Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Jaquez i Mann w 5 razy gorszej formie byliby 5 i 6 opcją tamtych Heat z 3T na 20W xD

Ty masz jakis syndrom sztokholmski bilansu Heat za 3T zeszlego sezonu, czy o co chodzi?

Milo, ze zmieniles zdanie w ocenie. Ciekawi mnie po prostu co to spowodowalo, bo przeciez nie jestes hipokryta, prawda?

25 minut temu, Reikai napisał(a):

Miami Heat

Miami Heat przez lata zaniedban I fatalnej w skutkach porazce w G7 1 rundy z Sixers staneli na skraju finansowego krachu, bo hardcap wynosil 157 mln, wiec bardzo szybko trzeba bylo obciac wydatki na poziomie niemal 30 mln, a do tego stworzyc tam jakakolwiek rotacje dla odmiany. Poprzez rozmienienie 1st roundera na 2nd pick udalo sie pozyskac cash dzieki czemu hardcap wynosil 160 mln, takze dalej bylo to wyzwanie.

Niestety jedyna opcja na splaszczenie kontraktow bylo oddanie Duranta, udalo sie dzieki temu uratowac finanse Heat oraz stworzyc rotacje nie skladajaca sie z g leagowcow. Przez operacje na obie kostki Middletona, Luka musial grac bez drugiej opcji, natomiast pomimo tego jest sporo plusow w tym trymestrze o czym za chwile.

Statystyki:

Luka 28 ppg 8.3 reb 7.8 ast 46.4 FG% 3.4 3PM na 35.4%

KCP 8/2/2 30% za 3

Kelly Oubre 13/6/1.5 45.1 fg% 30.1% za 3

Tobias Harris 13/6.4/2.4 32.2% za 3

Brook Lopez 12 ppg 5 reb 2 blk 38.6% za 3

Tyus Jones 12.8 ppg 6.4 ast 2.3 trojki na 44.4 %

Nic Claxton 9.5 ppg 7.4 reb 2.1 ast na 58.1 fg%

Khris Middleton 12.8 ppg 5.5 ast 3.9 reb 44.4 fg% 1.8 trojki na 45%

Javonte Green 6.2 ppg 3.3 reb 1.0 stl 45.1 fg% 33.9% za 3

Plusy:

- Zdrowie. Pomimo tego, ze Middleton opuscil 19 meczow, to reszta byla bardzo zdrowa. Luka opuscil 4 mecze, Claxton 1, Javonte 1. Reszta byla dostepna w kazdym meczu, co przy tej katastrofie kontuzjowej w calym NBA jest duzym plusem I powinno odbic sie to na bilansie.

- Obrona. 

W tej druzynie nie ma minusowego obroncy oprócz Tyusa, wszyscy sa na plusie wedlug adv stats. Nawet Luka. Podawalem juz ten stat, ktory mowi ze Luka jest najczesciej atakowanym zawodnikiem w lidze izolacjach od zeszlego sezonu I jednoczesnie broni je najlepiej w lidze. Ma dodatki epm.

Reszta to rowniez dobrzy obroncy w tym sezonie, moze w ataku szalu nie robili, natomiast wszystkie adv stats mowia jasno - wszyscy zawodnicy w rotacji bronia na plus w tym sezonie, odsylam do Raptora I epm. Jedyny wyjatek to Tyus Jones, ktory jest tu minusowy. Reszta to dodatni obroncy na obwodzie(KCP, Middleton, Oubre, Tobias), oraz najlepsze rim protection w lidze przez 48 minut w meczu (Brook top5 w rim protection, Claxton top 10).

- Zorganizowany atak

Luka oraz Tyus przez 48 minut zapewniaja wybitny playmaking co powinno sie przelozyc na bardzo fajny atak, pomimo kiepskiej skutecznosci w RL graczy Heat. Zakladam, ze wszyscy rozumieja roznice pomiedzy organizacja gry, gdy z calym szacunkiem atak prowadzi Jalen Suggs, a gdy prowadzi go prime Lebron/Jokic/Luka. A tu oprócz Luki mamy jeszcze Tyusa, bardzo dobrego kreatora. Jakosc open lookow w tym przypadku powinina byc inna, co pomoze KCP czy Tobiasowi.

- Mozliwosc grania na 2 swietnych kreatorow oraz 2 bardzo dobrych rim protectorow jednoczesnie

- Luka udowodnil juz, ze swietnie potrafi grac z innymi ballhandlerami I to o wiele gorszymi niz Tyus. Heat przez 48 minut maja swietny playmaking, a do tego moga sobie pozwolic na granie Tyusem oraz Luka jednoczesnie. To samo jesli chodzi o wysokich. Nie tylko mamy tu rim protection zespolowo najlepsze w lidze przez 48 minut, ale takze Claxton z Lopezem moga grac jakies minuty razem na dwie wieze. NBA odchodzi powoli od tego przesadnego smallballu, druzyny coraz czesciej graja na dwoch wysokich. W ataku Lopez I tak stoi glownie na 45 stopniach robiac spacing, Claxton moze tu stawiac pick and rolle I atakowac obrecz.

W obronie Heat moga w jednej akcji kryc dropem(Lopez) jak I switchowac jednym z lepszych centrow pod tym wzgledem, Claxtonem. Do tego multipozycyjnosc takiego KCP czy Oubre.

Minusy:

- Brak solidnej 2 opcji przez wiekszosc trymestru. Luka ma tu dobrych obroncow oraz shooterow, ktorzy przy lepszym playmakingu powinni rzucac troche lepiej, jednakze brakuje tu na pewno solidnego wsparcia przez absencje Middletona.

- Kiepski poczatek sezonu Luki. Luka mial chyba za dluga przerwe przez brak udzialu na igrzyskach. Przyjechal troche zapuszczony I zagral dosc przecietny jak na siebie trymestr. Po tym jak opuscil kilka meczow, wrocil do dobrej formy I zaczal rozpierdalac, natomiast na pewno poczatek mial kiepski.

- Kiepski PR po wymianie Duranta. Wiadomo, nikt nie bedzie tego czytal, czy zauwazal plusy Heat, kazdy uzna ze Heat nie wejda do playin(xD)

Przyblizona rotacja z Middletonem:

PG: Luka 28/ Tyus 20

SG: KCP 32/Luka 8/Oubre 8

SF: Middleton 25/Green 10/ Oubre 13

PF: Tobias 32/Oubre 8/Claxton 8

😄 Lopez 30/Claxton 18

Rotacja bez Middletona:

PG: Luka 28/Tyus 20

SG: KCP 32/Luka 8/Oubre 8

SF: Oubre 26/ Green 14/ Troy Brown Jr. 8

PF: Tobias 32/ Claxton 16

😄 Lopez 30/ Claxton 12/ Tillman/ Bona 6 min

Jak widac z Middletonem Heat maja zdrowa 9 osobowa rotacje, a bez Middletona male minuty dostaja Troy Brown Jr oraz Bona/Tillman w zaleznosci, czy Bona jest akurat w G League. Bez problemu z kontuzjami, Luka otoczony dobrymi obroncami oraz wierze, ze lepszym niz w RL dzieki lepszym kreatorom shootingiem, Heat nie powinni miec problemu z uzyskaniem dodatniego bilansu.

Prognoza: Biorac pod uwage plusy oraz minusy Heat, kontuzje innych oraz zdrowie Heat, plus adv stats ktore sa dla graczy Heat, glownie w obronie bardzo korzystne, mysle ze Heat zrobia 4-5 seed na wschodzie. Czyli jesli ktos na wschodzie zrobi 19 lub 20W( sa tacy? Raptors nie maja Kawhia, w Knicks Lamelo opuscil troche meczow, Orlando polamane poza dwojka liderow), to Heat powinni zrobic imo te 16:11.

Ale imo tu roznice pomiedzy 1 a 5- 6 seedem beda kosmetyczne, bo kazdy ma swoje problemy I nikt nie powinien tu jakos znacznie odskoczyc.

Troy Brown Jr. w rotacji! ;) 💪

Cytat

October 11th, 2024 at 8:15am CST by Tristan Tucker

Former NBA wing Troy Brown Jr. is heading overseas for the first time in his career, landing with Turkish club Manisa Basket, according to an announcement from the team (Twitter link).

13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Lakers dają sobie 16-17W

Magic 19-20

komentarz chyba zbędny

U mnie bieda z ławką w tym 1 trymestrze. Cały czerwiec, łącznie z draftem się nastawiałem na zupełnie inną budowę teamu, a potem deal po Duranta 29-30 czerwca wszystko wywrócił. Jeszcze ten Gamoń :D  @kuba2419 mnie docisnął z umową Brona i się pociłem przy excelu by choć mieć kasę na 2 vetów na minimum na ławę (Drummond, Payton).

Teraz dopiero to jakoś naprawiam (deal wszystkich rookasów spoza rotacji - tak miało być, tylko ławkę miałem normalnie przez FA budować mając MLE...) wymianą po Donte DiVincenzo.

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Lakers dają sobie 16-17W

Magic 19-20

komentarz chyba zbędny

No wszystko jest w opisie. Liderzy grają kosmos, mam cały czas paru fajnych graczy fitujących z nimi w rotacji, kontuzja Gordona w części trymestru zwiększa minuty innych wingów, a przy braku Quickleya - robię dokładnie to co Ty przerzucając Roycea O'Neala na sg, tylko akurat Jaquez gra swoje (sg/sf), a Mann gra na bardziej mu pasującej pozycji sg niż w rl sf.

Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia, to chętnie się odniosę.

Teraz, Alonzo napisał(a):

Liderzy grają kosmos

o to fajnie, mam nadzieję, że dasz Nuggets przynajmniej 24W w takim razie

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia, to chętnie się odniosę

nie no żadnych zastrzeżeń, to już taki standard jak środa po wtorku

32 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

o to fajnie, mam nadzieję, że dasz Nuggets przynajmniej 24W w takim razie

Ty musisz zwiększać minuty swoim rolesom względem rl - czego ja nie muszę robić.

Natomiast tak - mamy bardzo porównywalne teamy (tzn. Ty masz nieco lepszych liderów dzięki Jokovi, a ja głębszy skład) i zakładam porównywalne bilanse.

Choć wiemy już że jakoś Jok nie tworzy lepszych graczy z no nameów co widać po rotacji rl Nuggets i ich wynikach, a Ty masz problem nie tylko z nieobecnościami Caruso i Brogdona, ale jeszcze z Grantem rzucającym jako wing na 38% FG i nadal problemy widzisz wszędzie indziej, tylko nie u siebie..

Edytowane przez Alonzo

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

yyy, ludzie dadzą Ci taki bilans, że nie wystarczy na top4

wystarczająco rozwinąłem?

Liczyłem na coś merytorycznego, ale w sumie nie zaskoczyłeś mnie..

1T wg rl:

Cavs Mitchella 24-4

Knicks KATa i Brunsona 18-10

Nuggets Joka 16-12

https://www.nba.com/news/kia-mvp-ladder-dec-27-2024-edition

Edytowane przez Alonzo

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

też miałem wstępną propozycję z DDV, pewnie się odbije, ale czy wróci na poziom z Knicks?

Przed sezonem miałem go w tierze graczy 51-75 w lidze (a, że mam excela z ówczesnym robieniem PR to sprawdzam - theAthletic miało go na miejscach 56-69, theRinger 82, ESPN 75). Czy wróci na tak wysoki poziom? Wiadomo, że ciężko powiedzieć, ale on poprzedni sezon też wolno zaczął, a potem wymiatał. Miał teraz naprawdę koszmarny rzutowo - pudłowanie nagminne wide open etc start sezonu 24/25, ale zaczął zaliczać przebłyski w ostatnich 2 tygodniach powrotu do formy.

Liczę na powrót chociaż do gry na poziomie top100, jako 3D pasuje mi do big3 idealnie:) 

Dziadki nie chciały co zrozumiałe czekać na młodzież, a się udało spiąć deal. W sumie żadnego future 1st nawet nie oddałem, a tylko graczy spoza rotacji za DDV, nie wiedziałem czy się taki zawodnik do TD u nas na bloku (skill+niska umowa, bo ja na hardcapie) pojawi jeszcze w ogóle :P 

Choć ten Bub Carrington za 2 lata jakieś będzie mnie pewnie wkurzał jako kozak :) 

54 minuty temu, january napisał(a):

U mnie bieda z ławką w tym 1 trymestrze. Cały czerwiec, łącznie z draftem się nastawiałem na zupełnie inną budowę teamu, a potem deal po Duranta 29-30 czerwca wszystko wywrócił. Jeszcze ten Gamoń :D  @kuba2419 mnie docisnął z umową Brona i się pociłem przy excelu by choć mieć kasę na 2 vetów na minimum na ławę (Drummond, Payton).

To miał być taki mały rewanż za te dwie porażki w PO rok po roku 😅 nie do końca wyszło😁