Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Tecu napisał(a):

Pewnie podobnie jak w real NBA a mamy ją odwzorowywać.

ja bym powiedział tak nie sprawdzając jeszcze dokładnie sytuacji (czyli intuicyjnie), że George faktycznie mógłby nie grać lub grałby na jakichś limitach, opuszczał ileś meczy, w iluś grał, natomiast Maxey i Oubre to wg mnie shut downy - ale nie czytałem nic o tym więcej, więc to tylko moje pierwsze myśli. Exum podobno może dziś wrócić. Masz mocny froncourt - McDaniels/Lyles/Yabusele/Bitadze, ale w backcourt faktycznie dobrze to nie wygląda - Kennard, słabszy niż się mogło by wydawać po (jednak poważnej kontuzji) Devin Carter, Andre Jackson Jr. który wypadł z rotacji rl Bux i właśnie gdyby tu grał Maxey - to jest to spokojnie team na poziomie Bulls/Pistons/ a ciężko ocenić Heat/Pacers?Celtics. Tu jest cholernie ciekawie i ja sobie te Wasze teamy będę rozkładał na części proste, bo dawno nie było tak - z bardzo różnych powodów - jedni wyhamowują, drudzy sprintują - teamów walczących o miejsca 7-10 (też raczej będę miał Cavs w top6).

Nie zabieram tu żadnego stanowiska - po prostu Tecu tu będzie naprawdę ciekawie i liczę na Wasze ciekawe opisy i argumentacje :) 

Sixers posadzili Georga, Maxeya i Oubre i jeszcze kilku graczy dokladnie w tym samym momencie, po shutdownowie Embiida.

Tu nie ma czego analizowac, ciezko o wiekszy przyklad obrzydliwego tanku.

O ile mozna zalozyc, ze George bedzie slabszy niz rok temu przez to, ze caly sezon mecza go kontuzje, tak ciezko zakladac ze mialby nie grac.

Ja to oceniam tak - jest operacja powazna odpowiednio wczesniej albo shutdown w jakims styczniu - chlop nie gra. Jakis Fox czy Herb Jones (biedni Celtics).

Jest operacja, ale pierdola - chlop gra ale jest slabszy-> Lamelo mial atroskopie dloni i kostki, czyszczenie odlamkow, no grajac w PO moglby poczekac spokojnie do lata.

Shutdowny obrzydliwe bez operacji, a druzyna gra o cos- kazdy gra z tych wszystkich Oubre, CJ Mccollumow i innych takich.

23 minuty temu, Reikai napisał(a):

Ale Ty mowisz o idealnym swiecie, ktory nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.

W RL wlasciciele maja to w dupie, bo moga zdobyc Coopera Flagga, a kibice modla sie o przegrane i o jak najlepszy pick. Polecam reddity fanow Sixers np. Ktorzy sa ostro wkurwieni po jakis wygranych, a po porazkach jest radosc. Tak, kibice przy przegranych sezonach chca porazek.

Imo nie ma co zakrywac oczu i udawac, ze shutdowny nie istnieja. Celowe przegrane czy shutdowny by przy przegranym sezonie zwiekszyc szanse na dobry pick to tez czesc NBA. Moze malo sportowa, ale to istnialo, istnieje i bedzie istniec.

Who cares about frekwencja. Na wiele wygrywajacych druzyn ludzie nie chodza, a synonimy srednosci jak Bulls od lat maja topowa.

Tzn mnie generalnie malo obchodzi, czy taki @Tecu bedzie mial 1, czy 10 pick, ale nie udawajmy ze tank,shutdowny czy celowe porazki za sprawa trenerow nie istnieja. Tak, to jest realizm. Moze I przykry, ale tak po prostu jest.

Reikai, To by nam Totalnie rozmyło grę, ale byłby duże szanse, że np @Qcin_69 by wrócił i mając - Derricka Whitea, Bookera, Tatuma i Adebayo tankowałby ze 3 sezony jeszcze pod rząd. Pisałby że jego gracze są kontuzjowani, Adebayo musiał dostał pół roku wolnego bo nie może dojść do siebie po śmierci chomika, Booker że złamał sobie paznokieć - 3 miechy wolnego, Tatum zachlał i poślizgnął się w łazience itp. Nie róbmy więc sobie jaj. Wiadomo, że jak ktoś tankuje, to będzie kolorował pod siebie, ale nie popadajmy w absurdy.

