Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Tak z ciekawości zapytam. Jaki wg Ciebie Bilans powinieneś mieć na koniec sezonu? Na przełomie 1,2i3 trymestru dawałeś sobie 19,17 i 17Winow co dalo by jedynie o 3W więcej niż dostałeś obecnie. Co prawda dało by to Tobie #4 miejsce ale to tylko pokazuje jak ciasno było w tym sezonie na zachodzie ze między 4 a 7 miejsce było 3Winy różnicy.

W 3T po wynikach z pierwszych dwóch trymestrów już mi się nie chciało spinać o wynik, ale pewnie około 54W, a przede wszystkim to powinien być 3-4 seed z możliwością może nawet walki o 2 na zachodzie finalnie, bo nie chciało mi się nie tylko propsować własnego składu, a co ważniejsze grillować słabości oponentów .

Przez tajne głosowania i to że się aż tak jak zwykle nie przygotowałem do analiz bilansów przykładowo nie zgrillowałem odpowiednio Grizzlies w 1T (tam przy 4 graczach na poziomie legit w rotacji i absencjach powinien być bilans o 3-4W niższy). 

Combo 3 seedu Grizzlies + extension Giannisa to jest największy sukces głosowań na przestrzeni jednego RS chyba dowolnego teamu w historii beGM, także gratulacje :) 

13 minut temu, january napisał(a):

W 3T po wynikach z pierwszych dwóch trymestrów już mi się nie chciało spinać o wynik, ale pewnie około 54W, a przede wszystkim to powinien być 3-4 seed z możliwością może nawet walki o 2 na zachodzie finalnie, bo nie chciało mi się nie tylko propsować własnego składu, a co ważniejsze grillować słabości oponentów .

A co tym LeBronem, bo cisza nastała? :)

Jaki bilans by Lakers zrobili ze zdrowym Lively i Donte? Rekord Warriors to wychodzi lekko. 75-7 sprawiedliwie myślę dla wielkich Lakers z będącymi sporą czasu pod kreską oldboyami? :)

Zejdź Jasiu wreszcie na ziemie, bo nikt Ci tak nie szkodzi jak Ty często sobie sam tą propagandą z czasów Nwaby i Theisa.

I trzeba będzie się @january mocniej pochylić nad tym Twoim Casonem Wallace, bo ja rozumiem że Thunder, ale facet ma ujemne wskaźniki na grę swojego zespołu zarówno w ataku jak i w obronie. A to był przecież przez 90% sezonu Twój czwarty najlepszy zawodnik, którego sprzedawałeś tutaj jak kiedyś wielu innych zapomnianych przez boga rolsów, którzy się przewinęli przez Twój zespół.

Sam sobie stryczek szykujesz. 

Pokrzywdzony to może czuć się @bogans2 że z SGA i Franz Wagnerem dostawał od ludzi po 15 zwycięstw, a nie ten Twój zespół emerytów.

Brak Qcina? W czym? Chyba nie w opisie który zawsze robił Mac. Q tylko skupiał się na handelku obwoźnym im dalej od przejrzystości tym lepiej ;) Mistrz multi i to trzeba przyznać nie miał serca do robienia opisu o tworzeniu konceptu gry nie wspominając. A jego brak to raczej pomaga zbierać głosy choć przeszłość spółdzielni i zakulisowe załatwienia wsparcia może i rzeczywiście było ważne. Ale tego nie wiem bo nie byłem w spółdzielni. Coś LAF wiesz więcej na ten temat? Wtedy to zdanie że brak Q może i prawdziwe. 

Q od lutego tylko ziewał znudzony jak okienko się transferowe zamykało. 

Ale możliwe że był aktywny na zapleczu ligi zbierając głosy komunikatorem poza forum. 

Ja z nim poza pm nie wymieniałem myśli więc nie wiem. 

