Skocz do zawartości

TENIS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, jack napisał(a):

Spi****lenie umysłowe na poziomie tego prawnika od trumien na kołach. 

Z jednej strony człowiek młody wyciąga rękę i czeka na socjal bo mu się należy. 

Z drugiej człowiek przedsiębiorczy, głodny sukcesu, dostrzega okazję, chwyta za nią i zwycięża dzięki determinacji.

11 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Za to Ty wszystko rozumiesz. Oprocentowanie, czy prosty kolorowy wykres z wysokością pomocy Ukrainie. Niezmiennie poziom protekcjonalnosci odwrotnie proporcjonalny do wiedzy ;)

#efektdunnigakrugera

Oceniasz wpisy po nicku, dla jednych będąc pobłażliwym, dla inny nie. Nic nowego ;)

@P_M przetłumaczę: nie możesz krytykować osób, z którymi się kłócę, bo koledze będzie smutno:)

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Z drugiej człowiek przedsiębiorczy, głodny sukcesu, dostrzega okazję, chwyta za nią i zwycięża dzięki determinacji.

Ciekawe czy jak by mu ktoś tam z liścia zajebał to by odebrał to jako lekcję i doświadczenie życiowe 🤔

Ale nie, wtedy byłby to prymitywny akt przemocy. 

14 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Za to Ty wszystko rozumiesz. Oprocentowanie

A Ty dalej w to brniesz jak Cię już 10 razy w tym temacie wyjaśniłem ;) 

#efektdunnigakrugera - najbardziej Ciebie dotyczy.

16 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Oceniasz wpisy po nicku, dla jednych będąc pobłażliwym, dla inny nie. Nic nowego ;)

A Ty znowu z własnymi nierealnymi projekcjami rzeczywistości.

15 minut temu, fluber napisał(a):

@P_M przetłumaczę: nie możesz krytykować osób, z którymi się kłócę, bo koledze będzie smutno:)

Ad auditorem, nowe - nie znałem ;)

10 minut temu, P_M napisał(a):

A Ty dalej w to brniesz jak Cię już 10 razy w tym temacie wyjaśniłem ;) 

#efektdunnigakrugera - najbardziej Ciebie dotyczy.

A Ty znowu z własnymi nierealnymi projekcjami rzeczywistości.

Piszesz takie bzdury w wielu tematach, pod płaszczykiem erudycji, że trochę wstyd :)

Baggio w 94 meh, Polska wydała na pomoc Ukrainie dużo więcej niż Polska, oprocentowanie roczne to to samo co całkowite. A to tak na szybko, bo nie czytał ostatnio twojej twórczość :)

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Baggio w 94 meh

Nie doczytałeś, że mówiłem, że to wybór "meh" dla mnie w kontekscie wyboru w drafcie, bo nie oglądałem tamtych mistrzostw i zwyczajnie nie znam dobrze gry Baggio, ale Ty znowu z klapkami na oczach, bez czytania ze zrozumieniem.

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Polska wydała na pomoc Ukrainie dużo więcej niż Polska

Co?

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

oprocentowanie roczne to to samo co całkowite

Nigdzie tak nie napisałem + wyjaśnię Cię po raz kolejny, nie istnieje takie pojęcie w koszcie kredytu jak całkowite oprocentowanie. Podaje się albo całkowity koszt kredytu, albo roczną stopę oprocentowania, ewentualnie RRSO, ale oczywiście brnij proszę dalej.

https://tenismagazyn.pl/anna-i-piotr-szczerek-malzenstwo-na-korcie-i-w-biznesie/

,,Piotr Szczerek także realizował się sportowo, ale w nieco innej dziedzinie.

– Jako dzieciak mocno wszedłem w koszykówkę. Trenowałem ją codziennie. Z drużyną z Kalisza wywalczyłem awans do obecnej I ligi, jednak wycofanie się sponsora spowodowało nasze wycofanie się z rozgrywek. To był duży zawód, ale ogromna pasja do sportu pozostała do dziś. Wciąż szukam wyzwań i inspiracji,..."

Szukałem jego statsów ligowych, ale niestety nie znalazłem. Interesowało mnie czy był dobry w przechwytach.

Z jednej strony beznadziejna akcja typa i słusznie jest pośmiewiskiem na cały świat.

A z drugiej te dzieciaki w 90% są tam posyłane przez rodziców czy opiekunów, by zebrać jak najwięcej podpisów, a potem upłynnić otrzymane gadżety z podpisami gwiazd co też uważam za patologię. Jeździłem kiedyś na mecze tenisowe, więc świadkiem tego byłem osobiście. 

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Z jednej strony beznadziejna akcja typa i słusznie jest pośmiewiskiem na cały świat.

A z drugiej te dzieciaki w 90% są tam posyłane przez rodziców czy opiekunów, by zebrać jak najwięcej podpisów, a potem upłynnić otrzymane gadżety z podpisami gwiazd co też uważam za patologię. Jeździłem kiedyś na mecze tenisowe, więc świadkiem tego byłem osobiście. 

Jestem w stanie uwierzyć  w pojedynce przypadki, ale 90% to dla mnie dane badawcze IDzD

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Jestem w stanie uwierzyć  w pojedynce przypadki, ale 90% to dla mnie dane badawcze IDzD

Wydaje mi się, że ostatnio nawet jakiś zawodnik opowiadał ( chyba Michael Porter Jr ), że pamiątki od dzieciaków są często zbierane nie przez fanów, a po prostu na handel. 

Także moim zdaniem nie przeszacowałem skali. Jak na czymś można zarobić to ludzie szybko to wykorzystają.

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Wydaje mi się, że ostatnio nawet jakiś zawodnik opowiadał ( chyba Michael Porter Jr ), że pamiątki od dzieciaków są często zbierane nie przez fanów, a po prostu na handel. 

Także moim zdaniem nie przeszacowałem skali. Jak na czymś można zarobić to ludzie szybko to wykorzystają.

Wątpię bo po prostu:

wciąż są rodzice co kochają swoje dzieci i chcą je wysłać gdzieś, gdzie marzą

Jak patrzę na rynek cen w stosunku do kosztów/ryzyka, to w sumie w ogóle nie opłacalne.

Te czapki w porywach chodzą po 2k$usd i to Federera, a nie Majchrzaka. Dobry bilet, lot, hotel etc - no nie zarobisz. A przecież tylko ułamek widzów kończy z gadżetem