Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Żartujesz sobie ? Wg mnie Zostawiłem pacers ze składem który w zdrowiu jest na 1-2 rundę PO, bez kłopotów finansowych, bez złej historii i przez 7 lat chyba tylko raz pacers byli poza PO/playin. Nie moja wina ze w I trymestrze zawodnicy rotacyjni opuścili 120 spotkan lacznie. Nadal jesli sytuacja zdrowotna się poprawi to jest to team playoffowy. cale nie podstarzały, gdzie wielu graczy jest w prime lub wchodzi w prime. A to ze nie ma pickow to trudno, wg mnie lepiej grac tak jak ja, niż szorować dno po piec lat jak niektórzy, a efektem jest taka sama jakość drużyny jak moja, czyli drużyna na playin i I rundę PO max. Już pare osób się na moje picki slinilo przez kilka ostatnich lat, a żaden z nich nie okazał się jakims wysokim wyborem.

Nie no absolutnie się nie zgadzam.

1. Team Pacers miał problemy zdrowotne, ale mieli je i inni. 10-13 miejsce na wschodzie to poziom Indiany w tym sezonie. To nie jest zespół (gdy wszyscy są wszędzie zdrowi) na PO. Bucks, Magic, Raps, Celtics, Sixers, Heat, obie drużyny z NY i Cavs to na pewno lepsze zespoły.  Point is - to nie jest zespół playoffowy.

2. Tak, pójście all-in assetami jest zrozumiałe w wielu wypadkach. Pójścia all-in Pacers dały im jeden sezon z półfinałem konferencji. To malutko w porównaniu do wykastrowania przyszłości teamu na wiele lat.

3. Pisałem Ci już latem - Pacers mają właściwie dokładnie całe możliwe combo organizacji w fatalnym stanie:

3.1 Brak kontroli własnych picków w najbliższych 3 draftach, tylko 1 własny pick w najbliższych 6 draftach.
3.2 Brak jakiejkolwiek gwiazdy, Vleet+Hart jako top2 graczy to naprawdę kiepski stan teamu.
3.3 Brak innych assetów pickowych (oddane 2xfuture 1st, oddana większość 2nds)
3.4 Brak capspace przez najbliższe 3 lata
3.5 Brak atrakcyjnych umów pod handel (bo najbliżej tego statusu są najlepsi gracze - Vleet i Hart, ale ich umowy to nie jest ziemia obiecana dla innych teamów) Ewentualnie mający problemy Sharpe i Bruce Brown (który jest lepszym podpisem niż byłby Achiuwa btw)
3.6 Brak prospectów - bo jedyny młody gracz, Podziemski gra jak gra i nie zapowiada się jednak ani na Doncicia, ani na Manu.
3.7 Bardzo złe długie umowy - Aytona, Milesa Bridgesa, może Nesmitha.

Chyba nawet Kings (po tym jak ostatni GM oddał Jalena Johnsona za DeRozana) nie byli zostawiani w tak opłakanym stanie. Kiepsko, że nie chcesz pić piwa, którego nawarzyłeś, słabo, no ale ok, przymusu nie ma.

Ale po co cały czas atakować grę i wręcz namawiać do jej zamknięcia? Nikt Ci nie wyznaczył najgorszej kary (bo nie możemy), czyli konieczności dalszego prowadzenia Indiany :) 

Niemniej, bawimy się dalej, bardziej się skupiając już stricte na ruchach GMów zamiast burzliwych dyskusji, ale ja tam lubię beGM pod kątem korelacji z NBA, NCAA etc.

@Szulim

Nie musisz mi dodawać winu do bilansu. Nie o to w tym wszystkim chodzi. 

Przekaż lepiej Knicks, którzy tak zażarcie walczą o bilans, a GM nie potrafił nawet wrzucić podstawowych statystyk i rotacji. Chociaż nie, bo w sumie mają tego klauna na jedynce, to i tak już za dużo dostali :P

To może Hawks, bo chyba troszkę za niska ocena. 

3 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

@Szulim

Nie musisz mi dodawać winu do bilansu. Nie o to w tym wszystkim chodzi. 

Przekaż lepiej Knicks, którzy tak zażarcie walczą o bilans, a GM nie potrafił nawet wrzucić podstawowych statystyk i rotacji. Chociaż nie, bo w sumie mają tego klauna na jedynce, to i tak już za dużo dostali :P

To może Hawks, bo chyba troszkę za niska ocena. 

Nets zdecydowanie najbardziej niedocenieni przez większość moim zdaniem.

A @kolader dał dobry opis.

Tyle na temat leśnych dziadków z LAL i ich możliwości uciągnięcia sezonu, a co z PO?? :d

Anthony Slater: Steph Curry sounded unsure if he’d play in Indianapolis tomorrow. He’s been resting once in back-to-backs. Celebrini/staff will make final call. Curry: “I’m doing everything in my power to play back-to-backs eventually. Whether that’s tomorrow or the next one, I don’t know.”
Source: Bluesky

57 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Konferencja Wschodnia:

1. Milwuakee Bucks 20-8

2. New York Knicks 18-10

3. Orlando Magic 18-10

4. Brooklyn Nets 18-10

5. Toronto Raptors 17-11

6. Cleveland Cavaliers 16-12

---------------------------------

7. Miami Heat 15-13

8. Philladelphia 76ers 14-14

9. Boston Celtics 13-15

10. Detroit Pistons 13-15

----------------------------------

11. Chicago Bulls 12-16

12. Indiana Pacers 11-17

13. Atlanta Hawks 10-18

14. Charlotte Hornets 8-20

15. Washington Wizards 6-22

Konferencja Zachodnia:

1. Minnesota Timberwolves 20-8

2. Oklahoma City Thunder 20-8

3. Denver Nuggets 19-9

4. Memphis Grizzlies 18-10

5. Los Angeles Clippers 17-11

6. New Orleans Pelicans 17-11

------------------------------------

7. Los Angeles Lakers 17-11

8. Utah Jazz 15-13

9. Golden State Warriors 13-15

10. Dallas Mavericks 12-16

------------------------------------

11. Portland Trail Blazers 12-16

12. Sacramento Kings 10-18

13. Phoenix Suns 9-19

14. San Antonio Spurs 8-20

15. Houston Rockets 7-21

Celtics, Pistons i Warriors chyba najwięksi wygrani głosowania, patrząc pod kątem, jaki bilans udało się zebrać, a jak realnie to wyglądało w tym trymestrze. 

Nie sądziłem, że zatańczą z 0.500, wydawało mi się, że 12W, które daje to i tak wygórowana liczba, a tu szły nawet dodatnie bilanse dla nich w niektórych przypadkach. Zaskoczenie :)

Aha, bo w tej całej "aferce z dupy" umknęło mi coś innego, o co miałem zapytać. @Reikai co to za kombinacje z liczbą absencji w opisie? Wyraźnie zaniżone u Ciebie :P

Btw, Thunder jednak nie top1. Szkoda, bo zasłużyli, a teraz bez Franza będzie ciężej. 

10 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Celtics, Pistons i Warriors chyba najwięksi wygrani głosowania, patrząc pod kątem, jaki bilans udało się zebrać, a jak realnie to wyglądało w tym trymestrze. 

Nie sądziłem, że zatańczą z 0.500, wydawało mi się, że 12W, które daje to i tak wygórowana liczba, a tu szły nawet dodatnie bilanse dla nich w niektórych przypadkach. Zaskoczenie :)

Aha, bo w tej całej "aferce z dupy" umknęło mi coś innego, o co miałem zapytać. @Reikai co to za kombinacje z liczbą absencji w opisie? Wyraźnie zaniżone u Ciebie :P

Btw, Thunder jednak nie top1. Szkoda, bo zasłużyli, a teraz bez Franza będzie ciężej. 

Idk, ja nic nie kombinowalem. Robilem metoda statmuse->XXX stats this season until YYY i wrzucalem ilosc meczow, ktora pokazala.

Moze ktos inny sie jebnal :P

6 minut temu, Reikai napisał(a):

Idk, ja nic nie kombinowalem. Robilem metoda statmuse->XXX stats this season until YYY i wrzucalem ilosc meczow, ktora pokazala.

Moze ktos inny sie jebnal :P

Trochę dziwne, że się nie wie, ile swoi zawodnicy pauzowali. Jednak polecam jak coś przez bbref sprawdzać i zapisać jeszcze, które mecze opuszczali.

A tak mi się rzuciło w oczy, jak przeglądałem opisy, a obok miałem tę zakładkę absencji z arkusza. I sprawdzając samemu, rzeczywiście zakładka była bliższa prawdy :P

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ja Bostonowi dałem 10 winów, Warriors 11, a Pistons nie pamiętam. 

Tacy Suns z JJJ i Bane wydają się być za to mocno niedocenieni

Suns Marcus byli przeorani przez kontuzje. I masz tam Banea albo rookie Colliera lub Lonzo Balla jak akurat był dostępny na limitowanych minutach jako kreatora. Do tego sporo rookiech i Ware jako regularny backup center od początku sezonu.

Nawet nie wiem, czy 8W to nie za dużo.

1 minutę temu, Braveheart22 napisał(a):

Trochę dziwne, że się nie wie, ile swoi zawodnicy pauzowali. Jednak polecam jak coś przez bbref sprawdzać i zapisać jeszcze, które mecze opuszczali.

A tak mi się rzuciło w oczy, jak przeglądałem opisy, a obok miałem tę zakładkę absencji z arkusza. I sprawdzając samemu, rzeczywiście zakładka była bliższa prawdy :P

Gdzie masz zakladke na bbref ktora to pokazuje?

24 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Też mam wrażenie, że trochę większe powinny być różnice pomiędzy tierami drużyn przy bilansach, ale to tak trochę jest jak jednym nie chce sie dać zbyt niskich, a drugim zbyt wysokich.

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Suns Marcus byli przeorani przez kontuzje. I masz tam Banea albo rookie Colliera lub Lonzo Balla jak akurat był dostępny na limitowanych minutach jako kreatora. Do tego sporo rookiech i Ware jako regularny backup center od początku sezonu.

Nawet nie wiem, czy 8W to nie za dużo.

To prawie jak Magic którym dałeś 20 winów :P

Z telefonu nie sprawdzę, ale na pewno nie było tam dużo gorzej rotacji niż takie Mavs 

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

To prawie jak Magic którym dałeś 20 winów :P

Z telefonu nie sprawdzę, ale na pewno nie było tam dużo gorzej rotacji niż takie Mavs 

Marcus,

Jakbym wierzył w fair bilans dla moich Magic, to pewnie bym dyskutował, ale są u nas pewne szablony i dawno sobie już odpuściłem takie rzeczy.

Jest jak jest.

Mavs miało 3 graczy + 2 jak akurat nie byli kontuzjowani.

ja miałem cały czas głęboka rotację, ale u nas nie ceni się graczy od czarnej roboty i moich liderów jako liderów.

Pels miał 4 graczy (gdzie chyba Sabonis był tym lepszym nie Harden) i skład papy i gruzu. chcesz, to moge Ciebie wieczorem wypunktować, ale po co?