Laf wiesz coś może więcej ? ;) 

Co ty z tym Rui? Ja tamtej wymiany nawet nie pamiętam. Mogę żałować i to bardzo wymiany Jalena Williamsa bo odchodząc z gry na siłę komuś chciałem zostawić klub z Sochanem jako bardziej spursowy i to był kardynalny błąd. Ale Rui? Daj spokój. Serio. 

Ja nie działam w ten sposób że komuś zaniżam bilanse bo coś tam. To jest małostkowe i bezsensowne. Jeżeli zarzucasz mi tak prymitywne działanie to albo tak nisko mnie oceniasz jako współgrającego albo masz takie niskie swoje standardy i takie zachowanie dopuszczasz jako normalne w sumie. 

Więc odpowiedz mi na pytanie. Masz mnie za prymitywa czy sam jesteś taki prymitywny. Innej drogi i wytłumaczenia takiego zarzutu nie ma.  

Serio Rui to game changer spurs? 

Dwie prośby. 

oddasz mi 15 minut mojego życia bo musiałem tyle szukać tej wymiany 

W dniu 22.12.2023 o 12:02, LAF napisał(a):

MULTIWAY part I

Chicago Bulls – Charlotte Hornets – Phoenix Suns - Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs

Chicago Bulls in : Rui Hachimura, Buddy Hield

Chicago Bulls out : Keldon Johnson, Davion Mitchell , 1rd Washington 28

Charlotte Hornets in : 2rd Memphis 28, 2rd Memphis 30, Daniel Theis, Max Christie

Charlotte Hornets out : Malik Beasley

Phoenix Suns out : Nikola Vucević , Daniel Theis

Phoenix Suns in : John Collins, 1rd WAS 28

San Antonio Spurs in : Keldon Johnson, Davion Mitchell

San Antonio Spurs out : John Collins , Rui Hachimura, Max Christie,2rd Memphis 28, 2rd Memphis 30

Milwaukee Bucks in : Malik Beasley, Nikola Vucević

Milwaukee Bucks out : Buddy Hield

Trade wchodzi 27.12 rzecz jasna, ale daje teraz bo już większość zawodników ma rozegrane 28 spotkań (albo został tylko jeden)

Przed wymianą wywalam Hassana

Każda ze stron jest zadowolona !

@Pablo81 , @evitacre @LONGER01 @ignazz

A dwa. To wymiana z grudnia 2023 roku. Serio myślisz że bym się mścił za coś półtora roku temu i to w grze internetowej? 

Serio masz tak smutne życie że dla Ciebie takie coś ma wpływ na życie aby pamiętać? Serio. 

Gdzie głównym elementem było oddanie przepłaconego i krytykowanego Johna Collinsa za młodego i wtedy lepiej postrzeganego Keldona? Serio? Gdzie do dziś uważam że to ok wymiana? 

Jeden wafel przepłacony za innego? 

391-E5-DAF-B4-C2-4-CD6-A14-F-3617-C565-D

gratulacje @Regis

gratulacje ja!

Warto dodać ze Regis trafił tez sleepera z #55 numerem 3 w glosowaniu

Oj młody perspektywiczny skład a jakie cap space. 

Przecież tam jest Dyson i Miller 

Oczko do wyboru młodych jest a gm skromny nie chwali się ze umie w draft. Po prostu umie 

