Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Szulim napisał(a):

@Braveheart22 moje głosy na mnie się nie liczą i tak

@evitacre poprosił mnie pod koniec deadline żebym się podzielił tabelką i sobie zmieni wedle swojej modły i wyśle

że zjebał i wysłał moje? no też się na niego wkurzyłem, ale nie było tu żadnej mojej negatywnej kwestii, że chce sobie bilanse poprawiać itp

sam zresztą będą robił korekty jutro moich

I akurat jeden wyższy głos na jazz niewiele zmienia, więc nie widzę w tym wielkiego benefitu

no i Brave - naprawdę wbijaj do Rady, każdy kto był w Radzie zawsze dostaje po głowie, a tam mrówcza robota jest robiona żeby grę utrzymać w jako tako formie - masz pomysły - udziel się i tam ;)

Zasady były jasne dla wszystkich. Zlekceważyłeś je, a te słabe tłumaczenia to sobie odpuść. 

Na temat wstąpienia do Rady wypowiedziałem się wyżej. 

Zresztą, co Wy tu tak z Radą wyskakujecie. Doszło do poważnego przekroczenia zasad (btw, oszukiwać w gierce forumowej, dorośli ludzie, serio? 🤦‍♂️). Sytuacja jest jasna, nie ma żadnego usprawiedliwienia. W przeszłości drużyny były karane za pierdoły w stosunku do tego. Powinniście zostać ukarani (przykłady podałem wcześniej), z pokorą przyjąć to na klatę, przeprosić i tyle (btw, w normalnych warunkach, gdzie mielibyśmy pełną obsadę teamów + jeszcze jakiś chętnych, oczekujących na boku to byłby wyjazd z gry). 

za chwile gry nie będzie, jak będą takie afery z dupy

chcecie to nas karajcie - nie mam z tym problemu

nadal uważam, że skopiowanie głosów jest i tak mniejszym problemem niż brak głosu, czy napisanie żeby je skopiować

nie mówiąc o tym, że w poprzednich sezonach ludzie gremialnie kopiowali głosy od karpika i nikt nie robił z tego afery

Nawet jeśli kopiowali od karpika to wątpię, że robili to na żywca, tak jak Wy, liczba w liczbę. A i sam karpik nic nie wysyłał priv do tych osób. 

Poza tym, jest diametralna różnica. To były głosowania jawne, a nie tajne. 

Poza tym, było też dużo podkręcania dla beki tego "kopiowania karpika". 

2 godziny temu, Qcin_69 napisał(a):

Najbardziej żal w tym wszystkim Biednego Marcusa Cambyego, który już chyba się poddał w walce o Prawdę i zaakceptował system w którym się znalazł :( 

Zwykle jak @Braveheart22 o coś walczy to uważam, że ma sporo racji. Ale obecnie to moim zdaniem burza w szklance wody. 

Jeszcze ten atak na Szulima i Alonzo. Ten drugi jest winny tylko temu, że był złym adresatem wiadomości. Głosy miały trafić do Julka, ale wiadomo jak jest z Evi. Gra z doskoku i wysłał tam gdzie uznał, że trzeba. Ewentualnie może @Alonzo robił jakieś przypominajki dla niegłosujących i po prostu jemu odesłał.

Szulim wysłał swoje głosy jako formę szablonu do odniesienia.

Jedyny winny to tak na prawdę @evitacre, bo odwalił chałturę na każdym froncie. Ale taka chałtura była odwalana często przez różnych GMów i traktowana jako normalność. Po prostu te pasywne głosy nie wpływały znacząco na bilanse. 

Ja wstępnie jestem zadowolony z przebiegu tajnego głosowania. Wydaje mi się, że kilku mniej aktywnych GMów mocniej poanalizowało. A może po prostu zawsze tak było, a ludzie za bardzo nakręcali tą spiralę kopiowania głosowań.

Temat do zapomnienia. 

A Ty @Qcin_69 walisz w Szulima, a jednocześnie oklaskujesz trolling LAFa. Mocna niekonsekwencja. 

tak jak napisałem obok - Jazz jest takim beneficjentem że i tak w średniej niewiele ten głos zmienił

gorsze rzeczy tu odchodziły a tu mnie denerwuje nawet nie to że chałturę odjebał Evita (za co prywatnie zjebę też dostał) - tylko że cała idea tajnego głosowania i późniejszej dyskusji o mocy zespołów i walki o zmiany głosów na +-3 została wyjebana w kosmos

bo afera o kopiowanie jednej osoby zniszczyła głosowanie 🤣

24 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

A Ty @Qcin_69 walisz w Szulima, a jednocześnie oklaskujesz trolling LAFa. Mocna niekonsekwencja. 

imo jedno i drugie niczym się nie różni - w sensie to co napisał Laf względem tego co zrobili Szulim z Evim.

No i pozwól mi mieć wątpliwość co do tego tłumaczenia Szulima, bo względem tego co pisał nawet w tym temacie Evi, że ciągle dostawał powiadomienia od różnych chłopaków odnośnie głosowań, a jakoś tak niespodziewanie to właśnie od Szulima wziął głosy gdzie akurat Jazz maja wyższy bilans od reszty o 2W. Przypadek!

I głosy jednej osoby miały marginalny wpływ gdy głosowało 30 GMow, a nie gdy głosy wysyła 15, z czego dwóch to przypadkowo bliźniaki syjamskie, co jak nietrudno wyliczyć stanowi około 13% wszystkich głosów. Nie chciałbyś na starcie dysponować takim poparciem? 

Więc jeśli nazywasz mnie niekonsekwentnym, to konsekwentnie stwierdzam, że Szulim konsekwentnie robi was wszystkich w c***a, a jego ślizganie się po tym budzi akurat mój respekt :D 

Jakby co tu w tej walce Brave ma mój miecz, January wystarczająco go wyruchal na Butlerze, by był jeszcze przeruchiwany przez Bliźniaków Syjamskich!

Empatia mi nie pozwala przechodzić obok takiemu bestialstwu!

2 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

I głosy jednej osoby miały marginalny wpływ gdy głosowało 30 GMow, a nie gdy głosy wysyła 15, z czego dwóch to przypadkowo bliźniaki syjamskie, co jak nietrudno wyliczyć stanowi około 13% wszystkich głosów. Nie chciałbyś na starcie dysponować takim poparciem? 

Ja zawsze walczyłem sam, ze skutkiem mniej lub bardziej miernym, ale zawsze honorowo i pamiętam czasy jak głosy były ustalane na PW, a potem przenoszone na messenger i to wszystko zanim jeszcze Szulim zawitał do BeGM :P

Ja wiem, że ta relacja Szulim - Evit trochę kuje w oczy, ale szanujmy się, że Szulim zawiązał intrygę i by szargał swoje imię dla promilowego zysku.

43 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

Jakby co tu w tej walce Brave ma mój miecz, January wystarczająco go wyruchal na Butlerze, by był jeszcze przeruchiwany przez Bliźniaków Syjamskich!

January oddał 34 letniego Butlera i Hartensteina za 3x1st - wyruchal oponenta.

January dostał 36 letniego Duranta za 4x1st, KCP i Claxtona - wyruchal oponenta.

I tak źle i tak niedobrze :(

Edytowane przez january

41 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ja wiem, że ta relacja Szulim - Evit trochę kuje w oczy, ale szanujmy się, że Szulim zawiązał intrygę i by szargał swoje imię dla promilowego zysku.

Szuj’lim już dawno się pozbył imienia, przynajmniej tego dobrego! 

To krętacz i hochsztapler z wątpliwym kręgosłupem moralnym (widocznie te część anatomiczną otrzymał Evi!) 

14 minut temu, january napisał(a):

January oddał 34 letniego Butlera i Hartensteina za 3x1st - wyruchal oponenta.

January dostał 36 letniego Duranta za 4x1st, KCP i Claxtona - wyruchal oponenta.

I tak źle i tak niedobrze :(

January dostał też Lebrona i Butlera za damski c***, oraz oddał Denga i Parsonsa za dokładnie tyle samo, hejt należy się z urzędu!

2 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Ja zawsze walczyłem sam, ze skutkiem mniej lub bardziej miernym, ale zawsze honorowo

pare razy sie niestety sprzedales.

jedynym bez plamy na honorze jest czlowiek morza

Edytowane przez człowiek...morza

4 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Jeszcze ten atak na Szulima i Alonzo. Ten drugi jest winny tylko temu, że był złym adresatem wiadomości.

Czy zapytanie o to, dlaczego zgodził się być pośrednikiem i czy uważa, że to było fair zachowanie ze strony Szulima i Eviego to atak na Alonzo? 

4 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Szulim wysłał swoje głosy jako formę szablonu do odniesienia.

Nie no, nie wierzę Marcus, że Ty to piszesz 😅

Gotowiec z bilansami wysłany jako szablon. I to w tajnym głosowaniu xd

4 godziny temu, Szulim napisał(a):

tak jak napisałem obok - Jazz jest takim beneficjentem że i tak w średniej niewiele ten głos zmienił

Byli beneficjentem? Byli. Zresztą, oszustwo to oszustwo. 

(za co prywatnie zjebę też dostał)

Przecież, gdybym tego nie zauważył to byście przeszli sobie z czystymi rączkami, nie zwracając, w ogóle uwagi. Nie bądźmy naiwni. 

Mało tego, złapałem Was za rękę, a dalej nie potrafisz przyznać się, że dojebałeś do pieca i przeprosić, tylko piszesz, że w sumie Jazz to nie byli jakimś dużym beneficjentem tego zdarzenia.

