Skocz do zawartości

TENIS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Reikai napisał:

Tyson ma oczywiście słabą psychikę od dziecka co sam przyznaje.

Btw nie wiem jak można się zjarać i iść się bić.

Czyli miał jednocześnie słaba psyche i mentalność psychopaty/zabójcy w ringu? Ok. Gdzie on to mówił że ma słaba psyche? To ze od dziecka musiał walczyc o swoje i napierdalac się na ulicy gdzieś na Bronxie czy tam Brooklynie to oznaka słabej psychy? Czy może to, że mu odjebalo po śmierci 4-letniej córki i płakał i walił koks kilka tygodni z rzędu - komu by nie odjebalo po czymś takim? Sami kozacy na forum xD on po prostu nie był normalny, bo był z totalnej patoli, mogę się teraz mylić, ale jego ojciec chyba był alfonsem, matka dziwką - mogło mi się pojebac z Sonnym Listonem. To chyba Liston mówił, że widział jak jego stary zabił człowieka, ale tu też pewny nie jestem to akurat Pepis może zweryfikować.

On się zjarał dzień przed walka, by mógł zasnąć.

Edytowane przez steve

Teraz, steve napisał:

Czyli miał jednocześnie słaba psyche i mentalność psychopaty? Ok. Gdzie on to mówił? Że od dziecka musiał walczyc o swoje i napierdalac się na ulicy to oznaka słabej psychy? Czy może to, że mu odjebalo po śmierci 4-letniej córki i płakał i walił koks kilka tygodni z rzędu - komu by nie odjebalo po czymś takim? Sami kozacy na forum xD

Mordo, obejrzyj sobie jego nowe wywiady, przeczytaj jego książkę  czy podcast który prowadzil(np z Eminemem). Mowil, że to była poza i w rzeczywistości był przerażony przed każdą walką, zwłaszcza przed nasterydowanym Polakiem z pryszczami.

Oczywiście showbuisness ryje bania zwłaszcza w połączeniu z boksem i c***owym zyciem, ale jeśli chlop sam mowil ze był zagubionym dzieckiem bez psycyjiki cała karierę, to nie wiem z czym dyskutujesz.

27 minut temu, Reikai napisał:

Mordo, obejrzyj sobie jego nowe wywiady, przeczytaj jego książkę  czy podcast który prowadzil(np z Eminemem). Mowil, że to była poza i w rzeczywistości był przerażony przed każdą walką, zwłaszcza przed nasterydowanym Polakiem z pryszczami.

Oczywiście showbuisness ryje bania zwłaszcza w połączeniu z boksem i c***owym zyciem, ale jeśli chlop sam mowil ze był zagubionym dzieckiem bez psycyjiki cała karierę, to nie wiem z czym dyskutujesz.

Mike gadał różne glupoty. Zjebał dziennikarza że zadał mu pytanie o PW, że tylko czarni są prawdziwymi męczennikami. I do dziś mi zapadł cytat w pamięci "śmierć mojej matki to najlepsza rzecz jaka mnie spotkała". On po prostu był z patoli i nie mógł być normalny co nie świadczy o jego słabej psychice. Zaraz wyjdzie, że co drugi bokser miał słaba. Chyba, że dojdziemy do konkluzji, że agresja jest oznaką słabego mentalu, ale to raczej dotyczy normalnych ludzi, nie bokserów z przeszłością.

O znalazłem

https://www.google.com/amp/s/sport.dziennik.pl/boks/artykuly/601191,mike-tyson-boks-powstanie-warszawskie-bokser-ameryka.html.amp

"Polakom gówno się stało w porównaniu do tego co spotyka czarnych" xD i to w 2019 roku czarni są tak uciemiężeni i ten debil to porównuje to do PW. Szkoda, że mu nie powiedzieli, że podczas wojny zginęło 5 do 5.5 mln Polaków czyli ponad 20% całej ludności, a nie tylko mężczyzn.. no ignorancja totalna. Także jego wypowiedzi ja bym na serio nie traktował, bo on też lubi wyolbrzymiać i pi*****ić bzdury.

Edytowane przez steve

15 minut temu, P_M napisał:

Tego się nie spodziewałem, że Wimbla zgarnie ktoś spoza trójki Świątek, Sabalena, Rybakina.