Weź najpierw pomysł kto tu kogo zaczepiał i kto komu co zarzucił. Coś odklejasz się nam niestety. Tu zarzucasz coś grubego i prymitywnego po czym piszesz ze zachowujesz klasę a wcześniej po wpisach mocno tendencyjnych przeciw Indianie piszesz ze jesteś bezstronnym. Nawet mnie to zastanowiło dopóki nie spojrzałem z kim Ronnie gra w tym play in i wyszło ze z Pablo z którym dosyć dużo wymian robisz i zapewne masz dużo lepsze relacje. Sam mi pisałeś z reszta w pm o tej kwestii wiec to nie są domysły tylko ze pm niech zostaną pm jak to powinno być. A wymiany szukałem tak długo bo ani nie kojarzyłem jej ani tym bardziej daty jest wykonania wiec z poziomu telefonu cofałem cofałem i cofałem temat wymian i tak mi zeszło. Powtorze. Jezeli z mojej perspektywy wymiana jest tak neutralnie odbierana bo była i dawno i z perspektywy wartości pozyskanej neutralna to dlaczego na jej podstawie wyciągasz wnioski ze ja się mszcze na którymś GM i zaniżam głosy? Samo w sobie to jest podle a jeszcze z takiego bylejakiego powodu to już tym bardziej nie wiem co odpisać. Tymczasem wrzuciłeś gowniany temat i znikasz bez odpowiedzi. Ok. Gdzie tu widzisz zagotowanie!? Dostałeś proste pytanie na które nie odpowiedziałeś. Tyle w temacie tego śmiesznego zarzutu. Widocznie mamy w tej grze gm o rożnym poziomie standardów etycznych nie tylko na poziomie działania ale już zrozumienia. Życzę dalszych sukcesów w grze i życiu z taka postawa. Ahoj 

Jezeli odpowiedz moja na twoj zarzut to działanie na psyche begm to tylko przypomnę ze nie ja snuje teorie o zemście wspominając wymianę z 18 miesięcy wstecz gdy ja tej wymiany nie pamiętałem. 

W dniu 29.04.2025 o 12:51, LAF napisał(a):

Na Play-In usuwam Ciebie z ignora. Chętnie się pośmieję 

Przypomne tez twoj początkowy wpis do gm Indiany. 
Bezstronnosc detected level hard 

Klasa sama w sobie. 

wypada też podkreślić że wykonałeś ten wpis już na początku dyskusji w temacie play in przez nikogo nie atakowany a GM bulls jeszcze w nim akurat niczego nie napisał. 

Jeżeli chcesz się nazywać bezstronnym i z klasą to wypadałoby przejrzeć swoje wpisy czy rzeczywiście mają ona znamiona tych cech choć szczątkowo ;) 

Edytowane przez ignazz

Trzeba z tym żyć bo nasze forum zawsze miało sympatię i antypatie. Nie można moim zdaniem mieć o to pretensji że była moda na wyśmiewanie Wigginsow Collinsow czy Westbrookow niezależnie od ich jakości gry. Czasem tak bywa a przecież nie mamy wątpliwości że ludzie coraz mniej spotkań oglądają bo konkurencyjnych rozrywek jest za dużo. Po drugiej stronie barykady masz zawsze graczy otoczonych słusznie estymą i szacunkiem nawet gdy już w baku nie ma za wiele. Znając się jakiś czas takie historie trzeba przewidzieć w budowie składu. Jasiek to rozumie. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś poznał ten secret. 

Nie jest to powód do odchodzenia z gry. 

W ostateczności to zabawa 

Dziwne że nie akcentowałeś mocniej faktu że Khris po przejściu do WAS robił 41,7FG i 27% za trzy a wiecznie spóźniony w ograniczonych minutach robił stosunkowo dużo prostych fauli i strat ( statystycznie nie wygląda to tragicznie bo to były 22 minutowe epizody). Ale na to trzeba było wizz oglądać. Ludzie go kupili bo nie oglądali. I to nie jest problem. Ty go nie oglądałeś więc nie kontrowałeś. 

Ostatecznie tak jak z Jalenem czy Dejounte tak teraz z Khrisem winę trzeba brać na klatę. Ten kto do tego dopuścił. 

Edytowane przez ignazz

Przeciez swoje napisalem w argumentacji, rywal tylko nawyzywał i prowokował, a potem się popłakał i usunąl posty. mielismy dwie w miare równe drużyny, na co wskazywac mogą bilanse zarówno za III trymestr jak i cały sezon, to nie ja uciekłem od dyskusji do szatni, tylko przeciwnik, w dodatku grałem u siebie. 
zdecydował Laf i np. Reikai, w którego interesie było wybrać gorsza druzyne a nie lepsza, także śmiechu warte jest to wszystko po prostu, każde kolejne glosowanie to coraz większa karykatura obiektywnego podejścia i sprawiedliwego wyniku. 