I jeszcze koniec końców, głosujesz w ankiecie, która też Ciebie dotyczy. 

bo afera o kopiowanie jednej osoby zniszczyła głosowanie 🤣

Tak, ja niszczę zabawę, bo zobaczyłem, że sobie oszukujecie i poruszyłem temat przy wszystkich xd

52 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

pare razy sie niestety sprzedales.

jedynym bez plamy na honorze jest czlowiek morza

Widzę w temacie obok, jak po trupach do celu xd (akurat wychodzi, że Knicks są też niezłym beneficjentem tych głosów, bo dostają w nich swój najlepszy bilans hehe). 

Człowiek_BezSkazy :P

3 godziny temu, Qcin_69 napisał(a):

Więc jeśli nazywasz mnie niekonsekwentnym, to konsekwentnie stwierdzam, że Szulim konsekwentnie robi was wszystkich w c***a, a jego ślizganie się po tym budzi akurat mój respekt :D 

Czy Ty czasem nie byłeś tu kiedyś wyśmiewany jak poruszałeś temat Szulima? 

7 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

dziekujemy za mile slowa od lidera Orlando Magic.

milo konkurowac na kulturalnym poziomie

@Alonzo

Mobleya uwielbiałem od draftu (a właściwie jeszcze przed draftem), później miałem chwilę zwątpienia, ale ogarnął się i jest super 👍

Natomiast nie mam tyle wiary w Twojego drugiego lidera, choć życzę Tobie, żebym się mylił ;)

7 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Tak, ja niszczę zabawę, bo zobaczyłem, że sobie oszukujecie i poruszyłem temat przy wszystkich xd

Raczej każdy u nas Brave widzi to co chce widzieć. Jako że analizuję bilanse kto jak głosuje (u Ciebie widzę regularność i konsekwencję - mimo że nie zawsze się zgadzam - ale to Twoje głosy i Twój punkt widzenia) i od samego początku w tej grze mi się obrywało za niepopularne opinie, powiem Tobie, że jak byśmy mieli tylko takie problemy jak to, że Evi wrzucił głosy Szulima - to mielibyśmy tu sielankę i Krainę Mlekiem i Miodem płynącą.

Zachęcam do powrotu do tematu o koszykówce. :)

A ja zrobię coś niepopularnego - wrzucę triple double Jaqueza i go zjebie!

Jaime tak zjebał końcówkę - nietrafione wide opne za 3, a w dogrywce te osobiste,, że głowa mała..

Na pocieszenie poprowadzili dzień później Heat razem z Joviciem @Tecu do zwycięstwa w San Francisco.

8 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Czy Ty czasem nie byłeś tu kiedyś wyśmiewany jak poruszałeś temat Szulima? 

tak bo

52 minuty temu, Alonzo napisał(a):

każdy u nas Brave widzi to co chce widzieć.

ale jak mawiał klasyk

”wam się oczy otworzą jak mnie się zamkną” 

8 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Przecież, gdybym tego nie zauważył to byście przeszli sobie z czystymi rączkami, nie zwracając, w ogóle uwagi. Nie bądźmy naiwni. 

Mało tego, złapałem Was za rękę, a dalej nie potrafisz przyznać się, że dojebałeś do pieca i przeprosić, tylko piszesz, że w sumie Jazz to nie byli jakimś dużym beneficjentem tego zdarzenia.

Widzę w temacie obok, jak po trupach do celu xd (akurat wychodzi, że Knicks są też niezłym beneficjentem tych głosów, bo dostają w nich swój najlepszy bilans hehe). 

Człowiek_BezSkazy :P

to mój ostatni post w tej kwestii, bo nadal to jest burza w szklance wody

- rozumiem, że każdy kto jest beneficjentem moich głosów jest podejrzany - teraz również @człowiek...morza, którego team uznałem za topkę i dałem wysoki bilans? dla informacji - Sylwek też dał 20-8 i jakoś nie widzę go w kręgu podejrzeń dawania benefitów 

- czy Evi poprosił o tabelkę z głosami żeby mógł wysłać swoje? - tak

- czy to był pierwszy raz? - nie

- czy to był pierwszy raz kiedy chłop nie zmienił sobie głosów wedle własnej oceny? - tak

- czy uważam, że to jest złe? - owszem i jak napisałem kilka razy wcześniej - nie mam problemu żeby przyjąć karę jeśli taka będzie

Notabene - rozumiem, frustrację kolegi z tabeli Konferencji - fakt też jest taki, że trochę słabiej oceniłem m.in twój zespół i poprawiłem to w korektach 

Natomiast zarzucanie mi, że to był uknuty plan, w którym ja jestem największym beneficjentem (a przy okazji @człowiek...morza lol) to jest gruba przesada i szyte nićmi jakich dawno tu nie widziałem

dla mnie eot