elwariato Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) tak mnie korciło już dawno żeby temat takowy założyć, a skoro sezon i za jednym i za drugim to można śmiało podsumować dokonania. Po skrócie kogo uważacie za lepszego obecnie, który będzie w przyszłości lepszym grajkiem, któremu bardziej będzie warto "posmarować" itd Obaj średnio efektywni, acz po bdb rs, jeden miał pojedynczy dobry mecz w po, drugi całą kwartę Michell, przynajmniej przez pryzmat rs, lepszy obrońca, Russell lepszy kreator. Po zeszłym sezonie zdecydowanie bardziej przychylałbym się do kandydatury Michella, po obecnym ciężka sprawa, także FIGHT Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez elwariato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Karny k.. za samo porównanie El. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Alonzo napisał: Karny k.. za samo porównanie El. karny k. za uzasadnienie no to powiedz czemu itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 A czemu nie podnieść poprzeczki: Wyższość Allena Crabbea nad Donovanem Mitchellem? Z mojej strony eot El w tym temacie. Jakakolwiek argumentacja oznaczałaby że ta dyskusja ma jakiś sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 nie rozumiem twojego oburzenia @Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 jak ja się zgadzam z Alonzem to musi być już jakiś mocno zje***y temat, także, żeby nie tracić czasu bo mi spaghetti stygnie: zgadzam się z Alonzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Który Russel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 kuwa, no tak - ja myślałem, że chodzi o Westbrooka, serio. A chyba chodzi o DLO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Może być bardziej o jazz czyli czy to gracz lepszy niż Dont call me brynt russel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripylDabyl Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Oba absurdalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Chyba powodu do świętego oburzenia nie ma, ale jednak Mitchell. To co grał w zeszłym sezonie jako główny ball handler i franchise guy to był poziom wciąż nieosiągalny dla Russella. Zwłaszcza, że ten DAR wciąż unika kontaktu i wejść pod kosz, co znacząco ogranicza jego grę i ułatwia ustawianie pod Niego obrony. Jak trafiał step trójki to wyglądał dość legitnie, ale wiadomo było, że takiej skuteczności nie utrzyma. Mitchell taki sobie sezon zanotował, ale pokazał moim zdaniem znacznie więcej i potencjał też ma większy, chociażby ze względu na warunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Godzinę temu, elwariato napisał: karny k. za uzasadnienie no to powiedz czemu itd. Ty sie czepiasz Alonzo za brak uzasadnienia a sam nie dałeś żadnych argumentów. To czego się czepiasz skoro sam merytorycznie nie pokazałeś nic Może najpierw pokaż jakies uzasadnienie czemu ich stawiasz na tej samej półce? 48 minut temu, lorak napisał: nie rozumiem twojego oburzenia @Alonzo RAPM Mitchella za ten sezon to 2,54 a Russella to 0,25 .. Więc nie rozumiem Twojego braku oburzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Alonzo napisał: A czemu nie podnieść poprzeczki: Wyższość Allena Crabbea nad Donovanem Mitchellem? Z mojej strony eot El w tym temacie. Jakakolwiek argumentacja oznaczałaby że ta dyskusja ma jakiś sens. 21 minut temu, ely3 napisał: Ty sie czepiasz Alonzo za brak uzasadnienia a sam nie dałeś żadnych argumentów. To czego się czepiasz skoro sam merytorycznie nie pokazałeś nic Może najpierw pokaż jakies uzasadnienie czemu ich stawiasz na tej samej półce? Porównanie z czapy to by było gdybym zestawił Favorsa z Davisem, tutaj wdaje mi się to mieć jakiś sens o czym zresztą po łepkach wspomniałem w topicu, ale ok spróbuje jeszcze raz, Obaj ten sam rocznik, obaj niezbyt efektywne 1 opcje swoich ekip, w zeszłym sezonie Michell pomógł wprowadzić skazywaną na pożarcie ekipę do play offs, w tym to samo zrobił Russel. Jeden jest dobrym obrońcą z dobrymi warunkami, ale poza rzutem co już mówiłem w przypadku obydwu, jego ratio jest ch. i