Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie Panowie chodzi o to wg mnie, że jest bardzo dużo drużyn, które mogą jednego dnia przegrać a drugiego wygrać - naprawdę decydują niuanse, bo mamy teamy z olbrzymimi brakami pod koszem, mamy też teamy z głębią, ale jakąś dziwną rotacją, mamy teamy z mocnymi liderami ale z tragicznym otoczeniem.. Przykładowo u mnie na Wschodzie (trochę upraszczając) na miejscach od 5 do 13 może być każdy w dowolnej konfiguracji - tak wg mnie wyrównana jest tutaj stawka. Na Zachodzie jest to trochę łatwiejsze w czubie Konfy i na samym dole, ale środek znów jest bardzo wyrównany. 

22 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

Zgodnie z tym co zawarłem w opisie, Nembhard z racji bardzo dobrego zdrowia guardow nie grał w T1.

No i widzisz :P 

Wrzucałeś highlight Nembharda i mi się zakodowało, że grał - mimo że opis czytałem;) 

31 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Mi Wizards wyszli cieniutcy. Gorsi na Wschodzie tylko Pistons.

Niby nazwiska są, ale raczej rozczarowujące formą. Edgecombe prowadzący ofensywę? To by wyglądało jak w Hornets z Knuppelem, cyfry są, impact jak na rookie też bardzo solidny, ale do poważnego grania tu daleko. Bane i Ingram rozczarowanie, Amen w ofensywie przez większość trymestru totalna kotwica, w obronie dobrze, ale jednak nie poziom all-def.

I znowu brak problemów z głębią? Bruce Brown, Traore z minusowym VORPem. Hendricks i Fontecchio słabiutcy. Ani tu liderów, ani głębi, ani nawet solidnie zbalansowanej rotacji. 

Podejrzewam, że na Wschodzie może być duży rozrzut jeśli chodzi o oceny. 

Bane się rozkręcił - nawiasem mówiąc jego m.in. przykład pokazuje jak czasami potrzeba czasu zanim gracz się wkomponuje do nowej drużyny, gdzie u nas latały często gromy jak się nie liczyło formy gracza z rl choć u nas skakał z klubu do klubu. Ingram mimo że jest minusowy (jak ostatnio sprawdzałem statsy Raptors) to jednak w ogólnych cyferkach ładnie wygląda. Fontecchio miał bardzo mocną pierwszą część trymestru, gdzie trio z ławki Dru Smith/Fontecchio/Jaquez i z nimi grali [rzeważnie Wiggins i Ware po prostu miażdżyło. Później to up tempo Heat ich wyhamowało. Aktualnie wypadł z rotacji kosztem Jovicia. Traore to rookie, ale w Wizards chyba musi grać - taka tam posucha na pg. Hendricks też słaby, ale tu akurat można jakiegoś Brucea Browna przerzucić czy Amena i inaczej minuty wśród wingów rozłożyć. Problemem jest - tak jak piszesz, brak guarda, który by to spajał. 

W Hornets mi Marcus brakuje guardów do rotacji.. 

Zgadzam się, że przy Wschodzie może być rozrzut. 

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

W Hornets mi Marcus brakuje guardów do rotacji..

W Knicks Josh Hart gra głównie na PFie, w Nuggets jako PG-SG i problemu nie widzisz :)

I ja się zgadzam, że Hart jest na tyle versality, że może zagrać na każdej pozycji 1-4, ale nie wiem czemu masz problem by niżej zszedł np. Cam Johnson o czym jest w opisie. Zresztą masz depth chart Hornets rozpisany i tam są uczciwie nazwiska ze wspomnieniem, że Tristen Newton i Dink Pate z G-League są częścią rotacji. Nie rozpisuje sobie Harta Cam Johnsona na pięć pozycji.

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Najlepszy obrońca tego rocznika już melduje się w Pelicans 🫡

Miła niespodzianka, że szybko wkradł się do rotacji kosztem wydawać by się mogło cenniejszego prospekta jak Jordan Hawkins :)

ja Jamira Watkinsa chyba dopiero od 3T bo Koloko wrócił do NBA :P 

A z Jordana Hawkinsa będzie jeszcze rotacyjny gracz w NBA 💪 Rzut ma - czyli gdzieś zrobią z niego gracza 7-9 w rotacji. Za to bardziej o Malaki Branhama się boję :( 

Bryce McGowens - mimo że na 2way w Pels ostatnio znowu w s5 zagrał - mam nadzieję, że będą go przeconvertowywać. Możliwe, że w Magic zatrzymałem nie tego 1st roundera z draftu, ale jak Bryce dorobi się regularnej gry w NBA, to chociaż tu będę zadowolony. 

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

W Knicks Josh Hart gra głównie na PFie, w Nuggets jako PG-SG i problemu nie widzisz :)

I ja się zgadzam, że Hart jest na tyle versality, że może zagrać na każdej pozycji 1-4, ale nie wiem czemu masz problem by niżej zszedł np. Cam Johnson o czym jest w opisie. Zresztą masz depth chart Hornets rozpisany i tam są uczciwie nazwiska ze wspomnieniem, że Tristen Newton i Dink Pate z G-League są częścią rotacji. Nie rozpisuje sobie Harta Cam Johnsona na pięć pozycji.

.. no i chyba właśnie tego Tristana Newtona będę musiał Tobie liczyć ;) 

Harta oglądam często - bo sam mam w Magic Harta 2.0 - Kevina McCullara Jr. :P 

3 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Do Nuggets żadnych pytań, serio? Tam jest 10 gości do gry na cały trymestr. W momencie wypadnięcia Caruso, Hart tak na prawdę jest backup PG i SG. Nie ma nawet wymienionych nazwisk na te 5-6 minut do gry, ale po prawdzie to przez ponad 1/3 trymestru muszą grać Shake Milton i Talen-Horton Tucker.

co Ty Marcus tworzysz?

Hart gra 28 minut w tej rotacji a mógłby pod 40, THJ tak samo małe minuty, a jest jeszcze Watson i Royce którzy mogą grać na dwójce

to serio muszę pisać, że Josh Hart może grać więcej minut w koszykówkę?

1 godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

W Knicks Josh Hart gra głównie na PFie, w Nuggets jako PG-SG i problemu nie widzisz

serio?

Screenshot-20260103-205532.png

aktualnie w Nuggets piłkę bardzo często przeprowadza Watson, Jok robi to też bardzo często, Caruso nie ma w 1/4 trymestru a tu narracja jakby nie było komu grać, choć obiektywnie brakuje minut dla ludzi

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

co Ty Marcus tworzysz?

Hart gra 28 minut w tej rotacji a mógłby pod 40, THJ tak samo małe minuty, a jest jeszcze Watson i Royce którzy mogą grać na dwójce

to serio muszę pisać, że Josh Hart może grać więcej minut w koszykówkę?

PG  Brunson (38) Caruso (6) Hart (4)

SG  Hart (24)  Caruso (12) THJ (12)

SF  Royce (25) Grant (15) Watson (8)

PF  Watson (18) Grant (18) Wade (12)

C   Jokić (38) Williams (10)

Omawialiśmy przykład bez Caruso, który jednak swoje opuścił :)

Kto gra na a obwodzie w momencie jak Brunson i Hart są na ławce?

I nie pisz proszę, że, że O'Neale schodzi niżej, bo tam też rotacja na skrzydle ledwo wytrzymuje limit minut. Grant i Watson łata dwie pozycje w lineupach. Ten zespół nie wytrzymałby w intensywności regular season.

Swoją drogą zapomina się jak słabo Hart zaczął ten sezon i w pewnym momencie Knicks zrzucili go w ogóle na ławkę skracając mu minuty, mimo przecież swojej wąskiej rotacji. Tu gra non stop i to często w roli drugiego kreatora/secondary ball handlera.

3 godziny temu, Alonzo napisał(a):

@Szulim Utah Jazz

Trochę nie potrafię sobie wyobrazić ułożenia rotacji wśród wingów u Ciebie, bo jest tu bardzo dużo możliwości. Minusem jest problem na pozycji centra - brakuje tak z połowy minut i dlatego sądziłem, że Aldamą będziesz się właśnie na tej pozycji ratował.

Na pierwszą część pytania akurat odpowiedź jest prosta - w rl nba trend już jest widoczny od dawna - przypisywanie konkretnych pozycji przestało być aż tak istotne jeśli masz graczy all-around a ja takich posiadam

Giddey grał PG-SG-SF

Levert PG - SG - SF

Dort SG-SF-PF

itp

także tutaj nie chciałem rozpisywać jakiejś sztywnej rotacji bo mam ten komfort że rotacja może się trochę pozycjami różnić w zależności od przeciwnika i gry

co do Aldamy - to chyba nie przeczytałeś dokładnie opisu: grający bez problemu od SF do C

To kolejny przykład różnych możliwości rotacji ;)  

8 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Kto gra na a obwodzie w momencie jak Brunson i Hart są na ławce?

po pierwsze dlaczego obaj muszą siedzieć

po drugie rl Nuggets grają niemal cały sezon bez backup pg i starting sg, a tu muszę komuś udowadniać, że Hart z THJem dadzą radę grać na pg przez 12 minut łącznie grać i to gdy Jok jest połowę tego czasu na parkiecie?

11 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Swoją drogą zapomina się jak słabo Hart zaczął ten sezon i w pewnym momencie Knicks zrzucili go w ogóle na ławkę skracając mu minuty, mimo przecież swojej wąskiej rotacji. Tu gra non stop i to często w roli drugiego kreatora/secondary ball handlera

Hart to w porywach moja czwarta/piąta opcja ofensywna, cali Knicks zaczęli niemrawo prócz Brunsona, trochę inne warunki i skala talentu, szkoda, że nie wspomniałeś jak dobrze zaczął Grant, to Ci przypomnę

w pierwszych 13 grach 19.4ppg na 64.5TS i 42% za 3

Royce cały trymestr 43% trója

Watson najlepszy ortg w lidze po kontuzji Gordona

ale no Hart słabo zaczął

U are better than this

4 godziny temu, Alonzo napisał(a):

no i chyba właśnie tego Tristana Newtona będę musiał Tobie liczyć

Godzinkę temu podpisał two-way świeży kontrakt z Houston Rockets, bo tak dobrze wyglądał w G-League :)

Podejrzewam, że może przejąć część minut Davisona z rotacji ze względu na limity dla two-way playerów, a tu mamy świeżą aktualizacje od Keith Smitha.

Także zapisz tam sobie Panie @Alonzo wężykiem!

dwie nagrody gracza miesiąca

2 graczy na 30ppg 

Grant jednym z najlepszych graczy w clutch

Caruso w top2 Netrtg i drtg w lidze

super forma rolsów

ponad 40% za 3 całego rosteru

tylko jeden gracz z opuszczonymi więcej niż trzema spotkaniami

wciąż za mało by CambyGOAT docenił wielkich Nuggets

może za rok, może za dwa

18 minut temu, Alonzo napisał(a):

Widzę, że w BeGM się nic nie zmienia - Magic kantowani jak zawsze

przecież to adekwatny bilans akurat, Mitchell miał znacznie lepszy tamten sezon impactowo, co teraz się potwierdza w bilansie Cavs

a tu jeszcze @Alonzo obrona Draya w clutch

https://www.nba.com/stats/players/clutch-advanced?TeamID=1610612744&dir=A&sort=NET_RATING

-14.9NET 129.drtg

w nowym temacie wrzucałem ja fatalnie w clutch wygląda Towns, a ely wrzucił grafikę jak słaby jest też Mitchell

ale no wiadomo, to tylko statystyki, jednych lubią drugich nie

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

25 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

przecież to adekwatny bilans akurat, Mitchell miał znacznie lepszy tamten sezon impactowo, co teraz się potwierdza w bilansie Cavs

a tu jeszcze @Alonzo obrona Draya w clutch

https://www.nba.com/stats/players/clutch-advanced?TeamID=1610612744&dir=A&sort=NET_RATING

-14.9NET 129.drtg

w nowym temacie wrzucałem ja fatalnie w clutch wygląda Towns, a ely wrzucił grafikę jak słaby jest też Mitchell

ale no wiadomo, to tylko statystyki, jednych lubią drugich nie

Nie LBS, nie jest adekwatny.

22W robię w 1T bez żadnej łachy, a to że Jasiek i Marcus mają na takim samym poziomie jak moich Magic dwa różne (zresztą słabsze z różnych względów w 1T) teamy pokazuje tylko jak z d.. jest ich ocena Magic. Podobno robią rzetelnie - więc liczyłem u nich na uczciwe bilanse, ale to się widzę nie zmienia.. 

Już pominę interpretacje - które jak zawsze przy moich konkurentach są przez różowe okulary, a mi się jak zawsze zaniża. xD

A moich nie chce mi się nawet bronić - bo wszystko jest w opisach, a moje produkowanie się zawsze trafia grochem o ścianę. 

12 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

bo sobie tak uzurpujesz, czy rzeczywiście namacalne metryki, które są dla Ciebie druzgocące nie mają znaczenia, bo są to gracze Alonzo z Polszy?

Bo żeby przegrać 8 meczy to muszę mieć z kim, a u nas większość drużyn jest przeorana przez kontuzje, ma braki czy to wśród guardów, czy to wingów, czy też podkoszowych, ławki są jak polska polityka - z dykty, tak jak bilanse Jaśka i Marcusa i Twoja ocena moich Magic.

Prawda jest taka LBS że Magic i Nuggets są w 1T daleko przed stawką. Magic nie mają słabych punktów, brak w połowie trymestru Gordona nie jest dla mnie tu żadną stratą, jedyny słaby punkt to u mnie podkoszowi w kilku meczach pod koniec trymestru, ale nawet wtedy nie jest to problem bo drużyny z którymi gram mają swoje problemy. 

Qurwa.. Bux bez JDuba w 19 meczach, Edwardsa w 7, Powella w 5 i z problemami Chrisa Paula..  Celtics bez Foxa w 8 meczach na starcie sezonu, z problemami na centrze, bo Gafford i Mitchell Robinson grają po 20min. i do tego przeważnie jednego nie było.. Serio chcesz z tym polemizować? 

Edytowane przez Alonzo