Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

@ignazz

Po pierwsze i najważniejsze - nikogo nie obrażam, po prostu wiem ile czasu potrzeba na przygotowanie racjonalnie bilansów - stąd na przykładzie Knicks chciałem pokazać jak często wyglądają u nas rotacje. Akurat ja sobie rozpisuję wszystkich - stąd widzę, że Magic spokojnie mieliby 23-24W. Nie jest to żadna megalomania, a sucha ocena tego co widzę. Natomiast słyszę - że przecież dostałem super bilans i o co mi chodzi.. Może i super patrząc z boku, ale właśnie te słabości innych dałyby mi bardzo dobry bilans + nie zgadzam się fundamentalnie z oceną moich graczy że to takie bieda gwiazdy. Akurat jesteśmy kibicami dwóch bardzo dobrze funkcjonujących drużyn w NBA i obaj doskonale wiemy, że w dobrze funkcjonujących systemach lepiej się wykorzystuje graczy i te organizacje potrafią mieć znakomite wyniki. Tego mi u nas brakuje - mam drużynę opartą na stabilizacji i budowaniu się przez draft, a ta drużyna nie potrafi wygrać 60W mimo że czterej gracze - Gordon, Mitchell, KAT i Lowry grają ze sobą tutaj ósmy rok (Lowry 2 lata krócej bo swoje 2 ostatnie lata dobrej gry postanowił spędzić w Nets). Wypadałoby, żeby te rzeczy Iggy się jakoś przełożyły na bilanse. O moich Magic pisze się tu dużo - ale tylko od tej negatywnej strony, chyba że za pozytyw uznasz określenie - no inni są słabsi od Ciebie, więc ci bieda Magic fartem i ledwo ledwo ale by tam coś więcej wygrali. O Magic będzie jeszcze czas pogadać zapewne w tym sezonie, zatem może jeszcze wracając do Knicks..

O ewentualnych seriach kto z kim w playoffs - nie ma co pisać, bo jesteśmy na półmetku sezonu i raczej na bieżącej sytuacji warto się skoncentrować, bo co chwila ktoś nam z urazami wypada. 

Słusznie zauważyłeś, że ktoś musiałby mieć w Knicks większą i ważniejszą rolę i robiąc rotację nazwiska, które się nasuwają są oczywiste - gracze z ławki: McBride, Kolek, Williams i zapewne Looney, a pewnie regularne minuty musiałby dostawać Liddell - bo każdy wing jest tu na wagę złota. Z Plumleego by się za dużo nie wycisnęło i raczej grałby głównie pod nieobecność Mobleya, czy Looneya. 

Problemem byłoby zmęczenie Browna, który grałby cały trymestr na czwórce, gdzie musiałby się przepychać z graczami silniejszymi i wyższymi od siebie - czyli tu jego rola byłaby nieco inna. 

Łatwo mi tu też punktować rotacje Knicks, bo grający w rl po 20min. Patrick Williams musiałby tu grać po przynajmniej 30min. a jako że on jest bardzo minusowy w defensywie, to fatalnie by wyglądały ustawienia z nim i Robinsonem lub Ballem - a często byśmy tu takie mieli. 

14-14 to chyba byłby najbardziej fair bilans dla Knicks moim zdaniem (dałem im 1W mniej za brak opisu), ale rozumiem bilanse 15-13 za Browna, Whitea i Mobleya. Za to nie rozumiem tych wyższych. Nie rozumiem też jak @MarcusCamby mógł dać Knicks 17W a moim Magic 20W - co daje 3W różnicy. 

edit. Statsy Knicks będą w przeciągu godziny w tym poście powyżej z opisem Knicks z 1T.

A piszę to nie żeby zaszkodzić Knicks, a żeby skłonić czytających do może nieco innego spojrzenia na pewne rzeczy, choć wiadomo - każdy niech robi po swojemu jak uważa że to fair. 

2 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

może ktoś wkleić tutaj skład Magic? Z ciekawości bym sprawdził co tam sie pozmieniało, że Orlando idzie po 72-10 bilans, bo nie chce mi się wierzyć, że wciąż to byłby skład oparty na Mitchellu i Townsie 

Nie, po 60+ W

..ale Hitler był bardziej obiektywny w stosunku do tych na Ż. niż Ty do Magic kiedykolwiek, więc wiesz.. xD 

Tu masz @ignazz osobę, która mi dla beki zaniżała zawsze bilanse.

12 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

może ktoś wkleić tutaj skład Magic? Z ciekawości bym sprawdził co tam sie pozmieniało, że Orlando idzie po 72-10 bilans, bo nie chce mi się wierzyć, że wciąż to byłby skład oparty na Mitchellu i Townsie 

Karl-Anthony Towns
Donovan Mitchell
Draymond Green
Immanuel Quickley*
Aaron Gordon
Terance Mann**
Malaki Branham
Julian Champagnie
Yves Missi
Dru Smith
Kyle Lowry
Jaime Jaquez Jr.
Jamal Shead
Kevin McCullar Jr.

TWO-WAY CONTRACTS
Nae'Qwan Tomlin
Tyrese Proctor
Christian Koloko

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Nie, po 60+ W

..ale Hitler był bardziej obiektywny w stosunku do tych na Ż. niż Ty do Magic kiedykolwiek, więc wiesz.. xD 

Tu masz @ignazz osobę, która mi dla beki zaniżała zawsze bilanse.

To raczej powinieneś siebie oznaczyć bo to twoja twórczość co najwyżej do tego mogłaby doprowadzić. @Qcin_69 za kulisami tak działał że zaniżył by  Tobie bilans w białych rękawiczkach członkami spółdzielni samemu dla beki dając wyższy bilans niż twoje propozycje. Taki był kozak! 
a na serio to dalej pisząc o knicks niepotrzebnie mieszasz w to Magic. 

PR owo przy jeszcze lepszym starcie NY w 2T to nie wiem czy dobry moment iść na wojnę. Gdy zysk zerowy bo T1 zamknęliśmy. 

9 minut temu, ignazz napisał(a):

To raczej powinieneś siebie oznaczyć bo to twoja twórczość co najwyżej do tego mogłaby doprowadzić. @Qcin_69 za kulisami tak działał że zaniżył by  Tobie bilans w białych rękawiczkach członkami spółdzielni samemu dla beki dając wyższy bilans niż twoje propozycje. Taki był kozak! 
a na serio to dalej pisząc o knicks niepotrzebnie mieszasz w to Magic. 

PR owo przy jeszcze lepszym starcie NY w 2T to nie wiem czy dobry moment iść na wojnę. Gdy zysk zerowy bo T1 zamknęliśmy. 

Ciężko się rozmawia jak druga osoba nie słucha tego co się do niej mówi..

Iggy,

Przecież mi tu nie chodzi o szkodzenie Knicks, a o uczciwe traktowanie wszystkich teamów i GMów.

8 godzin temu, Alonzo napisał(a):

Ciężko się rozmawia jak druga osoba nie słucha tego co się do niej mówi..

Alonzo na temat Alonzo! 

10 godzin temu, Alonzo napisał(a):

Nie, po 60+ W

ale 

3x23 =69 

3x24 =72

z tego co sprawdziłem to zespoły obu liderów Magic w rl NBA są bliżej bilansu 28-20 niż 40-6 jak do tej pory szła narracja z Twojej strony Alonzo (w czasach w których jeszcze to śledziłem) 

20W to chyba i tak za wysoki bilans za 1 trymestr dla Magic, tak patrząc z boku okiem skromnego gota z Ciechocinka

Edytowane przez Qcin_69

tak było

The biggest stretch of the game, in what was a significant one for the Knicks, saw KAT on the bench. Somehow, this team that aspires to win a championship looked as good as they have in the last couple of weeks with their second-best player on the bench. I was alarmed, that was concerning for me. I just wonder, if you are going to get this inconsistent play from KAT, what is your ceiling? Because the Knicks showed in this game today that on both ends, they just looked a lot better when he was on the bench."

Edytowane przez człowiek...morza

23 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

tak było

The biggest stretch of the game, in what was a significant one for the Knicks, saw KAT on the bench. Somehow, this team that aspires to win a championship looked as good as they have in the last couple of weeks with their second-best player on the bench. I was alarmed, that was concerning for me. I just wonder, if you are going to get this inconsistent play from KAT, what is your ceiling? Because the Knicks showed in this game today that on both ends, they just looked a lot better when he was on the bench."

Airwall'e / Ramy - Tent Grupa - Balony reklamowe, stacjonarne, reklama  pneumatyczna