Skocz do zawarto艣ci

MVP, MIP, DPOTY 2019

Eld

G艂osowanko  

117 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. MVP

• Giannis Antetokounmpo
      74
    • Paul George
      8
    • James Harden
      27
    • Joel Embiid
      4
    • Nikola Joki膰
      1
    • Inny
      3
  2. 2. MIP

• De'Aaron Fox
      6
    • Buddy Hield
      11
    • D'Angelo Russell
      18
    • Montrezl Harrell
      4
    • Pascal Siakam
      63
    • Tobias Harris
      1
    • John Collins
      0
    • Nikola Joki膰
      0
    • Paul George
      5
    • Domantas Sabonis
      3
    • Nikola Vucevi膰
      5
    • Russell Westbrook po all-star ( bo mog臋 i wuj :D )
      0
    • Inny
      1
  3. 3. DPOTY

• Paul George
      59
    • Rudy Gobert
      19
    • Giannis Antetokounmpo
      25
    • Myles Turner
      5
    • Joel Embiid
      7
    • Inny
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon zbli偶a nam si臋 do ko艅ca, wi臋c zaraz zacznie si臋 dyskusja komu co si臋 nale偶y za ten sezon. Pierwotnie mia艂em te偶 doda膰 do g艂osowania ROTY i COTY ale maksymalna dopuszczalna liczba ankiet to 3, a 偶e ROTY ju偶 wyja艣nione ( Luka Donci膰, cho膰 Trae te偶 daje rad臋 ), a COTY jest osobi艣cie dla mnie ma艂o elektryzuj膮ce to popiszemy sobie o MVP, MIP i DPOTY.

Dla czystej formalno艣ci: dla mnie COTY zostaje Doc Rivers i my艣l臋, 偶e bilans Los Angeles Clippers t艂umaczy wszystko.

MVP

Giannis - kole艣 robi wszystko na parkiecie. Robi艂 prawie wszystko do p贸ki nie zacz膮艂 miota膰 tr贸jek. Patrz膮c od pocz膮tku Lutego, czyli 15 gier pokusi艂 si臋 o 2,9 pr贸by na mecz kt贸re trafia ze skuteczno艣ci膮 37,2%. No c贸偶. Przejmuje lig臋 pe艂n膮 g臋b膮, 24 lata, ta艅czy, 艣piewa, recytuje, lask臋 Ci odbije. Dla znakomitej wi臋kszo艣ci ogl膮daj膮cych pomara艅czow膮 - murowany faworyt.

RS stats: 27 ppg, 12,6 reb, 6 ast

----------------------

George - szkoda jego kontuzji, bo troszk臋 zjecha艂 z form膮 rzutow膮, co nie przeszkadza mu by膰 najlepszym two way playerem w tym sezonie. Roznosi system, nikt nie chce switchowa膰 na niego, clutch guy no i tu sko艅cz臋, bo ma by膰 obiektywnie a ja z wiadomych przyczyn jestem loverem wi臋c m贸j g艂os za to mega granie two way idzie do niego.

RS stats: 28,4 ppg, 8,1 reb, 4,2 ast

----------------------

Harden - nie lubi臋 go, nie podoba mi si臋 jego styl, jego wymuszanie fauli, ale podobno s膮 tacy co doceniaj膮 jego kunszt ofensywny. W sumie racja. Uratowa艂 sezon Houston jak po艂owa by艂a po艂amana. Jakie艣 streaki, rekordy. Paaanie. Mia艂e艣 jedno MVP, ale w tym sezonie s膮 lepsi.

RS stats: 36,3 ppg (sic!), 6,5 trb, 7,5 ast

----------------------

Embiid - bez niego Philly to dru偶yna na pierwsz膮 rund臋 PO na Wschodzie max. Ile znaczy dla nich pokaza艂 ostatni mecz z Pacers. Limit minut a ten DD na bardzo dobrych procentach. Bestia, no ale niestety Joel, nie w tym roku cho膰 grubo jedziesz.

RS stats: 27,4 ppg, 13,5 reb, 3,4 ast

---------------------

Joki膰 - no nie mo偶e go zabrakn膮膰. Po艂amane mia艂 p贸艂 dru偶yny a i tak dzielnie trzymaj膮 2 seed ( jeszcze bo Houston napiera ). Jeden z moich ulubie艅c贸w w tej lidze i tu postawi臋 kropk臋 bo pewnie Koledzy z tematu Nuggets dorzuc膮 swoje.

Kto na MVP?

giphy.gif?cid=3640f6095c8772c14d77706a73

RS Stats: 20,4 ppg, 10,8 reb, 7,6 ast

-------------------

Gdyby pojawi艂o si臋 pytanie dlaczego nie podaje Leonarda to ju偶 艣piesz臋 z odpowiedzi膮. Bo na 67 mo偶liwych mecz贸w zagra艂 48 i na pewno nie dobije nawet do 60 gier.聽

To mo偶e kto艣 z GSW? Ani Durant, ani Curry nie graj膮 nie wiadomo jakiego sezonu aby si臋 spuszcza膰 nad monstars i jeszcze kt贸remu艣 z nich MVP dawa膰.

MIP

Dla mnie jaki艣 freakin shit bo nie pami臋tam sezonu w kt贸rym MIP by mnie tak mocno ekscytowa艂. Po liczbie kandydat贸w to chyba wida膰, a w sumie m贸g艂 bym tam jeszcze dorzuci膰 duo z Nets贸w Spencera i LeVerta, LaVine, Jamala Murray czy nawet Juliusa Randle i raczej nikt by nie napisa艂, 偶e kolesie si臋 s艂abo rozwin臋li.

Fox - pod艣miec***ki by艂y z niego nawet w Game of Zones a tu prosz臋 bardzo. 艁yso Wam? Bo mnie tak. Poniewa偶 SacTown ogl膮da艂em tylko dwa razy w tym sezonie ( and so what? ) inni mog膮 wi臋cej o nim napisa膰.

---------------------

Hield - no to chyba ju偶 nie mam w膮tpliwo艣ci kto wygra艂 wymian臋 SAC-NOP. 43,8% tr贸jka przy 7,7 pr贸bach na mecz. Motherfucker. A co do reszty to czytaj ostatnie zdanie przy Foxie.

---------------------

Russell - January przybywaj! Trudno nie zauwa偶y膰 jego progresu, ale ja go wci膮偶 nie kupuj臋. Why? Zobaczymy co b臋dzie jak wyp艂at臋 dostanie i czy to utrzyma. N:OW m贸wi jego dziara. We'll see.

---------------------

Harrell - freakni energizer z 艂awki Clippers. Jeden z g艂贸wnych sprawc贸w sensacji na Zachodzie. Przecie偶 jeszcze dwa lata temu wieszczy艂o mu si臋 wylot z NBA i kierunek Izrael, Chiny, Dominikana a tu zonk.

---------------------

Siakam聽- kole艣 jest niesamowity w tym sezonie. Nie to 偶ebym przepada艂 jako艣 szczeg贸lnie za Toronto ale to ich trzeci (2?) najwa偶niejszy gracz w tym sezonie. 7,3 ppg vs 16,5 ppg. 20,7 mpg vs 31,9 ppg, 4,5 reb vs 7 reb, 22% za 3 vs 37,1% za 3. Czego bym nie przytoczy艂 - skok jest kolosalny. Tu idzie m贸j g艂os.

giphy.gif

---------------------

Tobias Harris - nominacja bardziej za ca艂okszta艂t r贸wnomiernego rozwoju ni偶 za ten sezon. Kolesiowi zdecydowanie 偶ycz臋 podpisania czego艣 d艂ugiego bo 76ers to jego pi膮ty klub w NBA a jeszcze nie ma 27 lat.

---------------------

Collins - przysz艂o艣膰 Hawks maluje si臋 w pi臋knych barwach. On i Trae psuj膮 tankowanie Atlancie i za to ich obu ceni臋. Cyfry? Praktycznie we wszystkim poprawa.

https://www.basketball-reference.com/players/c/collijo01.html

Fun shit. Wpisa艂em sobie w google "John Collins". O to co mi wyskoczy艂o jako pierwsze:

180px-Joan_Collins_in_Stephane_Rolland_%

---------------------

Joki膰 - musz臋 go tu da膰 bo mnie Joki膰owcy dojad膮. No a nie zrobi艂 progresu? Zrobi艂. Z roku na rok gra艂 co raz bardziej inteligentnie. On to ma potencja艂 aby zgarn膮膰 ca艂膮 pul臋 z takim IQ. MVP, MIP, DPOTY. To ostatnie jak zrzuci kilkadziesi膮t funt贸w.

---------------------

George聽- gra sw贸j najlepszy sezon w karierze. Nie ma co por贸wnywa膰 do poprzedniego. Ale i tak pewnie nie ma co o tym marzy膰 bo ju偶 jedno dosta艂 6 lat temu.聽

---------------------

Sabonis - transfer na linii Pacers-Thunder to podr臋cznikowy przyk艂ad transakcji typu win-win. Kole艣 idealnie odnalaz艂 si臋 w systemie Indiany, jest naprawd臋 jej wa偶nym elementem, pokryje dwie pozycje, dobrze broni, cyfry mu do g贸ry skoczy艂y.

--------------------

Vucevi膰 - na ile to magia CY a na ile wej艣cie w prime ( ma dopiero 28 lat ) pewnie przekonamy si臋 w przysz艂ym roku. Co by si臋 nie okaza艂o, sezon gra mega i tylko dzi臋ki niemu Orlando nie jest jednym tchem wymieniana z Cavs i Knicks na Wschodzie.

DPOTY

Tu w zasadzie sprawa jest prosta. Paul George i tyle. Przewodzi praktycznie w ka偶dych rankingach. Defensywnie czy to eye test, czy adv stats wygl膮da bardzo dobrze. Niby Leonard jest drugi w tych rankingach ale ju偶 pisa艂em co艣 o liczbie rozegranych mecz贸w. Gobert? Niby trzyma sw贸j poziom, ale czy on troszk臋 nie zjecha艂 ostatnimi czasy? Embiid? On ma za du偶o zada艅 w 76ers aby m贸g艂 si臋 skupi膰 na DPOTY. Troch臋 to przykre ale taka jest prawda. Giannis? I tak pewnie dostanie MVP.

---------------------

Dobra, tyle. Ciekawe czy o kim艣 zapomnia艂em z istotnych graczy.聽

Edytowane przez Eld
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

MVP - James Harden. Giannis to po prostu najlepszy gracz bardzo mocnego zespo艂u. Harden robi艂 w tym sezonie rzeczy niebywa艂e. Z przetrzebionym przez du偶膮 ilo艣膰 kontuzji ci膮gn膮艂 Rockets na swoich barkach, gdzie za legit starter贸w zacz臋li robi膰 gracze, kt贸rzy w wi臋kszo艣ci team贸w nie 艂apali si臋 nawet na 艂awk臋. Drugie miejsce Paul George. Trzeci Jokic. Dopiero czwarty mo偶e Giannis, chocia偶 wol臋 Embiida.

MIP - D'Angelo Russell. Siakam jest lepszy, ale Russell przeszed艂 drog臋 z totalnego cancera do gracza o impakcie all-stara. Sam post臋p robi wi臋ksze wra偶enie.

DPOY - Paul George. Oj wyja艣ni艂 spor膮 rzesz臋 forumowicz贸w w tym sezonie. Powr贸t w wielkim stylu. Mam nadziej臋, 偶e wygra DPOY, bo ju偶 za czas贸w Pacers bardzo 偶yczy艂em mu tej zas艂u偶onej nagrody.

Odno艣nik do komentarza

MVP sie rozbije miedzy Giannisem a Hardenem. Dawanie PG miedzy nich to bias fana OKC :P. Ja oczywiscie z sympatii (Giannisa uwielbiam, Hardenem gardze) trzymam kciuki za Greka, ale tu jest sytuacja baaaardzo 50/50 (Grek overall lepszy, ale magia ppg u Hardena robi robote).

MIP to Siakam imho (dalbym Monte Morriaa, ale typow co wczesniej rozegrali 3 mecze na krzyz chyba nie biora pod uwage :) ).

Korekta do tego co napisal Marcus - Russell z cancera przeksztalcil sie w gracza o neutralnym impakcie z cyferkami all-stara (chociaz i tak tym sezonem wygral zycie bo pewnie dostanie maxa albo okolice a mial bukowac bilet do Chin).

DPOTY - nagroda pocieszenia dla George'a :)

Edytowane przez julekstep
Odno艣nik do komentarza

MVP sie rozbije miedzy Giannisem a Hardenem. Dawanie PG miedzy nich to bias fana OKC :tongue:. Ja oczywiscie z sympatii (Giannisa uwielbiam, Hardenem gardze) trzymam kciuki za Greka, ale tu jest sytuacja baaaardzo 50/50 (Grek overall lepszy, ale magia ppg u Hardena robi robote).

MIP to Siakam imho (dalbym Monte Morriaa, ale typow co wczesniej rozegrali 3 mecze na krzyz chyba nie biora pod uwage :smile: ).

Korekta do tego co napisal Marcus - Russell z cancera przeksztalcil sie w gracza o neutralnym impakcie z cyferkami all-stara (chociaz i tak tym sezonem wygral zycie bo pewnie dostanie maxa albo okolice a mial bukowac bilet do Chin).

DPOTY - nagroda pocieszenia dla George'a :smile:

Przez chwil臋 mia艂em to skomentowa膰 w stylu Julka, czyli odpowiednimi gifami ale niestety Paul George nie posiada tak zacnej liczby mimicznych gif贸w.

MVP NBA gif award - Nikola Joki膰.

Odno艣nik do komentarza

MVP: Giannis - tak jak nikt nie spodziewa si臋 hiszpa艅skiej inkwizycji, tak nikt nie spodziewa艂 si臋, 偶e Bucks b臋d膮 A呕 tak dobrzy. Giannis to ich najlepszy gracz po obu stronach parkietu, mimo ze w statsach on/off nie robi takiego wra偶enia jak np. PG13 i jest du偶a zas艂uga Budenholzera w pouk艂adaniu wszystkich klock贸w, to nie mo偶na przej艣膰 oboj臋tnie obok najlepszego gracza najlepszej dru偶yny, kt贸ry wykreca takie chore cyferki jak Giannis. PG13 u mnie na drugim miejscu, bez niego Thunder by ssali pa艂臋 - je艣li ostatni miesi膮c by jeszcze poci膮gn膮艂 na takim god levelu, a Bucks nie przeskoczyli 60 wins, to bym si臋 ponownie zastanowi艂 nad jego kandydatur膮. Harden ofensywnie ma imo sezon por贸wnywalny do Currego w 2016, ale tu pewnie zadzia艂a voters fatigue.

MIP: Buddy Hield - z prostej przyczyny: w quizie na stronce espn zobaczy艂 jego shot chart i da艂bym sobie r臋ke uci膮膰, 偶e to shot chart Stepha :) czyli mo偶emy sko艅czy膰 pod艣miechoojki z Vivka, a to 偶e Hield jest tytanem pracy i ma niesamowit膮 work ethic okaza艂o sie prawd膮

DPOY: przy艂膮czam si臋 do g艂os贸w, 偶e PG13 jako nagroda pocieszenia

Odno艣nik do komentarza

rozumiem, 偶e 6men jest ju偶 pozamiatany, ale trener贸w to mog艂e艣 da膰

A co do COTY jeszcze to kogo masz poza Riversem?

Budenholzer? Fakt, 艂adnie wszystko pouk艂ada艂. Giannis sta艂 si臋 jeszcze lepszy. Mini LeBron gra wow sezon. Mideelton te偶, ale jednak to co zrobi艂 Doc ze scrubami, a ju偶 szczeg贸lnie po odej艣ciu Harrisa jest dla mnie wi臋kszym wow.

Malone? Przecie偶 obaj wiemy, 偶e bilans Denver to zas艂uga Joki膰a, nie jego ;).

Nurse? To Toronto. Calm down. Zobaczymy w playoffs.

Joerger - dla mnie drugi w g艂osowaniu. By艂 by pierwszy jak by Kings PO zrobili, ale niestety na to si臋 nie zanosi

McMillan - no szacun za to co z Pacers zrobi艂. Lubi臋 ich zespo艂ow膮 koszyk贸wk臋. Tam szczeg贸lnie po kontuzji Victora ka偶dy mo偶e uk膮si膰 i to jest pi臋kne.

Atkinson - top 3 dla mnie w tym RS.

W COTY i MIP wg. mnie zawsze decyduj膮c膮 rzecz膮 jest element zaskoczenia. Nikt na mnie na stawia艂 to masz, wi臋c automatycznie Budenholzer, Nurse ( po przyj艣ciu Leonarda ), McMillan, Malone s膮 poza podium. 1. Doc, 2. Joerger/Atkinson.

Odno艣nik do komentarza

A co do COTY jeszcze to kogo masz poza Riversem?

Budenholzer? Fakt, 艂adnie wszystko pouk艂ada艂. Giannis sta艂 si臋 jeszcze lepszy. Mini LeBron gra wow sezon. Mideelton te偶, ale jednak to co zrobi艂 Doc ze scrubami, a ju偶 szczeg贸lnie po odej艣ciu Harrisa jest dla mnie wi臋kszym wow.

Malone? Przecie偶 obaj wiemy, 偶e bilans Denver to zas艂uga Joki膰a, nie jego ;).

Nurse? To Toronto. Calm down. Zobaczymy w playoffs.

Joerger - dla mnie drugi w g艂osowaniu. By艂 by pierwszy jak by Kings PO zrobili, ale niestety na to si臋 nie zanosi

McMillan - no szacun za to co z Pacers zrobi艂. Lubi臋 ich zespo艂ow膮 koszyk贸wk臋. Tam szczeg贸lnie po kontuzji Victora ka偶dy mo偶e uk膮si膰 i to jest pi臋kne.

Atkinson - top 3 dla mnie w tym RS.

W COTY i MIP wg. mnie zawsze decyduj膮c膮 rzecz膮 jest element zaskoczenia. Nikt na mnie na stawia艂 to masz, wi臋c automatycznie Budenholzer, Nurse ( po przyj艣ciu Leonarda ), McMillan, Malone s膮 poza podium. 1. Doc, 2. Joerger/Atkinson.

nie no gdzie Rivers na 1szym za co? za 8 seed?

jak dla mnie odrzucaj膮c takie kandydatury jak Bud i Nurse, kt贸rzy imo dostali dru偶yny samograj贸w (Nurse to ju偶 w og贸le praktycznie)

1. McMillan, nie ma nawet cienia dyskusji je艣li roznawiamy o zrobieniu czego艣 ze zgliszczy praktycznie

2. Malone, zrobienie topowej obrony i rozwini臋cie graczy drugiego szeregu by dawali taki impact, to nie jest na pewno zas艂uga Serba, wi臋c mi nie m贸w co wszyscy wiemy, bo chyba ma艂o wiesz jednak

3. Atkinson/Rivers, tutaj nie moge si臋 zdecydowa膰

Odno艣nik do komentarza

1. McMillan, nie ma nawet cienia dyskusji je艣li roznawiamy o zrobieniu czego艣 ze zgliszczy praktycznie

Ze zgliszczy to on zbudowa艂 w poprzednim sezonie. Teraz ma ci膮g艂o艣膰 pracy nad tym samym rosterem. Straci艂 Oladipo, ale te偶 wzmocnili 艂awk臋. Nie ma tu podstaw do TOP5.

Joerger to dla mnie trener roku. Pi臋kna koszyk贸wka, a nawet d艂ugo mieli solidn膮 defensyw臋 posiadaj膮c pod koszem Steina, Bjelic臋 i Shumperta. Rozw贸j Foxa, Hielda, Bagleya, Gilesa. Pachnie troch臋 histori膮 z Hornackiem, ale Hornacek wbrew pozorom ju偶 wtedy by艂 fatalny co uwidacznia艂o si臋 po timeoutach. W tej kwestii to m贸g艂by spokojnie sobie przybi膰 pi膮tk臋 z Brett Brownem.

Ale pewnie wygra Budenholzer. I w sumie mo偶e nawet zas艂u偶enie, bo to on jest prawdziwy MVP tego teamu ( kolejna szpila w Giannisa! :P )

Odno艣nik do komentarza

MVP Jokic 偶eby nie by艂o mu smutno. Reszta da艂bym Giannisowi.

DPOTY du偶y dylemat mi臋dzy Georgem i Giannisem, ale da艂em na Antka, bo nie zag艂osowa艂em na niego w MVP.

MIP tu Siakam, cho膰 Sabonis i DLO blisko.

Dziwi brak trenera do wyboru, bo tam tez nie ma oczywistego wyboru.

Odno艣nik do komentarza

Dziwi brak trenera do wyboru, bo tam tez nie ma oczywistego wyboru.

Reklamacje do tw贸rc贸w forum. Ju偶 pisa艂em, 偶e jak by mo偶na by艂o da膰 wi臋cej ni偶 trzy pytania w ankietach to by by艂 COTY.

Ale LBS i Camby tak czy siak dyskusj臋 ju偶 rozpocz臋li.

Odno艣nik do komentarza

Przeciez Giannis ma wyzsze netrtg (inna kwestia ze ma to zwiazek z wyraznym podzialem w Bucks na s5 i pacholow - gdzie wszyscy starterzy maja duze plusominusy bo graja dluuugo ze soba).

chodzi艂o mi o statystyk臋 on/off - PG ma +16,7, Giannis + 7,9

Milwaukee bez Giannisa gra jeszcze do艣膰 dobrze, OKC bez George'a gra piach

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.