Stawiam ze Za tydzień jak Nesmith bedzie krył Donovana a VanVleet rozprawi się z Warriors będą znowu mnie przepraszać na priv, tak jak to było po playinach vs fluber, gdzie Westbrook pokonał na wyjeździe CP3. 

17 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Przeciez swoje napisalem w argumentacji, rywal tylko nawyzywał i prowokował,

Lmao, przeciez Ty tam pisales miedzy innymi, ze Lafa rodzice skrzywdzili.

17 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

zdecydował Laf i np. Reikai, w którego interesie było wybrać gorsza druzyne a nie lepsza, także śmiechu warte jest to wszystko po prostu, każde kolejne glosowanie to coraz większa karykatura obiektywnego podejścia i sprawiedliwego wyniku. 

Czemu moj glos wazyl wiecej od innych i jaki ja niby interes mialem w tym, zeby wygral ktokolwiek z tej pary, skoro ani Heat ani Warriors nie maja nic wspolnego z 9 lub 10 seedem?

A glosowanie skandaliczne to jeden glos na Warriors w meczu z Mavs bez lawki. Szkoda strzepic ryja nawet. Po co budowac lawke, rolesow, starac sie w opisie, skoro decyduje to, kto ma jakich 2 z 15 zawodnikow, ktorzy maja wieksze cycki.

To plus farmazony w opisie i wystarczy.

Edytowane przez Reikai

6 minut temu, Reikai napisał(a):

Czemu moj glos wazyl wiecej od innych i jaki ja niby interes mialem w tym, zeby wygral ktokolwiek z tej pary, skoro ani Heat ani Warriors nie maja nic wspolnego z 9 lub 10 seedem?

Ja pi****le, naprawdę muszę tłumaczyć dlaczego ? Heat nie grali w playin, czy grali? 

9 minut temu, Reikai napisał(a):

Lmao, przeciez Ty tam pisales miedzy innymi, ze Lafa rodzice skrzywdzili.

powiedz mi, ja zacząłem czy clown Laf ? 

odpowiesz mi na te dwa pytania ?

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

Ja pi****le, naprawdę muszę tłumaczyć dlaczego ? Heat nie grali w playin, czy grali? 

A jakie to ma znaczenie skoro byli na 7 miejscu i mecz z Celtics to byl formalnosc?

Drugi rok z rzedu ktos sie do mnie pruje o moj glos, jakby wazyl 2x wiecej i drugi raz nie ma racji.

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Jesli nie widzisz roznicy w krytykowaniu czyjejs druzyny, a tego co Ty potrafisz napisac do drugiej osoby, to mozesz uznac ze to wina Lafa, ze skrzywdzili go rodzice, czy cos tam innego.

2 minuty temu, Reikai napisał(a):

Jesli nie widzisz roznicy w krytykowaniu czyjejs druzyny, a tego co Ty potrafisz napisac do drugiej osoby, to mozesz uznac ze to wina Lafa, ze skrzywdzili go rodzice, czy cos tam inneg

Jesli nie widzisz różnicy w krytykowaniu czyjejś drużyny, a tym co robił Laf, to sorry, nie mamy o czym rozmawiać. Baw sie dobrze 

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a):

odpowiesz mi na te dwa pytania ?

Odchodzisz? To pal gumę.

Do Lafa już takie rzeczy pisałeś, że nie tylko ty powinieneś się wstydzić, ale też reszta społeczności, która nie zareagowała w żaden sposób. Ba, nawet jeden komisz zachwycony, bo to dodaje charakteru rozgrywce. Na PM mam głosy, że Pacers to "żaden rywal", a potem patrzę na głosowanie i zupełnie co innego. 

Chyba rekordowa ilość ludzi chciała rezygnować przez twoją arogancję i zwykle chamstwo, więc lepiej będzie jak ty odejdziesz, a nie w przyszłości kilku innych.