julekstep Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 btw - byloby smiesznie jakby na zachodzie druzyna z 3 all-starami (Suns) nie weszla do PO ogolnie ciekawie tam maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Jak taki Wallece ma loyality na 10, to pewnie nie ma szans, aby wyszedł z propozycją przedłużenia przed fa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Szanse zawsze są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 5 minut temu, Pablo81 napisał: Jak taki Wallece ma loyality na 10, to pewnie nie ma szans, aby wyszedł z propozycją przedłużenia przed fa? przez najblizsze 2 lata na pewno nie ma (takie rzeczy tylko w ostatnim roku kontraktu) za 2 lata Spurs powinni byc w scislej topce zachodu, wiec moze sie skusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 21 minut temu, julekstep napisał: przez najblizsze 2 lata na pewno nie ma (takie rzeczy tylko w ostatnim roku kontraktu) za 2 lata Spurs powinni byc w scislej topce zachodu, wiec moze sie skusi Play for winner ma na 5, więc mu to lotto chyba Gdybym na początku wykazał się choć śladowym sprytem i ustawił taktykę taką jak wszyscy, to może walczyłbym teraz o HCA Te współczynniki Loyality itd. są pewnie generowane losowo? Bo kto by świadomie Timowi dał 7 lojalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) 4 minuty temu, Pablo81 napisał: Play for winner ma na 5, więc mu to lotto chyba Gdybym na początku wykazał się choć śladowym sprytem i ustawił taktykę taką jak wszyscy, to może walczyłbym teraz o HCA Te współczynniki Loyality itd. są pewnie generowane losowo? Bo kto by świadomie Timowi dał 7 lojalności. Tak są losowo (przy tworzeniu rookiech tego nie ma, potem można edytować niby - ale nie ruszamy). I generalnie przeceniacie to opór. John Williams od 4 lat kręci grubo ponad 20 ppg w PO teamie ma greed 97 a wczoraj próbnie przesimowałem do końca RS i chciał przedłużyć z Jazz na rok za..... 1 milion No chyba że te wskaźniki działają TYLKO w trakcie FA (tu faktycznie można odnieść wrażenie, że mają jakiś mały wpływ) Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 13 minut temu, julekstep napisał: Tak są losowo (przy tworzeniu rookiech tego nie ma, potem można edytować niby - ale nie ruszamy). I generalnie przeceniacie to opór. John Williams od 4 lat kręci grubo ponad 20 ppg w PO teamie ma greed 97 a wczoraj próbnie przesimowałem do końca RS i chciał przedłużyć z Jazz na rok za..... 1 milion No chyba że te wskaźniki działają TYLKO w trakcie FA (tu faktycznie można odnieść wrażenie, że mają jakiś mały wpływ) A tak z doświadczenia, z lojalnoscią 7 na ile % może chcieć przedłużyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 9 minut temu, Pablo81 napisał: A tak z doświadczenia, z lojalnoscią 7 na ile % może chcieć przedłużyć? nie podejmę się nigdy na to nie zwracałem uwagi tbh, więc nie chcę wprowadzić w błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) To simowanie RS do końca przez komisza to trochę nadużywanie władzy imho Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez eMeS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) 1 minutę temu, eMeS napisał: To simowanie RS do końca to trochę nadużywanie władze imho Właśnie @Qcin_69 na privie potwierdziłem, że jako komisze mamy handicap w postaci dostępu do sejva Inna sprawa że ten handicap potrafi być zgubny -> w ostatnie FA 3 teamy (w tym Magic) składały MLE komuś tam i jak sobie simowałem z 10 razy to było 50/50 Magic/X. A na koniec grajek podpisał z Y Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Teraz, julekstep napisał: Właśnie @Qcin_69 na privie potwierdziłem, że jako komisze mamy handicap w postaci dostępu do sejva To może upublicznić hasło pozostałym graczom, żeby było.. no nie wiem.. bardziej fair? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 1 minutę temu, eMeS napisał: To może upublicznić hasło pozostałym graczom, żeby było.. no nie wiem.. bardziej fair? pls @SlaKB ma ten handicap już od 10 sezonów i nic nie ugrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Na zachodzie bardzo ciekawie, przenalizowalem sobie terminarze i imo to wygląda tak: 6. Spurs (40-32) @Blazers, @Celtics, @Knicks, @Bucks, @Kings, vs Magic, vs Jazz, @Hawks, vs Lakers, vs Bulls Prognozowany bilans: 6-4 7. Mavericks (40-32) vs Wizards, @Magic, @Jazz, @Raptors, vs Heat, vs Magic, vs Bucks, @Heat, vs Pacers, vs Heat Prognozowany bilans: 6-4 8. Suns (38-32) @Bucks, vs Cavs, @Jazz, vs Rockets, @Jazz, vs Warriors, vs Bulls, vs Grizzlies, vs Sonics, vs Sonics, @Raptors, vs Wizards Prognozowany bilans: 6-6 9. Wolves (37-34) vs Pacers, vs Celtics, vs Magic, vs 76ers, vs Kings, @Knicks, vs Hawks, vs Blazers, @Raptors, @Bulls, vs Nuggets Prognozowany bilans: 6-5 10. Sonics (38-35) vs Jazz, vs Grizzlies, vs Lakers, @Wizards, vs Blazers, @Suns, @Suns, vs Magic, vs Heat Prognozowany bilans: 3-6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 w ogóle chciałem puścić NYK vs Bulls kwarta po kwarcie ale coś na nowym lapku strasznieeeeeeeeee wolno mi to chodzi (może coś się gra z Win10 gryzie), więc będzie standardowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 3 minuty temu, julekstep napisał: pls @SlaKB ma ten handicap już od 10 sezonów i nic nie ugrał Nie jestem takim oszustem jak Ty i go nie używam a tak serio, to to nic nie daję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Teraz, julekstep napisał: pls @SlaKB ma ten handicap już od 10 sezonów i nic nie ugrał Bo gra jest bądź co bądź jednak bardzo losowa, ale taki handicap bardzo ułatwia analizę zawodników. 1 minutę temu, SlaKB napisał: a tak serio, to to nic nie daję Pozostali gracze mają tylko dostęp do nowo tworzonych 'imitacji' na podstawie csv, a komisze do tych 'prawdziwych wersji'. Właśnie to greed, loyalty itp się nie zgadzają z oryginalną wersją, a jestem na 99% pewny że gra przydziela zawodnikom jeszcze ukryte atrybuty jakieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Teraz, eMeS napisał: Bo gra jest bądź co bądź jednak bardzo losowa, ale taki handicap bardzo ułatwia analizę zawodników. Pozostali gracze mają tylko dostęp do nowo tworzonych 'imitacji' na podstawie csv, a komisze do tych 'prawdziwych wersji'. Właśnie to greed, loyalty itp się nie zgadzają z oryginalną wersją, a jestem na 99% pewny że gra przydziela zawodnikom jeszcze ukryte atrybuty jakieś jeśli chodzi o 'analizę zawodników' (czyli jak się mogą rozwinąć/ grać / grać ze sobą itp) - to z dostępem do gierki i csv masz w zasadzie to samo co komisze. jeśli chodzi o analizę pod FA - tu faktycznie w teorii jest handicap, ale póki co (jestem najmłodszym stażem komiszem) mam tu skuteczność 0/1 (tak jak opisałem próbne simki mówiły coś a simka faktyczna powiedziała coś kompletnie innego) co do ukrytych atrybutów - wąąąąątpię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 1 minutę temu, eMeS napisał: Bo gra jest bądź co bądź jednak bardzo losowa, ale taki handicap bardzo ułatwia analizę zawodników. Pozostali gracze mają tylko dostęp do nowo tworzonych 'imitacji' na podstawie csv, a komisze do tych 'prawdziwych wersji'. Właśnie to greed, loyalty itp się nie zgadzają z oryginalną wersją, a jestem na 99% pewny że gra przydziela zawodnikom jeszcze ukryte atrybuty jakieś Przecież to greed, loyalty i Play for winner jest od razu widoczne dla wszystkich jak tylko wrzucimy graczy na stronę, na simbasket.pl/html wszystko od razu widać więc nie wiem o czym mówisz. Jeśli istnieją takie atrybuty to ja nic o nich nie wiem, dostęp do save nic nie daje w tym przypadku (no dobra, wiem o jednym, ale dowiedziałem się tego nie ze względu na dostęp do sejwa i na dobrą sprawę nie ma on wpływu na rozgrywkę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 6 minut temu, SlaKB napisał: Na zachodzie bardzo ciekawie, przenalizowalem sobie terminarze i imo to wygląda tak: 6. Spurs (40-32) @Blazers, @Celtics, @Knicks, @Bucks, @Kings, vs Magic, vs Jazz, @Hawks, vs Lakers, vs Bulls Prognozowany bilans: 6-4 Mógłbyś dokładnie napisać z kim będę miał W, a z kim L? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Trzeba też wziąć pod uwagę, że przez to że simujemy we trzech to wyniki różnią się od próbnych simek robionych tylko u jednego z komiszy Teraz, Pablo81 napisał: Mógłbyś dokładnie napisać z kim będę miał W, a z kim L? Wzialem +/-, przecież możesz przegrać z Blazers a wygrać z Magic, ale generalnie imo masz najłatwiejszy terminarz z drużyn walczących o po na zachodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi