Skocz do zawartości

TENIS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, memento1984 napisał:

Djoko chyba zbiera pare na 4tego seta, nie czuje ze jest lepszy fizycznie wiec na wui drazyc przegrany set?

obstawiam jakas przerwe, medyczna lub na toalete po 4secie z Jego strony.

2 minuty temu, Kubbas napisał:

coooooooooo?

no wlasnie kwesia gustu.

ostatni final miedzy federerem a djokiem, ostatni set a zwlaszcza toebreak mial slaby jak ma te dwojke poziom a i tak był imo emocjonujacy.

Teraz, mac napisał:

jeden i drugi bronia tak, ze sporo pilek ktore by byly winerami na innych tutaj wraca na ponownie na kort.

Spoko, ale ja nie o tym, dla mnie poziom zaniża masa niewymuszonych prostych blędów. Ilość banalnych BH i FH, które zmarnował Djoko, zdecydowanie sprawiają ze finał nie jest super. Emocjonujący, owszem może i jest, ale na pewno nie super, jeżeli chodzi o poziom ;)

2 minuty temu, P_M napisał:

Spoko, ale ja nie o tym, dla mnie poziom zaniża masa niewymuszonych prostych blędów. Ilość banalnych BH i FH, które zmarnował Djoko, zdecydowanie sprawiają ze finał nie jest super. Emocjonujący, owszem może i jest, ale na pewno nie super, jeżeli chodzi o poziom ;)

Byla przed chwila tablica ze tym jak % (chyba FH) skutecznosci Serbowi spadla w porównaniu do poprzednich rund - nic mega w tym finale nie ma, no moze poza kondycja młodziana.

Edytowane przez agresywnychomik

10 minut temu, P_M napisał:

Emocjonujący, owszem może i jest, ale na pewno nie super, jeżeli chodzi o poziom ;)

no to zwroc prosze uwage, ze ja napisalem super mecz, a to ze chodzi o poziom to juz sobie dodales, prawdopodobnie by moc sie przyczepic i ponarzekac co chyba lubisz robic.

skor juz jednak przywolujesz ten poziom, to wedlug mnie to co gra ta dwojka to wyzszy poziom niz jakiekolwiek innego obecnie tenisisty.

6 minut temu, mac napisał:

no to zwroc prosze uwage, ze ja napisalem super mecz, a to ze chodzi o poziom to juz sobie dodales, prawdopodobnie by moc sie przyczepic i ponarzekac co chyba lubisz robic.

W ogóle nie chodziło o przyczepienie się, po prostu pisanie super mecz, w kontekście tego co grają mnie zdziwiło i tyle, jeżeli dla Ciebie emocje w meczu są wystarczającym elementem by mówić, że mecz jest super, to ok masz takie prawo.

44 minuty temu, P_M napisał:

Ja to nawet jestem przyzwyczajony do takich prostych klopsow z bh bo ogladam duzo 14U :)

25 minut temu, P_M napisał:

W ogóle nie chodziło o przyczepienie się, po prostu pisanie super mecz, w kontekście tego co grają mnie zdziwiło i tyle, jeżeli dla Ciebie emocje w meczu są wystarczającym elementem by mówić, że mecz jest super, to ok masz takie prawo.

spoko, wyjasnione, ale to moxe wskaz mi lepsze wedlug siebie mecze w ostatnim czasie? np 2 inne finaly z tego roku Djoka? jak Alcaraz gral slabo na poczatku pierwszego seta to tez Djok wygladal jak z Tsitsipasem czy Ruudem. Jesli chodzi ostatni emocjonujacy to nadal - medwiedew (nie sadzisz ze mozna go okreslic super? taka ma raczej opinie wsrod kibicow, niesamowity comeback Nadala). Z nie finalow to Rafa - Djok z zeszlego roku.

ofc nie ogladam wiekszosci !eczy i moze jakiegos z wczesniejszych rund nie kojarze  jak np teraz podczas pisania mi sie przypomnial bdb mecz kyrgios - medwiedew w ostatnim us open.

Jesli chodzi o poziom tenisa to np final Djokovic - Nadal Doha jest uwazany za super poziom, ale z uwagi na wage turnieju nie jest raczej uwazany za super 😛 ale to kwestia semantyki.

Ja tez ofc tu mocno subiektywny bo gra moich dwoch ulubionych sportowców i ktorykolwiek nie wygra (ale jestem za Alcarazem bardziej) bede zadowolony.

btw 5 set znowu chyna spoko (nie napisze super :p)