Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ja mam czterech graczy w rankingu LEBRON w TOP45 :)

I też podejrzewam że nikt nie jest blisko :)

No właśnie jak już powołujesz się na jakiś ranking to sprawdź może, który w tym rankingu jest Garland i Jerome. Garland jest na równi z Hardenem a Jerome wyżej od Monka. Cade jest wyżej niż „ktokolwiek”. 

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a):

No właśnie jak już powołujesz się na jakiś ranking to sprawdź może, który w tym rankingu jest Garland i Jerome. Garland jest na równi z Hardenem a Jerome wyżej od Monka. Cade jest wyżej niż „ktokolwiek”. 

Wiem, którzy są. To było w formie żartu. 

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

przecie ten twoj back-court to bylby ruchany w obronie niemilosiernie

Cade to two-way gracz. Jerome też nie widzę, by był jechany w Cavs. 

Za plecami Hartenstein-PJ, więc też bardzo mocny zestaw w defensywie. 

O czym Ty piszesz? 

Widziałeś co Amen zrobił z Brownem ostatnio? W ogóle, mam wrażenie, że co widzę to Jaylen coś często po dupie dostaje w obronie. 

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ja mam czterech graczy w rankingu LEBRON w TOP45 :)

I też podejrzewam że nikt nie jest blisko :)

Ale ja też nie mam w sumie na co narzekać. A gdyby nie ta szopka z Butlerem, niezależna ode mnie, której obiektywnie nie da się ocenić u nas to bym się szykował pod jakiś kosmiczny bilans. 

A pytanie było inne i lekceważąco podeszliście do mocnego zestawu :)

1 godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale spodziewałaś się małego obciąganka w uznaniu Twojego backcourtu czy o co chodzi? :P

A powinienem? 

Raczej w kulturalny sposób przedstawiłem rzecz, która mogłaby umknąć niektórym osobom z niekorzyścią dla mojego teamu. A w formie pytania, bo gdzieś z głowy sobie wizualizowałem inne drużyny i mogłem coś przeoczyć. 

Gdy jest odwrotność sytuacji (i to nawet nie w takiej skali często) to skaczecie po tematach z highlightsami lub wypisujecie, jakich to wielkich graczy macie i zespół :)

A zawsze też przyjemnie pokazać takim buńczucznym osobom jak choćby CM, że aż taki dobry nie jest i ligowa stawka wcale nie śpi. 

Ależ piękny jest Ayton w 2025 roku. Dziś chyba 4 czy 5 clutch OReb w dogrywce, clutch free throws 5/6 i box score na poziomie 25/20 i na plus +15 w zaciętym meczu. Ogolnie blazers są hottest team na zachodzie w tej chwili, wygrali już 8 z 9 ostatnich spotkań chyba. @januaryzwlaszcza ty sobie zobacz bo wrzucasz go do porównań i zestawiasz z bagleyami, co jest moim zdaniem obrzydliwe. 

Edytowane przez RonnieArtestics

1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ależ piękny jest Ayton w 2025 roku. Dziś chyba 4 czy 5 clutch OReb w dogrywce, clutch free throws 5/6 i box score na poziomie 25/20 i na plus +15 w zaciętym meczu. Ogolnie blazers są hottest team na zachodzie w tej chwili, wygrali już 8 z 9 ostatnich spotkań chyba. @januaryzwlaszcza ty sobie zobacz bo wrzucasz go do porównań i zestawiasz z bagleyami, co jest moim zdaniem obrzydliwe. 

i tradycyjnie idiotyczne zachowanie w obronie

naprawde juz, ile razy bedziemy walkowac jego nic nie wnoszaca linijki?

jprdl co to jest za dzban xd nie dość, że odpuscił trójki, to w tej niepotrzebnej pomocy kryje powietrze

12 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

i tradycyjnie idiotyczne zachowanie w obronie

naprawde juz, ile razy bedziemy walkowac jego nic nie wnoszaca linijki?

jprdl co to jest za dzban xd nie dość, że odpuscił trójki, to w tej niepotrzebnej pomocy kryje powietrze

Nic nie wnoszące linijki robi lamelo i to już od x lat, ciekawe czy ten rak dobije kiedys do 30w jako lider 

3 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Troszkę mała dawka te 6 ostatnich spotkań Aytona dobrych w ofensywie tuz przed TD :), poczekałbym z hurraopiniami na temat jego powrotu do formy z jedynego swego dobrego sezony ('21), zwłaszcza że grają 2 strony parkietu, szczególnie ważne to u centrów.

W kontekście pominięcia Luki w drafcie jego przywołanie to nie jest przecież żadne WTF.

Ale nie musisz się Ronnie martwić, ja naprawdę dokładnie podchodzę do ocen graczy przy głosowaniach i jeśli uśredniony Ayton będzie lepszy niż choćby w 1T to to uwzględnię.

40 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ktoś tam na ogólnym forum próbował ostatnio zbijać wartość Michaela Portera Jr. 

Michael Porter Jr. over the last 3 games:

36 PTS - 7 REB - 54% FG - 7/12 3PM

39 PTS - 12 REB - 69% FG - 5/9 3PM

30 PTS - 7 REB - 68% FG - 5/8 3PM

W T2 19.8 ppg I 3.1 3PM na 44.8%. Niemal identycznie co Paul George.

Pelikany beda silne.

Edytowane przez Reikai

34 minuty temu, Reikai napisał(a):

W T2 19.8 ppg I 3.1 3PM na 44.8%. Niemal identycznie co Paul George.

Pelikany beda silne.

Mało powiedziane. 

Malik Monk powinien dostać więcej z gry a Gabe wystarczy spojrzeć jak zaczął grać w lutym. Tam GM stworzył ogromne zagrożenie zza łuku co musi sprawić że Sabonis jest tam lepiej wykorzystywany niż w rzeczywistości. Jeżeli gdzieś trzeba odejść od kalki rzeczywistej NBA to w sile części składowych pelikanów. Tu suma poprzez solidną pracę @MarcusCamby jest wyższa.  

GM wyjątkowo w formie. Takiego marcusa pamiętam z lat wcześniejszych. 

To wybitnie zła kobieta była. 

Chciałem w sumie dodać że do pełni szczęścia potrzeba dobrej gry Moodiego. Jakim zdziwieniem okazało się 40% za trzy w tym sezonie z 4 rzutów. Daj mu per 36 i się można zdziwić. 

Wielu GM sra się ( i tyczy się to też mojej osoby czasem) jakimiś dziwnymi wyskokami jakiegoś własnego gracza. A tu gm dosyć powściągliwie traktuje swoją ekipę walcząc ewentualnie tylko o Hardena mając 7-8 perełek obok gwiazd. Za cicho Marcusie. Za cicho. 
Josh Green 42% za trzy. Kolejny as. 

Edytowane przez ignazz

derrick jones jr w swietnej formie

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Wychodzi na to ze liczba 144. 

w sensie tu nadwyraz widać analogie np z kings z reala, gdzie owszem mamy sporo ofensywnych opcji, tylko co z tego?

jak ktoś przez te lata oglądania nie zwrócił uwagi, że takie zaburzenie proporcji nie przynosi dobrego skutku, to słabo to swiadczy o nim jako obserwatorze

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

derrick jones jr w swietnej formie

w sensie tu nadwyraz widać analogie np z kings z reala, gdzie owszem mamy sporo ofensywnych opcji, tylko co z tego?

Tylko że tu masz realne zagrożenie zza łuku na bardzo wysokim poziomie. Kings w RL byli fatalnie zbudowani i mimo że lubię Foxa to poprzez takiego DDR pokazywali co trzeba unikać. U nas jest mimo wszystko dużo lepszy skład choć oczywiście obrona ( tu się zgadzamy) może być problemem. Jr to bardzo niedoceniany obrońca.