Skocz do zawartości

Preferencje kulinarne użytkowników


LeweBiodroSmoka

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego?

a dlaczego nie?

 

nie wiem, nigdy tego pytania w domu nie zadałem, zakladalem, ze wszyscy tak robia... wydaje mi sie, ze latwiej sie je wtedy dzieli, bo sie nie chyboczą. argumentem drugiej strony ma byc ponoc nie zjezdzajacy majonez. tylko, ze te jajka zawsze tak szybko schodza, ze nawet nie maja czasu tak zrobic... 

 

jak ty je podajesz? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a dlaczego nie?

 

nie wiem, nigdy tego pytania w domu nie zadałem, zakladalem, ze wszyscy tak robia... wydaje mi sie, ze latwiej sie je wtedy dzieli, bo sie nie chyboczą. argumentem drugiej strony ma byc ponoc nie zjezdzajacy majonez. tylko, ze te jajka zawsze tak szybko schodza, ze nawet nie maja czasu tak zrobic... 

 

jak ty je podajesz? 

 

Po wpisaniu 'jajka z majonezem':

 

https://www.google.com/search?q=jajka+z+majonezem&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj2y53tgozhAhWRpIsKHdCTAooQ_AUIDigB&biw=1366&bih=657#imgrc=_

 

i tu chyba jasno widać czyj sposób jest 'dziwny' :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mówisz o tym: 

 https://www.google.com/search?biw=1280&bih=697&tbm=isch&sa=1&ei=zbuPXKjJOIzqrgT3wZWwBw&q=jajka+w+majonezie&oq=jajka+w+majonezie&gs_l=img.3..0l10.66898.68368..68768...0.0..0.113.1030.10j1......1....1..gws-wiz-img.RQovB-NrXy0#imgrc=UOP0BIgP2db0PM:

 

https://www.google.com/search?q=jajka+z+majonezem&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj2y53tgozhAhWRpIsKHdCTAooQ_AUIDigB&biw=1366&bih=657#imgrc=z4SOqpwjNyjrJM:

 

https://www.google.com/search?q=jajka+z+majonezem&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj2y53tgozhAhWRpIsKHdCTAooQ_AUIDigB&biw=1366&bih=657#imgrc=9yktoGhy66RYXM:

 

czy o tych?

https://www.google.com/search?q=jajka+z+majonezem&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj2y53tgozhAhWRpIsKHdCTAooQ_AUIDigB&biw=1366&bih=657#imgrc=HE5l233yIvYnkM:

 

 

przykladow moglbym wymieniac i wymieniac ;]

 

 

ps. estetycznie lepiej wygladaja jednak z zoltkiem u gory, a zdjecia robimy ladnym jajkom, wiec argument jest invalid niestety ;)

 

no na jedną fotę dziwaków do dołu przypadka 5+ normalnych do góry :tongue:

 

dodaj do tego eye-test (może z raz w życiu widziałem takie jajka żółtkiem w dół - a tak zawsze do góry)

 

generalnie robić tak jajka to jak smarować piętkę chleba masłem od strony skóry :P

Edytowane przez julekstep
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no na jedną fotę dziwaków do dołu przypadka 5+ normalnych do góry :tongue:

 

dodaj do tego eye-test (może z raz w życiu widziałem takie jajka żółtkiem w dół - a tak zawsze do góry)

 

generalnie robić tak jajka to jak smarować piętkę chleba masłem od strony skóry :tongue:

moj eye test mowi dokladnie co innego :P

 

przyklad z pietka nieadekwatny. pietke chleba jesz widelcem i/lub nozem? :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Serio będziemy gadać o jajkach w majonezie w dziale NBA ? Skoro tak to ... przecież są specjalne półmiski do takich jajek z wgłębieniach żeby je ułożyć tak żeby się nie kołysały karl ;]

 

Polecam zrobić zieloną pastę majonez-awokado do tego ;) ładnie wyglada a i zdrowszy taki majonez.

Edytowane przez RonnieArtestics
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Polecam zrobić zieloną pastę majonez-awokado do tego ;) ładnie wyglada a i zdrowszy taki majonez.

 

ej, to dobry motyw się zdaje być, serio mówię i bez ironii. Zdrowe i pożywne śniadanko. Stestuję w kolejny weekend i dam wam znać, i JanuszMarcinkowi też

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Serio będziemy gadać o jajkach w majonezie w dziale NBA ? Skoro tak to ... przecież są specjalne półmiski do takich jajek z wgłębieniach żeby je ułożyć tak żeby się nie kołysały karl ;]

 

Polecam zrobić zieloną pastę majonez-awokado do tego ;) ładnie wyglada a i zdrowszy taki majonez.

awokado (ala guacamole) z jajkami od dawna na propsie. rowniez polecam (chociaz nie jadlem jeszcze w takiej formie jak z majonezem)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a dlaczego nie?

 

nie wiem, nigdy tego pytania w domu nie zadałem, zakladalem, ze wszyscy tak robia... wydaje mi sie, ze latwiej sie je wtedy dzieli, bo sie nie chyboczą. argumentem drugiej strony ma byc ponoc nie zjezdzajacy majonez. tylko, ze te jajka zawsze tak szybko schodza, ze nawet nie maja czasu tak zrobic...

 

jak ty je podajesz?

Odwrotnie jak Ty. Żółtka nie wypadają, majonez nie złazi, no i jak dodam se szczypiorku, to też nie spada. A ze szczypiorkiem to jest dopiero petarda, nie to co Marcin, widać, że chłop bez pracy. Edytowane przez karpik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.