Skocz do zawarto艣ci

Utah Jazz 2019/20

elwariato

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon za p艂otem, draft zbli偶a si臋 wielkimi krokami my艣l臋, 偶e to dobry moment 偶eby wystartowa膰 z nowym tematem. Ok tak naprawd臋 to robi臋 to tylko na z艂o艣膰 @ely3:P

Zesz艂y rok by艂 jaki by艂, dla jednych udany dla innych taki sobie, z Lindseyem na pewno mog臋 si臋 zgodzi膰 偶e Jazz to dobra ekipa, ale do bycia bdb sporo jej brakuje. Nadchodz膮ce lato, pono膰, ma by膰 gor膮ce, jak wie艣膰 gminna niesie niepodobne do standardowych nad SLC bo jaka艣 gruba ryba ma wpa艣膰 przy pomy艣lnych wiatrach. Co z tego wyjdzie pieron wie, ale wola 艣ci膮gni臋cia jakiego艣 wymiatacza pono膰 jest szczera. Z plotek jakie przedosta艂y si臋, z jakby nie by艂o hermetycznej organizacji, wynika 偶e parol zagi臋ty jest na dw贸jce Tobajasz i Dlo. Harris by艂by ze wszech miar mile widziany, wpasowa艂by si臋 zapewne wy艣mienicie, bo miejsce dla takiego grajka i na sf i na pf jest, nie m贸wi膮c 偶e taka podpora w ataku dla tej ekipy to by艂oby co艣 co mo偶e j膮 wrzuci膰 na poziom wy偶ej. Co Sixers maj膮 dla niego naszykowane nie wiem, kt贸ry jest w rankingu prio te偶 nie mam poj臋cia, zapewne Butler stoi tam troch臋 wy偶ej ale to pewnie @Julius聽b臋dzie wiedzia艂 lepiej. Co do Dlo to pieron wie jak sprawy si臋 maj膮, do momentu plotek z Irvingiem bym by艂 pewny, 偶e zostanie w Nets, szczeg贸lnie po tym ostatnim sezonie, ale je艣li Kyrie mia艂by zaszczyci膰 Brooklyn swoim jestestwem, to mo偶e faktycznie jest do wyci膮gni臋cia, a skoro tak lubi膮 si臋 ze Spid膮, to by膰 mo偶e Russel jest tylko o kl臋kni臋cie Mitchella od bycia w Jazz :P聽Jestem troch臋 sceptyczny co do efektywno艣ci takiego backcortu, ale skazywa膰 na pora偶k臋 go nie mog臋, cho膰 oczywi艣cie wola艂bym, 偶eby za gruby hajs 艣ci膮gn臋li wspomnianego Harrisa i dogadali si臋 z Rickim, alebo przep艂acili odpowiednio Brogdana kt贸ry na pg by艂by chyba nawet lepszym fitem dla Jazz ni偶 Hill by艂 swego czasu.

Co do draftu rozpisywa膰 si臋 specjalnie nie b臋d臋, z 23 pickiem wielkich nadziei聽rozpala膰 nie spos贸b, od dawna wspominam, 偶e najbardziej widzia艂bym Tya Jeroma, bo talent jest, warunki te偶 nie zgorsze, z miejsca m贸g艂by wskoczy膰 do sk艂adu, plus jakby nie uda艂o si臋聽艣ci膮gn膮膰 偶adnego top pg a Ricki by odszed艂, to te偶 nie by艂oby takiej dziury w sk艂adzie.聽

Na sam koniec aby zachowa膰 pozory profesjonalizmu tego postu to sk艂ad jaki jest raczej pewny zapodam, plus wspomn臋 偶e Fav ma roczn膮, opiewaj膮c膮 na聽 ok 18 mln,聽 umow臋 kt贸ra nie jest gwarantowana, czy wejdzie do rachunku to pewnie sporo zale偶y od "polowania" na fa. Bym zapomnia艂 Niang ma te偶 opcje ekipy, ale pewnie zostanie, i KK m贸wi艂 co艣 o zako艅czeniu kariery wi臋c zobaczymy

聽Gwarantowane kontrakty聽maj膮:

Rudy Gobert

$24,258,427

Joe Ingles

$11,454,546

Dante Exum

$10,600,000 forever prospect option

Kyle Korver

$7,500,000

Jae Crowder

$7,815,533

Donovan Mitchell

$3,635,760

Raul Neto

$2,100,000

Grayson Allen

$2,432,520

Tony Bradley

$1,962,360

Georges Niang

$1,645,357

Royce O'Neale

$1,618,520

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

A bardzo dobrze ,偶e za艂o偶y艂e艣

Na razie wiadomo ,偶e chc膮 p贸j艣膰 w kreator贸w i strzelc贸w i podobno parcie jest spore. O Russellu jest coraz g艂o艣niej. O Tobiasie widzia艂em r贸偶ne plotki 艂膮cznie z tym ,ze maxa mu nie dadz膮

Ja bym poczeka艂 bo w Jazz zazwyczaj plotki rzadko si臋 potwierdzaj膮

Klika uwag co do salary

Neto nie ma gwarantowanej umowy.

Niang i Royce r贸wnie偶 nie maj膮

Korver ma zagwarantowe tylko 3,5 mln jakby co

Exum ma 9,1 a nie 10,6 mln a Gobert i Ingles maj膮 po ok 0,5-0,75 mln wi臋cej ni偶 zapisa艂e艣

Odno艣nik do komentarza

22 godziny temu, allen napisa艂:

Te 24 banki Goberta to 偶art.

Ok dobry jest ale 24 banki?聽 Dajcie 偶y膰. 15 max dla centra bez rzutu.聽

Nie wiem co Ciebie burzy ale Gobert to gracz 17聽 w NBA ( no powiedzmy ,ze z grupy 14-20) a za rok b臋dzie na li艣cie p艂ac ok 50 miejsca.

Gobert nie ma rzutu ale pod koszem nikt go nie zostawi bez pilnowania a nawet do艣膰 cz臋sto rywale pakuje dw贸ch graczy pod koszem by go powstrzyma膰( zw艂aszcza jak Rubio z Favorsem stoj膮 w rogu ) . On ofensywy Jazz nie pogarsza

Odno艣nik do komentarza

18 godzin temu, allen napisa艂:

Lubie czyta膰 posty w temcie Jazz ale te 14-20 Goberta mi nie pasuje.聽

Mamy 30 ekip. Kazda ma lidera a niektore nawet 2.

90% tych jedynek jest leszpa od Goberta, ktory jest w Jazz nr 2.

Jakim cudem upchnales go na 17tym miejscu?

ja jako "hater" mo偶e nie powinienem si臋 wypowiada膰, ale poniek膮d zgadzam si臋 z @allen聽, w sensie w rs jeszcze by艂o legit, ale og贸lnie czy center o takim profilu gry w obecnej nba powinien tak zapycha膰 bud偶et? Powiedzmy sobie szczerze, na teraz to 艂atwiej zbudowa膰 ekip臋 w oparciu o np. go艣cia pokroju Cus(zdrowy oczywi艣cie :P) ni偶 Gob

PS.聽 Ty by艂 na treningach przed draftowych i pono膰 faktycznie jest szansa 偶e Jazz b臋d膮 go chcieli wybra膰, bo zrobi艂 dobre wra偶eni. I pono膰 opcja Dlo coraz bardziej realna, po ruchach Nets, cho膰 tu mo偶e kask臋 na niego szykuj膮. Og贸lnie mam mieszane uczucia, jak ju偶 pisa艂em, ale zobaczymy, p贸艂 biedy jakby jeszcze tego mopa ze 艂ba zgoli艂 :)

Edytowane przez elwariato
Odno艣nik do komentarza

21 godzin temu, allen napisa艂:

Lubie czyta膰 posty w temcie Jazz ale te 14-20 Goberta mi nie pasuje.聽

Mamy 30 ekip. Kazda ma lidera a niektore nawet 2.

90% tych jedynek jest leszpa od Goberta, ktory jest w Jazz nr 2.

Jakim cudem upchnales go na 17tym miejscu?

https://bleacherreport.com/articles/2816478-ranking-nbas-top-100-players-of-2018-19-season-so-far#slide20

https://www.theringer.com/nba/2019/2/18/18228916/top-25-nba-players-first-60ish-games

https://nbamath.com/crystalbasketball-ranking-all-nba-players-for-2018-19/

A jakbym wrzuci艂 zaawansowane statystyki to by艂by i w TOP 10

Uwielbiam to hejtowanie Goberta cho膰by i za PO a tu si臋 okazuje ,偶e taki Harden zrobi艂 najni偶sze TS w serii od 2014 i serii z Blazers wi臋c mo偶e jednak Gobert nie jest taki z艂y jak go niekt贸rzy maluj膮

Odno艣nik do komentarza

Por贸wnuj膮c te wyniki 艣wietnie wida膰 kt贸re strony id膮 za realna si艂a i analiza statystyk a kt贸re za historyczno艣ci膮 gracza z bardziej za zas艂ugi uj臋ciem.聽

Gob kr臋ci si臋 gdzie艣 pomi臋dzy 15/30 w zale偶no艣ci od doboru statystyk i pobrania defensywnych pr贸bek po prostu lub wyliczenia jak si臋 to przek艂ada na dzisiejsza ofensywna nba.聽

Dla jazz jest cenniejszy ni偶 dla innych ekip po prostu i wysoka ocena fana jazz akurat tu nie jest takim klasycznym overratingiem聽

Odno艣nik do komentarza

Jak膮 max ofert臋 mo偶e dosta膰 Brogdon w to lato? dla mnie to og贸lnie prosta sprawa jak Harris przepada to wola艂bym da膰 20+ jemu ni偶 nawet i艣膰 bezpiecznie z rocznym wypo偶yczeniem po Conleya. Brogdon to jest tego typu grajek, 偶e nawet jak przep艂膮cisz to i tak b臋dziesz zadowolony bo dzi臋ki niemu ekipa b臋dzie znacznie lepsza

Odno艣nik do komentarza

Zrobi艂 wielkie wra偶enie na pierwszym dniu Kombajna.聽

S艂ysza艂em ze 18/19 pick mo偶e by膰 na niego uruchomiony ale jest szansa gdyby niespodziewanie lepszy fit pozosta艂 dla spurs.聽

Gracz 艣wietny聽

dobry i szybki po obu stronach聽

bardzo szybki z pi艂ka聽

dobrze przejmuje guardow w obronie聽

dobra praca n贸g w obronie聽

brak tr贸jki jest sporym ograniczeniem聽

4 dni temu mia艂 dobry workout w... jazz聽

jest szansa gdy spurs wpadnie kto艣 inny z 19聽

Odno艣nik do komentarza

5 godzin temu, elwariato napisa艂:

zaczekasz sobie tydzie艅 to dostaniesz odpowied藕, a ja tym czasem ponawiam jak膮 max umow臋 mo偶e dosta膰 Brogdon?

A po co zastanawiasz si臋 nad umow膮 kt贸r膮 Bucks wyr贸wnaj膮?

W dniu 12.06.2019 o 22:18, karl napisa艂:

Ja mam lepsze pytanie - czy Samanic przetrwa do naszego picku? Chcia艂bym bardzo, bardzo.

A po co Jazz kolejny center?

Odno艣nik do komentarza

W dniu 14.06.2019 o 05:59, ely3 napisa艂:

A po co zastanawiasz si臋 nad umow膮 kt贸r膮 Bucks wyr贸wnaj膮?

