Lucas Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Cóż, mam nadzieję, że jestem wystarczająco kompetentny do założenia tematu. Czas na drugą rundę Playoffs i serię Denver z Blazers. Myślę, że oba zespoły to spore pozytywne zaskoczenia w tym sezonie. Denver po dwóch latach ocierania się o PO zrobiło nagły skok i jest rozstawione z #2, a mimo przegranego meczu otwarcia Playoffs pokazali cojones i wyszarpali 4:3 z armią Popovicha. Przy tak młodym zespole to może robić wrażenie. Bardziej imponujący są jednak Blazers, którzy będą też zespołem bardziej wypoczętym. Po ostatnich rozczarowaniach oraz kontuzji Nurkicia wielu, w tym również ja, skazywało ich na pożarcie i przegraną z Thunder, ale wtedy zjawił się on. Dame był niesamowity przeciwko Thunder, zdominował serię i zakończył ją wielkim rzutem. Moim zdaniem Lillard to taka definicja franchise playera, bo on jest tą organizacją, on bierze odpowiedzialność na siebie i on jest ulubieńcem fanów w Rose Garden. Problemy z barkiem ma Kanter i wbrew pozorom to może być coś zmieniającego oblicze tej serii. Myślę, że obaj liderzy stawią się na mecze, pokazali to już w pierwszej rundzie i pojedynek Jokić – Lillard będzie się znakomicie oglądało. Tym razem Blazers trudniej będzie przetrwać w obronie, bo w sumie nie mają kogo rzucić na Jokicia, a Thunder woleli pullupy Westbrooka niż ostre atakowanie obręczy. W Denver przynajmniej w teorii jest więcej ciał, które mogą utrudniać grę Lillardowi. Ja optymistycznie stawiam 4:3 dla Denver i moim zdaniem zobaczymy tu kawał serii. Rozpisywać poszczególnych matchupów na razie mi się nie chce, więc po prostu zapraszam do dyskusji. Na koniec staty Lillarda i Jokicia z pierwszej rundy. Jokić: 23.1 pkt / 12.1 reb / 9.1 ast / 57% TS / BPM 13.2 Lillard: 33 pkt / 4.4 reb / 6.0 ast / 62% TS / BPM 9.5 Pierwszy mecz już w nocy z poniedziałku na wtorek o 4:30 w Denver. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Ja tylko żałuję, że nie zobaczymy pojedynku Jokicia z Nurkiciem, wybrańca z wyrzutkiem, geniusza z furiatem, itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 No sportowo i emocjonalnie na tym seria na pewno traci, choć wiadomo, specjalnie mnie to nie powinno martwić, bo to powinno Jokowi ułatwic sprawę. No ale szkoda mi Nurka, bo w RS był moim zdaniem drugim najlepszym graczem Blazers i super się go oglądało. Jest jakieś info co do Kantera? I jeśli Turka nie będzie to kto Twoim zdaniem powinien być starterem? Moim zdaniem z perspektywy Denver łatwiej grałoby się na Collinsa, bo Leonard jest gorszym defensorem, ale może męczyć Jokicia bardziej uciekaniem na obwód w ataku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Z Kanterem nic nowego, poza tym, że cały czas boli. Jeśli nie będzie Turka, to wyjdzie Leonard. Po pierwsze, że jest silniejszy i trochę może Jokicia podręczyć a poza tym Stotts raczej nie będzie chciał rzucać Collinsa od razu na głęboką wodę by się za szybko nie wyfaulował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucero Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Kanter powiedział ze ręki nie czuje ale pomimo tego jest day to day troche dziwnie wyglądał roster Nurkic-Kanter-Legenda-Collins a teraz jest to zbawienie ze wogole kogos tam mamy wystawić chociaż w sumie jest jeszcze Skil Moze Allen czuwa gdzieś tam w alternatywnym swiecie z Denver będzie ciezko ale może 4:2 wyszarpiemy. 4:3 wydaje się mniej realne musimy tak walczyć aby game 6 był decydujący czyli trzeba wygrać jeden z dwóch pierwszych pojedynków Denver niby nie jest jakimś postrachem ale będzie na pewno ciężej niż z OKC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 W tegorocznym sezonie regularnym generalnie mieliśmy dość zacięte mecze i największa różnica to 6 pkt wygrana Denver. Bilans 3:1 dla Baryłek, a ta ostatnia wygrana Blazers to specyficzny mecz, więc nie wiem czy powinien się liczyć, bo Jokić, Murray i Sap wówczas nie grali. Lillard vs Denver w tym sezonie: 21.3 pkt / 7.0 ast / 3.8 reb / TS 52% Jokić vs Blazers w tym sezonie: 25.7 pkt / 8.0 ast / 9.7 reb / TS 69% Takie porównanie wygląda bardzo obiecująco, no a teraz Nurka nie będzie i nie wiadomo co tam z Kanterem, który w D i tak game changerem na plus nie powinien być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dapunk20 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Normalnie spodziewałbym się naprawdę bardzo mocnej serii Jokica ale jednak te 7 gier na sporych minutach i cały 1 dzień odpoczynku może się odbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Mam nadzieję, że dostał odpowiednią porcję kurczaków z KFC i będzie w porządku. O niego chyba się nie martwię, pokazał głowę i jaja w tej serii ze Spurs. Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez Lucas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucero Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Tak wyglada ze pierwszy mecz będzie kluczowy. Jak wypoczęci go wyrwiemy to będzie rewelacyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milin Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Portland 4:2. Denver powinno im wyrwać jeden mecz więcej niż OKC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Też myślę, że wygranie pierwszego meczu może być kluczem dla Blazers do wygrania serii. Tak samo jak kluczowy był pierwszy mecz z Thunder. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Mnie L na start nie zdziwi, ale ze Spurs tez tak zaczeli, wiec g1 nie powinno tej serii wyjaśnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt1 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 4 godziny temu, Lucas napisał: Cóż, mam nadzieję, że jestem wystarczająco kompetentny do założenia tematu. Czas na drugą rundę Playoffs i serię Denver z Blazers. Myślę, że oba zespoły to spore pozytywne zaskoczenia w tym sezonie. Denver po dwóch latach ocierania się o PO zrobiło nagły skok i jest rozstawione z #2, a mimo przegranego meczu otwarcia Playoffs pokazali cojones i wyszarpali 4:3 z armią Popovicha. Przy tak młodym zespole to może robić wrażenie. Bardziej imponujący są jednak Blazers, którzy będą też zespołem bardziej wypoczętym. Po ostatnich rozczarowaniach oraz kontuzji Nurkicia wielu, w tym również ja, skazywało ich na pożarcie i przegraną z Thunder, ale wtedy zjawił się on. Dame był niesamowity przeciwko Thunder, zdominował serię i zakończył ją wielkim rzutem. Moim zdaniem Lillard to taka definicja franchise playera, bo on jest tą organizacją, on bierze odpowiedzialność na siebie i on jest ulubieńcem fanów w Rose Garden. Problemy z barkiem ma Kanter i wbrew pozorom to może być coś zmieniającego oblicze tej serii. Myślę, że obaj liderzy stawią się na mecze, pokazali to już w pierwszej rundzie i pojedynek Jokić – Lillard będzie się znakomicie oglądało. Tym razem Blazers trudniej będzie przetrwać w obronie, bo w sumie nie mają kogo rzucić na Jokicia, a Thunder woleli pullupy Westbrooka niż ostre atakowanie obręczy. W Denver przynajmniej w teorii jest więcej ciał, które mogą utrudniać grę Lillardowi. Ja optymistycznie stawiam 4:3 dla Denver i moim zdaniem zobaczymy tu kawał serii. Rozpisywać poszczególnych matchupów na razie mi się nie chce, więc po prostu zapraszam do dyskusji. Na koniec staty Lillarda i Jokicia z pierwszej rundy. Jokić: 23.1 pkt / 12.1 reb / 9.1 ast / 57% TS / BPM 13.2 Lillard: 33 pkt / 4.4 reb / 6.0 ast / 62% TS / BPM 9.5 Pierwszy mecz już w nocy z poniedziałku na wtorek o 4:30 w Denver. Cóż, przestałeś być kompetentny już na samym początku zaczynając swój temat od "Cóż" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Cóż, a ja mam takie pytanie do żylety Baryłek, gdzie jest wasz lider dopingu i oddany żołnierz zaprawiony w setkach ustawek @LeweBiodroSmoka? nie wytrzymał playoffowego napięcia i zamknął się w chatce gdzieś w bieszczadach? czy może po prostu ciągle próbuje przypomnieć sobie hasło do konta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) 13 minut temu, rw30 napisał: Cóż, a ja mam takie pytanie do żylety Baryłek, gdzie jest wasz lider dopingu i oddany żołnierz zaprawiony w setkach ustawek @LeweBiodroSmoka? nie wytrzymał playoffowego napięcia i zamknął się w chatce gdzieś w bieszczadach? czy może po prostu ciągle próbuje przypomnieć sobie hasło do konta? Szykuje konfetti na wygrany final a co? Co do serii to troche straszno, ze tylko 1 dzien odpoczynku maja przyszli mistrzowie - z drugiej strony dluzsza przerwa moze wybic Lillarda z rytmu (bardzo licze na to, albo na to ze juz sie wyprztykal jesli chodzi o te PO)... Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 18 minut temu, rw30 napisał: Cóż, a ja mam takie pytanie do żylety Baryłek, gdzie jest wasz lider dopingu i oddany żołnierz zaprawiony w setkach ustawek @LeweBiodroSmoka? nie wytrzymał playoffowego napięcia i zamknął się w chatce gdzieś w bieszczadach? czy może po prostu ciągle próbuje przypomnieć sobie hasło do konta? Hmmm, LBS przepadł, ostatnio też lider hoolsów Wisły, niejaki Misiek, został zgarnięty przez policję, od tego czasu zapadł się pod ziemię i zdążył już sprzedać ponad 600 osób jako świadek koronny. Przypadek? Czy LBS to Paweł M. pseudonim "Misiek"? Słyszeliśmy o jakichś masowych aresztowaniach w bojówce Nuggets? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Chore ramię Enesa niesie popcorn do samolotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucero Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 chyba jest obandażowany pod koszulka... wyjdziemy chyba Leonardem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Gdyby nie kontuzje centrów to dałbym 4-2 dla Blazers a tak to jednak może brakowac masy pod koszem na Jokica. Enes jest jaki jest ale jest silny jak bawół. Trudno go przestawić więc Jokic miałby sporo problemów w upychaniu się pod koszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 10 minut temu, lucero napisał: wyjdziemy chyba Leonardem Po tym jak się okazało, że CJ potrafi bronić nie zdziwi mnie jeśli Leonard będzie kryptonitem na Jokicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi