Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Tecu napisał(a):

A jak w takim razie ocenisz jego obronę?

0,4 blk w ostatnim miesiącu, DPM w pobliżu zera. Nie twierdzę, że pet, ale statystycznie we wszystkim się niestety pogorszył 😐

Nie traktuj tego jako atak, zwyczajnie jak się pokazuje dobre strony to te inne też powinny być widoczne. A gra JJJa martwi.

Są dwie strony medalu. Mamy w lidze łatki. 
Co by nie grał taki Kat to zawsze będzie krytykowany że jest na półce przegrywow imienia Marburego czy innego Tmaca. Naznaczeni taką schizmą ( niezależnie od gry ) są LaMelo Wiggins do niedawna Porter Jr  ( tego wyniki zaczynają mocno bronić ale puste kalorie słychać w eterze).
 Niejaki JJJ ma na tyle dobrą ogólną opinię że pomimo słabszego występu nie załapuje się na taki treatment i człowiek nawet po beznadziejnym meczu szuka dla niego wymówki. Po prostu łatki przyklejamy i tak przez sezony tkwimy w tym przekonaniu. 

jedni są piętnowani inni rozgrzeszani. Taki Morant mimo fatalnej serii spotkań i braku zdrowia nigdy nie spotkał się z głębszą ( powszechną) krytyką. JJJ to podobny case. 
posiadanie w grze tych czarnych owc szkodzi bardziej niż realnie. A z tym jjj można jakoś żyć. 
on dla mnie nadal fajnie by pasował do RL spurs i coś czuję że by tam odżył. 
Co nie zmienia faktu że mam przekonanie że go przeceniamy i ma taryfę ulgową. Poprzez profil gracza w naszych głowach

Edytowane przez ignazz

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Nie ogarnięto zastępstwa dla Powella, a takiej strzelby nawet Balmer w chipsach nie znajdzie

Zrezygnowano z Powella dla Beala i Johna Collinsa. Jeden już skończył sezon, a drugi przez większość czasu był tragiczny. Chociaż ostatnio coś tam zaczął trafiać to i tak nabrał tym fajnym okresem w Jazz, bo wrócił do impactu z Hawks. 

Co nie zmienia faktu, że największym problemem jest obrona. Rok temu Clippers mieli trzecią obronę ligi, a teraz mają 25. Duży regres zaliczył Zubac i Dunn. Brakuje też kontuzjowanego Derricka Jonesa Jr. Ogromnym problemem jest też ławka, która kolejny raz kładzie mecz. Brook Lopez okazał się równie wartościowym wsparciem co Chris Paul. Tam już od dwóch sezonów pisałem, że moim zdaniem jest washed. Batum też już jest po drugiej stronie rzeki. Brakuje młodych nóg do obrony. Clippers poszli w emerytowane nazwiska latem i skończyło się jak większość takich historii. Ostatnio nie wygląda to jakoś tragicznie, mecze są na styku, ale ogólny problem jest widoczny od początku sezonu.

Może NBA jest bardziej ludzka niż myślimy i te duże nazwiska idące do zespołów weteranów w wielkich miastach jak Los Angeles czy NYC tak dają w sezonie w gaźniki że nie ma prawa się to udać? Wyjątkiem od reguły byli tylko lakers gdy sprowadzono gwiazdę pierwszej wielkości głodnej sukcesów ( Shaq czy AD ) na tyle zmotywowanej aby coś pokazać z bardzo mocnym składem podstawowym i to graczy na dorobku co jest w opozycji do tych eksperymentów kiedyś knicks czy nets a teraz clippers. 
Za dużo zabawy wokół i za dużo pieniądza.  

A Harden przecież potrafi się pobawić. 

Gwiazdy mają na tyle talentu że nawet na kacu potrafią w atak ale już w obronie to raczej nie ma szans ;) tralala 

Taka niedzielna wysokoprocentowa myśl z tych wymysłów wokół krainy NBA. 

19 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Co nie zmienia faktu, że największym problemem jest obrona.

Dobra obrona wynika z ataku, zeszłoroczni LAC byli bdb w zwalnianiu gry i zmuszania rywali do siermiężnego hco, ale do tego potrzebny jest skuteczny atak by zniwelować szybką grę rywala  do minimum, Zubac nie jest w stanie bronić na całym boisku, on mysi mieć ustawionego rywala.

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Dobra obrona wynika z ataku, zeszłoroczni LAC byli bdb w zwalnianiu gry i zmuszania rywali do siermiężnego hco, ale do tego potrzebny jest skuteczny atak by zniwelować szybką grę rywala  do minimum, Zubac nie jest w stanie bronić na całym boisku, on mysi mieć ustawionego rywala.

Ale właśnie oni ofensywę i pace mają na takim samym poziomie co rok temu.

Ja sam rok temu pisałem, że Dunn gdyby miał większe minuty to powinien być w dyskusji o DPOY, on miał najwyższe DPM w całej lidze w poprzednim sezonie.. Teraz fani Clippers jadą z Nim jak z gównem. Wiadomo, że jest ofensywną kotwicą. Dzisiaj został uznany za głównego winnego porażki, bo nie skończył prostego layupa. W obronie nie daje nawet połowy tego co sezon temu.

Zubaca też nie ma sensu bronić. Jest solidny jak na swój kontrakt, ale rok temu dawał tak potężną defensywę, że przecież tutaj na forum niektóre mądre głowy pisały, że jest lepszym graczem od Hardena.

1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Hardena tylko jedna rzecz w tym sezonie nie broni -  te 6-18, a ma przeciez w miare zdrowego jak na siebie Kawhiego i Zubaca, oraz paru innych fajnych rolesów. Nie wiem o co chodzi Clippersom w tym sezonie. Może czas na zmianę trenera tam? Bo jakieś zmiany w sposobie gry by się tam przydały. 

Nasi Pelicans mają chociaż jednego regularnie grającego zawodnika w plusowym teamie? Chyba tylko Pelle Larsson z Miami.

No nie chcę studzić entuzjazmu Marcusa, ale nie ucieknie od tego i ten zespół ma spore problemy.

15 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

Wielki DEUCE.

i w obronie tez petarda

Możesz jakoś uargumentować to, że jest petardą w obronie?

Knicks bronią lepiej bez niego, DPM ma ujemny, pozwala rzucać krytemu przez niego na lepszym procencie niż normalnie.

Wydaje mi się, że to jest łatka, ale może czegoś nie zauważam.

19 minut temu, Tecu napisał(a):

Możesz jakoś uargumentować to, że jest petardą w obronie?

Knicks bronią lepiej bez niego, DPM ma ujemny, pozwala rzucać krytemu przez niego na lepszym procencie niż normalnie.

Wydaje mi się, że to jest łatka, ale może czegoś nie zauważam.

Widocznie nie rozumiesz koszykówki...😐

2 godziny temu, człowiek...morza napisał(a):

wysatrczy ogladac

Oczywiście, że masz rację. Tylko wtedy dochodzi do sytuacji, że dwie strony twierdzą, że oglądają, ale widzą zupełnie inne rzeczy. Dlatego czasami trzeba pomagać sobie innymi rzeczami.

2 godziny temu, człowiek...morza napisał(a):

wiem skad takie informacje 🤷‍♂️

https://www.pbpstats.com/wowy-combos/nba?TeamId=1610612752&Season=2025-26&SeasonType=Regular%2BSeason&PlayerIds=1630540&OnlyCommonGames=true

Oczywiście, że zależy to od line upów, dlatego taka pojedyncza informacja, nie ma większego znaczenia, ale w połączeniu z innymi już zaczyna mieć.