Teraz, Alonzo napisał(a):

Reikai, To by nam Totalnie rozmyło grę, ale byłby duże szanse, że np @Qcin_69 by wrócił i mając - Derricka Whitea, Bookera, Tatuma i Adebayo tankowałby ze 3 sezony jeszcze pod rząd. Pisałby że jego gracze są kontuzjowani, Adebayo musiał dostał pół roku wolnego bo nie może dojść do siebie po śmierci chomika, Booker że złamał sobie paznokieć - 3 miechy wolnego, Tatum zachlał i poślizgnął się w łazience itp. Nie róbmy więc sobie jaj. Wiadomo, że jak ktoś tankuje, to będzie kolorował pod siebie, ale nie popadajmy w absurdy.

Jak dla mnie po to wymyslono trade request oraz zwyczajny zdrowy rozsadek, mi chodzi o shutdownowy w T3 jak druzyna gra o nic.

Wiadomo, ze shutdowny od T1 nie istnieja, po prostu nie widze swiata w ktorym nasi Sixers np. Graja kimkolwiek, kto potrafi grac w kosza.

Mowie tylko o t3 wzorem RL.

19 minut temu, Reikai napisał(a):

Lamelo wlasnie przeszedl dwie operacje, a Jaylen Brown gra najgorszy sezon od wielu lat. Nie wiem skad ta teza, bo oni akurat w t3 wygladaja bardzo slabo.

* nawet zakladajac ze Lamelo zaciska zeby I gra, to w t3 wygladal miernie w c***.

Boston mało oglądam - ale wiem, że Brown gra na limitowanych minutach. Z LaMelo wiem, ale pytanie czy jego brak to wzmocnienie, czy osłabienie. Oni ogólnie mają bardzo głęboki i zwyczajnie bardzo dobry defensywny team. To jest naprawdę solidny poziom - o to mi chodziło. Nie wiem, czy Knicks będą przd Bux, ale wstępnie przed analizą bym tego nie wykluczał po prostu.

No i w sumie może jednak Nets powalczą o wyższy seed? @kolader działaj ;)

24 minuty temu, ignazz napisał(a):

A zapytam historycznie. Jak zaczynaliśmy grę to poza składem były te assety czyli obce picki u nowego klubu czy start był zerowy i każdy miał swoje? Bo coś mi się Hinkie i Tecu nie łączą. 

Grasz od początku w przeciwieństwie do mnie, a nie pamiętasz? :P 

Drużyny przejęliście z takimi składami i pickami jakie mieli na czas startu gry w rl.

49 minut temu, Alonzo napisał(a):

Masz mocny froncourt - McDaniels/Lyles/Yabusele/Bitadze, ale w backcourt faktycznie dobrze to nie wygląda - Kennard, słabszy niż się mogło by wydawać po (jednak poważnej kontuzji) Devin Carter, Andre Jackson Jr. który wypadł z rotacji rl Bux i właśnie gdyby tu grał Maxey - to jest to spokojnie team na poziomie Bulls/Pistons/ a ciężko ocenić Heat/Pacers?Celtics

Jesteś niepodrabialny 😂

Gdyby nie kontuzja Embiida, Irvinga, Clarke, Exuma to byłbym lepszy od Magic. A nie, wait, to tak nie działa 😂

Teraz, Tecu napisał(a):

Jesteś niepodrabialny 😂

Gdyby nie kontuzja Embiida, Irvinga, Clarke, Exuma to byłbym lepszy od Magic. A nie, wait, to tak nie działa 😂

Wiesz.. nie szarżuj w drugą stronę - bo jak walczyłeś o Finały, to nigdy Tobie nie przeszkadzała gra kontuzjowanymi graczami, do tego sam pisałeś że Bitadze, może zastępować Embiida przyzwoicie, a Lyles pamiętamy jak pokonywał trio KAT/Gordon/PJ Tucker w pojedynkę pod koszem w playoffs. Frontcourt masz solidny - nie jakiś mocny, ale solidny. Kluczowy jest Maxey - i to raczej zadecyduje o bilansie 76ers. Patrząc na bilanse po 2T, Heat powinni Ciebie wyprzedzić i spadasz na 9 seed, ale Indiana, Detrit i Chicago mają do Ciebie po około 3W straty i do tego musiałby Ciebie wyprzedzić 2 z tych 3 teamów. Gdyby różnica między Wami wynosiła np 1W to pewnie byłoby tak jak oczekujesz, ale w tej sytuacji - ciężko powiedzieć. No i Maxey grał jednak w 5 meczach w 3T w rl - jakby nie liczyć reszty sezonu, a Clarke w 13 - to połowa trymestru. Exum grał w 12 meczach na 9pkt. - dlatego Tecu szanujmy się z tym 3W w 3T xD

7 minut temu, Reikai napisał(a):

Przeciez on ma wiecej minut na mecz niz sezon temu.