W sumie fajnie jakby Ons wygrała, bo niczego poważnego jeszcze nie zdobyła.

Ons finalistka sprzed roku. Prędzej na nią bym obstawiał niż na Igę, przynajmniej przed rozlosowaniem drabinki. Bo później Tunezyjka miała na drodze Kwitową, Rybakinę, Sabalenkę, jeszcze Andreescu wcześniej.

Sabalenka prowadzila 1-0 4-2 i chyba miała jeszcze piłkę na 5-2. Tyle jej zabrakło do finału i zostania światową jedynką.

Edytowane przez DRK

6 godzin temu, steve napisał:

Byc świetnym bokserem i miec słaba psychikę to jest oksymoron,

Możesz technicznie być świentym bokserem, ale jak w każdym sporcie umiejętności to tylko wierzchołek góry lodowej, zresztą chyba każdy zna utwór Fort Minor - Remember the name.

I opinie starego dziada, który jednocześnie mówił, że Gołota był lepszy od Holyfielda to jakiś wyznacznik?

Różnica między tym "starym dziadem" a mną czy tobą jest taka, że on przez lata trenował Gołotę i siedział w jego narożniku, więc wie więcej od nas. Zresztą dobrze zwuażyłeś, że mimo tego w ogólnym rozrachunku wypowiada się o nim ciepło.Co do drugiego to patrz odpowiedź na pierwsze pytanie

Jescze raz powtórzę jeśli walił ponizej pasa również na treningach jak i w walce to są to po prostu złe nawyki.

Ale to walił przed drugą walką z Bowe, nie przed pierwszą którą jak dobrze pamiętasz przegrał właśnie przez walenie poniżej pasa. Czyli to raczej nie były złe nawyki a po prostu cały czas w nim to siedziało.

I jeszcze raz @Pepis21 czy Tyson miał słaba psychikę, gdy jaral przed walkami, chlal wodę i walił koks, bo nie potrafił sobie poradzić z rzeczywistością, siedział za gwałt, odgryzł ucho Evanderovi i jeszcze 100 innych rzeczy by się znalazło?

Miał zwichrowaną psychikę i przecież sam się otwarcie przyznaje do tego, ale mimo to na ringu potrafił przekuć to jakoś w sukces. Przy walce z Andrzejem (który miał wtedy opinię brudnego pięściarza) sam mówił, że się zastanawiał co robi w ringu z tym jak go nazwał 'wielkim świrem'.

Piszesz, że się zjarał aby zasnąć czyli zrobił to aby się uspokoić zapewne ze strachu przed Gołotą, bo kto jarał zielsko ten wie, że ono bardziej relaksuje aniżeli pobudza.

Nie miał szansę, tylko był 2 razy mistrzem, a że sędziowie mu to zabrali? W boksie było tyle wałów jak w żadnym innym sporcie.

Ta wypowiedź była o czasach kiedy Duva go trenował a nie późniejszych. Przy okazji apominasz, że po walce z Tysonem, Gołota na ok. 3 lata pożegnał się z boksem a jak wócił to też był już innym pięściarzem.

Nie słyszałem, żeby ktoś gadał, że Szpilka ma słaba psyche

Szpilka jest raczej mało inteligentny a to co innego i ogólnie temat na inną dyskusję.

Czy to może ten sport tak wykańcza mózg?

Oni to wiedzą Kocie. Nie tylko ten sport wywołuje CTE.

Proponował bym docenić Andrew, bo nikt po nim nawet się do jego poziomu niż zbliżył, zamiast pisać o jego słabej psychice

Ekhm:

W dniu 13.07.2023 o 00:14, Pepis21 napisał:

Ja mu nie odbieram, że był naszym najlepszym ciężkim w historii i że go wydymano w walce z Byrdem czy Ruizem, ale miewał swoje dziwne akcje.

Tak że tego, ja doceniam Gołotę, zarywałem noce aby oglądać jego walki, słuchałem Kazika jak nawijał "niepokonany  w 28 walkach" no ale mimo wszystko niestety będąc w swoim prime zaprzepaścił szanse które miał na wyciągnięcie rąk.

6 godzin temu, Sebastian napisał:

Tenis... 