A po co Jazz kolejny center?

zamiast pytaniem na pytanie odpowiedzie膰 to by艣 napisa艂 ile :P聽niszczycie forum jako 藕r贸d艂o u偶ytecznej聽wiedzy :)

PS w艂a艣nie o to mi chodzi, 偶e mo偶e nie wyr贸wnaj膮 je艣li ta kaska mo偶e by膰 relatywnie du偶a, szanse w膮tpliwe ale zawsze

Odno艣nik do komentarza

W dniu Tuesday, June 18, 2019 o 01:11, polishllama69 napisa艂:

Conley podobno blisko Utah, ciekawe co poleci w drug膮 stron臋

No to ju偶 wiadomo 聽co . Tak naprawd臋 niewiele聽

Po1 jazz oddali capu spacer na maksymalna ofert臋. 聽Teraz co najwy偶ej mog膮 mie膰 15 mln

Po2 oddali dw贸ch rotakcyjnych graczy z czego zale偶y mi Korvera bo jego tr贸jki nie raz nam ratowa艂y聽mecz. Jae wchodzi艂 cz臋sto za Favorsa i dawa艂 sporadycznie dobra tr贸jk臋 i 艣c臋cia pod kosz ale obaj nie byli starter ami to byli 6 i 9 gracz w rotacji.聽

Po 3 busta Graysona. 聽On nawet w rotacji nie by艂 plus s艂aby picK s艂abego draft u

Jedyne czego 偶a艂owa膰 mo偶na to聽tego drugiego聽wyboru z 2022 tyle ze wtedy i tak by go oddawali za darmo聽

A co Jazz zyska艂o. 聽System Snydera jest najlepszy kiedy rozgrywaj膮cy po zas艂onie od Goberta grozi wjazdem lub tr贸jk膮. 聽Tak by艂o z Hillem聽聽i tak w drugiej cz臋艣ci poprzedniego sezonu z Rubio .

Conley to swiety obro艅ca. 聽Ma dobry rzut po ko藕le. 聽Teraz rywale nie b臋d膮 mogli odpuszczac PG na obwodzie. 聽Jazz ma drugiego go艣cia kt贸ry potrafi sobie co艣 kreowa膰. 聽Jak dla mnie du偶y skok do przodu. 聽Teraz pewnie przed艂u偶a Sefaloshe. 聽Do艂o偶y kogo艣 za room Mle i kogo艣 za bi聽np Ellington聽

No i raczej Favors zostanie. 聽To naprawde 聽graczej mocno z偶yty z Salt LakeCity

Odno艣nik do komentarza

W dniu 20.06.2019 o 15:04, Hancock napisa艂:

A Favorek nie jest przypadkiem gwarantowany dopiero od 6/7? lipca? Moga wtedy dogadac kogo艣 za ~25mln do 6 lipca i spuscic Favorsa na drzewo. O ile ten potencjalny 4 do bryd偶a nie odjebie Bjelicy to chyba brzmi jak plan.

Favors jest do 7 lipca niegwarantowany ale z ciekawostek to

1 - Po wymianie Conleya kilku FA zapa艂a艂o mi艂o艣ci膮 do Jazz i podobno Portis jak i Harris nagle chcieliby do Jazz.

O ile ten pierwszy jest realn膮 opcja o tyle ten drugi raczej nie bo cho膰 chce to jednak wci膮偶 chcia艂by dosta膰 maxa

2 - Jazz w dniu draftu totalnie zaskoczyli . Wzieli 3 kolesi z jaki艣 zapomnianych lig . Do tego stopnia ,偶e kilku spec贸w od NCAA nie mia艂o tych zawodnik贸w w og贸le w swoich modelach

Cyferki w tym momencie s膮 mega z艂udne niemniej ca艂a tr贸jka ma niesamowicie d艂ugie 艂apska. Wiem ,偶e Jazz potrafi czasem z drugiej rundy stworzyc cuda ale jako艣 trudno mi uwierzy膰 ,偶e Brantley b臋dzie drugim Crowderem. Chyba najciekawiej zapowiada si臋 niejaki Oni z Yale ale w sumie jedynie co O ni(m) znalaz艂em to ten wpis sprzed p贸艂 roku Givoniego

Jazz nawet je艣li podpisza Potisa to nie chce rezygnowa膰 z Favorsa ale po偶yjemy zobaczymy co wyjdzie. To ju偶 w sumie tylko 6 dni

Odno艣nik do komentarza

• Eld zmieni艂(a) tytu艂 na Utah Jazz 2019/20
  • Eld zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.