..przynajmniej w ostatnich meczach.

Na moje mogą nawet nie dowieźć play in czyli ostatecznie będą w loterii. 

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Swój swojego pozna :)

Ja nie tankuje. 

I nie mam biznesów z sixers aby stawiać mi jakiś zarzut. 

Spurs i tak nie dogonią więc nie robię po złości lakers. 

10 minut temu, Alonzo napisał(a):

Wiesz.. nie szarżuj w drugą stronę - bo jak walczyłeś o Finały, to nigdy Tobie nie przeszkadzała gra kontuzjowanymi graczami

Jak jest potrzeba to Klay i Lavine powstaną zmarli. 

A jak nie to można posadzić cały skład na ławce. 

Byle zyski były tam gdzie trzeba. 

Tfu

Spokojne bezinteresowne stwierdzenie faktu. A Ty dziś coś tam jakieś zaszłości w stosunku do Tecu pokazałeś. Jest niechęć to jest i zły wpis. 

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Jak jest potrzeba to Klay i Lavine powstaną zmarli. 

A jak nie to można posadzić cały skład na ławce. 

Byle zyski były tam gdzie trzeba. 

Tfu

Duży błąd wtedy był. 

Klay to cała liga ma krew. Kto jak głosował? 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Sytuacja w 76ers jest dla mnie klarowna i będzie bardzo słaby wynik T3. 

Tych kontuzji jest tam za dużo. 

Rok temu sobie chyba też tak zaniżałeś jak dałeś sobie chyba 2W w którymś trymestrze ;)

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Na moje mogą nawet nie dowieźć play in czyli ostatecznie będą w loterii.

ja nie twierdzę, że 76ers utrzymają się w play inach - po prostu tu będzie ciekawa rozgrywka, bo między 76ers, Pistons, Pacers i Bulls w walce o miejsca 9-12 jest o przysłowiowy piczy kłak :) 

..a dodam jeszcze, że któraś z tych drużyn może powalczyć z Celtics o 8 seed - nie wiem, czy z sukcesem, ale może :P 

A jeżeli @MarcusCamby gardzisz tankerami to nawet fajnie że niespodziewanie z powodu kosmicznego pecha wysoko bo w loteri może być 76ers którzy u nas zawsze walczyli. Możesz wiele zarzucić GM ale nie to że tankował. Tym samym jego wygrana loteria lub lakers dałaby prztyczka w nos realnym tankerom co wyprzedają skład. Zarówno 76ers jak i lakers tego nie robili więc byliby według twoich kryteriów sprawiedliwie. 

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Rok temu sobie chyba też tak zaniżałeś jak dałeś sobie chyba 2W w którymś trymestrze ;)

ja nie twierdzę, że 76ers utrzymają się w play inach - po prostu tu będzie ciekawa rozgrywka, bo między 76ers, Pistons, Pacers i Bulls w walce o miejsca 9-12 jest o przysłowiowy piczy kłak :) 

..a dodam jeszcze, że któraś z tych drużyn może powalczyć z Celtics o 8 seed - nie wiem, czy z sukcesem, ale może :P 

Wycofałem się szybko i dałem 6. 

Sprawdź archiwum. 

5 godzin temu, Alonzo napisał(a):

@january jak Lakers rozwiązuja problem centra w 3T i czy 3 HOF koncentrują się na walce o jak najlepszy wynik w regularze, czy zdrowie i forme w playoffs? 

Tbh jestem zmęczony kopaniem się z udowadnianiem jak mocne jest moje big3, wsparte zacnymi rolesami w tym RS. Powinno być HCA, ale nie chce mi się punktować jednocześnie na ostro słabości innych drużyn. Jak będzie #7 seed to trudno, grunt że odpukać na PO wszyscy zdrowi się szykują, a wtedy reszta ligi może mieć przejebane :D Tak więc na spokojnie, szat rejtanowo drzeć nie będę.