Czepiasz się, w jednym sporcie obijają piłkę w drugim mordy tak więc jest wspólny mianownik? Jest wspólny mianownik. :P

6 godzin temu, P_M napisał:

Tego się nie spodziewałem, że Wimbla zgarnie ktoś spoza trójki Świątek, Sabalena, Rybakina.

W sumie fajnie jakby Ons wygrała, bo niczego poważnego jeszcze nie zdobyła.

żeński tenis i sensacyjne wyniki, no nie może być 😄😛

7 godzin temu, steve napisał:

Mike gadał różne glupoty. Zjebał dziennikarza że zadał mu pytanie o PW, że tylko czarni są prawdziwymi męczennikami. I do dziś mi zapadł cytat w pamięci "śmierć mojej matki to najlepsza rzecz jaka mnie spotkała". On po prostu był z patoli i nie mógł być normalny co nie świadczy o jego słabej psychice. Zaraz wyjdzie, że co drugi bokser miał słaba. Chyba, że dojdziemy do konkluzji, że agresja jest oznaką słabego mentalu, ale to raczej dotyczy normalnych ludzi, nie bokserów z przeszłością.

O znalazłem

https://www.google.com/amp/s/sport.dziennik.pl/boks/artykuly/601191,mike-tyson-boks-powstanie-warszawskie-bokser-ameryka.html.amp

"Polakom gówno się stało w porównaniu do tego co spotyka czarnych" xD i to w 2019 roku czarni są tak uciemiężeni i ten debil to porównuje to do PW. Szkoda, że mu nie powiedzieli, że podczas wojny zginęło 5 do 5.5 mln Polaków czyli ponad 20% całej ludności, a nie tylko mężczyzn.. no ignorancja totalna. Także jego wypowiedzi ja bym na serio nie traktował, bo on też lubi wyolbrzymiać i pi*****ić bzdury.

fakt bokser pierdolacy bzdury to tez niesamowita sprawa 😄 inna kwestia ze podążając tropem jakiegos tam dziennikarzyny i prezentujac tylko to pojedyncze zdanie samemu wypacza sie kontekst i zmienia wydźwięk. a co do offu to mozna byc wybitnie uzdolnionym sportowcem, vide hubik i gołota, i mieć marną psychike, nie wiem co to kufa za novum

Djokovic is 251 - 1 when winning the first two sets in slam matches.

good luck Sinner.

dawno tak komus nie kibicowalem jak Ons w finale  za taka drabinke (jak i zeszloroczny final) tytul Jej sie imo nalezy jak psu buda. jak tytul w simce Elwariato

W dniu 13.07.2023 o 19:04, DRK napisał:

Sabalenka prowadzila 1-0 4-2 i chyba miała jeszcze piłkę na 5-2. Tyle jej zabrakło do finału i zostania światową jedynką.

No a Iga i jej prowadzenie w 1 secie przy 5-2 I 30-0 a następnie przegrane 16 z 18 piłek? Sabalenka dostała szansę, ale trochę jak zwykle jej nie wykorzystała...

W dniu 13.07.2023 o 19:03, fluber napisał:

Te 4 ostatnie mecze to możliwe, że jedna z najtrudniejszych drabinek ever do finału GS.

Hehe, jeszcze niedawno na forum głosy o zapaści damskiego tenisa, a teraz mamy najtrudniejsza drabinkę ever. 😜

31 minut temu, dannygd napisał:

Hehe, jeszcze niedawno na forum głosy o zapaści damskiego tenisa, a teraz mamy najtrudniejsza drabinkę ever. 😜

Akurat fluber nie był w obozie deprecjonujących obecny poziom żeńskiego tenisa. 

Edytowane przez P_M

W dniu 14.07.2023 o 16:43, mac napisał:

Djokovic is 251 - 1 when winning the first two sets in slam matches.

good luck Sinner.

dawno tak komus nie kibicowalem jak Ons w finale  za taka drabinke (jak i zeszloroczny final) tytul Jej sie imo nalezy jak psu buda. jak tytul w simce Elwariato

i łona i ja musimy zatem poczekać 😋 slowem w ogole mnie dziwi ze Ons przegrała ot typowy zenski tenis, juz na trawie to tam taka loteria ze buki pewnie zaklady anuluja 🥴