Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

aha, no to dobrze, że chociaż w tym beGm, napisze mu na maila, to się ucieszy

przecież jak on by miał 5 MVP z rzędu, to by nikt dziś, kto nie jest jego hejterem nie miał z tym problemu

i właśnie dlatego dostajesz co rok po uszach, za brak pokory

czy wg Cb Hart nie potrafi kreować?

Joka uwielbiam i nie oczekuj ode mnie, że go będę krytykował. Najwcześniej w Finale:)

Pokora nie jest cechą która by u mnie jakoś szczególnie dominowała, choć w BeGM zawsze liczę naiwnie na uczciwwość do samego końca.. uroki natury mojego optymizmu i wiary w ludzi.

Hart bardzo dobrze potrafi kreować, czego przykładem są te jego triple double. 

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

okora nie jest cechą która by u mnie jakoś szczególnie dominowała, choć w BeGM zawsze liczę naiwnie na uczciwwość do samego końca.. uroki natury mojego optymizmu i wiary w ludzi.

jest takie powiedzenie o popełnianych błędach i oczekiwaniu wciąż innych rezultatów, na pewno słyszałeś

W dniu 3.01.2026 o 17:27, Alonzo napisał(a):

Tak, żeby rozruszać trochę temat przed bilansami:

@kuba2419 Boston Celtics

Obiecałeś przejmując Celtics robić opisy. @Principe stworzył fajnego samograja i Celtics mają spore szanse na wysoki seed. Przydałoby się jednak dla dobra Bostonu skrobnąć parę akapitów.

Sorry za brak opisów ale na początku grudnia pare rzeczy mi się wysypało i ograniczyłem simke i beGM do minimum, do końca lutego się pewnie już ogarnę😉

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jest takie powiedzenie o popełnianych błędach i oczekiwaniu wciąż innych rezultatów, na pewno słyszałeś

ale u mnie jest ewidentna ewaluacja tego co i jak robię w BeGM. Natomiast dyskusja wymusza na mnie znalezienie kontrargumentu - przeważnie każdy u nas zostaje przy swoim stanowisku, ale zawsze poprawia mi to perspektywę. Cieszy mnie też, że potrafimy rozmawiać z wzajemnym szacunkiem mimo często innych stanowisk - bo różnie to wyglądało na przestrzeni poszczególnych sezonów.

WEST

1 Nuggets 24-4

O ile pod kątem PO widzę tu bolączki, o tyle w RS maszynka do nabijania W na duecie Jokic-Brunson, gdyż zdrowie dowiozło w Denver. Nawet Jeramiego Granta oglądaliśmy! Plus rozwój podwójnie lbsowych Watsona i Jonesa, forma Harta, Caruso, Roycea. Nie ma się czego doczepić i all-time trymestr w beGM (tylko Lakers w swoim czasie mieli tak mocne trymestry w primie big3).

2 Lakers 19-9

3 Thunder 17-11

brak opisu. Nie pasuje tam zbytnio ten Simons, były problemy z centrami i mimo świetnego SGA chyba minimalny niedosyt. W zależności od tempa powrotu Franza zobaczymy na co będzie stać Thunder w dalszej części sezonu,

4-5 Pelicans 16-12

Vintage Harden był mocny, podobnie świetni MPJ i wracający do formy Claxton. Przebłysk Edeya też był trochę za krótki. Zjazd Monka oraz KCP i problemy zdrowotne Jonesa nie pozwalają dać Pels więcej niż 16W, a to i tak mocne docenienie formy liderów, bo z głębią szału nie ma.

4-5 Warriors 16-12

Jestem mega fanem Flagga, ale w 1T on jeszcze się rozkręcał. Dodatkowo znaki zapytania z fitem (wiadomo talent>fit, ale jednak), wylot Cobyego na długo i standardowo problemy Ziona. Po sprowadzeniu Leonarda Warriors będą faworytem do HCA.

6-8 Timberwolves 15-13

brak opisu. Booker świetnie sobie radzi w roli lidera w tym trymestrze. Wsparty Bamem i solidnymi Jabarim oraz Hauserem czeka z niecierpliwością na możliwy powrót Tatuma w tym sezonie. Kilka strzałów za minimum (Barlow, Vincent, Hayes, Svi) pozwoliło zmieścić się w top8 zachodu.

6-8 Clippers 15-13

Strasznie przeorało urazami Clippers. A szkoda, bo Cade w końcu wskoczył już totalnie na poziom gwiazdy, a i support z Hartensteinem czy PJ jest całkiem zacny. Martwi słabszy Garland, ale rozwój Sarra i przebłyski obwodowych (KPJ, Jenkins) wokół Cade’a dają mimo wszystkich problemów bilans powyżej 50%W.

6-8 Trailblazers 15-13

brak opisu. Drużyna różnych prędkości. Świetni Avdija i Chet, mocni Vucevic czy Suggs. Ale brakło przez urazy tu mocnej rotacji, gdyż nie wszystkich młodych rozwój przebiega tu ok, a brak Jalena Greena i Murraya spędza sen z powiek GMa.

9-10 Grizzlies 14-14

brak opisu. Sporo absencji Giannisa i ten team jest bardzo podobny do rl Bucks. Anunoby miast Rollinsa, kiepski obwód z CJ i Conleyem… No tylko geniusz Greka daje im szanse na rozgrywki posezonowe, ale szału nie ma.

9-10 Jazz 14-14

Jazz mają swą tożsamość szerokiej kadry, ale dużo było zjazdów formy i kłopotów ze zdrowiem. Głębia dodaje im siły w RS, ale szału to nie ma i trochę przepłacona jest kadra Jazz pod kątem poziomu gry. Giddey się spłaca, ale czy Banchero naprawdę będzie bdb? Zobaczymy, może być w tym sezonie ciężko przebić się przez playiny, bo inne ekipy wydają się mieć wyższy sufit.

11 Rockets 11-17

Castle, George, Miller, Post, Wells – wielu graczy wybranych przez Regisa w drafcie daje radę i tylko podkreśla jak dobrze wygląda ta przebudowa, skoro nawet słabe wejście do ligi tegorocznych rookies tak nie boli. Na playoffs raczej za wcześnie, gdyż vets to głównie przepłacone spadające umowy, ale świetnie ten rebuild wygląda.

12-13 Mavericks 8-20

brak opisu. Poza rozkręcającym się Deminem i fajnymi trymestrami graczy za minimum to jest tu bardzo źle. Z słynnego karpikowego core ostała się trójka (ci co odeszli też zawodzą – Zion, Vassell) Trae-Herb-AD i każdy z nich ma wielkie problemy, czy zdrowotne czy formy. Całe szczęście, że jest własny pick, ale widać, że to core ma swój krótki peak za sobą.

12-13 Spurs 8-20

Spurs w opisach GMa od lat są fatalni jak mają swój pick i świetni jak ich pick bywał w posiadaniu Lakers przy podobnym rosterze;). Cóż, brak tu siły obwodowej (choć coś tam z piłką jest – T. Johnson, Mathurin, Sexton), ale rozwój ofensywny Durena, świetny czas Keldona i ściana defensywna Duren-Stewart jakieś W tu zapewniają.

14 Suns 7-21

Bardzo fajnie wygląda Knueppel, przebłyski ma Queen i ta młodziutka drużyna z Ausarem, Georgem, czy Warem będzie biegać i wkurzać rywali. Ale na dobry bilans brak umiejętności, młodzi dopiero się rozwijają.

15 Kings 6-22

Hardtankerowi Alonzo udało się wrzucić Kings na ostatnie miejsce w lidze. Kilka W wyrwą, ale dziadowski ten roster, celowo tak zbudowany. Zobaczymy jak dalej potoczy się przebudowa.

+ dodałem 1W Cavs, a odjąłem 1W Celtics.

Edytowane przez january

37 minut temu, january napisał(a):

15 Kings 6-22

Hardtankerowi Alonzo udało się wrzucić Kings na ostatnie miejsce w lidze. Kilka W wyrwą, ale dziadowski ten roster, celowo tak zbudowany. Zobaczymy jak dalej potoczy się przebudowa.

Hardtankerowi 🤣

Kings to drużyna, którą pewnego dnia będę oddawał jakiemuś nowemu GMowi - zatem tu się priorytety zgadzają - spokojne budowanie na swoich pickach + zdobywanie assetów. Chciałbym przekazać uporządkowany team z perspektywami na przyszłość.

Po FA, gdzie mam pewne plany skrobnę tradycyjnie podsumowanie istotnego ruchu transferowego jakim było ściągnięcie Nikoli Jovicia. Szkoda, że nikt nie chciał Ayo Dosunmu po promocyjnej cenie, bo skoro odszedł Ben Sheppard, to Ayo raczej zostaje, a gdyby miał odejść po 2T to już za zupełnie inną cenę. 

Edytowane przez Alonzo

Przyznaje bez bicia. 

Źle wstępnie miałem rozłożone niektóre akcenty, przenalizowałem dyskusję, Wasze głosy, jeszcze raz przeanalizowałem bilanse, rostery i kontuzje i zrobiłem korekty.

Ja się myliłem, zwracam honor.

Z pewnością moje głosy byłyby inne gdyby głosowanie było tajne.

14 minut temu, Tecu napisał(a):

Celtics    17    11
Nets    15    13
Knicks    16    12
Sixers    10    18
Raptors    14    14
Bulls    13    15
Cavaliers    12    16
Pistons    12   16
Pacers    16    12
Bucks    18    10
Hawks    18    10
Hornets    11    17
Heat    15    13
Magic    20    8
Wizards    11    17
Mavericks    10   18
Rockets    11    17
Grizzlies    14    14
Pelicans    16    12
Spurs    8    20
Nuggets    23    5
Wolves    15    13
Blazers    15    13
Jazz    14    14
Thunder    17    11
Warriors    16    12
Lakers    18    10
Clippers    14    14
Suns    6    22
Kings    5    23

12 minut temu, Tecu napisał(a):

Przyznaje bez bicia. 

Źle wstępnie miałem rozłożone niektóre akcenty, przenalizowałem dyskusję, Wasze głosy, jeszcze raz przeanalizowałem bilanse, rostery i kontuzje i zrobiłem korekty.

Bilans 16-12 dla Knicks przy 20-8 dla Magic oznacza jednoznacznie że nic nie analizowałem a dyskusje są pozbawione sensu jak cała ta gra..

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Bilans 16-12 dla Knicks przy 20-8 dla Magic oznacza jednoznacznie że nic nie analizowałem a dyskusje są pozbawione sensu jak cała ta gra..

Mordo ja dałem 17-11 🙋‍♂️

A bazę danych mam z 21/22 grudnia, gdzie mniej więcej skończył się trymestr i rozpisane wszystkie teamy :)

28 minut temu, Tecu napisał(a):

Przyznaje bez bicia. 

Po tym co dziś Real Nuggets zrobili z twoimi Sixers bym się raczej nie odzywał bo jeszcze ludzie Twoim drużynom zaczną dodawać po zwycięstwie! 

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

Bilans 16-12 dla Knicks przy 20-8 dla Magic oznacza jednoznacznie że nic nie analizowałem a dyskusje są pozbawione sensu jak cała ta gra.

Ja tam nie wiem czy analizowałeś czy nie, nie wnikam. Wschód jest bardzo, bardzo wyrównany, trzeba brać na to poprawkę.

12 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Mordo ja dałem 17-11 🙋‍♂️

A bazę danych mam z 21/22 grudnia, gdzie mniej więcej skończył się trymestr i rozpisane wszystkie teamy :)

2 minuty temu, Tecu napisał(a):

Ja tam nie wiem czy analizowałeś czy nie, nie wnikam. Wschód jest bardzo, bardzo wyrównany, trzeba brać na to poprawkę.

W 2T dam córce żeby wpisała bilanse - tyle tylko mam do powiedzenia

Edytowane przez Alonzo