypadek przygotowałem już sobie cały lore z wyprzedzeniem, którego teraz używam? Wy jesteście srogo jebnięci.

Nie bądź wulgarny znowu. Nie jesteśmy w lesie :)