zestawiano go w tym sezonie z takimi tuzami jak Jordan Clarkson i Monta Ellis( idz nakrzycz @Alonzo na espn w tej sprawie ), jeśli chodzi o efektywność koszykówki w ataku jako całokształt. Russel jest kiepskim defensorem, ogólnie jest soft ale, potrafi nieporównanie lepiej kreować, fizycznie słaby ale warunki jak na pg ma relatywnie dobre, zaryzykuje że lepsze niż Michell na sg. Nie wiem @ely3 starczy, chodziło ci o meritum sprawy, czy właśnie skończyłeś się modlić przed plakatem Donovana, wpadasz na forum a tu ktoś taki paszkwil usadził PS @Alonzoja wiem że przez pryzmat koszykówki Waitersa , Michel może jawić się jak następca Jordana, tego Michaela nie Clarksona ale dalej nie łapie oburzenia, jakby nie było dlo to nawet w asg zagrał a w nadchodzące lato dostanie pewnie czapkę piniędza, jakieś uzasadnienie po temu być musi. dodatkowo jeszcze nie tak dawno był top prospectem, który być może nie rozwinął skrzydełek tak szybko bo najpierw trafił do słabo zarządzanej ekipy a później miał kontuzję. Godzinę temu, rw30 napisał: kuwa, no tak - ja myślałem, że chodzi o Westbrooka, serio. A chyba chodzi o DLO Może naiwnie zapytam, czy vs dlo uważasz ma to dyskusja zatem jakiś sens czy nie? Plus vs brick, to Michell za słaby, czy może za dobry Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez elwariato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripylDabyl Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Ja rozumiem że Russ nie ma dobrej opinii na tym forum i mało kto tu za nim przepada ale no bez przesady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dapunk20 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Oboje mają cechy które bardzo mnie odrzucają (pałowanie miliona rzutów przy zabijaniu ofensywy) i mimo że DAR zapewne będzie lepszy w ofensywie to jednak potecjał w obronie Mitchella przeważa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 2 godziny temu, ely3 napisał: RAPM Mitchella za ten sezon to 2,54 a Russella to 0,25 .. Więc nie rozumiem Twojego braku oburzenia pytanie było o to, kto jest lepszy, a nie kto ma wyższy RAPM. poza skąd masz te wartości, bo tutaj są inne (szczególnie DLO wypada korzystniej)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 2 godziny temu, elwariato napisał: Może naiwnie zapytam, czy vs dlo uważasz ma to dyskusja zatem jakiś sens czy nie? Plus vs brick, to Michell za słaby, czy może za dobry ciężko mi stwierdzić czy ma sens czy nie - ja DLO widziałem w 1 albo 2 meczach, nie oglądam zespołów pokroju Brooklyn Nets, także nie wiem. Z moim odczuć to: gość ma fajne kocie ruchy i fajnego floatera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Żeby nie było, że Tobie nie odpowiedziałem, to: Warto zaczekać pomimo niedorzeczności twojej tezy przed postawieniem tego rodzaju pytania m.in. na to kto w ogóle w Nets będzie opcja nr 1 : LeVert, czy Russell już abstrahując od wielu innych kwestii. I miło by było El, gdybyś wiedział też jak pisze się poprawnie nazwisko lidera Twoich Jazz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 16 godzin temu, lorak napisał: pytanie było o to, kto jest lepszy, a nie kto ma wyższy RAPM. poza skąd masz te wartości, bo tutaj są inne (szczególnie DLO wypada korzystniej)? Od kiedy przestały ci odpowiadać zaawansowane statystyki? Donovan jest o niebo lepszym obrońcą. Od 1 stycznia robił 26-4,5-5 i miał na TS 56 i za 3 miał 41% . Ale to i tak nie zmienia faktu, że krytykujesz czyjeś zdziwienie nie dając absolutnie ale to absolutne żadnego argumentu pro czy anty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 5 minut temu, ely3 napisał: Od kiedy przestały ci odpowiadać zaawansowane statystyki? Donovan jest o niebo lepszym obrońcą. Od 1 stycznia robił 26-4,5-5 i miał na TS 56 i za 3 miał 41% . Ale to i tak nie zmienia faktu, że krytykujesz czyjeś zdziwienie nie dając absolutnie ale to absolutne żadnego argumentu pro czy anty. Napisanie 'nie rozumiem Twojego zdziwienia' nie jest krytyka czyjegos zdziwienia. Just sayin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi