Skocz do zawartości

Marcin Gortat - życie i twórczość

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, Dunk Fan napisał(a):

Balcerowski od 5-6 lat odkad go ogladam w kadrze bez postępów w grze, nawet moze się cofa (przykładowo te dotychczasowe rzuty za 3). Nawet jeśli masz 218 cm i wysoko połozony srodek ciężkosci to za wczasu myślisz jak zastawić a nie liczysz na cm. Sily w nogach zadnej, no takie drewno, ze tyle ja pi****le na żadnego zawodnika ile wczoraj nie użyłem. Rozumialbym - slabo zbieram, ale boja sie wejsc na kosz, bo zablokuje, ale tu tez bieda. I ostatnia rzecz - post up. Jak darl ryja do Laczynskiego chyba w 1 meczu, ze mu nie podal tak po meczu z Izraelem kompletnie sie nie dziwie. Turnover ratio na jego akcje to chyba najmniej skuteczna opcja w ataku. Naprawde dmutek, NBA to dawno odjechalo. Bialy kolek.

Yup. Te 2 lata temu w preeliminacjach do eliminacji do IO w trakcie dwumeczu vs Bośnia dawał radę Nurkicowi, tzn. widać było oczywiście braki na desce i w fizyczności vs Bośnia Beast, ale totalnie mu się nie dawał ruchać, a i swoje mu wrzucił w grze 1vs1. Dziś widać totalny regres i zero czucia gry, które miał naprawdę spoko te 2/3 lata temu. Przecież on regularnie potrafił coś kombinacyjnie pograć, podać do ścinającego w tempo. Nawet jesli grzejesz ławkę w Hiszpańskiej lidze to same treningi w takiej lidze powinny dawać jakiś progres, a tu chłop jest przed prime i robi regres…
przede wszystkim dla mnie wyglada ze on fizycznie nie jest przygotowany na ten turniej… on wyglada kondycyjnie i zwrotnosciowo jakby miał z 36lat i już 7 turniejowych meczy na koncie w ciągu 10 dni. On fizycznie nie dojechał na ten turniej co jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe po tym ile grał w tym sezonie, powinien być najbardziej wypoczęty z tych kluczowych graczy. Miesiąc obozu przygotowawczego a chłop wyglada jakby był po conajmniej 82 meczowym sezonie i wycieczce do finałów w NBA. 

Edytowane przez RonnieArtestics

W dniu 31.08.2025 o 12:46, RonnieArtestics napisał(a):

37:35 - 38:35 złota rada od Marcinka dla Balcerowskiego jak zapomniec o kiepskim meczu 

„wyjdź na parkiet i zrob komuś krzywdę… dosłownie, pierdolnij komuś tak, aby zapamiętał to do końca życia” 

xDDD

Czyli niech weźmie rozbieg na 20m i pierdolnie głową w mur jak to mawiał Najman.