Skocz do zawartości

Marcin Gortat - życie i twórczość

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Swoją drogą to jest trochę dziwne, że Gortat popierając KO i starając się grać na salon, dostaje pytanie które ma go ośmieszyć od dziennikarza z tej samej strony barykady. Umówmy się, że jakby większość z Nas dostała pytanie "Czy Ty wiesz w ogóle ile jest 7 razy 9?" to by uznała, że ktoś Nas próbuje obrazić samym pytaniem na poziomie drugiej klasy podstawowej. To, że Gortat nie zna odpowiedzi na to pytanie to jedno. Mnie bardziej zastanawia, że dziennikarz, o ile tam można nazwać Wojewódzkiego, go jawnie ośmiesza.

Ale @Qcin_69 @Wooden @ignazz Przemek Babiarz i im podobni będą dalej klaskać, bo liczy się tylko zawartość portfela :)

I pomijając to całe polityczne bagno, ja nie wiem jak Gortatowi mogło przejść przez usta, że on wciągnął do Playoffs John Walla i Bradleya Beala. Gość miał w lidze impact jakiegoś Krisa Humpriesa, a robi się z siebie superstara. Bajki nie wiem dla kogo. 

18 minut temu, airmax napisał(a):

skoro gość bez żadnego skrępowania mówi to przed kamerą, to jestem ciekaw jakie tam perełki padają między tymi „elytami” w rozmowach prywatnych

ta, ciekawe też co mówią o tych 35-40% którzy w tych miastach głosują inaczej

zwykły tłuk z Bałut, który od smarka lał się po mordach na blokowiskach i nawet do teraz nie uzupełnił wiedzy na poziomie podstawówki, bez mrugnięcia okiem dzieli ludzi na elite i plebs

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ta, ciekawe też co mówią o tych 35-40% którzy w tych miastach głosują inaczej

zwykły tłuk z Bałut, który od smarka lał się po mordach na blokowiskach i nawet do teraz nie uzupełnił wiedzy na poziomie podstawówki, bez mrugnięcia okiem dzieli ludzi na elite i plebs

Ot kolejny celebryta który myśli że skoro ma x obserwujących i furę kasy to ma prawo mówić innym jak mają żyć 

ze wam się jeszcze nie znudziło pisanie o tych debilach skoro sami politycy dostarczają masę contentu

Godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale @Qcin_69 @Wooden @ignazz Przemek Babiarz i im podobni będą dalej klaskać, bo liczy się tylko zawartość portfela :)

Nie wiem Marcus jak Ty możesz pisać takie rzeczy o ludziach, których poznałeś

Nie zgadzamy się może z Iggym w kilku kwestiach, ale to i tak zawsze są jedynie mało istotne pierdoły, natomiast nigdy nie dał mi po sobie odczuć, że jest kimś lepszym, bo ma więcej hajsu od innych, mało tego - przecież niejednokrotnie płacił za obiad na xx osób czy też finansował inne kwestie

Qcin mieszkał natomiast u mnie kilka miesięcy i ostatnią rzeczą, którą mógł bym o nim napisać, to, to, że szufladkuje ludzi pod względem zamożności czy jakkolwiek flexuje się posiadanym sianem

musk rozje***y generalnie 

30 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Tak czy siak o Gortacie mam bardzo kiepskie zdanie jak wiesz od dawna i nie przemawia wcale zazdrość przez mnie, bo ktoś pije z Nim na loży

ale kto wspominał o Gortacie, odnosiłem się do ostatniego akapitu z którym się kategorycznie nie zgadzam, a z obiema osobami zdążyłem spędzić sporo czasu, nie jestem pewien czy znasz też na tyle dobrze pozostałe wymienione osoby by pisać o nich takie rzeczy, nie mówiąc o tym, że imo takich rzeczy się nie pisze o ludziach, których się chyba lubi? nawet jeśli znasz jakąś historie z Qcinem, to powinieneś to zostawić dla siebie, a nie pisać półsłówka na forumi zostawiać jakieś niedomówienie, tak się traktuje ludzi, ze wzajemnym szacunkiem

gdybyś o mnie tak napisał, to nie byłbym na pewno optymistycznie nastawiony na wyjaśnianie takich rzeczy na Zlocie i to jeszcze znowu przy innych osobach 

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Największe sukcesy koszykarskie były gdy nie było Gortata w kadrze. Przypadek ? Nie sądzę. 

W ogóle w erze Gortatowskiej wyżej mam od niego Ponitke , Sochana , Michała Sokołowskiego , Macieja Lampe czy AJ. Muszę sprawdzić czy Andrzej Pluta się też łapie a jeżeli tak to Gortat nie jest nawet w TOP 5-6 graczy. Już nie będę pisał, że prime Davida Logana > prime Gortata, ale on neutralizowany. W sumie można się nawet pokusić o stwierdzenie , że nie był wybitnym kadrowiczem. Do tego te strojenie fochów na kadrę i zasłanianie się ciągle tą polisą jest niepoważne. 

Oczywiście sporo akcji społecznych jest robione z jego inicjatywy, ale koleś za to jak sra na Polską koszykówka to to się równoważy. 

Ciągle gada, że to bagno i wie jak ją uzdrowić , ale nie powie i nie weźmie się do roboty bo mu PZKosz nie pasuje. Kosa z Piesiem i do przodu. 

Koleś nic nie zrobił dobrego dla Polskiego kosza a kreuje sie na wybawcę. Rzygac  się chce na tego wypowiedzi. Najlepiej niech nic już nie gada. 

Edytowane przez LAF

Obejrzałem cały wywiad. O Kubie Wojewódzkim można dużo mówić złego,  ale i dobrego. Na pewno nie można mu zarzucać braku inteligencji i jak widzi że jego partner w rozmowie próbuje się kreować na kogoś kim nie jest, nie ma drugiej osoby która potrafi się przeobrazić w lirycznego wandala ośmieszając oponenta jak to mówią na osiedlach i zakładach do spodu. Marcin ciężki nokaut, to waga ciezka, po tym sie nie wraca. To proste jak 7 razy 9. Game over.

Ludzie to człowiek który całe życie miał za zadanie wrzucać napompowany kawalek skóry do dziury  

To nie fizyk jądrowy czy profesor filozofii ani wziety matematyk 

ja osobiście nie lubię takich wywiadów oglądać bo to strata czasu 

co odkrywczego na tematy pozakoszykarskie może powiedzieć Gortat? 

ze ziemia jest okrągła i 5 biletów po 200 to tysiąc 

i jemu jako zawodowemu sportowcowi to wystarcza  

po c*** go dodatkowo kompromitować zadając mu pytania z literatury jak chłop pewnie powieść czytał ostatnio w podstawówce  

c*** z tym wywiadem, koleś już nie raz się zbłaźnił więc skąd to zaskoczenie? 

Oglądam dopiero teraz całość i nie wiem czemu ( mimo oczywistych pomyłek) miałbym jakoś grubiej drzeć łacha z byłego sportowca. Na parę podkniec było bardzo dużo gładkich i fajnych zdań. Jasne że te wyliczanki kogo zna z Hollywood to bardzo na siłę ale ogólnie po prostu widać wpływ USA co w Europie zawsze mniej się podobało. Ale robić z tego jakieś epic fail czy rekord guinnessa głupoty bez sensu. 

Widzieliście całość!? 

1:45 trzeba mieć 

Wojewódzki nie takich mózgowców ośmieszał wielokrotnie mocniej. 

Może highlights wam mocniej zaparkowały na psyche ale tak oglądając całość dziwię się że tak negatywnie to oceniacie. Mam wręcz podejrzenie że obejrzeliście częściowo. 

Ma swoje grzechy. Swoje fobie. Swoją strefę komfortu tak inna niż w Polsce. 

Ale serio nie widzę tu zbłaźnienia się i te komentarze wasze mi się nie skleiły z lekturą wywiadu. 

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Czyli bogatemu głupoty można wybaczyć bo on świat widzi inaczej 

zakodowaliśmy 

Gość wręcz nawet ma świadomość że miał problemy z nauką i „ciężko kojarzył”. Sam o sobie 

Ma więcej samoświadomości o swoich brakach niż tu my na forum o sobie. 

Widziałeś cały wywiad na spokojnie?